Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Predlog za podaljšanje usposabljanja - obvestilo za glavne in nadzorne mentorje

21.5.2020
Glavni in nadzorni mentorji lahko predlog za podaljšanje usposabljanja zbornici posredujejo pisno po pošti ali po elektronski poti na naslov: lidija.zupancic@zzs-mcs.si

Preberite več


Refundacija dodatka za delo v rizičnih razmerah koncesionarjev

20.5.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je 18. 5. 2020, po več poslanih prošnjah za pojasnilo s strani ministrstva za javno upravo prejela okvirna pojasnila glede načina refundacije dodatka za delo v rizičnih razmerah (11. točka 39. člena Kolektivne pogodbe za javni sektor) iz proračuna za koncesionarje.

Preberite več


Stališče Sveta za izobraževanje zdravnikov do mobinga

20.5.2020
Svet za izobraževanje zdravnikov pri Zdravniški zbornici Slovenije stremi k strokovni odličnosti in profesionalizmu na področju izvajanja specializacij ter izobraževanja mladih zdravnikov in verjame v profesionalno ter etično vedenje zdravnikov.

Preberite več


Zbornica ponovno odprta za svoje člane

18.5.2020
Obveščamo vas, da je zbornica 20. 5. 2020, ponovno odprta za svoje člane. Ker je delovanje zbornice še vedno prilagojeno aktualnim razmeram, pozivamo vse, da svoj prihod najavite strokovnemu uslužbencu. ​

Preberite več


Pojasnilo v zvezi z vladnim preklicem epidemije COVID-19

15.5.2020
Vsi odloki in drugi podzakonski predpisi, ki vsebujejo ukrepe v zvezi z omejevanjem ter zajezitvijo virusa SARS-CoV-2, se torej uporabljajo še naprej, dokler vlada ali drug pristojen organ izrecno ne odločita drugače.

Preberite več


Kdo bo (premagal) koga

14.5.2020
Zbornica obžaluje, da je Ministrstvo za zdravje zavzelo stališče, ki močno vpliva na položaj mladih zdravnikov, ki so bili v času izvajanja ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19 še posebej izpostavljeni, ter omogoča ponovno poseganje v njihovo usposabljanje.

Preberite več


POMEMBNO obvestilo specializantom

13.5.2020
Zaradi izjemno povečanega obsega dela, ki ga je prinesel sprejem novega Odloka dne 7. 5. 2020 in smo mu priča vse od petka 8. 5. 2020 dalje, telefonska konzultacija z zaposlenimi na Oddelku za specializacije ni mogoča, so pa vsi dosegljivi preko elektronske pošte in odgovarjajo na vaša vprašanja. Za razumevanje se vam iskreno zahvaljujemo.

Preberite več


S 1. junijem 2020 se ponovno pričnejo izvajati strokovni izpiti za poklic zdravnik

12.5.2020
S ponedeljkom, 1. 6. 2020, se ponovno pričnejo izvajati strokovni izpiti za poklic zdravnik. Pisni in ustno/praktični del izpita bosta potekala v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Preberite več


Obvestilo specializantom

12.5.2020
S sprejetjem novega Odloka o začasnih ukrepih na področju izvajanja sekundariata, pripravništva in specializacije v času epidemije COVID-19 dne 7.5.2020, vse specializante vljudno prosimo za razumevanje, saj obdelava in vpis vsake spremembe v register zdravnikov zahteva nekaj dela in časa.

Preberite več


Sporočilo Odbora za pravno-etična vprašanja Zdravniške zbornice Slovenije

12.5.2020
Družbeni mediji, kot so Facebook, Twitter, Instagram, blogi, mreženje in številni ostali, bistveno spreminjajo način komunikacije med ljudmi, saj poenostavljajo in širijo možnost izražanja stališč. Ta sodoben pretok informacij odpira nove razsežnosti tudi v zdravstvenih obravnavah in odnosih med zdravnikom in bolnikom.

