Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Primarij Vlahović: Kar me najbolj zmoti, so trditve brez vseh dokazov

9.1.2023
Zdravniki se za medicino in za delo v poklicu odločamo, predvsem ker sta nam medicina in poklic všeč. Vsak ozdravljen pacient, vsak uspešen poseg, dobro postavljena diagnoza predstavljajo vir posebnega zadovoljstva. Tu pa tam tudi kakšen pacient reče hvala.

Preberite več


Poročanje o dodatku za povečan obseg dela za posebne obremenitve za mesec december 2022

6.1.2023
Izvajalci po izplačilu plač, do zadnjega dne v mesecu za pretekli mesec, posredujejo Ministrstvu za zdravje na naslov gp.mz@gov.si Poročilo o dodatku za povečan obseg dela za posebne obremenitve v skladu s Prilogo - Navodili za izpolnjevanje Poročila.

Preberite več

Samo dolgoročne rešitve so prava pot

6.1.2023
V Koordinaciji zdravniških organizacij so predlagali dolgoročne rešitve v zdravstvu. Med njimi so našteli ohranitev standardov in normativov, izboljšanje delovnih pogojev zdravnikov in njihovega delovnega časa. Kljub slabem stanju zdravstvenega sistema in organizacije dela zagotavljajo zdravniki za zdaj visoko strokovnost in varnost obravnave.

Preberite več

POMEMBNO OPOZORILO: Zdravilo Uromexil Forte ne obstaja

5.1.2023
Zdravniška zbornica Slovenije je v primeru zavajajočega oglaševanja lažnega zdravila na skrajno neetičen način – to je z zlorabe identitete zdravnika - že prijavila vsem pristojnim organom: Zdravstvenemu inšpektoratu, Tržnemu inšpektoratu, Javni agenciji za zdravila in Si-certu.

Preberite več

Sprememba članarine Zdravniške zbornice Slovenije

4.1.2023
Na podlagi soglasja ministra za zdravje je skupščina zbornice sprejela spremembo Sklepa o določitvi članarine Zdravniške zbornice Slovenije. Članarina se je tako uskladila zgolj z dvigom plač, ki velja za praktično celotni javni sektor, pri uskladitvi pa niso bili upoštevani dodatni dvigi plačnih razredov oziroma plač za zdravnike in zobozdravnike.

Preberite več


Dvig plačnih razredov za zaposlene v zdravstvu

4.1.2023
V Uradnem listu so objavljeni aneksi h kolektivnim pogodbam, ki določajo dvig plačnih razredov za zaposlene v zdravstvu.

Preberite več

Anja Radšel_bilten

Izgorelost med primarnimi pediatri

4.1.2023
Medtem ko se tehta preventiva, tekam v izolacijo gledat bolne otroke in mimo čakalnice malo zamižim v upanju, da jih ne čaka preveč in predolgo. Mencam na stolu, ker bi morala že pred eno uro na vece, ampak samo še tole napišem. Skozi priprta vrata stalno brni nadležna melodija sestrinega telefona. Obe pleševa ujeti v neusmiljenem vrtincu opravkov, 100 % zbrani, da česa ne spregledava.

Preberite več

Kaj razkriva nova številka revije Isis?

3.1.2023
Obveščamo vas, da je izšla nova številka revije Isis. Isis vam je na voljo v elektronski obliki na naši spletni strani.

Preberite več

Umrl je dr. Dušan Repovš

3.1.2023
Sporočam žalostno vest, da je 26.12.2022 umrl naš sodelavec in eden od utemeljiteljev zdravstvene vzgoje na Slovenskem dr. Dušan Repovš. Na njegovo željo je bil pokopan v družinskem krogu.

Preberite več

Dobrodošli pri nas - srečanje z bodočimi člani 26. 1.

3.1.2023
Novim in bodočim novim članom Zdravniške zbornice želimo čim bolje predstaviti njihovo karierno pot ter kako jim lahko Zdravniška zbornica Slovenije pri tem pomaga oziroma kako si lahko tudi sami s pravimi informacijami olajšajo vse postopke, ki jih čakajo.

Preberite več

Stanje v urgentnih centrih je seštevek več faktorjev

30.12.2022
Predsednica Zdravniške Zbornice Slovenije dr. Bojana Beović ocenjuje, da gre pri trenutnih obremenitvah na urgentnih centrih za seštevek številnih dejavnikov. Ob tem se kažejo težave, s katerimi se spopadamo v zdravstvu že nekaj časa.

