Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Pomoč in podpora zbornice zdravnikom v najbolj izpostavljenih primerih in okoliščinah povezanih s koronavirusom

9.3.2020
Zdravnikom, ki ste se znašli v najrazličnejših težkih okoliščah povezanih s koronavirusom (npr. kot so v ZD Metlika, UKC Maribor in drugje), je na voljo tudi pogovor z izkušenimi zdravniki. Za lažjo komunikacijo je vsem članom na voljo e-naslov koronavirus@zdravniskazbornica.si. Namenjen je za predloge, pobude, vprašanja, dileme, tudi kritike.

Preberite več


O odgovornosti govorimo, gospod predsednik vlade

7.3.2020
Odzivi politikov, posebno izjava predsednika vlade o neodgovornem vedenju zdravnikov, so odraz nesprejemljivega in nespoštljivega odnosa do našega poklica in dela. Razumemo ga kot prelaganje odgovornosti njegovega nekompetentnega ravnanja na zdravništvo. Prizadetim zdravnikom sporočamo, da jim bomo stali ob strani kot tudi zdravstvenemu osebju.

Preberite več


Koronavirus v zobozdravstveni ambulanti - poziv k pripravi smernic

6.3.2020
Zbornica pozdravlja pobudo zobozdravnikov Obalno kraške regije in sporoča, da je osnutek priporočil že v usklajevanju in bo objavljen po potrditvi s strani MZ.

Preberite več


Vprašanja in odgovori pri soočenju zdravnikov z virusom SARS-CoV-2

6.3.2020
Oddelek za pravne zadeve Zdravniške zbornice Slovenije v nadaljevanju podaja svoje odgovore na pravna vprašanja zdravnikov glede njihovih pravic in obveznosti pri obvladovanju virusa SARS-CoV-2. Člani Zdravniške zbornice Slovenije kljub objavi tega seznama lahko še naprej zastavljate vprašanja v zvezi s to temo.

Preberite več


Kronski virus medsebojnega nezaupanja

6.3.2020
Stvari bi stekle veliko hitreje, če bi vse strani stopile skupaj že prvi dan (30. januarja 2020) ter si izkazale medsebojno zaupanje in spoštovanje. Na žalost se je tudi pri koronavirusu, kot že mnogokrat prej, pokazalo, da če ni dialoga, izgubimo precej časa in porabimo preveč energije za prepričevanje, da bi počasi prišli do uporabnih rešitev.

Preberite več

Kako preprečiti okužbo_bilten

Izvajanje izobraževalnih dogodkov v času korona virusa

5.3.2020
NIJZ: "V tem trenutku posebnih navodil za odpovedovanje množičnih prireditev ali izobraževanj v Sloveniji nimamo. Takšen sklep bi morala izdati Vlada RS, kar pa se do sedaj ni zgodilo. Odločitev o preložitvi oziroma o neizvedbi je torej na organizatorju."

Preberite več


Predlog Uredbe o izvajanju uredbe (EU) o medicinskih pripomočkih

3.3.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je v svojem dopisu s št. 014-54/2019-1, ki smo ga naslovili na Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije ter na Službo Vlade Republike Slovenije za zakonodajo, nasprotovala sprejemu predloga Uredbe o izvajanju uredbe (EU) o medicinskih pripomočkih.

Preberite več


Organizacija dela pri obravnavi širjenja COVID-19 na primarni ravni

3.3.2020
MZ je pripravil dokument Organizacija dela pri obravnavi širjenja COVID-19 za izvajalce na primarni ravni in ga pozno popoldne že posredovalo izvajalcem. Če dokumenta niste prejeli, nam prosimo to sporočite na koronavirus@zzs-mcs.si, da bomo vaše kontakte posredovali na MZ. ​

Preberite več


Zbornica pozdravlja vzpostavitev le 16 ločenih vstopnih točk za morebitne obolele za koronavirusom ​

2.3.2020
Zbornica si bo na podlagi informacij, ki nam jih sporočajo naši člani, še naprej prizadevala za konstruktiven pristop k načrtovanju aktivnosti v zvezi z zajezitvijo koronavirusa v naši državi. Veseli nas predvsem dejstvo, da so pristojni upoštevali naš predlog za sprostitev blagovnih rezerv ter razdelili zaščitno opremo med vstopne točke.

