Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Svetovni dan hemofilije 2021

Ob svetovnem dnevu hemofilije Slovenijo prepletli rdeči klobčiči

16.4.2021
V soboto, 17. aprila, obeležujemo svetovni dan hemofilije. Z neozdravljivo, dedno boleznijo strjevanja krvi v Sloveniji živi 229 oseb, po svetu več kot milijon. Sodobno zdravljenje, ki temelji na preprečevanju krvavitev, danes osebam s hemofilijo omogoča aktivno življenje, skoraj brez omejitev.

Preberite več


Odpremljeni volilni listi za glasovanje na nadomestnih volitvah volilne enote LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva

15.4.2021
Danes, 15. 4. 2021 so vsem volivcem v volilni enoti LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva bili odpremljeni volilni listi. Volitve potekajo do 29. 4. 2021, ko bo volilna komisija pričela s štetjem glasov.

Preberite več


Pojasnila glede upravičenosti zunanjih izvajalcev in njihovih zaposlenih do dodatkov, povezanih z epidemijo

15.4.2021
Ministrstvo za zdravje je podalo pojasnila glede upravičenosti zunanjih izvajalcev in njihovih zaposlenih do COVID-19 dodatka in dodatka za delo v rizičnih razmerah

Preberite več


Prihodnje leto bo v znamenju 30-letnice zbornice - veselimo se je in ustvarimo jo skupaj

14.4.2021
Zdravniška zbornica bo prihodnje leto spomladi praznovala svojo 30-letnico delovanja v samostojni Sloveniji. To je obdobje, v katerem smo postali močna, zrela, profesionalna in družbeno odgovorna stanovska organizacija, ki skrbi tako za vas člane kot za dobrobit bolnikov.

Preberite več


Poziv k spoštovanju strategije in navodil za cepljenje ​

8.4.2021
Zelo pomembno je, da se vsi zdravniki dosledno držimo posodobljene nacionalne strategije cepljenja in priporočil, ki jih je pripravil NIJZ. Vsakršna odstopanja v tem trenutku, ko cepiv še ni dovolj, so odstopanje od osnovnega načela humanosti in etike. Etika nam narekuje, da v teh razmerah kot družba najprej precepimo najranljivejšo populacijo.

Preberite več

prof.Beovic_foto

Zbornica nisem jaz, skupaj z zdravniki lahko dosežemo marsikaj

8.4.2021
Ob svetovnem dnevu zdravja objavljamo pogovor s predsednico zbornice, prof. dr. Bojano Beović, dr. med.

Preberite več


Posvet o prenovljeni strategiji cepljenja proti covidu-19 - ključni poudarki

8.4.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je z namenom informiranja zdravnikov 31. marca 2021 organizirala Posvet o prenovljeni strategiji cepljenja proti covidu-19. V nadaljevanju povzemamo ključne poudarke iz posveta.

Preberite več


Davčna obravnava dodatkov, ki so jih prejeli samozaposleni koncesionarji

2.4.2021
Ministrstvo za finance je podalo pojasnila glede davčne obravnava dodatkov, ki pripadajo zasebnim izvajalcem zdravstvene dejavnosti v javni zdravstveni mreži.

Preberite več


Nadomestne volitve - poslano informativno e-poštno sporočilo

2.4.2021
Volivcem v volilni enoti LO1+LO5 je bilo poslano informativno e-poštno sporočilo s ključnimi podatki o izvedbi nadomestnih volitev.

Preberite več


Navodila za predložitev zahtevkov za izplačilo sredstev po 56. členu ZZUOOP

2.4.2021
Objavljamo podrobnejša navodila Ministrstva za zdravje za predložitev zahtevkov za izplačilo sredstev po 56. členu ZZUOOP za obdobje januar do marec 2021.

Preberite več


Nadomestne volitve v volilni enoti LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva

1.4.2021
Člane obveščamo, da bodo 29. aprila 2021 potekale nadomestne volitve v volilni enoti LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva. Volilni zbor bo potekal do 7. 4. 2021 korespondenčno.

Preberite več


Objavljeni prvi razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike za leto 2021

31.3.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je 31. 3. 2021 objavlja razpis specializacij za zdravnike (za posamezne izvajalce, za območje celotne države in za znanega plačnika) in razpis specializacij s področja dentalne medicine (za posamezne izvajalce in za območje celotne države).

Preberite več


Obvestilo o poslovanju Zdravniške zbornice Slovenije od 1. do 11. aprila 2021

31.3.2021
Zdravniška zbornica Slovenije obvešča vse člane in druge stranke, da bo od 1. do 11. aprila 2021, ko veljajo strogi omejitveni ukrepi, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije 28. 3. 2021, poslovanje zbornice potekalo nemoteno, vendar izključno po elektronski pošti in po telefonu. Osebni stiki in vstop v zbornico v tem času ne bodo mogoči.

