Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Zbornica ministra za finance pozvala k takojšnjim pojasnilom glede postopka vračanja pomoči po ZIUZEOP

28.8.2020
Zbornica je zaradi neodzivnosti FURS-a ministru za finance poslala dopis, v katerem ministrstvo poziva k takojšnjim pisnim pojasnilom glede postopka vračanja pomoči, ki so jih koncesionarji prejeli na podlagi ukrepov po ZIUZEOP, morajo pa jih vrniti za uveljavitev pravic po 76. členu ZIUOOPE.

Preberite več


NUJNO OBVESTILO!

26.8.2020
Kandidate za prijavo na aktualni razpis specializacij obveščamo, da je Ministrstvo za zdravje dne 26. 8. 2020 razveljavilo svoje soglasje na razpis v delu, ki se nanaša na RAZPIS SPECIALIZACIJE IZ ONKOLOGIJE Z RADIOTERAPIJO ZA IZVAJALCA KLINIKA GOLNIK ter v delu, ki se nanaša na RAZPIS SPECIALIZACIJE IZ SODNE MEDICINE ZA OBMOČJE CELOTNE DRŽAVE.

Preberite več


Poziv vladi in poslanskim skupinam k sprejemu ukrepov za skrajšanje čakalnih dob v zdravstvu

26.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je pozvala Vlado RS in poslanske skupine Državnega zbora RS k sprejemu hitrih in učinkovitih ukrepov, ki bodo skrajšali nedopustno dolge čakalne dobe v zdravstvu.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje podalo pojasnilo glede uveljavljanja pravic po 76. členu ZIUOOPE

20.8.2020
Zdravniška zbornice Slovenije je s strani Ministrstva za zdravje danes prejela pojasnilo, katera sredstva, ki so jih koncesionarji prejeli na podlagi ukrepov po ZIUZEOP, morajo vrniti za uveljavitev pravic po 76. členu ZIUOOPE.

Preberite več


Video pogovor - Vse, kar si želite izvedeti o delu in specializaciji iz družinske medicine - Vabljeni! ​

19.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije v sodelovanju z družinskimi zdravniki nadaljuje cikel večernih video pogovorov – z naslovom: Pridružite se družinskim zdravnikom - izberite specializacijo družinske medicine.

Preberite več


Prošnja za dodatna pojasnila v zvezi z uveljavljanjem pomoči za koncesionarje po 76. členu ZIUOOPE

18.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je na Ministrstvo za zdravje in na Finančno upravo Republike Slovenije naslovila prošnjo za podajo jasnih navodil, katere vse pomoči za gospodarstvo je potrebno vrniti za uveljavljanje kritja sredstev iz ZZZS in kakšen točno je postopek vračanja teh pomoči.

Preberite več


Zbornica pozvala MZ k sprejemu novega pravilnika o pogojih za opravljanje zdravstvene dejavnosti

17.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je MZ pozvala k takojšnjemu sprejetju pravilnika, ki bi podrobneje določil pogoje opremljenosti in ustreznosti prostorov ter opreme za pridobitev dovoljenja za opravljanje zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Odgovor Ministrstva za zdravje glede neustreznosti pravilnika o povračilu sredstev zaradi izpada dejavnosti

13.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je prejela odgovor Ministrstva za zdravje RS na očitke o neustreznosti in neustavnosti Pravilnika o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti.

Preberite več


Kaj (še) se bo moralo zgoditi, da bo država zaščitila prebivalce pred onesnaževalci okolja

13.8.2020
Zbornica je pristojne: MOP, MZ in NIJZ pozvala, da takoj sprožijo vse postopke ugotavljanja tudi morebitne kazenske odgovornosti vseh vpletenih, ki so omogočili razmere, da je v Anhovem objekt odpadnih voda zgrajen na način, da lahko pride do mešanja odpadnih vod s pitno vodo.

