Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Razpis za specializacije, ki so nezasedene, je odprt do 9. junija 2018

4.6.2018
Ker prejemamo vprašanja, do kdaj je odprt trenutni razpis za specializacije za mesta, ki so ostala še nezasedena, pojasnjujemo, da je vloge na ta mesta mogoče oddati najkasneje do 9. 6. 2018.

Preberite več


Kaj Zdravniška zbornica Slovenije pričakuje od nove vlade

4.6.2018
Eden izmed glavnih izzivov prihajajoče vlade bo preoblikovanje javnih zavodov v ustrezno statusno obliko, ki bo zagotavljala njihovo profesionalno upravljanje, objektivno spremljanje rezultatov dela poslovodstev in finančno odgovornost poslovodnih oseb in nadzornikov za škodo, ki jo povzročijo zaradi kršitev predpisov ali neprofesionalnega dela.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja sekundariata – rok za prijave podaljšan

1.6.2018
Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za sekundariat. Vloge z dokazili pošljite do 1. 8. 2018 po pošti na naslov: Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Preberite več


Prenos registra zasebnih zdravnikov na Ministrstvo za zdravje

1.6.2018
V skladu z novo ureditvijo register zasebnih zdravnikov od 17. 1. 2018 dalje vodi Ministrstvo za zdravje, zato člane vljudno pozivamo, da se z vprašanji v zvezi z registrom zasebnih zdravnikov obrnejo na ministrstvo.

Preberite več

Lucija Beškovnik

Ko obrazi oživijo

1.6.2018
Vabljeni na ogled razstave Lucije Beškovnik in doc. dr. Toneta Pačnika. Rdeča nit obeh razstav – je duša.

Preberite več


Konoplja

1.6.2018
13. aprila 2018 je potekalo strokovno srečanje o konoplji z naslovom Toksikologija 2018: konoplja. Srečanje sta organizirala Sekcija za klinično toksikologijo Slovenskega zdravniškega društva in Center za klinično toksikologijo in farmakologijo Interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Objavljamo poročilo s strokovnega srečanja.

Preberite več

Konoplja_30 05 2018_bilten

Kanadski zdravniki vsa leta nasprotniki legalizacije marihuane

31.5.2018
Osrednji gost in govornik na dogodku je bil odličen poznavalec in strokovnjak ter izvršni direktor MADD (Mothers Against Drunk Driving) Canada, Andrew Murie. Spregovoril je o izkušnjah Kanade, ki je v preteklem letu legalizirala uporabo konoplje. Opozoril je na napake, ki so jih naredili v Kanadi, in priporočal, da jih ne ponavljamo.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja sekundariata - jutri zadnji dan za prijavo

31.5.2018
Na poziv za imenovanje koordinatorja sekundariata se lahko prijavi kandidat, ki: • ima najmanj pet let izkušenj kot nadzorni mentor in • je priznan strokovnjak na svojem področju. Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za sekundariat. Vloge z dokazili pošljite do 1. 6. 2018 po pošti.

Preberite več


Evropske zdravstvene organizacije poudarjajo pomen središčne vloge zdravnikov pri diagnozi, zdravljenju in koordinaciji multidisciplinarne nege.

31.5.2018
Bruselj, 28. maj 2018 - Visokokakovostno zdravstveno varstvo zagotavljajo kompleksne ekipe zdravstvenih delavcev, izmed katerih vsak zagotovi edinstveni prispevek k najboljši negi vsakega pacienta. V srcu tega se nahaja razmerje med zdravnikom in pacientom.

Preberite več

Andrej Moličnik

Podeljeni nazivi Štajerski zdravnik leta 2018

30.5.2018
Sinoči so bili v Narodnem domu v Mariboru razglašeni prejemniki nazivov Štajerski zdravnik leta v petih kategorijah: družinski zdravnik, pediater, ginekolog in zobozdravnik in Medicinski dosežek štajerske regije po izboru strokovne komisije zdravnikov. Projekt sta pripravila časnik Večer in Zdravniška zbornica Slovenije.

Preberite več

Štajerski zdravnik leta _lezeci (002)

Sporočilo za javnost: Nocoj bodo znani prejemniki nazivov Štajerski zdravnik leta v petih kategorijah

29.5.2018
Nocoj bodo v Narodnem domu v Mariboru znani prejemniki plaket Štajerski zdravnik leta v petih kategorijah časnika Večer in Zdravniške zbornice. Strokovna komisija zdravnikov Zdravniške zbornice Slovenije pa je izbirala in bo danes razglasila Medicinski dosežek štajerske regije.

