Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


Obremenitve zdravnikov na primarni ravni

10.4.2019
Družinske zdravnike pri njihovem delu najbolj ovira – pomanjkanje časa za paciente – tako odgovarja 45 odstotkov anketiranih, 37, 2 odstotka pa administracija in birokracija. Anketa tako ne potrjuje trditev tistih, ki želijo prikazati, da je motiv za glasna opozorila zdravnikov primarne ravni na nevzdržne razmere v resnici želja za več denarja.

Preberite več


Z veliko zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje na področju družinske medicine

9.4.2019
Zdravniki družinske medicine želimo javnosti pojasniti, da z upoštevanjem normativa 1895 glavarinskih količnikov (kar je približno 1500 prebivalcev) na enega zdravnika ne bo noben zdravnik »odrešen« 300 ali 400 pacientov, kot se v zadnjih dneh napačno sporoča javnosti. In nikakor ne bo 325.000 ljudi nenadoma brez zdravnika, kot razlaga ZZZS.

Preberite več

Usposabljanje za člane svetov zavodov

Usposabljanje za člane svetov javnih zdravstvenih zavodov

8.4.2019
Program je na predlog Zdravniške zbornice Slovenije pripravil Zavod za razvoj zdravstvenega managementa (ZRZM), udeležilo pa se ga je 20 slušateljev, zdravnikov in tudi drugih predstavnikov v svetih JZZ. Ponovna izvedba usposabljana, ki je ovrednoteno z 12 kreditnimi točkami, je predvidena za jesen.

Preberite več

camerata medica koncert 24 05 201_foto_janez Platise

Koncert Camerata Medica - 18. aprila 2019 - Vabljeni!

8.4.2019
Tokrat bomo slišali dela: G. Ph. Telemanna: Sonata v e-molu za fagot in klavir, M. T. von Paradisa: Siciliana, F. Couperina: Pièces en concert za violončelo in orkester, G. Masseneta: Thais, E. Morricona: Gabriel's oboe, A. Jakla: Karnevalstraume, Poloneza, Srčno veselje ter A. Vodopivca: Veseli fantje, Že cvete roža gartroža.

Preberite več

Karierni kongres_prva vrsta

Karierni kongres UL MF: Kam po študiju na medicinski fakulteti? ​

4.4.2019
V uvodnem delu je študente nagovoril minister za zdravje gospod Aleš Šabeder, zbrane pa so nagovorili tudi dekan UL Medicinske fakultete prof. dr. Igor Švab, dr. med., predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik, dr. med., in predsednik Študentskega sveta UL Medicinske fakultete Klemen Petek. Objavljamo posnetek.

Preberite več


Novi specialisti družinske medicine

4.4.2019
V sistem vstopa 16 prepotrebnih mladih specialistov družinske medicine, mladi, novi kolegi z novimi vizijami, svežim znanjem, novim zanosom.

Preberite več


Oditi ali ne oditi

2.4.2019
Mladi zdravniki so večkrat jasno in glasno povedali, kako si predstavljajo izboljšanje razmer. V nedavnem pismu predsedniku vlade Marjanu Šarcu so napisali: Ker se je v zadnjih letih vlada lotila zdravstvene reforme predvsem z gašenjem požara z bencinom, Vas lepo prosimo, da s tem ne nadaljujete.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij

1.4.2019
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorjev za 18 specializacij. Vloga je pravočasna, če prispe na zbornico najpozneje zadnji dan razpisnega roka oziroma je do tega dne priporočeno oddana na pošto (do vključno 30. aprila 2019).

Preberite več

Minister_karierni kongres

Kam po študiju medicine? V družinsko ambulanto!

30.3.2019
Kariernega kongresa, ki ga pripravljajo Medicinska fakulteta, Zdravniška zbornica Slovenije in Karierni centri Univerze v Ljubljani, se je danes udeležil tudi minister za zdravje Aleš Šabeder, ki je študente tudi nagovoril.

Preberite več

Javna tribuna_splatna stran

Javna tribuna: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu?

29.3.2019
Zdravnike in zobozdravnike pri delu najbolj moti administracija in birokracija ter pomanjkanje časa. Slaba organizacija in financiranje glede na rezultate ankete nista v ospredju. V povprečju večina družinskih zdravnikov lahko enemu pacientu nameni pet minut ali manj. ZZZS je pripravili prvi nabor ukrepov za zmanjšanje administrativnih bremen.

Preberite več

Karierni kongres MZ _ 23 03 2019 _dvorana

Kam po študiju medicine? V družinsko ambulanto!

