Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Vse se da_splet

Premiera glasbenega projekta zdravnikov in zobozdravnikov: Vse se da – danes ob 19. uri preko Zooma

28.1.2021
Nocoj pojemo Vse se da! Zato vabljeni, da se nam pridružite danes, v četrtek, ob 19. uri preko Zooma, da skupaj za trenutek proslavimo – kaj vse se da – tudi v teh razmerah. Posebno odo vsem tem dosežkom je z edinstvenim glasbenim projektom pripravila skupina več kot 40 zdravnikov in zobozdravnikov,

Preberite več


Naročanje pacientov na cepljenje proti COVID-19

28.1.2021
Zbornica je ministrstvu predlagala vzpostavitev enotnega in centraliziranega elektronskega in telefonskega naročanja na cepljenje proti COVID-19.

Preberite več


Davčno vrednotenje COVID-19 dodatkov – rok za posredovanje podatkov FURS-u se izteče 31. 1. 2021

27.1.2021
Oddelek za pravne zadeve opozarja, da se rok iz 59. člena PKP7, ki ureja posredovanje podatkov o zaposlenih, ki so prejemali t. i. COVID-19 dodatke, izteče 31. 1. 2021.

Preberite več


Pravno mnenje o obrazcu glede prevzema odgovornosti v povezavi z mikrobiološkimi preiskavami na virus SARS-CoV-2

27.1.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pravno mnenje o morebitni dolžnosti zdravstvenih delavcev, da pred izvedbo mikrobioloških preiskav na prisotnost virusa SARS-CoV-2 podpišejo obrazec, ki po naših informacijah kroži v javnosti in predvideva, da zdravstveni delavci prevzamejo določeno pravno odgovornost.

Preberite več


Razširjen krog upravičencev do dodatkov

19.1.2021
PKP7 prinaša spremembe v zvezi z upravičenci do COVID-19 dodatka in dodatka za nevarnost in posebno obremenitev.

Preberite več


Zasebni izvajalci zdravstvene dejavnosti so upravičeni do denarne pomoči za testiranje svojih zaposlenih na virus COVID-19.

18.1.2021
PKP7 prinaša možnost uveljavljanja denarne pomoči za testiranje delavcev, zaposlenih v gospodarstvu.

Preberite več


Predlog novele Pravil OZZ

14.1.2021
Na spletni strani e-demokracija je bil objavljen predlog novele Pravil Obveznega zdravstvenega zavarovanja. Predlog novele med drugim ureja spremembe na področju upravičenosti do medicinskih pripomočkov in na področju zobozdravstvenega nujnega zdravljenja ter spreminja definicijo napotnega zdravnika.

Preberite več


Le s cepljenjem lahko premagamo epidemijo!

13.1.2021
Odločitev za cepljenje je osebna pravica vsakogar. A več ko nas bo cepljenih, manjša bo moč covida-19 in ko bo cepljenih dovolj, bo epidemija zaustavljena. Le enotni in solidarni bomo kolikor mogoče hitro obvladali epidemijo in spet omogočili življenje brez epidemijskih omejitev ter socialno in ekonomsko normalno delovanje naše družbe.

Preberite več


Cepljenje proti COVID-19 je najučinkovitejši ukrep za zaščito zdravja vseh ​

8.1.2021
Predsednici obeh stanovskih zbornic, Zbornice – Zveze in Zdravniške zbornice Slovenije, podpirata cepljenje proti COVID-19, saj to predstavlja najučinkovitejši ukrep za zaščito zdravja vseh, tako zdravstvenih delavcev kot celotne populacije.

Preberite več


Poziv zobozdravnikom

8.1.2021
Epidemiološka slika se je v državi po praznikih poslabšala. V skrbi, da tudi ta drugi val preživimo kar se da varno in z minimalnim tveganjem prenosa okužbe kljub ohranjanju obratovanja zobozdravstvene dejavnosti, ponovno poudarjamo, da je pomembno, da ste zobozdravniki res pozorni na vse varnostne ukrepe pri delu v ordinacijah.

Preberite več


Zbornica tudi v letu 2021 deluje v dobro naših članov

7.1.2021
Vsem zdravnikom in zobozdravnikom, ki opravljajo zdravniško službo na svojem strokovnem področju, in ki so imeli na dan 31. 12. 2020 veljavno licenco, se ta podaljša za eno leto.

Preberite več


SPREMEMBE Pravilnika o specializacijah

7.1.2021
V Uradnem listu št. 187/2020 z dne 14. 12. 2020 je bil objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vrstah, vsebini, trajanju in poteku specializacij zdravnikov, ki je začel veljati 29. 12. 2020 in uvaja nekaj novosti.

Preberite več


Časovna omejitev opravljanja zdravstvenih storitev pri drugem izvajalcu zdravstvene dejavnosti

6.1.2021
S 1. 1. 2021 se je začela uporabljati časovna omejitev osem ur na teden iz drugega odstavka 53.b člena ZZDej tudi za opravljanje zdravstvenih storitev pri drugem izvajalcu zdravstvene dejavnosti, ki je javni zdravstveni zavod ali javni zavod.