Preberite več

foto platiše-5295_koncert Camerata medica _ 24 05 2018

Zdravniški orkester Camerata Medica s solisti navdušil občinstvo

28.5.2018
Tokrat smo slišali dela M. A. Charpentierja: Koncert za štiri viole in komorni orkester, J. S. Bacha: Kantata št. 51 za trobento in sopran, F. Schuberta in L. Delibesa. Glasbeniki so navdušili občinstvo in poželi glasen aplavz. Koncertni večer je bil tudi humanitarno obarvan.

Preberite več

Stajerski zdravnik_kvadratni

Svečana razglasitev Štajerski zdravnik leta

22.5.2018
V torek, 29. maja 2018, ob 18. uri vabljeni v Narodni dom v Mariboru, kjer bomo Večer in zbornica prvič podelili nazive Štajerski zdravnik leta. Glasovanje javnosti je potekalo v štirih kategorijah: družinski zdravnik, pediater, ginekolog in zobozdravnik. Strokovna komisija zdravnikov pa je izbrala Medicinski dosežek leta štajerske regije.

Preberite več

Zdenka Čebaše Travnik

​Izjava za javnost: Na zbornici smo zaskrbljeni tudi zaradi delovanja Pediatrične klinike v celoti

21.5.2018
Dr. Zdenka Čebašek - Travnik, predsednica zdravniške zbornice: "Po do sedaj znanih podatkih, ki so dostopni javnosti, menim, da trenutni projekti MZ in sklenjene pogodbe UKC Ljubljana s tujimi strokovnjaki ne sledijo priporočilom mednarodne presoje in tako ne morejo zagotoviti strokovne in varne obravnave otrok s prirojenimi srčnimi napakami."

Preberite več


“Konoplja – se zavedamo nevarnosti, ki jo prinaša prometu?”

16.5.2018
Vljudno vabljeni na seminar z domačimi in tujimi strokovnjaki, ki bo 30. maja 2018 ob 16. uri, na Zdravniški zbornici Slovenije. Cilj dogodka je prepoznava širših izzivov, ki jih uporaba konoplje prinaša tako v prometno varnost kot tudi v celotno družbo ter povečati ozaveščenost strokovne in laične javnosti glede številnih tveganj in nevarnosti.

Preberite več


Dentex – Mednarodni sejem dentalne medicine - Zagreb, 17.–19. maj 2018

14.5.2018
Poleg predavanj in številnih delavnic, ki jih vodijo vrhunski strokovnjaki s področja dentalne medicine, bodo v okviru programa v petek, 18. maja 2018, potekale tudi tri okrogle mize na teme: Etika v dentalni medicini, Dentalna medicina v javnem zdravstvu in E-stomatologija – strokovne smernice.

Preberite več


Obvestilo: Zbornica ni soorganizator simpozija o zdravem življenjskem slogu

14.5.2018
Obveščamo vas, da Zdravniška zbornica Slovenije ni soorganizator dogodka in novinarske konference, kot so organizatorji pomotoma napovedali. Dogodek pa poteka na Zdravniški zbornici Slovenije.

Preberite več


Stanje prijav na razpise specializacij

8.5.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je danes objavila stanje prijav na Prvi javni razpis specializacij zdravnikov 2018 za posamezne izvajalce in za območje celotne države in stanje prijav na Prvi javni razpis specializacij zobozdravnikov 2018.

Preberite več

Odpiranje vlog_07 05 2018_2

Odpiranje vlog, prispelih na razpis specializacij

7.5.2018
Komisija je že odprla in pregledala vse vloge. Jutri bo objavljeno, koliko popolnih vlog je prispelo za vsako od razpisanih specializacij. Vsi kandidati bodo nato do 11. maja lahko svoje vloge še prenesli. Končno stanje prispelih vlog pa bo objavljeno 14. maja 2018.

Preberite več


Varstvo osebnih podatkov – vzorci aktov

4.5.2018
Zaradi uskladitve poslovanja zasebnih izvajalcev zdravstvenih storitev s Splošno uredbo o varstvu podatkov, je Zdravniška zbornica Slovenije naročila izdelavo obrazcev, ki so specifično pripravljeni za izvajalce zdravstvene dejavnosti.

Preberite več