Preberite več

Vabilo k sodelovanju pri prenovi aplikacije »e-List«

27.12.2022
Vabimo vas, da pristopite k sodelovanju pri pripravi temeljite prenove aplikacije »e-List«. Obstoječa aplikacija je v uporabi od leta 2011, tehnološko od takrat ni bila nadgrajena. E-list je bil prvotno namenjen le za specializante, od letos je v uporabi tudi za sekundarije v obveznem in izbirnem delu ter za zobozdravnike pripravnike.

Preberite več

Ime leta 2022 na Valu 202 je zdravnica Vida Drame Orožim, častna članica Zdravniške zbornice

23.12.2022
Vida Drame Orožim je upokojena psihiatrinja in nevrologinja, ki se trudi ljudem vrniti dostojanstvo. Zdravniško delo opravlja že več kot 50 let. Vso kariero se ukvarja z bolniki z obrobja družbe, zdravila in raziskovala je tudi alkoholizem, najpogostejšo odvisnost v Sloveniji, ki uniči veliko življenj in družin. Vodi jo misel, da bisere najdeš tudi v blatu, zato že od nekdaj poskuša narediti vse, da iz njega potegne slehernika.

Preberite več

Predlogi rešitev za primarno zdravstvo

22.12.2022
V Združenju zdravnikov družinske medicine so oblikovali nabor ukrepov za reševanje težav, ki primarno zdravstvo pestijo zaradi pomanjkanja zdravnikov. Med drugim predlagajo prenos kompetenc in pooblastil na druge sodelavce v timu ter štipendije za študente, ki se zavežejo, da bodo določeno število let po specializaciji delali v javnem zdravstvu.

Preberite več

“Kako je lepo, pri srcu toplo” - Kako je nastala novoletna čestitika

19.12.2022
Umetnino je naslikala zdravnica Tina Mlinarec. Zaradi visokega rogovja, ki se občasno obnavlja, se jelen pogosto primerja z drevesom življenja. Simbolizira plodnost, ritem rasti in preporod. Avtor pesmi je zobozdravnik Andrej Rant.

Preberite več

Poziv zdravnikov družinske medicine zdravstvenega varstva odraslih Zdravstvenega doma Ljubljana - Center

15.12.2022
Ob pričakovanih in neljubih odhodih kolegic in kolegov družinskih zdravnikov ter ob enostranskih objavah v medijih smo se odločile, da je zavoljo zdravnikov in zdravnic, ki vztrajamo, potrebno pojasniti trenutne razmere v primarnem zdravstvu.

Preberite več

Predlogi za še dodatno obremenitev družinskih zdravnikov stopnjujejo razloge za njihove odhode

15.12.2022
Razbremenitev nezdravniških nalog, učinkovito vodenjih javnih ustanov ter zagotavljanje konkurenčnih pogojev dela so edine rešitve, ki bodo vsem državljanom omogočili dostopnost (tudi družinskih) zdravnikov ter njihovo strokovno delo.

Preberite več

Dobrodošli pri nas - srečanje z bodočimi člani 26. 1.

14.12.2022
Novim in bodočim novim članom Zdravniške zbornice želimo čim bolje predstaviti njihovo karierno pot ter kako jim lahko Zdravniška zbornica Slovenije pri tem pomaga oziroma kako si lahko tudi sami s pravimi informacijami olajšajo vse postopke, ki jih čakajo.

Preberite več

Podeljena odličja zbornice izjemnim zdravnicam in zdravnikom

14.12.2022
Najvišjih odličji Hipokratovih priznanj - to je odličij za življenjsko delo je letos pet. Prejeli so jih: Aleksander Doplihar, dr. med. (posthumno), prim. Jelka Helena Reberšek Gorišek, dr. med., Metka Klevišar, dr. med., prof. dr. Nataša Ihan Hren, dr. dent. med. in prof. dr. Marjan Bilban, dr. med.

Preberite več

Srečanje z ukrajinskimi zdravnicami

12.12.2022
Na Zdravniški zbornici Slovenije smo pripravili srečanje ukrajinskih zdravnic in zobozdravnic, ki so v letošnjem letu zaradi vojnih okoliščin prišle v Slovenijo. Predstavniki minsitrstva za zdravje so jim predstavili možnost priznavanja izobrazbe in dela v Sloveniji, v ZD Ljubljana pa možnost zaposlitve pri največjem zaposlovalcu v primarni dejavnosti.

