Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Prof. dr. Bojana Beović, dr. med., specialistka infektologije

Začetek mandata 18. februarja 2021

Predsednica

prof. dr. Bojana Beović, dr. med.

E-pošta: Bojana Beović

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Slike predsednice, namenjene za uporabo v medijih. 

Več >>>

Življenjepis

Bojana Beović je po končanem pripravništvu tri leta specializirala anesteziologijo, nato se ji je ponudila priložnost nadaljnjega študija in raziskovalnega dela na Infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, kjer dela vse od specialističnega izpita. Vrsto let je bila zdravnica na intenzivnem oddelku, kasneje se je postopno usmerila v reševanje problemov okužb na drugih oddelkih UKC Ljubljana in v smotrno rabo antibiotikov, kar je tudi sedaj težišče njenega strokovnega, raziskovalnega in pedagoškega dela.

V naziv docentke za predmet Infektologija z epidemiologijo je bila izvoljena 31. maja 1999, v naziv redne profesorice pa leta 2016. Leta 2011 je pridobila naziv višje zdravstvene svetnice. Od leta 2006 ima mesto asistenta na Katedri za infektologijo z epidemiologijo Medicinske fakultete v Ljubljani, od leta 2016 pa mesto učitelja na katedri. Predavala je na dodiplomskem in podiplomskem študiju na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, Fakulteti za farmacijo in Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Je avtorica ali soavtorica več kot 350 bibliografskih enot, ki jih citira COBISS. Imela je več deset vabljenih predavanj na mednarodnih strokovno-znanstvenih srečanjih in zdravstvenih ustanovah v tujini. Kot glavni raziskovalec in kot raziskovalec je sodelovala pri več raziskovalnih projektih, ki jih je financirala ARRS in farmacevtska industrija. Med letoma 2015 in 2018 je vodila Študijsko skupino za smotrno rabo antibiotikov pri Evropskem združenju za klinično mikrobiologijo in infekcijske bolezni. Od leta 2011 vodi Posvetovalno skupino za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravja, od leta 2017 je članica Slovenske medicinske akademije.

Člani Zdravniške zbornice Slovenije so jo decembra 2020 na volitvah izbrali za predsednico zbornice, mandat je uradno prevzela s potrditvijo na Skupščini zbornice februarja 2021.

 

Uvodniki iz Tedenskega biltena

Novoletni pogled predsednice dr. Bojane Beović

22.12.2023
Kakšne zgodovinske spremembe čakajo naš poklic? Nekatere države so se odločile za znižanje izobrazbene ravni zdravnikov, da bi čimprej povečale njihovo število. Drugod razmišljajo o prenosu rutinskih opravil na druge poklice ob ohranjanju in preseganju visoke izobraženosti zdravnikov, ki bodo znali uporabljati nove tehnologije in jih z empatijo in etično presojo umestiti v bolnikovo zdravljenje.

Preberite več


Občutek, da nam nekdo stoji ob strani

28.11.2022
Naše poslanstvo je zagotovo skrb za bolnike in za zdravje ljudi, poslanstvo zbornice pa ostaja namenjeno tudi nam samim. Tudi če zbornica nismo »mi«, je pomembno, da si s pomočjo zbornice pomagamo, skrbimo eden za drugega. Samo tako v stiski, ko ljudi velikih besed nikoli ni blizu, ne bomo ostali sami.

Preberite več


Vedno bomo nosili v svojih dušah koščke vseh usod, ki smo se jih dotaknili

1.4.2022
Pogled skozi okno nedvomno kaže, da se je narava odločila. Pognala bo cvetove, veje, obrodila sadove. Sproščeno, z veseljem, brez napora, saj je življenje lepo in lepo ga je živeti. Prav to pomladno veselje se kot poganjek oglaša tudi v naših včasih utrujenih in naveličanih mislih.

Preberite več


Priporočilo zbornice za prihajajoče praznike

22.4.2021
V Sloveniji je v zadnjih dneh opazen trend zmanjševanja bremena epidemije, zato se postopoma rahljajo tudi ukrepi. Prav zato v prihajajočem bolj sproščenem tednu ob vseh teh pozitivnih trendih ne pozabimo, da še vedno dosledno spoštujemo ukrepe za preprečevanje širjenja virusa.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije ima novo vodstvo

25.2.2021
Zdravniška zbornica Slovenije ima in mora imeti pri zagotavljanju kakovostnega in etično ustreznega zdravnikovega dela veliko vlogo. Dana nam je z javnimi pooblastili, ki nam nudijo priložnost, da sami določimo standarde usposabljanja in etike. Rezultati kažejo, da smo svojo vlogo sprejeli z vso odgovornostjo.

Preberite več