Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

slika za spletno stran - razpis

Poziv k oddaji ponudbe - Digitalni pregled okolja ZZS

22.6.2021
Zdravniška zbornica Slovenije (naročnik) poziva vsa zainteresirana podjetja, k pripravi ponudbe za izdelavo digitalnega pregleda okolja z namenom digitalne transformacije.

Preberite več

Cepljenje SPLETNA STRAN

Zakaj sem dal ramo ZA cepljenje proti covidu-19?

17.6.2021
"Cepil sem se, ker je to pametno, deluje in me ogroža veliko, veliko manj kot bolezen," pravi Igor Dovnik, zasebni pediater in predsednik Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, ki danes odgovarja na vprašanje zakaj je dal ramo ZA cepljenje proti covidu-19.

Preberite več


Odbor za zobozdravstvo obravnaval problematiko obveznega vključevanja zasebnih izvajalcev v zNET

16.6.2021
Zaradi številnih nejasnosti in pravnih negotovosti glede obveznosti zasebnih izvajalcev zdravstvene dejavnosti brez koncesije, da se vključijo v zNET in sistem eZdravje, je zbornica pristojne deležnike pozvala k podaji natančnejših pojasnil.

Preberite več


Javni posvet – vse o cepljenju proti covidu-19 za otroke od 12. leta naprej, nosečnice in doječe matere

16.6.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je včeraj, 15. junija, ob 17. uri pripravila javni posvet o cepljenju proti covidu-19, ki je potekal po videopovezavi (Zoom). Z zdravniki specialisti smo govorili o cepljenju proti covidu-19 pri otrocih od 12. leta naprej, nosečnicah in doječih materah. Objavljamo posnetek.

Preberite več


Pravna ureditev pooblastil napotnega zdravnika ter možnosti spreminjanja stopnje nujnosti na napotnici

16.6.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pregled pravne ureditve pooblastil napotnega zdravnika ter pregled pravne ureditve, ki se tiče možnosti spreminjanja stopnje nujnosti na napotnici.

Preberite več


Obvestilo za člane, ki so si pridobili tuji naziv oziroma tuji strokovni ali znanstveni naslov

16.6.2021
Za vse imetnike v tujini pridobljenih nazivov oziroma strokovnih ali znanstvenih naslovov velja, da lahko te nazive in naslove uporabljajo v Republiki Sloveniji v izvorni obliki v skladu s predpisi države izvora listine o izobraževanju (oziroma v njihovi transkripciji). Člane vljudno prosimo, da preverijo svoje podatke in sporočijo spremembe.

Preberite več

Javni posvet za FB_spletna stran

Javni posvet – vse o cepljenju proti covidu-19 za otroke od 12. leta naprej, nosečnice in doječe matere

15.6.2021
Vabimo vas, da se nam v danes, 15. junija, ob 17. uri pridružite na javnem posvetu o cepljenju proti covidu-19, ki ga pripravlja Zdravniška zbornica Slovenije. Potekal bo po videopovezavi (Zoom) in bo trajal do 18.45.

Preberite več

Nina Gorišek Miksić - spletna stran

Zakaj sem dala ramo ZA cepljenje proti covidu-19?

14.6.2021
Doc. dr. Nina Gorišek Miksić, dr. med., predstojnica Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja v UKC Maribor je ramo ZA cepljenje proti covidu-19 dala: "Da sem zaščitila sebe, svoje bližnje, svoje bolnike in vse ljudi, s katerimi prihajam vsakodnevno v stik..."

Preberite več

SOD seminar in volilna skupščina, maj 2021 ZZS

Specialisti ortodontije na seminarju prvič ponovno v živo

13.6.2021
Slovensko ortodontsko društvo je v času sproščanja ukrepov v tretjem valu epidemije covida-19 prvič organiziralo strokovno srečanje ponovno v živo, dne 29. maja 2021 z naslovom: Digitalizacija v ortodontiji in ortodontsko zdravljenje z alignerji – naše izkušnje.

Preberite več

Alenka Strdin Košir

Zakaj sem dala ramo ZA cepljenje proti covidu-19?

10.6.2021
Alenka Strdin Košir, dr. med., vodja covid intenzivne enote v UKC Maribor je ramo ZA cepljenje dala, ker: 1. Covid ne izbira le starih in bolnih; 2. Covid se lahko konča s smrtjo ali trajno invalidnostjo; 3. Edino cepljenje prepreči covid v težki obliki. Cepi se!!!! Ostani živ in zdrav! Jaz sem."