Preberite več

Čez planke: Rika Horvat

9.12.2022
Rika Horvat, prijateljica, specialistka nuklearne medicine, ki z družino živi in dela na Danskem. Kako naj sploh opišem Riko? Prizemljena in dobrosrčna. Zdravnica in mama trem navihancem. Rika je oseba, ki bi jo imela v torbici in potegnila ven vsakič, ko mi je hudo.

Preberite več

Literarni večer: književnost kot osupljiva možnost doživljanja epidemije od znotraj

7.12.2022
Srečanje s tremi priznanimi zdravniki in tudi uveljavljenimi pisatelji je bilo polno humorja, nasvetov in razkritih tančic skrivnosti pisanja. Zakaj sploh pisati knjige o težkih trenutkih, kot je epidemija, in zakaj želijo bralci podoživeti te trenutke?

Preberite več

Praktični vpogled v družinsko medicino na podeželju okrožja Rohrbach

7.12.2022
Že peto leto zapored je pod okriljem zavarovalnice OGK in zgornjeavstrijskega Združenja za družinsko medicino v sodelovanju z Inštitutom za družinsko medicino Medicinske fakultete Univerze Johannes Kepler (JKU) Linz pod vodstvom prof. dr. Erike Zelko potekala poletna šola družinske medicine na podeželju.

Preberite več

Razvoj zgodovine medicine na Slovenskem

6.12.2022
Leta 1919 ustanovljena nepopolna Medicinska fakulteta (MF) v Ljubljani je leta 1934 vpeljala v učni program nov predmet, zgodovino medicine, ki se je začela izvajati v študijskem letu 1935/36. Z ustanovitvijo popolne MF leta 1945 je bila ustanovljena Katedra za zgodovino medicine kot pedagoška in znanstvenoraziskovalna ustanova, leta 1976 pa je nastal še Inštitut za zgodovino medicine.

Preberite več


Dodatki in možnosti nagrajevanja po interventnih zakonih

5.12.2022
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pregled novih dodatkov in drugih možnosti nagrajevanja, ki sta jih uvedla interventna zakona.

Preberite več

Je zdravilo ozempic (semaglutid) res varno sredstvo za hitro hujšanje, kot obljubljajo vplivneži na družbenih omrežjih?

5.12.2022
Kaj o zdravilu pravi stroka? Dokazi iz vseh kliničnih raziskav kažejo, da je hujšanje s semaglutidom učinkovitejše skupaj z nadzorovanim svetovanjem pri hujšanju. Po priporočilih NICE 2022 se zdravljenje s semaglutidom vodi le v specialistični ambulanti za uravnavanje telesne teže in največ dve leti.

Preberite več

(INTERVJU) Epidemija literature – nov(oletni) val: Zupančič, Pokorn, Ihan

2.12.2022
Nove virusne mutacije, tokrat predvsem notranjih virusnih proteinov, so zapletle epidemiološko situacijo z izbruhom novega vala kovidne literature. Vsaj trije novi sevi, Zupančič, Pokorn in Ihan, so že okužili knjigarne in knjižnice. Kaj so avtorji povedali o nastanku knjige, razlogih za pisanje in novoletnih željah?

Preberite več

Poziv k profesionalni komunikaciji in medsebojnemu spoštovanju

30.11.2022
V slovenskem zdravstvu smo vsi zavezani enotnemu cilju: ponuditi prebivalcem dostopno in najboljšo storitev. Zato morajo odnosi tako v zdravstvu kot družbi v celoti temeljiti na profesionalni komunikaciji in medsebojnem spoštovanju, saj v nasprotnem prizadenejo tako zdravnike in zdravstveno osebje kot prebivalce.

Preberite več

OBVESTILO o izvedbi delavnic za specializante na temo komunikacije in profesionalizma

30.11.2022
Delavnice s področja mehkih veščin so priporočljive za specializante vseh strok, obvezne pa za specializante neonatologije, klinične farmakologije in specializante, ki opravljate specializacijo po naslednjih prenovljenih vsebinah: infektologija, ortopedska kirurgija in urgentna medicina.

Preberite več

Kako smo zdravniki v urgentnih centrih postali advokati za bolnikovo zdravje in njihovo pot skozi zdravstveni sistem?