Preberite več


Misli prof. dr. Uroša Ahčana - Matevžu Gorenšku v slovo

12.8.2020
Matevž je bil zaupanja vredna, pokončna oseba. Njegova beseda je imela težo in obvezo. Bil je resnicoljuben, požrtvovalen in iskren. Njegov odnos do ljudi je bil vedno topel, njegov pogled poln sočutja, njegov glas je pomirjal in vlival upanje tudi v najtežjih situacijah. Vedno bom občudoval tvoj pogum, borben duh, odnos do dela in kolegov.

Preberite več

SestanekMOP (002)

Ponovni apel zdravništva proti nadaljnjemu obremenjevanju okolja v osrednji Soški dolini

11.8.2020
Zdravništvo je na skupnem sestanku z ministrstvom za okolje in prostor, dne 4. 8. 2020, ponovno pozvalo k spremembi zakonodaje različno določenih mejnih vrednosti za sežig in sosežig odpadkov, ki predstavljajo veliko tveganje za zdravje ljudi.

Preberite več


Poziv vladi k odpravi diskriminacije koncesionarjev pri aktualnem proračunskem financiranju izvajalcev

11.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je zaradi neodzivnosti ministrstva za zdravje glede problematike povračil koncesionarjem zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti do ZZZS pripravila predlog pravilnika, ki bi odpravil protiustavno stanje, ga poslala Vladi Republike Slovenije in jo pozvala k posredovanju ter odpravi krivičnega stanja.

Preberite več

Dr. Matevž Gorenšek

Pretreseni sporočamo, da nas je zapustil dr. Matevž Gorenšek

6.8.2020
S spoštovanjem se bomo spominjali njegove izjemne strokovne in stanovske poti, prežete z velikim pogumom, srčnostjo, energijo, ki jo je izžareval, izjemnim posluhom za paciente in odločnostjo spreminjati sistem zdravstva na bolje. Žalna mapa za vpis je na voljo na zbornici. Spominske misli lahko prispevate tudi na gp.zzs@zdravniskazbornica.si.

Preberite več


Poziv Ministrstvu za zdravje k spremembi Pravilnika o povračilu sredstev zaradi izpada dejavnosti in ureditvi položaja zasebnikov izven javne mreže

5.8.2020
Zbornica je 5. 8. 2020 na Ministrstvo za zdravje naslovila dopis, v katerem ga je pozvala k odpravi neustavnosti Pravilnika o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti in ureditvi položaja zasebnih izvajalcev zdravstvene dejavnosti izven javne mreže.

Preberite več


Postanite družinski zdravnik

5.8.2020
Družinske zdravnice in zdravniki vas zato vabimo, da se nam pridružite in izberete specializacijo družinske medicine. Biti družinski zdravnik je eden izmed najlepših poklicev. Več o specializaciji na video dogodku - v četrtek, 6. avgusta, ob 20. uri – Vabljeni!

Preberite več


Sprejet Pravilnik o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti

4.8.2020
Minister za zdravje je sprejel Pravilnik o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 107/2020 z dne 31. 7. 2020 in je začel veljati 1. 8. 2020.

Preberite več


Zavarovalna vsota zavarovanja za poklicno odgovornost

3.8.2020
Minimalna zavarovalna vsota zavarovanja za poklicno odgovornost zdravnikov in doktorjev dentalne medicine znaša 130.000 EUR.

Preberite več


Objavljeni razpisi specializacij za leto 2020

3.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 3. 8. objavlja javni razpis specializacij za leto 2020 za področje medicine in dentalne medicine.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje objavilo več razpisov za podelitev koncesij v zdravstvu

28.7.2020
Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je dne 23. 7. 2020 objavilo štiri javne razpise za podelitev koncesij na področju parodontologije/zobnih boleznih in endodontije, oralne in maksilofacialne kirurgije, čeljustne in zobne ortopedije ter dermatovenerologije.