Preberite več

Javni posvet za FB_spletna stran

Javni posvet – vse o cepljenju proti covidu-19 za otroke od 12. leta naprej, nosečnice in doječe matere

7.6.2021
Govorili bodo o tem: kakšne so lahko posledice prebolelega covida-19 pri otrocih, kdo so ranljive skupine med otroki za težji potek bolezni, zakaj je priporočljivo cepiti otroke od 12. leta naprej, kako je s cepljenjem nosečnic in kakšno tveganje zanje predstavlja covid-19, kako varno je cepivo za plod in ali naj se cepijo doječe matere. Vabljeni!

Preberite več

Dr. Gregor Prosen_spletna stran

Zakaj sem dal ramo ZA cepljenje proti covidu-19?

7.6.2021
Dr. Gregor Prosen, dr. med., FEBEM, predstojnik Urgentnega centra UKC Maribor je ramo ZA cepljenje proti covidu-19 dal: "Zato ker želim, da se vsi čim prej vrnemo v normalno življenje; na družinska slavja, v kino in na delo v bolnišnice, ki niso razdeljene na kužne in tiste malo manj ..."

Preberite več

Prof. dr. Bojana Beovic 03 06 2021

Status polno cepljene osebe bi po novem veljal 9 mesecev

4.6.2021
Skupina je obravnavala tudi cepljenje otrok starejših od 12 let s cepivom proizvajalca Pfizer, ki se začenja v Sloveniji. »Tudi pri otrocih bi priporočili, tako kot pri odraslih, da imajo prioriteto, kronični posebej ranljivi bolniki, nato kronični bolniki in nato vsi otroci,« je pojasnila prof. dr. Bojana Beović.

Preberite več

Dr. Ravnik_splet

Zakaj sem dal ramo ZA cepljenje proti covidu-19?

3.6.2021
Doc. dr. Janez Ravnik, dr. med., predstojnik Oddelek za nevrokirurgijo UKC Maribor: Za cepljenje sem se odločil kljub preboleli bolezni. Upošteval sem mnenja kolegov, ki o tej bolezni vejo več kot jaz. V prid pomembnosti cepljenja govorijo tudi zgodovinska dejstva. Vse pomembne epidemije so bile premagane s pomočjo zaščitnih ukrepov in cepljenja.

Preberite več

Seja KZO junij 2021

Junijska seja KZO - o telemedicini oz. komuniciranju bolnikov z zdravniki na daljavo

2.6.2021
V juniju se je Koordinacija zdravniških organizacij (KZO) sestala na 6. redni seji v torek, 1. junija 2021. Govorili so o posledicah 3.a člena ZZDej za slovensko zdravstvo in mlade zdravnike, o telemedicini oz. komuniciranju bolnikov z zdravniki na daljavo in drugih aktualnih temah.

Preberite več

Dan urgentne medicine

Dan urgentne medicine

27.5.2021
Zdravniška zbornica Slovenije vam vsem, ki delate v urgentni medicini, ob vašem dnevu iskreno čestita in se zahvaljuje za vaše požrtvovalno in odgovorno delo, ki je v času epidemije covida-19 še posebej zahtevno.

Preberite več


Cepljenje proti covid-19 - kje poiskati in kakšen je pomen strokovnih informacij

26.5.2021
Na novinarski konferenci smo predstavili, kje vse so prebivalcem na voljo strokovne informacije povezane z vprašanji o cepljenju proti covid-19, na koga vse se lahko obrnejo za odgovore, kakšne so trenutno obremenitve zdravnikov na primarni ravni in opozorili na to, da je potrebno pri pridobivanju informacij biti zelo pozoren na vire informacij.

Preberite več


Janez Hočevar - Rifle: »Prvič v življenju sem bil srečen, da sem že toliko star.«

26.5.2021
Igralec je delil z nami svoje misli, svoj dan, življenje v času epidemije in tiste male radosti, pa tudi, kaj najbolj pogreša in da je bil prvič v življenju srečen, ker je toliko star, saj se je lahko cepil takoj, ko je bilo to mogoče. Verjame, da je solidarnost med ljudmi velika vrednota in da bo velik žur, ko bo vse to za nami.

Preberite več

Šentjakobsko gledališče

Šentjakobsko gledališče v častitljivem jubileju podari predstavo zdravstvenim delavcem ​

25.5.2021
V četrtek, 27. maja ob 19.30 uri, vabimo zdravstvene delavce na dan odprtih vrat, katerim podarimo vstopnico za ogled predstave RESNO MOTENI režiserja Jerneja Kobala.

