Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Obvestila


MZ zamuja s sprejemanjem podzakonskih aktov Zakona o zdravniški službi

5.1.2018
Tako pravilnik o specializacijah kot tudi pravilnik o sekundariatu je skupščina zbornice obravnavala in sprejela 25. oktobra 2017 in sta bila naslednji dan poslana na MZ. Zbornica pa do današnjega dne z MZ še ni prejela soglasja na pravilnik o specializacijah, niti ni bil sprejet pravilnik o sekundariatu.

Preberite več

Avtorica fotografije:  Nataša Kralj

Klubski koncertni večer: BESEDA BESED – MAMA!

3.1.2018
17. januarja 2018 bo ob 19. uri v Domus Medica (Dunajska 162, Ljubljana) koncert z naslovom: Beseda besed – mama. Glasbo J. Brahmsa bodo oživili: pevka, operna pevka in femme fatale 2015 Nuška Drašček Rojko ter glasbeniki tria Ars musica s hornistom Jožetom Rošerjem.

Preberite več


Objavljeni javni razpisi specializacij

27.12.2017
Z dnem 27. 12. 2017 so objavljeni razpisi specializacij zdravnikov in zobozdravnikov.

Preberite več


Razpisi specializacij posredovani Ministrstvu za zdravje v soglasje

22.12.2017
Zdravniška zbornica Slovenije je danes, 22. decembra 2017, Ministrstvu za zdravje v soglasje posredovala vse tri razpise specializacij. Pričakujemo, da bo ministrstvo v najkrajšem možnem roku na razpise podalo soglasje, kar bo omogočilo objavo v naslednjem tednu.

Preberite več

Novinarska konferenca_bilten

Razsulo v zdravstvenem sistemu, ki ga je ustvarila ministrica s svojo ekipo

21.12.2017
»Komunikacija z ministrstvom za zdravje ni bila še nikoli tako slaba in nespoštljiva, kot je v zadnjih tednih,« je na današnji novinarski konferenci opozorila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Nepremišljene spremembe pri specializacijah vnašajo hudo zmedo, pravilnik o sekundariatu pa je še v zraku.

Preberite več


Opredeljevanje pacientov s strani specializantov

19.12.2017
Strokovna služba Zdravniške zbornice Slovenije je pripravila obrazec vloge in obrazec ocene mentorja, ki naj ju specializant, ki bi želel opravljati delo izbranega osebnega zdravnika, in njegov glavni mentor izpolnita z relevantnimi podatki, podpišeta ter skupaj posredujeta na zbornico.

Preberite več

Prejemniki zdravniskih odlicji 2017

Prejemniki zdravniških odličij 2017

15.12.2017
Na Slavnostni akademiji ob 25-letnici zdravniške zbornice so bila 14. decembra podeljena letošnja zdravniška odličja za izjemne dosežke.

Preberite več

prof. dr. Pavle Kornhauser

Koncert v spomin prof. dr. PAVLETA KORNHAUSERJA

15.12.2017
21. decembra 2017 ob 19. uri vas vabimo na koncert v spomin prof. dr. PAVLETA KORNHAUSERJA. Koncert bo v Domus Medica, Dunajska cesta 162, Ljubljana.

Preberite več

Slavnostna akademija ob 25-letnici Zbornice_14 12 2017

Slavnostna akademija ob 25-letnici zdravniške zbornice

15.12.2017
»Za nami je 25 let, v katerih smo skupaj s Slovenskim zdravniškim društvom sodelovali pri razvoju medicinske stroke in hkrati prenašali dobre prakse iz tujine – tudi glede delovanja podobnih zbornic,« je v nagovoru na Slavnostni akademiji ob 25-letnici zdravniške zbornice poudarila predsednica zbornicedr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več


Pravočasno vlaganje vlog za dodelitev kreditnih točk (SPI)

14.12.2017
Ker je v zadnjem času zaznati porast nepravočasnih vlog za dodelitev kreditnih točk (SPI) strokovnim izobraževanjem, organizatorje pozivamo, da poskrbijo, da bodo vlogo za dodelitev kreditnih točk vložili pravočasno, in sicer najpozneje mesec dni pred začetkom izobraževanja.