Preberite več


Pregled drugega svežnja zakonov za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo

8.5.2020
Za potrebe svojega članstva smo na zbornici oblikovali kratek in jasen pregled ukrepov, ki jih vzpostavljajo najnovejši trije zakoni na področju obvladovanju posledic epidemije COVID-19, ki so stopili v veljavo s 1. 5. 2020.

Preberite več


Bistvene novosti odloka, ki na novo ureja specializacije v času izvajanja ukrepov epidemije COVID-19

8.5.2020
Znova je dovoljeno izvajanje specializacij, če so za to izpolnjeni predpisani pogoji in je to izvedljivo v skladu z vsemi ukrepi za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. V letu 2020 se izvedeta po en javni razpis specializacij za zdravnike in doktorje dentalne medicine za potrebe mreže javne zdravstvene službe. Več v pregledu novosti.

Preberite več


Sprejet je odlok, ki na novo ureja sekundariat in pripravništvo v času trajanja epidemije COVID-19

8.5.2020
Od dneva uveljavitve odloka dalje je znova dovoljeno izvajanje sekundariata in pripravništva, če so za to izpolnjeni predpisani pogoji. Ponovno bo možno opravljanje strokovnih izpitov. Vse spremembe, ki jih prinaša odlok, si oglejte v pregledu bistvenih novosti.

Preberite več


Vzorci dopisov za uveljavljanje oprostitve plačila najemnine za poslovne prostore

7.5.2020
Za potrebe uveljavljanja oprostitve plačila najemnine za poslovne prostore in vračila že plačanih zneskov za obdobje od 13. 3. 2020 do 31. 5. 2020 je minister za javno upravo sprejel pravilnik z vzorci za uveljavljanje te pravice.

Preberite več


Javno pismo g. Marjanu Sušlju, generalnemu direktorju ZZZS

7.5.2020
Zobozdravniki smo na Zboru zobozdravnikov in z Manifestom za spremembo zobozdravstvenega sistema v preteklem letu opozorili, da zobozdravstveni sistem ni več varen in ne zagotavlja več kakovostnih storitev v okviru javne mreže.

Preberite več


V času epidemije se pišejo številne pozitivne zgodbe

5.5.2020
55 študentov medicine, zdravstvene nege in fizioterapije je prostovoljno v obliki interdisciplinarnih timov na pomoč priskočilo tam, kjer je bilo pomanjkanje največje - to je v domovih za starejše občane. V imenu Zdravniške zbornice Slovenije in zdravnikov jim izrekamo pohvalo in zahvalo.

Preberite več


Pozivamo, da policija zaradi groženj takoj zaščiti zdravnika

4.5.2020
Zdravniška zbornica Slovenije ostro obsoja grožnje, ki jih je deležen zdravnik Rihard Knafelj, ki je minuli četrtek nastopil v oddaji Tarča in pojasnil strokovno stališče o kakovosti s strani države kupljenih ventilatorjev enega od dobaviteljev.

Preberite več


V imenu diplomatk in diplomatov tujih držav v Sloveniji - iz srca hvala 🙏 ❤️ 🌍 #SkupajZmoremo #COVID19

25.4.2020
Tuji veleposlaniki v Sloveniji so stopili skupaj, da bi se zahvalili vsem, ki se v prvih vrstah borite proti novemu koronavirusu.

Preberite več


Izjava predsednice Zdravniške zbornice Slovenije v primeru DSO Ljutomer

24.4.2020
Zdravniška zbornica Slovenije obžaluje, da je prišlo do zapleta pri nameravani preselitvi oskrbovancev DSO Ljutomer in s tem povezanega trpljenja tam živečih prebivalcev in njihovih bližnjih. Dokler ne bodo znani vsi podatki o poteku priprav na nameravano selitev, se zbornica glede postopkov ne more izreči.

Preberite več


Izjava za javnost zaposlenih v SB Ptuj

24.4.2020
Zaposleni Bolnišnice Ptuj se popolnoma zavedamo resnosti situacije obvladovanja epidemije Covid-19 in svojega poslanstva in vloge v tej situaciji. V ta namen je naša bolnišnica že na začetku epidemije v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in NIJZ pripravila ter nato striktno izvajala vse varnostne postopke obravnave naših bolnikov.

Preberite več