Preberite več


Najava razpisov specializacij za leto 2020

28.7.2020
Razpisi bodo predvidoma objavljeni 3. 8. 2020 in odprti do 27. 8. 2020.

Preberite več


Prebivalci Slovenije, pomagajte nam zajeziti širjenje koronavirusa

24.7.2020
Spoštovani prebivalci in prebivalke Slovenije, smo na točki, ko je nujno, da spet stopimo skupaj, da vsak od nas naredi vse, da nam v prihodnjih tednih, ko bo dopustniški čas in vzdušje sproščenosti na vrhuncu, epidemija ne bi ušla izpod nadzora. Mi, zdravniki in zobozdravniki, smo tukaj zato, da vam pomagamo. Prosimo vas, da tudi vi pomagate nam.

Preberite več


Severna Makedonija prosi za mednarodno pomoč v obliki zdravstvenega osebja

24.7.2020
Od Ministrstva za zdravje smo prejeli obvestilo, da Severna Makedonija preko mehanizma Unije za civilno zaščito prosi za mednarodno pomoč v obliki zdravstvenega osebja.

Preberite več


Vložitev vloge za oprostitev plačila najemnine

22.7.2020
Ministrstva za javno upravo je podalo mnenje, po katerem morajo upravičenci oddati vlogo za oprostitev plačila najemnine zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19 na obrazcu iz Pravilnika o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19, tudi če so vloge poslali pred njegovo uveljavitvijo.

Preberite več


Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19

14.7.2020
Dne 9. 7. 2020 je v veljavo stopil Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19, ki ureja postopek in način odločanja ter zahtevano dokumentacijo za izvajanje enake obravnave upravičencev za oprostitev ali delno oprostitev plačila najemnine najemnikov poslovnih prostorov.

Preberite več


Neustavnost načina izvedbe povračila sredstev neizvedenega programa koncesionarjem po 76. členu ZIUOOPE

10.7.2020
Zbornica je na Ministrstvo za zdravje dne 10. 7. 2020 naslovila zahtevo za spremembo predloga Pravilnika o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti.

Preberite več


Podaljšan je zakonski rok za uveljavljanje refundacije dodatka za delo v rizičnih razmerah koncesionarjev

10.7.2020
Pri čemer pa opozarjamo, da se s tem ne podaljšuje tudi obdobje upravičenosti do dodatka, ki ostaja za čas dela v nevarnih razmerah v epidemiji.

Preberite več


O primeru širjenja SARS-CoV-2 v športni dvorani

8.7.2020
Mariborski epidemiologi so uspeli v ugledni reviji Epidemiology and Infection objaviti prispevek o primeru širjenja SARS-CoV-2 v športni dvorani.

Preberite več


Poziv za predlaganje članov izpitnih komisij, pred katerimi se opravlja poseben preizkus strokovnosti sodnih izvedencev in sodnih cenilcev

3.7.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je 2. 7. 2020 s strani ministrstva za pravosodje prejela poziv za predlaganje članov izpitnih komisij, pred katerimi se opravlja poseben preizkus strokovnosti sodnih izvedencev in sodnih cenilcev.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije zavrača očitke ministra za zdravje glede neodgovornosti zdravnika, napotenega na službeno pot v Črno goro

2.7.2020
V medijih smo 1. 7. 2020 zasledili odziv ministra za zdravje o neodgovornosti zdravnika, ki je bil napoten na službeno pot v Črno goro in se ob tem domnevno okužil z virusom COVID-19. Ne moremo sprejeti navedenih očitkov ministra zdravniku, saj se je ta udeležil strokovnega srečanja v času, ko je bila Črna gora na seznamu zelenih varnih držav.

Preberite več


Sprejete so Smernice za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na socialnih omrežjih

1.7.2020
Izvršilni odbor je na seji dne 18. 6. 2020 sprejel Smernice za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na socialnih omrežjih. Namen teh je predstaviti dobre prakse za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na socialnih omrežjih in opozoriti na potencialne negativne posledice neprimernih objav.

Preberite več


Zagotovljeno financiranje dodatka za delo v rizičnih razmerah za samozaposlene koncesionarje

24.6.2020
Ministrstvo v odgovoru navaja, da so tudi samozaposleni zdravniki in zobozdravniki koncesionarji upravičeni do proračunskega financiranja dodatka. Samozaposleni koncesionarji morajo za osnovo, od katere si obračunajo dodatek, vzeti osnovo, od katere tekoče obračunavajo prispevke in ki je določena z davčnim obračunom preteklega leta.

