Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Diagnozi »ZZZS« in »Politika« ali nekaj o kompetencah

4.9.2019
Skrajno nerazumno je, da se čaka na operacijo ali kakšno drugo zdravstveno storitev dolge mesece ali celo leta, ko bi bila lahko opravljena v 14 dneh in bi bil zaposleni po mesecu in pol nazaj na delovnem mestu. Tako pa se za nadomestila plač zmeče večkratnik stroška same operacije, opozarja Iztok Kos, dr. med., MBA in generalni sekretar ZZS.

Preberite več


Upravljanje čakalnih seznamov in sistem eNaročanja

3.9.2019
V septembru po Sloveniji potekajo regijska srečanja Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije. Za gorenjsko regijo je srečanje potrjeno in bo potekalo v SB Jesenice v četrtek, 12. septembra 2019, z ​začetkom ob 11. uri, v sejni sobi bolnišnice.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje nadzornika kakovosti za kirurške stroke

2.9.2019
Na poziv se lahko prijavijo kandidati, ki izpolnjujejo pogoje za imenovanje za glavnega mentorja in imajo izkazana znanja s področja vodenja kakovosti. Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev sprejemamo do vključno 30. septembra 2019.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij

2.9.2019
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij za naslednja specialistična področja: abdominalna kirurgija, javno zdravje, kardiovaskularna kirurgija, klinična genetika, nevrokirurgija, ortopedska kirurgija, psihiatrija in radiologija. Vloge sprejemamo do vključno 30. septembra 2019.

Preberite več

Odprtje razstave Bojane Kavčič – Fortunat, dr. dent. med., in Dareta Trobca

Razstavi »Njene« in »Ona«

14.8.2019
11. septembra 2019 bo v galeriji Domus medica Zdravniške zbornice Slovenije odprtje dvojne razstave. Slikarska opusa bosta predstavila Bojana Kavčič – Fortunat, dr. dent. med., in Dare Trobec.

Preberite več


Rešitve v Aneksu št. 2 k SD 2019 ne razbremenjujejo zdravnikov na primarni ravni ​

22.7.2019
Ugotavljamo, da rešitve ne sledijo predlogom ZZS za spremembe Splošnega dogovora in ne razbremenjujejo zdravnikov v primarnem zdravstvu ter ne izboljšujejo oskrbe prebivalcev Slovenije. Vnovič opozarjamo, da brez odločnejših, ciljno usmerjenih in finančno podprtih ukrepov razmer v slovenskem zdravstvu ne bo mogoče izboljšati.

Preberite več

Literano glasbeni večer_bilten

Literarno-glasbeni večer "Balade in srednjeveška glasba"

22.7.2019
10. septembra 2019 vas ob 19. uri vabimo v Domus Medica na literarno-glasbeni večer.

Preberite več


Uvedba eBOL ni usklajena z Zdravniško zbornico Slovenije

17.7.2019
Zdravniška zbornica Slovenije zahteva, da se uvedba eBOL prestavi na obdobje, ko bodo vključeni predlogi, ki so bili s strani zdravnikov že podani, in predlogi, ki se bodo pojavili v podaljšanem testnem obdobju.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije pozdravlja izbiro Janeza Poklukarja za vodenje UKC Ljubljana ​

12.7.2019
To, da je bil na mesto generalnega direktorja izbran kandidat, ki se je izkazal s svojimi rezultati in dosedanjim dobrim strokovnim in vodstvenim delom, je s političnega vidika pozitiven znak za zdravstveni sistem. Doktorju Janezu Poklukarju izrekamo vso podporo in mu na novem delovnem mestu želimo uspešno delo.

Preberite več


Vse štiri zdravniške organizacije ostro nasprotujemo zamiku uvedbe enotne tobačne embalaže ​

28.6.2019
V predlagani spremembi zakona, s katero bi zamaknili uvedbo enotne tobačne embalaže in obstoječe stanje obdržali še 3 leta dlje, vidimo veliko škodo za zdravje državljanov, zato sprejetju zakona ostro nasprotujemo.