28.3.2019
Osrednji del je bil v soboto, 23. marca 2019, in se bo nadaljeval to soboto, ko se kongres tudi zaključi. Skupaj bo na obeh velikih dogodkih predstavljenih 44 medicinskih specializacij in šest specializacij dentalne medicine. V soboto se je kongresa udeležilo okoli 600 študentov medicine in dentalne medicine. To soboto jih bo še okoli 400.

Preberite več


Klubski pogovorni večer: »Prometne nesreče in njihove posledice«

24.3.2019
Zdravniška zbornica Slovenije v sodelovanju z Zavodom Varna pot vabi na klubski pogovorni večer »Prometne nesreče in njihove posledice«, ki bo 17. aprila 2019 ob 18. uri na Zdravniški zbornici Slovenije.

Preberite več


W.W.W.D. ali kaj bi naredili volkovi

22.3.2019
Pred kratkim sem dobila v dar knjigo Elli H. Radinger Modrost volkov. Kako razmišljajo, načrtujejo in skrbijo drug za drugega. Neverjetna knjiga, ki me spremlja, odkar sem jo začela brati, in tudi potem, ko sem zaključila s prvim branjem. In tako kot avtorica knjige, se tudi jaz vedno večkrat sprašujem W.W.W.D. (What would wolves do?)

Preberite več


Javna tribuna: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu?

19.3.2019
Vabimo vas, da se v ponedeljek, 25. marca 2019, ob 16. uri udeležite naše druge javne tribune. Tokrat bomo iskali odgovore na temo: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu? Skrajni čas je, da skupaj in brez odlašanja začnemo z reševanjem nakopičenih težav.

Preberite več

Usposabljanje svetov zavodov

Usposabljanje članov svetov javnih zdravstvenih zavodov za pridobitev ustreznih znanj

15.3.2019
Dvodnevno izobraževanje, ki bo potekalo 3. in 4. aprila 2019, je namenjeno članom in tudi bodočim članom svetov javnih zdravstvenih zavodov, za pridobitev potrebnih kompetenc.Na voljo le še nekaj prostih mest. Vabljeni!

Preberite več

Klubski pogovorni večer_Čas je za pkončno držo_13 03 2019_bilten

Klubski pogovorni večer: Čas je za pokončno držo naših otrok

14.3.2019
Pogovorni večer je vodila Saša Staparski Dobravec, dr. med., spec. radiologije, vodja radiološkega oddelka za otroke in odrasle ZDL Vič. Kot pobudnica večera je predstavila program "Pokončna drža, dobra drža", ki ga vodi, in kakšne rezultate projekt dosega v osnovnih šolah, kjer so ga že vpeljali v delo z otroki.

Preberite več

Evtanazija_13 03 2019_bilten

Na simpoziju o evtanaziji razprava strokovnjakov z različnih področij

14.3.2019
Poleg več opozoril o možnih zlorabah ob uzakonitvi evtanazije je bilo na dogodku slišati tudi opomine o neurejenosti paliativne oskrbe. Simpozija se je udeležil tudi predsednik DZ Dejan Židan, ki je uvodoma poudaril, da vprašanje evtanazije ni enostavno in zato tudi odgovor ne more biti enostaven.

Preberite več

Duo Claripiano_12 03 2019_bilten

Duo Claripiano večer zaključil v svojem slogu – s skladbo Ne čakaj na maj

13.3.2019
Preko 60 članov Zdravniške zbornice Slovenije in Slovenskega zdravniškega društva je na gregorjevo, uživalo v odličnem koncertnem večeru, ki ga je pričaral Duo Claripiano.

Preberite več

Okrogla miza_11 03 2019_bilten

Predstavniki zbornic, strokovnih združenj in sindikatov za skupni nastop v pogajanjih z vlado

11.3.2019
Na povabilo predsednice Zdravniške zbornice Slovenije so se danes zbrali predstavniki poklicnih skupin, ki so neposredni izvajalci zdravstvenih storitev. Podprli so idejo zdravniške zbornice, da bi se povezali v forum, ki bo skupaj in enotno nastopil v odnosu do ministrstva, vlade in ZZZS.

Preberite več


Odziv na odstop ministra Sama Fakina

8.3.2019
"Novica o odstopu ministra Sama Fakina me je presenetila in najprej mu želim dobro okrevanje. Politikom in javnosti pa ob iskanju novega kandidata za ministra sporočam, da je zdravstvo izjemno zahteven resor, ki potrebuje temeljite spremembe v najkrajšem času," v odzivu poudarja dr. Zdenka Čebašek-Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več