Preberite več

Bojana Beović Javni posvet o cepljenju proti covid-19

Javni posvet – vse o cepljenju proti covidu-19 in kaj lahko pričakujemo jeseni in pozimi

21.5.2021
Kakšne so razlike med posameznimi cepivi, kdaj je v Sloveniji mogoče pričakovati še nova cepiva, kdaj je smiselno, da se cepijo prebolevniki, kaj vse že vemo o morebitnih stranskih učinkih cepiv proti covidu-19 in na druga vprašanja smo odgovarjali na javnem posvetu o cepljenju proti covid-19. Vabljeni k ogledu.

Preberite več

minister1.JPG

19. maj - Svetovni dan družinskega zdravnika

19.5.2021
Letošnji svetovni dan družinskih zdravnikov poteka pod geslom Gradimo prihodnost z družinskimi zdravniki. Namenjen je poudarjanju vloge in prispevku družinskih zdravnikov in ekip primarne zdravstvene oskrbe v zdravstvenih sistemih po vsem svetu.

Preberite več

Slika

O cepljenju prebolevnikov in drugih aktualnih temah

19.5.2021
Prof. dr. Bojana Beović je odgovarjala na vprašanja medijev o cepljenju prebolevnikov, cepljenju z drugim odmerkom cepiva AstraZeneca, problematiki pomanjkanja družinskih zdravnikov in o javnem posvetu, ki ga organizira Zdravniška zbornica Slovenije na temo cepljenja.

Preberite več

Igor Muževič_splet

Zakaj sem dal ramo - ZA cepljenje proti covidu-19? ​

19.5.2021
»Tveganje za resne neželene učinke, ki bi lahko nastali kot posledica cepljenja, je skoraj za vse ljudi neprimerno manjše od vsote negativnih zdravstvenih, psiholoških, socialnih in ekonomskih posledic, ki jih prinaša življenje med epidemijo. Zame odločitev ni bila težka. Bistveno težje je bilo dočakati cepivo,« pravi mag. Igor Muževič, dr. med.

Preberite več


Specializantska sredstva za obvezna izobraževanja po Pravilniku o višini sredstev za specializacije za potrebe mreže javne zdravstvene službe, ki se zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije

18.5.2021
Seznanjamo vas z mnenjem Ministrstva za zdravje glede specializantskih sredstev za obvezna izobraževanja, po katerem veljajo za obvezne tečaje vsi, ki so kot taki navedeni v programu posamezne specializacije, objavljenem na spletni strani Zbornice

Preberite več

Denis Baš_foto_splet

Zakaj sem dal ramo - ZA cepljenje proti covidu-19? ​

14.5.2021
Priznani pediater Denis Baš: »Takoj, ko je bilo možno, sem ponosno zavihal rokav in se cepil proti covidu-19. Zakaj? Ker čutim veliko odgovornost do svoje družine, svojih pacientov in tudi do sebe. Verjamem v sodobno medicino in znanost. Ko se bo varnost in učinkovitost potrdila tudi v otroški populaciji, bom brez zadržkov cepil tudi svoja otroka.«

Preberite več


Plačilo za delo neposrednih in glavnih mentorjev specializantov

12.5.2021
V zvezi z novim Pravilnikom o višini sredstev za specializacije za potrebe mreže javne zdravstvene službe, ki se zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije, vas seznanjamo s pojasnilom Ministrstva za zdravje glede izplačila presežka mesečnih ur neposrednih in glavnih mentorjev.

Preberite več


Javni posvet – vse o cepljenju proti covidu-19 (in kaj lahko pričakujemo jeseni in pozimi)

12.5.2021
Vabimo vas, da se nam 20. maja ob 16. uri pridružite na javnem posvetu o cepljenju proti covidu-19, ki ga pripravlja Zdravniška zbornica Slovenije. Z vami bodo vrhunski strokovnjaki za covid-19 – zdravniki specialisti infektologi – prof. dr. Bojana Beović, prof. dr. Alojz Ihan in prof. dr. Janez Tomažič.

Preberite več

Prijava na cepljenje

Prosimo, pomagajte tistim, ki nimajo dostopa do interneta, da se prijavijo na cepljenje

11.5.2021
»Številni ljudje nimajo dostopa do interneta, zato bi lepo prosila, da vsi tisti, ki jih poznate, za njih skrbite, sosedje, družinski člani, da jim pomagate pri tej prijavi,« se na vse s prošnjo obrača prof. dr. Bojana Beović, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije in vodja svetovalne skupine za celjenje pri NIJZ.

Preberite več

Novinarska konferenca 10. maj 2021

Izšle so prve nacionalne Smernice za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih

10.5.2021
Pripravili so jih primarni pediatri iz Sekcije za primarno pediatrijo Združenja za pediatrijo pod okriljem Odbora za osnovno zdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije, skupaj s strokovnjaki z drugih področij. Smernice prinašajo časovna priporočila in usmeritve za primernejši način uporabe zaslonov pri otrocih in mladostnikih.