Preberite več


Organizacija zdravstva in zagotavljanje zdravstvenega varstva v času epidemije COVID-19 od 1. do 11. 4. 2021 – tolmačenje predpisov

30.3.2021
V povezavi s strogimi omejitvenimi ukrepi, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije 28. 3. 2021 in bodo veljali od 1. do 11. 4. 2021, Ministrstvo za zdravje pojasnjuje, da na področju organizacije in opravljanja zdravstvene dejavnosti ni predvidenih sprememb oziroma zaostrovanj ukrepov.

Preberite več


Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

25.3.2021
V veljavo je stopila nova Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Ta velja od 23. marca in bo v veljavi do 16. aprila 2021.

Preberite več


Ostro obsojamo vsakršne grožnje zdravnikom

22.3.2021
Zbornica najostreje obsoja vsakršne grožnje, ki jih je deležen nevrokirurg iz UKC Maribor. Prav tako opažamo, da se povečuje nasilje nad zdravniki pri delu s pacienti v vsakodnevni praksi. Vsakršne grožnje in nasilje so nesprejemljive ter ne sodijo v sodobno, demokratično družbo. Zato vse pozivamo k strpnosti.

Preberite več


Generalna skupščina in odbor predsednikov zbornic, združenih v CPME

20.3.2021
Ključne teme so bile, kako bolje obvladovati epidemijo in se pripraviti na to, kar prihaja, ter kako zagotoviti, da bo digitalizacija prinesla tudi izboljšanje oskrbe pacientov.

Preberite več


Ustno zdravje mora postati vrednota, ki jo bomo prenesli na bodoče generacije

19.3.2021
Zobozdravniki so pred svetovnim dnevom ustnega zdravja spomnili na pomen preventive. Te dejavnosti so se namreč v času epidemije covida-19 skoraj popolnoma zaustavile, posledice pa se na zdravju zob že poznajo.

Preberite več


Vodstvene kompetence za zdravnike in zobozdravnike ​

18.3.2021
Usposabljanje iz Vodstvenih kompetenc za zdravnike in zobozdravnike je začela že 4. generacija slušateljev. Udeležence je ob začetku nagovorila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojana Beović, ki je poudarila, da so izobraževanja za vodenje za zdravnike in zobozdravnike izjemno pomembna.

Preberite več


Zdravniška zbornica in Zveza – Zbornica o oblikovanju sestrskih specializacij

18.3.2021
Predsednica zbornice prof. dr. Bojana Beović se je 18. marca sestala z Moniko Ažman, predsednico Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.

Preberite več


Normativne novosti, ki jih prinašata odredbi, sprejeti s strani Ministrstva za zdravje

18.3.2021
Oddelek za pravne zadeve člane zbornice seznanja z normativnimi novostmi glede izvajanja zdravstvene dejavnosti v času virusa SARS-CoV-2 ter testiranja oseb, ki opravljajo zdravstveno dejavnost.

Preberite več


Zdravstveni dom Ptuj prejel državno priznanje za poslovno odličnost za leto 2020

16.3.2021
Letošnji prejemnik priznanja je Zdravstveni dom Ptuj, ki je prejel tudi mednarodni certifikat odličnosti EFQM s petimi zvezdicami.

Preberite več


Jubilejna nagrada za zaposlene pri koncesionarjih

15.3.2021
Ministrstvo za zdravje RS je podalo pojasnila v zvezi z upravičenostjo do jubilejne nagrade za zaposlene pri koncesionarjih.

Preberite več


Poziv za nadaljevanje opravljanja pripravništva, sekundariata in specializacij

10.3.2021
Zbornica je z dopisom 10. 3. 2021 vse pooblaščene ustanove za izvajanje pripravništva, sekundariata in specializacij pozvala, naj v luči ugodnejše epidemiološke situacije omogočijo nadaljevanje opravljanja pripravništva, sekundariata in specializacij.

Preberite več


Nova spletna podstran zbornice: Izogibanje korupcijskim tveganjem

4.3.2021
Zavedajoč se aktualnosti in pomembnosti dilem, povezanih s korupcijo in integriteto v zdravstvu, je Oddelek za pravne zadeve pripravil novo spletno podstran o izogibanju korupcijskih tveganj.

Preberite več


Koordinacija zdravniških organizacij soglasno podpira cepljenje proti covidu-19

4.3.2021
Koordinacija zdravniških organizacij podpira cepljenje proti COVID -19 in spodbuja vse, da se takoj, ko bo to mogoče, cepijo. S tem bodo zaščitili sebe in pripomogli k zajezitvi epidemije.

