Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Ustno zdravje - ne ostane samo v ustih!

17.12.2019
Tema tokratnega večera Kluba alumnov UL Medicinske fakultete bo: Ustno zdravje - ne ostane samo v ustih! Z zobozdravniki in učitelji UL MF asist. Jano Krapež, doc. dr. Borisom Gašpircem in asist. Nino Grguraš Lestan bodo spregovorili o povezavi med (ne)zdravjem ustne votline ter sistemskim zdravjem.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – intenzivna medicina ​

9.12.2019
Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite na naslov Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, s pripisom: JAVNI POZIV ZA IMENOVANJE KOORDINATORJA, do vključno 6. januarja 2020.

Preberite več


Klubski knjižni večer s prof. dr. Markom Vudragom - Nekrolog za sapientio

6.12.2019
Na klubskem knjižnem večeru, ki bo 15. januarja 2020 ob 18. uri v Domus Medica, bomo gostili prof. dr. Marka Vudraga, dr. med, ki bo predstavil esej Nekrolog za sapientio

Preberite več


Zakaj se podaljšujejo čakalne vrste

6.12.2019
Iz zdravniške zbornice že dlje časa opozarjamo na zahteve zdravstvenih ustanov, predvsem pa NIJZ in MZ, ki povzročajo dodatne administrativne obremenitve, namesto da bi se te zmanjšale, kot smo se dogovorili že pred skoraj letom dni.

Preberite več


Opravičilo KPK Zdravniški zbornici Slovenije

6.12.2019
Kot se je izkazalo, je KPK dopis Zdravniški zbornici Slovenije poslala na napačen elektronski naslov, tako da se zbornica nanj ni mogla odzvati. Komisija se zato opravičuje tako Zdravniški zbornici Slovenije kot javnosti za posredovanje netočnih informacij v povezavi z domnevno neodzivnostjo.

Preberite več

Podelitev odličij_hipokrati

15 izjemnih zdravnikov, zdravnic, zobozdravnikov in zobozdravnic prejelo odličja Zdravniške zbornice Slovenije

5.12.2019
Najvišji odličji za življenjsko delo - Hipokratovo priznanje - sta prejeli prof. dr. Metka Derganc, dr. med., v. svet in prim. Jožica Reberc, dr. dent. med. Osrednji gost in govorec je bil minister za zdravje Aleš Šabeder.

Preberite več

PODELITEV_20112019

Slovesna podelitev specialističnih listin doktorjem medicine in doktorjem dentalne medicine

22.11.2019
V sredo zvečer je na slovesni podelitvi licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu listine prejelo 54 doktorjev medicine in 20 doktorjev dentalne medicine.

Preberite več


Kaj se dogaja z ginekologijo na primarni ravni?

20.11.2019
Družinski zdravniki in pediatri na primarni ravni so že opozorili, da se osnovno zdravstvo v Slovenji seseda pod bremenom pomanjkanja zdravnikov in vse večjimi nerazumnimi administrativnimi obremenitvami timov. Z enakimi težavami se srečujemo tudi ginekologi primarne ravni. Kako dolgo bomo torej še zdržali???

Preberite več

Zavod Varna pot_splet

Življenje ni rezervni del

19.11.2019
Slovenske ceste so od osamosvojitve zahtevale 7.526 življenj, 295.665 ljudi se je poškodovalo. V nedeljo, 17. novembra 2019, smo obeležili Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč pod sloganom Življenje ni rezervni del. Akcijo je pripravil zavod Varna pot, kot partner pa jo je podprla tudi Zdravniška zbornica Slovenije.

Preberite več

Pasica 2 2019

Štajerski zdravnik leta

19.11.2019
Vabimo vas, da se nam 27. novembra ob 18. uri pridružite v dvorani Minařik v Kongresnem centru Habakuk, na osrednjem dogodku za zdravnike in zobozdravnike štajerske regije - Štajerski zdravnik leta 2019.