Preberite več


OBVESTILO O PODALJŠANJU LICENC

5.1.2021
Vsem zdravnikom in zobozdravnikom, ki opravljajo zdravniško službo na svojem strokovnem področju in ki so imeli na dan 31. 12. 2020 veljavno licenco, se ta podaljša za eno leto.

Preberite več


Rok za imenovanje odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti ostaja 17. 12. 2020

5.1.2021
Ker sprejeti PKP7 ne ureja morebitnega podaljšanja roka, koncesionarje opozarjamo, da v veljavi ostaja rok iz 41. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti. Rok za uskladitev se je tako iztekel 17. 12. 2020.

Preberite več


POMEMBNO: Rok za priznanje naziva na podlagi dela za specializaciji iz žilne kirurgije ter alergologije in klinične imunologije (odrasli) se izteka

4.1.2021
Vljudno vabimo vse, ki bi želeli pridobiti naziv specialista žilne kirurgije ali specialista alergologije in klinične imunologije (odrasli) na podlagi dela, da to storijo najkasneje 30. 4. 2021.

Preberite več


Cepljenje zaposlenih pri koncesionarjih in drugih izvajalcih zdravstvene dejavnost

4.1.2021
Iz Ministrstva za zdravje izvajalce zdravstvene dejavnosti prosijo, da čim prej pridobijo interes vseh zaposlenih v zdravstveni dejavnosti na posameznem območju in število potrebnih odmerkov posredujejo na ustaljen način.

Preberite več


PKP7 ne prinaša podaljšanja roka za imenovanje odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti pri koncesionarjih

30.12.2020
Rok v katerem so koncesionarji dolžni koncedentu sporočiti podatke o odgovornem nosilcu zdravstvene dejavnosti ostaja 17. 12. 2020.

Preberite več


Zbornica predlagala amandmaje k PKP7

29.12.2020
Zbornica je na poslanske skupine v okviru postopka sprejemanja PKP7 naslovila predloge amandmajev glede financiranja testiranja in financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah za zasebne izvajalce zdravstvene dejavnosti brez koncesije.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – klinična mikrobiologija

29.12.2020
Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite na naslov Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, s pripisom: JAVNI POZIV ZA IMENOVANJE KOORDINATORJA, do vključno 15. januarja 2021 (rok za oddajo vlog).

Preberite več


Zbornica ZZZS pozvala k odpravi nedopustne prakse v zvezi z izrekanjem prepovedi uporabe receptov za osebno rabo

28.12.2020
Zbornica je na ZZZS naslovila dopis, v katerem ga poziva k prenehanju nedopustnega omejevanja zdravnikove pravice do receptov za osebno rabo.

Preberite več


Po PKP 7 bi za prisilno upokojitev do konca 2022 pogoje izpolnilo 951 zdravnikov in zobozdravnikov ali 10 odstotkov vseh ​

28.12.2020
Že sedaj smo v Sloveniji po številu vseh zdravnikov na prebivalca na samem repu evropskih držav, s predlaganim ukrepom upokojevanja v PKP 7 pa bi se lahko ta razkorak le še povečal.

Preberite več


Dodatno pojasnilo k Navodilu za uveljavljanje povračila za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah

24.12.2020
Ministrstvo za zdravje je podalo dodatno pojasnilo k Navodilu za uveljavljanje zahtevkov v skladu s Pravilnikom o postopku in rokih za uveljavljanje zahtevkov iz 123. člena Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19.

Preberite več


Pojasnila Ministrstva za zdravje glede izvajanja samoplačniškega testiranja s strani zasebnih izvajalcev zdravstvene dejavnosti

23.12.2020
Ministrstvo za zdravje RS je odgovorilo na dopis zbornice, v katerem ga poziva k razjasnitvi vprašanja, ali lahko izvajalci, ki že imajo ustrezno dovoljenje za opravljanje zdravstvene dejavnosti, izvajajo samoplačniške mikrobiološke preiskave na virus SARS-CoV-2 neposredno pri pacientu, ne da bi bili uvrščeni na sklep Ministrstva za zdravje RS.

Preberite več


Dodatna pojasnila MZ v povezavi s cepljenjem proti virusu SARS-CoV-2

23.12.2020
Ali bodo v cepljenje proti virusu SARS-CoV-2 zajeti tudi zdravstveni delavci in sodelavci, zaposleni pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti s koncesijo. Objavljamo pojasnilo Ministrstva za zdravje, ki se nanašajo na vse zdravstvene delavce, torej tudi zasebne zdravnike in zobozdravnike ter pri njih zaposlene sodelavce.