Preberite več


Zbiramo primere dobre prakse glede vstopnih točk

28.2.2020
Pozivamo vse, ki ste pobudo po nujno potrebni omejitvi vstopnih točk za paciente že sprejeli in jo uresničili, da nam pošljete kratke opise aktualne rešitve. Doslej smo seznanjeni z rešitvami v Slovenj Gradcu in Novi Gorici, kjer gre za sodelovanje med bolnišnicami in zdravstvenimi domovi, in v Kočevju. Pišite nam na koronavirus@zzs-mcs.si

Preberite več


Kako so se obvladovanja okužbe z koronavirusom lotili na Švedskem

26.2.2020
Na Švedskem primarni nivo izključen iz postopkov jemanja brisov in obravnave potencialno okuženih pacientov. Vsi morajo v primeru, da so bili na katerem od ogroženih območij in da imajo znake in simptome koronavirusa, poklicati na številko 1177, ki je na Švedskem že vrsto let prva vstopna točka za zdravstveno svetovanje populaciji.

Preberite več


Zbornica predlaga, da vstopne točke organizira NIJZ in v njih izvaja preglede ter usmerja paciente ​

26.2.2020
Zbornica predlaga,da se s ciljem maksimalne preventivne zamejitve širjenja koronavirusa regijske vstopne točke organizira v okviru območnih enot NIJZ, to je zunaj prostorov zdravstvenih domov in NMP. Na teh vstopnih točkah NIJZ naj aktivno vlogo prevzamejo epidemiologi, ki bodo v vsakem posameznem primeru odločili glede nadaljnje obravnave.

Preberite več


Zbornica predlaga vzpostavitev mreže vstopnih točk po celotni Sloveniji za tiste, ki sumijo, da bi lahko bili okuženi s koronavirusom ​

25.2.2020
V razmerah, kot so na terenu, o katerih nam poročajo zdravniki na primarni ravni, Zdravniška zbornica Slovenije predlaga in odgovorne poziva k vzpostavitvi mreže vstopnih točk (vhodnih ambulant) po celotni Sloveniji, kamor bi bolniki s sumom na okužbo z virusom COVID-19 lahko poklicali in odšli na pregled.

Preberite več


Navodila za ravnanje v zobozdravstveni dejavnosti ob izbruhu koronavirusa ​

24.2.2020
Pri delu v zobozdravstvenih ambulantah je nemogoče preprečiti kapljični prenos, saj delo poteka neposredno v stiku z ustno votlino ter hkrati v področju izdihanega zraka. Zato je še toliko bolj pomembno, da zobozdravniki dobijo natančna in jasna navodila, kako organizirati delo v zobozdravstvenih ambulantah v prihajajočih tednih.

Preberite več


Zdravniška zbornica na MZ in NIJZ naslovila vprašanja povezana s širitvijo COVID-19 virusa in zaščitnimi ukrepi

24.2.2020
Številni zdravniki – izvajalci na primarni ravni – zagotavljajo, da niso seznanjeni z nobenimi ukrepi, ki naj bi jih izvajali ob morebitnem stiku s COVID-19. Sprašujemo vas, kdaj in na kakšen način bodo res vsi izvajalci na primarni ravni obveščeni o teh ukrepih. Sprašujemo vas, kdaj bodo ti zaposleni dobili primerno in učinkovito zaščitno opremo?

Preberite več


Koronavirus SARS-CoV-2 #COVID19

24.2.2020
Objavljamo posnetek strokovnega izobraževanja, ki ga je v sredo, 20. februarja 2020, pripravila Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana na temo Koronavirus SARS-CoV-2 #COVID19 ter video prikaza pravilne uporabe zaščitne opreme in pravilne uporabe mask.

Preberite več


Delodajalec nima zakonsko določenih vzvodov za 'izterjavo' dokazil o trajanju bolniškega staleža in režimu gibanja pacienta

21.2.2020
Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije je v mnenju s št. 0712-1/2019/1260 z dne 24. 5. 2019 potrdil, da izbrani osebni zdravnik sme, ni pa dolžen delodajalcem oz. z njihove strani najetim detektivom posredovati podatkov o režimu gibanja delavca in o predvidenem času odsotnosti.

Preberite več


ODPOVEDANO: Vabilo na svečano podelitev licenčnih listin - 25. marec 2020

19.2.2020
Letošnja prva svečana podelitev licenčnih listin Zdravniške zbornice Slovenije zdravnikom in zobozdravnikom bo 25. marca 2020 ob 18.00 uri v Modri dvorani Domus Medica.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje nadzornika kakovosti za diagnostične stroke

18.2.2020
Zdravniška zbornica Slovenije ponovno objavlja Javni poziv za imenovanje nadzornika kakovosti za: diagnostične stroke (nuklearna medicina, radiologija, onkologija z radioterapijo). Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite do vključno 9. marca 2020.

Preberite več