Preberite več

Cametara medica_koncert

Božično-novoletni koncert zdravniškega orkestra Camerata medica s solisti

14.11.2019
Koncert bo 12. decembra ob 18.00 v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije. Z glasbo se bomo sprehodili skozi barvit glasbeni repertoar, od klasike do skladb slovenskih skladateljev.

Preberite več

KZO_05 11 2019_bilten

Koordinacija zdravniških organizacij o Manifestu za spremembo zobozdravstvenega sistema ​

7.11.2019
»Pomen manifesta je predvsem v tem, da smo vse zobozdravnike poenotili okoli štirih perečih točk v zobozdravstvenem sistemu,« je v izjavi za medije po seji KZO poudaril Krunoslav Pavlović, predsednik Odbora za zobozdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije in izpostavil potrebo po zagotovitvi univerzalnega dostopa do ustnega zdravja.

Preberite več


Drugi letošnji razpis specializacij s področja medicine in dentalne medicine

5.11.2019
Zdravniška zbornica Slovenije je danes objavila: razpisa specializacij za zdravnike in razpisa specializacij s področja dentalne medicine. Razpisni rok je 22. 11. 2019

Preberite več

LOGO ZZS Barok_splet

Slovesna podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije - Vabljeni!

4.11.2019
Kdo so prejemniki, bo znano 4. decembra ob 18.00. Na pobudo članov bo dogodek tokrat v Mariboru – v sogostiteljstvu z Medicinsko fakulteto Maribor. Osrednji gost bo minister za zdravje g. Aleš Šabeder. Vabljeni, da skupaj čestitamo letošnjim prejemnikom odličij!

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije - anesteziologija, reanimatologija in perioperativna intenzivna medicina

4.11.2019
Zdravniška zbornica Slovenije je objavila Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za specialistično področje: anesteziologija, reanimatologija in perioperativna intenzivna medicina. Rok za oddajo vlog je 30. november 2019.

Preberite več


Slovesno podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije ​- avtobusni prevoz

4.11.2019
Avtobus bo iz Ljubljane krenil proti Mariboru ob 14.15 uri izpred Zdravniške zbornice Slovenije (avtobusna postaja pred stavbo). Povratek je iz Maribora predviden ob približno 20.50 uri.

Preberite več

Štajerski zdravnik leta _lezeci

Natečaj za Medicinski dosežek leta štajerske regije – rok za prijave podaljšan

28.10.2019
Na natečaj se lahko prijavite: posamezni zdravniki ali zdravnice, zobozdravniki ali zobozdravnice, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije iz štajerske regije z izstopajočimi medicinskimi dosežki. Rok za oddajo prijav je podaljšan do ponedeljka, 4. novembra do 13. ure.

Preberite več

Magnolija

Klubski koncertni večer: »Barve jeseni« godalni kvartet Magnolija

23.10.2019
V program koncertov za leto 2019/2020 smo uvrstili šest koncertov, ki se bodo zvrstili od novembra 2019 do maja 2020.

Preberite več


Poročilo Svetovne zdravstvene organizacije o delovanju družinske medicine in primarne pediatrije ​

21.10.2019
V avgustu je Odbor za osnovno zdravstvo na sejo povabil dr. Anne S. Johansen iz Svetovne zdravstvene organizacije (SZO), ki je proučevala delovanje družinske medicine in primarne pediatrije. Objavljamo poročilo.

Preberite več


Pomembni dokumenti v javni razpravi – vabljeni člani zbornice, da podate pripombe

15.10.2019
V javni razpravi so štiri uredbe o podelitvi koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na področju programov s področja zobozdravstvene dejavnosti in dermatovenerologije v specialistični zunajbolnišnični dejavnosti. Vabljeni, da si predlagane uredbe ogledate in podate pripombe do roka, to je do 25. 10. 2019.

Preberite več