Preberite več


Novo glede refundacije dodatka koncesionarjem za delo v rizičnih razmerah

22.6.2020
Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je na vse lokalne skupnosti ter na koncesionarje, ki opravljajo javno zdravstveno službo, naslovilo navodila glede uveljavljanja financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah. Rok za posredovanje zahtevkov občini oziroma ministrstvu za zdravje je 30. 6. 2020.

Preberite več


Novo za pripravnike, sekundarije in specializante

22.6.2020
Seznanite se s svojimi pravicami s področja delovnega prava. Pojasnila se nanašajo in veljajo za pripravnike, sekundarije in specializante, zaposlene v mreži javne zdravstvene službe (javni zdravstveni zavodi, izvajalci s koncesijo).

Preberite več


Uveljavljanje zahtevkov koncesionarjev za financiranje dodatka za delo v rizičnih razmerah

16.6.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je 15. 6. 2020 pridobila dopisa Ministrstva za zdravje Republike Slovenije, v katerih slednje spreminja svoja predhodno izdana navodila ter navaja, da je rok za vložitev zahtevkov za financiranje dodatka za delo v rizičnih razmerah koncesionarjev primarne in sekundarne ravni 30. 6. 2020.

Preberite več


Navodila ministrstva za zdravje glede proračunskega financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah za koncesionarje na sekundarni ravni

11.6.2020
Ministrstvo za zdravje RS je po več s strani zbornice poslanih pozivih 10. 6. 2020 izdalo navodila glede financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah koncesionarjem, ki dejavnost opravljajo v okviru mreže javne službe na sekundarni ravni zdravstvene dejavnosti in imajo koncesijo podeljeno s strani ministrstva za zdravje.

Preberite več


Vozimo v napačno smer

9.6.2020
Zdaj je čas za pregled dogajanja v času epidemije, da strokovnjaki ugotovijo, kaj je delovalo, kaj bi bilo treba izboljšati in kaj ukiniti. Potrebujemo jasne in učinkovite državne načrte, po katerih se bo lahko, če bo potrebno, vzpostavilo delovanje zdravstva v izrednih razmerah. Vse drugo obračunavanje služi le namenu, kot ga ima »blatilni stroj«.

Preberite več


Sistemski nadzor – kaj je že to? ​

4.6.2020
Dr. Zdenka Čebašek - Travnik: "Poudarjam, ne gre za iskanje krivcev z namenom, da bi jih »odstavili« ali kako drugače kaznovali, temveč za odkrito priznanje ugotovljenih slabih praks, ki jim morajo obvezno slediti predlogi in ukrepi za izboljšanje."

Preberite več


Pravni učinki preklica epidemije na organizacijo dela zdravnikov in zobozdravnikov

4.6.2020
Odlok o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) v 4. členu določa, da se prične uporabljati z 31. 5. 2020. Ob tem smo prejeli več vprašanj zdravnikov in zobozdravnikov glede učinka preklica epidemije na njihovo organizacijo dela ter na obveznosti izvajanja preventivnih ukrepov v povezavi s COVID-19, na katere podajamo odgovore.

Preberite več


Proračunsko financiranje koncesionarjev, ki izvajajo javno zdravstveno službo, v času epidemije COVID-19

3.6.2020
Dne 31. 5. 2020 je pričel veljati novi Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19, ki v 76. členu določa proračunsko financiranje izvajalcev javne zdravstvene službe, ki se izvede skladno z navodili Ministrstva za zdravje Republike Slovenije.

Preberite več

Sabina Senčar dr med novinarska konferenca 03 06 2020_www

Birokratske ovire pri vključevanju zdravnikov in zobozdravnikov v delo v času COVID-19

3.6.2020
V času epidemije COVID-19 se je vzporedno odvijal še dodaten stresni test za zdravstvo v celoti: Ali je človeško življenje in zdravje res vredno dovolj, da premaga birokratske ovire v zdravstvu?

Preberite več