28.11.2022
Začeli smo opažati, da na vrata našega urgentnega centra prihaja vedno več bolnikov z akutnimi poslabšanji kroničnih bolezni, bolnikov z opozorilnimi znaki, za katere se je kasneje izkazalo, da so onkološka obolenja, bolnikov, s popolnoma birokratskimi težavami, samo posredno povezanimi z zdravjem in bolnikov, ki preprosto nimajo nobene druge točke vstopa v zdravstveni sistem.

Preberite več


Izvajanje ukrepa iz 15. člena ZNUZSZS pri koncesionarjih

28.11.2022
Ministrstvo je podalo pojasnilo, da koncesionarji za namen izvajanja ukrepa iz 15. člena ZNUZSZS lahko vključijo svoje zaposlene, četudi so ti v določenem odstotku zaposleni tudi v javnem zdravstvenem zavodu.

Preberite več


Skupščina v prvem branju sprejela več sprememb in dopolnitev Statuta zdravniške zbornice Slovenije

25.11.2022
V skladu z 51. členom Poslovnika o delu skupščine, izvršilnega odbora ter njunih organov na spletni strani Zdravniške zbornice Slovenije objavljamo predloge več sprememb in dopolnitev Statuta Zdravniške zbornice Slovenije in tako pričenjamo z javno razpravo o omenjenem predlogu. Javna razprava bo potekala do 25. decembra 2022.

Preberite več

Predstavnica interesov zdravstva v Državnem svetu bo Monika Ažman

25.11.2022
V Zdravniški zbornici Slovenije se zahvaljujemo vsem elektrojem za sodelovanje v procesu volitev ter ob izvolitvi čestitamo Moniki Ažman, ki bo zastopala interese zdravstva naslednjih pet let.

Preberite več

Potopisno predavanje: osvajanje K2 zobozdravnika Tomaža Rotarja

23.11.2022
Vljudno vabljeni na potopisno predavanje Tomaža Rotarja, zobozdravnika iz Radovljice, ki bo v potopisnem večeru predstavil svoja doživetja pri osvajanju druge najvišje gore na Zemlji, K2 (8611 m). Predavanje bo potekalo 22. decembra ob 19. uri v prostorih Zdravniške zbornice.

Preberite več

Slovesna podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije in božično-novoletni koncert - 14. december 2022

23.11.2022
Vabimo vas na Slovesno podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije, ki bo 14. decembra 2022 ob 18. uri v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več

NOVOST - Prijava članov v spletni portal preko prijave SI-PASS

23.11.2022
Članom je sedaj, poleg prijave z uporabniškim imenom in geslom, omogočena dodatna prijava v spletni portal Zbornice preko storitve SI-PASS.

Preberite več

Strokovno srečanje o novostih interventnega zakona za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema

21.11.2022
Ministrstvo za zdravje, ZZZS in združenje zdravstvenih zavodov so na Brdu pri Kranju predstavili novosti iz novih zakonov za stabilizacijo zdravstva. Predstavniki zdravstva so opozorili na številne nejasnosti pri izvajanju zakonodaje in prosili za večjo odzivnost pri obrazložitvi sprejetih sprememb.

Preberite več

Drugi izpitni rok iz strokovnega slovenskega jezika za zdravnike – poročilo o uspehu ter vtisih med kandidati in izpraševalci*

21.11.2022
Dne 27. oktobra 2022 smo v prostorih Zdravniške zbornice izvedli drugi izpitni rok iz strokovnega slovenskega jezika za zdravnike. Na izpitni rok se je prijavilo 28 kandidatov, na izpit jih je prišlo 27. Izpit je uspešno opravilo 13 (48%) kandidatov.

Preberite več

WHO opozarja: Antibiotiki: ravnaj previdno!

17.11.2022
Ob Evropskem dnevu antibiotikov 18. novembra in Svetovnem tednu antibiotikov od 18. do 24. novembra, piše dr. Bojana Beović

Preberite več

(VIDEO) Kakšno tveganje za zdravje družbe predstavljajo večkrat odporne bakterije?

16.11.2022
Pretirana uporaba antibiotikov pri zdravljenju okužb je sprožila razvoj večkrat odpornih bakterij, ki predstavljajo vse večje tveganje za zdravje družbe. Na to opozarja tudi Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC).

Preberite več