Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

(LITERARANI VEČER) Jasna pot - Z vetrom v laseh: Ko spreminjaš sebe, spreminjaš svet

18.04.2024 15:50

V torek, 16. aprila, ko je Ljubljano in večji del Slovenije, pobelila nežna snežena odeja, se je v prostorih Zdravniške zbornice, odvijal čudovit literarni večer, s predstavitvijo knjige Jasna pot - Z vetrom v laseh, avtorice prim. doc. dr. Neli Vintar in s predstavitvijo pravljice za odrasle in otroke Jaz vem: Joj, kako boli, njene sestre, zdravnice Jasne Stošić, ki je pred petimi leti izgubila bitko z rakom. Pogovor je povezoval dr. Rihard Knafelj, ki je prim. doc. dr. Neli Vintar, še v vlogi študenta, spoznal, kot klinično mentorico anesteziologije, kasneje pa je pod njenim mentorstvom nastala tudi njegova Prešernova naloga. Oba sta anesteziologa in oba lastnika rdečega kolesa, ki pravita da naključij ni. 


Večer se je odvijal v sproščenem vzdušju, smehu, spominih in deljenju misli ter občutkov o knjigi. Dogodka so se udeležili ljubitelji književnosti, prijatelji, sošolci in zdravniški kolegi prim. doc. dr. Neli Vintar.


“Knjiga je nastala v želji, da bi se notranje pripravila na tretje življenjsko obdobje. V njej  sem zaokrožila svoje dosedanje osebno in poklicno življenje z namenom, da bi se zahvalila za vse, kar me je vodilo, oblikovalo in izpolnjevalo. Sedaj pa naj me Jasna pot vodi naprej, v povezanosti z vsemi in z vsem." Prim. doc. dr. Neli Vintar


"Dostikrat se ujamem, kako ujčkam in negujem svojo telesno ali duševno bolečino. Če bi se lahko spomnila takrat na ljudi v pomanjkanju in vojnih področjih, bi se takoj nehala smiliti sama sebi.  Res lahko vsak dan začnemo s hvaležnostjo za vse. kar imamo. V sočutju do trpečih  in v spoštovanju do drugače mislečih. Začeti je potrebno pri sebi. Ko spreminjaš sebe, spreminjaš svet. Vsi smo mi.” Prim. doc. dr. Neli Vintar