Preberite več


Slavnostna akademija ob 25-letnici Zdravniške zbornice Slovenije

7.12.2017
Zdravniška zbornica Slovenije letos praznuje pomembno obletnico – četrt stoletja svojega delovanja. Obeležili jo bomo v četrtek, 14. decembra 2017, s Slavnostno akademijo ob 25-letnici Zdravniške zbornice Slovenije z božično-novoletnim koncertom zdravniškega orkestra Camerata medica.

Preberite več


Prijave na izbirni del sekundariata in razpis specializacij po novem zakonu

5.12.2017
Vodstvo zbornice si prizadeva, da bi mladi zdravniki in zobozdravniki kljub zamiku razpisov pridobili možnost za nadaljevanje svoje poklicne poti v najkrajšem možnem času.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije podpira zahteve študentske organizacije po ohranitvi Zdravstvenega doma za študente

20.11.2017
Za celostno zdravstveno oskrbo študentske populacije je ključno, da imajo študentje in tuji študentje, ki študirajo v Ljubljani, možnost v okviru Zdravstvenega doma za študente (ZD za študente) v Ljubljani ohraniti svojega osebnega zdravnika in vse zdravstvene storitve, ki so na voljo.

Preberite več


Pa vendar se premika na bolje

16.11.2017
Včeraj je bilo v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije drugo delovno srečanje na temo uresničevanja priporočil iz Poročila mednarodne komisije o presoji dejavnosti otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana. Po 10 letih je zagotovljena navzočnost otroškega kardiokirurga iz Prage v UKCL vse delovne dni v tednu.

Preberite več


KZO zanika navedbe, da pri pogledih na novelo ZZDej v koordinaciji ni enotnosti

13.11.2017
KZO, ki je noveli zakona ves čas nasprotovala, ob tem ponovno opozarja, da je bil zakon sprejet brez sodelovanja strokovne javnosti, kar se bo v prihodnosti gotovo pokazalo v negativnih posledicah pri samem izvajanju.

Preberite več

Novinarska konferenca_bilten

Novela ZZDej v obliki, kot je, bo verjetno sama poskrbela, da se bo zdravstveni sistem sesul

9.11.2017
»Novela Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej) je zbornico zelo razočarala. Pričakovali smo, da bo uvedla vsaj osnovne parametre s področja kakovosti in varnosti zdravstvene dejavnosti ter nastavila dobre temelje za vodenje zdravstvenih ustanov,« je na današnji novinarski konferenci izpostavila dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več


Odziv predsednice ZZS dr. Zdenke Čebašek - Travnik na zaključek zbiranja podpore za razpis referenduma o noveli Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej)

7.11.2017
Ob trudu posameznikov, še posebej mladih zdravnikov, se sprašujem, kako je mogoče, da so se ravno za ta referendum pojavljale številne težave pri overjanju podpisov na upravnih enotah. Kljub temu, da referendum ne bo razpisan, pa bomo javnost redno obveščali o škodljivih posledicah novele ZZDej, je izpostavila dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več


Ko bo zdravstveni sistem razpadel, bo prepozno

26.10.2017
»Če imate svoje mnenje o ZZDej, vas sprašujem, ali tako menite zato, ker ste zakon preučili, ali zato, ker tako meni ministrica, predsednik vlade, ali preprosto zato, ker so ga potrdili poslanci? Ko bo zdravstveni sistem razpadel, bo prepozno,« je na današnji novinarki konferenci izpostavila dr. Zdenka Čebašek Travnik.

Preberite več


Odziv predsednice ZZS dr. Zdenke Čebašek - Travnik na izjavo Komisije za medicinsko etiko, posredovano medijem

23.10.2017
V ambulantah zasebnih zdravnikov so na voljo zgolj informacije o tem, da zbiranje podpisov poteka, na kakšen način je podpis mogoče oddati, in obrazci za oddajo podpisa.

Preberite več