Preberite več


ZZS in MZ za tesnejše sodelovanje v prihodnje

4.3.2021
Za v prihodnje je dogovorjeno tesnejše in usklajeno delovanje, odprte pa so bile tudi pereče teme zdravništva, ki jih bo zbornica v tem mandatu skušala konstruktivno reševati.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – ginekologija in porodništvo

1.3.2021
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 1. 3. 2021 objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za specialistično področje ginekologija in porodništvo. Rok za oddajo vlog je do vključno 15. marca 2021.

Preberite več


Prof. dr. Bojana Beović prejela spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 ​

25.2.2021
Predsednici Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojani Beović je predsednik vlade Janez Janša za njeno delo vodje svetovalne skupine za covid-19 pri Ministrstvu za zdravje in njeno požrtvovalnost v boju proti covidu-19 včeraj podelil spominski znak.

Preberite več

bojana-beovic_splet

Skupščina zbornice potrdila predsedniški mandat prof. dr. Bojani Beović

18.2.2021
S tem nova predsednica Zdravniške zbornice prof. dr. Bojana Beović prevzema vodenje zbornice.

Preberite več


Danes je konstitutivna seja skupščine

18.2.2021
103. konstitutivna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije je danes, v četrtek, 18. februarja 2021, ob 16.00 uri. Zaradi zagotavljanja vseh ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije covid-19 se seje udeležujejo le poslanci in vabljeni poročevalci pri posameznih točkah.

Preberite več

naslovnicap3

Vsakdo bo lahko ocenil naše delo

11.2.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je pripravila e-brošuro Naša zbornica 2017-2021, poročilo o delovanju mandata v letih 2017-2020.

Preberite več


Komentarji zbornice na predlog Uredbe o izvajanju uredbe (EU) o medicinskih pripomočkih

5.2.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je v okviru javne razprave posredovala svoje komentarje na predlog Uredbe o izvajanju uredbe (EU) o medicinskih pripomočkih.

Preberite več


Novosti glede roka za določitev odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti s strani koncesionarjev

5.2.2021
Oddelek za pravne zadeve člane zbornice, ki so pridobili koncesijo za opravljanje zdravstvene dejavnosti pred 17. 12. 2017, seznanja, da je PKP8 podaljšal obdobje za imenovanje odgovornega nosilca.

Preberite več


Ponovni poziv Ministrstvu za okolje in prostor ter Ministrstvu za zdravje: Nespremenjeno stanje po letu dni je nesprejemljivo!

5.2.2021
Zdravniška stroka ponovno poziva Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvu za zdravje k izpolnitvi zahtev iz poziva zdravnikov in zobozdravnikov, ki leto kasneje ugotavljajo, da ni dosežen nikakršen napredek k potrebni izenačitvi mejnih vrednosti za sežigalnice in sosežigalnice.

Preberite več


Obvestilo o podaljšanju veljavnosti licenc za eno leto

4.2.2021
Tisti člani, pri katerih iz registra zdravnikov izhaja, da so imeli na dan 31. 12. 2020 veljavno licenco in opravljajo zdravniško službo na strokovnem področju, za katerega jim je bila podeljena licenca, bodo v prihodnjih dneh prejeli ustrezno odločbo o podaljšanju veljavnosti licence, ki jim bo osebno vročena.

Preberite več


Povzetek ureditve v zvezi poročanjem rezultatov testiranja v CRPP ter vzorec izvida testa na prisotnost virusa SARS-CoV-2

2.2.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil povzetek ureditve v zvezi poročanjem rezultatov o izvidih testiranja v CRPP ter vzorec izvida testa na prisotnost virusa SARS-CoV-2.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje podalo pojasnila glede dodatka za začasno razporeditev

2.2.2021
Ministrstvo za zdravje je podalo pojasnila glede dodatka za začasno razporeditev, do katerega so lahko upravičeni tako zaposleni kot tudi zasebni izvajalci zdravstvene dejavnosti, ki so začasno razporejeni.

Preberite več

Vse se da_splet

Vse se da

29.1.2021
Vabljeni k ogledu edinstvenega glasbenega projekta, ki je pod okriljem Zdravniške zbornice Slovenije nastal v izvedbi Zbora in orkestra medicinskih delavcev Slovenije.

Preberite več


Odziv na številne zavajajoče in izkrivljene informacije v medijih in družbenih omrežjih

29.1.2021
Zdravniške organizacije v sedanji epidemiji dosledno podpiramo ukrepe, ki temeljijo na spoznanjih sodobne znanosti in medicine, podprte z dokazi. Laično in strokovno javnost prosimo, da v množici informaci zaupate izjavam, ki jih sporočajo za določeno področje medicine kompetentni strokovnjaki.

Preberite več