Preberite več


Skupščina v prvem branju sprejela Dopolnitev Statuta zdravniške zbornice Slovenije

7.5.2021
V skladu z 51. členom Poslovnika o delu skupščine, izvršilnega odbora ter njunih organov na spletnih straneh objavljamo predlog dopolnitve Statuta Zdravniške zbornice Slovenije in tako pričenjamo z javno razpravo o omenjenem predlogu. Javna razprava bo potekala do 6. junija 2021.

Preberite več


Sprejet nov Pravilnik o odgovornosti zdravnikov in zobozdravnikov zaradi kršitev njihovih dolžnosti ter organizaciji in delu razsodišča zbornice

7.5.2021
Skupščina Zdravniške zbornice je na svoji 104. seji sprejela nov Pravilnik o odgovornosti zdravnikov in zobozdravnikov zaradi kršitev njihovih dolžnosti ter organizaciji in delu razsodišča zbornice.

Preberite več


Je covid-19 kot povečevalno steklo za nasilje v zdravstvu?

6.5.2021
Pod skupnim naslovom »Je covid-19 kot povečevalno steklo za nasilje v zdravstvu?« je Zdravniška zbornica Slovenije začela s ciklom petih strokovnih izobraževanj za zdravnike in zobozdravnike. Prvega takega izobraževanja, ki je bilo včeraj pozno popoldne, se je udeležilo preko 180 zdravnikov in zobozdravnikov.

Preberite več


5. maj - Mednarodni dan babic

5.5.2021
Letošnji mednarodni dan babic, ki ga obeležujemo 5. maja, poteka pod geslom »Upoštevajte podatke – vlagajte v babice« in po vsem svetu opozarja na to, kako pomembne so babice v vsaki družbi. Spoštovane babice in spoštovani babičarji, iskrene čestitke ob vašem dnevu!

Preberite več

Prof. dr. Bojana Beović

Smiselno bi bilo razmisliti o odprtju cepljenja za vse, ki bi to želeli

5.5.2021
»Glede na to, da prihaja res veliko cepiva, mislim, da nima več smisla ohranjati te bariere, ne glede na to, da vsi, starejši od 50 let, še niso cepljeni,« meni predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojana Beović, vodja svetovalne skupine za cepljenje proti covidu-19.

Preberite več

Prvi maj

Delo je vrednota, bodimo zato solidarni, da bomo čim prej v zelenem

1.5.2021
Pred nami je 1. maj, praznik dela, ki nas opominjanja na vrednote in pravice povezane z delom. Vsi si želimo, da imamo delo in to je poleg življenja in zdravja naša zelo pomembna vrednota. Pokažimo torej solidarnost z vsemi, ki še ne morejo delati, tudi tako, da upoštevamo preventivne ukrepe in se, takoj ko je to mogoče, cepimo.

Preberite več


Zbornica je od ministrstva za zdravje pridobila dodatne informacije v zvezi z začasnim črtanjem pogoja delovnih izkušenj pri odgovornih nosilcih

30.4.2021
Zbornica je od ministrstva za zdravje pridobila nove informacije o izpolnjevanju pogoja delovnih izkušenj za odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti, ki začasno ne velja do 30. 6. 2021.

Preberite več


Priporočilo zbornice za prihajajoče praznike – veselje ob sproščanju naj spremlja odgovornost ​

23.4.2021
V prihajajočem bolj sproščenem tednu ob vseh pozitivnih spremembah spoštovani prebivalci in prebivalke Slovenije bodimo še naprej odgovorni in še vedno dosledno spoštujmo ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. Tako bomo zaščitili svoje bližnje, sodelavce in poskrbeli, da bo tudi po praznikih trend širjenja epidemije še naprej v upadanju.

Preberite več


Na javni razpis specializacij s področja medicine se je prijavilo 214 kandidatov

23.4.2021
Pred iztekom roka za prenos vlog je tako na voljo še 125 specializacij.

Preberite več

izjava_2104_BB

Izjava za javnost o cepljenju s cepivom Janssen

21.4.2021
Izjava prof. dr. Bojane Beović, vodje posvetovalne skupine za cepljenje pri NIJZ in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, o cepljenju s cepivom Janssen proizvajalca Johnson & Johnson

Preberite več


Stanje prijav na prvi letošnji javni razpis specializacij

21.4.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je danes objavila stanje prijav na prvi letošnji javni razpis specializacij za doktorje medicine in doktorje dentalne medicine. Vsi, ki so v tem roku oddali prijavo, imajo zdaj še do vključno 24. 4. 2021 do 23:59 čas za prenos prijave.

Preberite več