Preberite več

Arbitraža_SD_aneks 2_27 06 2029_minister_predsednica_bilten

O Aneksu št. 2 k Splošnemu dogovoru za 2019 bo odločala vlada

27.6.2019
Predsednica dr. zdenka Čebašek - Travnik je ob robu arbitraže poudarila, da je ključno z Aneksom št. 2 zagotoviti financiranje Aneksa št. 1 in pa zagotoviti financiranje programov, ki bi privedli do skrajševanja čakalnih dob.

Preberite več

naslovka

»Imam sladkorno, a sladkorna nima mene«

20.6.2019
Ker število sladkornih bolnikov v Sloveniji in tudi povsod po svetu narašča, želita Zveza društev diabetikov Slovenije in Zdravniška zbornica Slovenije s kampanjo ozaveščati o bolezni in širiti sporočilo, da je z njo mogoče aktivno in kakovostno živeti.

Preberite več

pfeifer1 (002)

Nagrada prim. dr. Pfeiferju za film o njegovi minimalno invazivni operativni tehniki

14.6.2019
Na kongresu Ameriškega združenja za kataraktno in refraktivno kirurgijo (American Society for Cataract end Refractive Surgery) v San Diegu ZDA je prim. dr. Vladimir Pfeifer, svetovno priznani očesni kirurg, prejel prvo nagrado za film o inovativni minimalno invazivni operativni tehniki implantacije umetne šarenice in umetne leče.

Preberite več

Usposabljanje iz vodstvenih kompetenc

Program Vodstvene kompetence za zdravnike in zobozdravnike zaključila druga generacija slušateljev ​

11.6.2019
Programa se je udeležilo 20 zdravnikov in zdravnic ter zobozdravnikov in zobozdravnic, skupaj s prvo generacijo pa že 44. Približno polovica udeležencev že opravlja vodstvene naloge v zdravstvenih zavodih. Oktobra 2019 pa naj bi usposabljanje začela že tretja generacija.

Preberite več


Predpisovanje receptov za osebno rabo – ZZZS ni upošteval predloga zbornice

4.6.2019
Kljub temu je mogoče, da se ta sprememba na podlagi pripomb iz javne razprave, ki poteka do 28. 6. 2019, še vedno vključi v končni predlog spremembe Pravil OZZ, o katerem bo odločala skupščina ZZZS. Zbornica bo zato ponovno podala ta predlog. Pozivamo pa tudi vse člane, da oddate svoje pripombe ZZZS.

Preberite več


Zbor zobozdravnikov

3.6.2019
Namen zbora je poenotenje stališč slovenskih zobozdravnikov in oblikovanje skupnega poziva odločevalcem. Dogodek je namenjen izključno zobozdravnikom in ni odprt za javnost. Zaradi organizacije dogodka je potrebna prijava.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij s področja dentalne medicine

3.6.2019
Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite na naslov Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, s pripisom: JAVNI POZIV ZA IMENOVANJE KOORDINATORJEV SPECIALIZACIJ S PODROČJA DENTALNE MEDICINE, do vključno 3. julija 2019 (rok za oddajo vlog).

Preberite več


Vabilo na usposabljanje »Priprava strukturiranih intervjujev«

3.6.2019
Usposabljanje bo potekalo dne 10.06.2019 in dne 17.06.2019 na Zdravniški zbornici Slovenije, Dunajska 162, 1000 Ljubljana. Prijave so mogoče preko spletne strani Domus Medica

Preberite več

Skupšlina_23 05 2019_govor minister_bilten

Minister Aleš Šabeder na skupščini zbornice o prioritetah za letos in prihodnje leto

30.5.2019
Minuli četrtek se je 97. izredne seje skupščine Zdravniške zbornice Slovenije, ki je bila sklicana z eno samo točko dnevnega reda: Dekompenzacija slovenskega javnega zdravstva, udeležil tudi minister za zdravje Aleš Šabeder. Med prednostnimi nalogami MZ je izpostavil zakonodajo, sanacijo bolnišnic in največji izziv: čakalne dobe.

Preberite več

Magnolija kvartet

Koncert godalnega kvarteta Magnolija z gosti

30.5.2019
Cikel klubskih koncertnih večerov v sezoni 2018/2019 bomo zaključili z godalnim koncertom kvarteta Magnolija z naslovom “Skok v poletje”. Vljudno vabljeni!

Preberite več