Preberite več


Podaljševanje licenc - zbiranje kreditnih točk je kljub epidemiji omogočeno nepretrgoma

22.12.2020
Zbornica je že ob prvem valu epidemije takoj pričela s številimi spletnimi izobraževanji ter s tem zagotovila široke možnosti za pridobivanje kreditnih točk za podaljšanje licence. Vabimo vas, da si objave izobraževanj ogledate na našem portalu Domus Medica.

Preberite več


Ministrstvo izdalo Navodila za uveljavljanja zahtevkov v skladu s Pravilnikom o povrnitvi dodatka iz KPJS

21.12.2020
Ministrstvo za zdravje podalo navodila za uveljavljanja zahtevkov v skladu s Pravilnikom o povrnitvi dodatka za delo v rizičnih razmerah.

Preberite več


Odmevi in Odmevi o informatizaciji in digitalizaciji

17.12.2020
Tisti, ki se še spomnimo, kako je bilo z informatizacijo in digitalizacijo v začetku leta 2017, ko sem sama prevzela funkcijo, vemo, da je bil narejen ogromen napredek na obeh področjih in da smo uresničili vse predloge, ki jih je bilo glede na objektivne okoliščine mogoče.

Preberite več


Predlog ureditve nadomestila plače v primeru okužbe z virusom SARS-CoV-2

17.12.2020
Ministrstvo je v predlog interventnega zakona (PKP7) vključilo ureditev, s katero se zaposlenim na najbolj izpostavljenih deloviščih v primeru okužbe s COVID-19 pod določenimi pogoji zagotavlja upravičenje do polnega nadomestila plače.

Preberite več


Prof. dr. Bojana Beović izvoljena za predsednico

16.12.2020
Prejela je 3.154 glasov. Tanja Petkovič, dr. med., je prejela 2.706 glasov. Volilna udeležba je bila nekaj manj kot 51-odstotna, oddanih je bilo 5.895 glasov.

Preberite več


Osnutek PKP7 prinaša spremembe pogojev za odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti

15.12.2020
Vlada je v osnutku predloga PKP7 sledila predlogom zbornice, saj le-ta predvideva črtanje pogoja glede delovnih izkušenj odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Sprejet Pravilnik o uveljavljanju povračila za izplačilo dodatka iz KPJS

15.12.2020
Ministrstvo za finance RS je uredilo postopek povračila za financiranje dodatka iz 11. točke prvega odstavka 39. člena KPJS. Posebej je urejen tudi način povračila za zasebne izvajalce zdravstvenega varstva, ki dejavnost opravljajo v okviru mreže javne službe.

Preberite več


Sklepi Volilne komisije Zdravniške zbornice Slovenije

14.12.2020
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja aktualne sklepe Volilne komisije.

Preberite več


Odstop dveh članov volilne komisije

14.12.2020
Kot predsednica Zdravniške zbornice Slovenije sporočam, da sem bila seznanjena z odstopom dveh članov volilne komisije. Odstopila sta 13.12.2020.

Preberite več


Sporočilo volivcem: volitve nemoteno in neokrnjeno potekajo dalje

14.12.2020
Volilna komisija Zdravniške zbornice Slovenije vse poziva k udeležbi na volitvah in glasovanju po svoji vesti.

Preberite več


Vlada sprejela osnutek predloga sedmega zakonskega protikoronskega paketa (PKP7) ki predvideva tudi podaljšanje roka za določitev odgovornega nosilca pri koncesionarjih

14.12.2020
Vlada je na seji dne 9. 12. 2020 sprejela osnutek predloga Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19, ki predvideva tudi podaljšanje roka za določitev odgovornega nosilca pri koncesionarjih.

Preberite več


Pojasnilo kandidatke za predsednico prof. dr. Bojane Beović

12.12.2020
Objavljamo pisni odziv prof. dr. Bojane Beović, dr. med., v zvezi z očitki o domnevnih nepravilnostih pri izvajanju volilne kampanje.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje podalo dodatna pojasnila v zvezi z izvajanjem in financiranjem mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2

11.12.2020
Ministrstvo za zdravje podalo dodatna pojasnila v zvezi z izvajanjem in financiranjem mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2 ter poslalo čistopis navodil v zvezi z izvajanjem 41. člena ZZUOOP.

Preberite več


Zadnja priporočila NIJZ v zvezi z obravnavo zdravstvenih delavcev s sumom na okužbo SARS-CoV-2

11.12.2020
Zaradi nejasnosti glede ravnanja zaposlenih zdravstvenih delavcev in njihovih delodajalcev v primeru okužbe s SARS-CoV-2 objavljamo zadnja priporočila NIJZ z dne 26. 11. 2020.

Preberite več


Senca dvoma nad volitvami

10.12.2020
Že tri dni premišljujem o tem, kako naj se kot predsednica Zdravniške zbornice Slovenije odzovem na nepravilnosti, na katere so me opozorili nekateri člani. O sumu nepravilnosti sem obvestila volilno komisijo, ki pa me doslej ni seznanila s svojimi sklepi oziroma ukrepi. Včeraj sem podala tudi prijave na ustrezne državne organe.

Preberite več