Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Junijska koncertna turneja zdravniškega orkestra Camerata Medica

29.5.2019
Vabljeni na junijsko koncertno turnejo zdravniškega orkestra Camerata Medica po Sloveniji.

Preberite več

IMG_6047

9 od 10 zdravnikov je že bilo žrtev ali priča nasilju v svojem delovnem okolju – Naročanje najpogostejši razlog za nasilje nad zdravniki in zobozdravniki

21.5.2019
Najpogostejši povod za izbruh nasilja nad zdravniki in zobozdravniki je organizacija dela (naročanje in predolgo čakanje v čakalnici) v 63,9 %, sledijo mu psihični vzroki na strani povzročitelja v 49,4 % ter neupravičena zahteva po napotitvi v 36 %.

Preberite več


In vendar se premika …

16.5.2019
Pogumna odločitev vlade, ki je Aneks potrdila, je prvi signal, da je minister Aleš Šabeder razumel sporočila zdravnikov in jih znal predstaviti članom vlade na način, da so Aneks št. 1 potrdili.

Preberite več

Minister_srečanje z mladimi_bilten

Srečanje mladih zdravnikov z ministrom za zdravje

16.5.2019
V zelo iskrenih in odprtih predstavitvah so mladi zdravniki povedali, kako je zdravstveni sistem videti skozi njihove oči. Minister Aleš Šabeder pa si je za srečanje vzel kar dve uri in na koncu v razpravi podal nekaj svojih odgovorov na vprašanja in pogledov na problematiko.

Preberite več

Foto: Tamino Petelinšek/STA

ZD Ljubljana, prof. dr. Marjeta Zorc in zdravnica Jožica Maučec Zakotnik so prejemniki državnih odlikovanj

14.5.2019
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil državna odlikovanja.

Preberite več

Koordinacije zdravniških organizacij (KZO), 9. maja 2019, izjava za medije

KZO: Zdravstvo je v hudi, hudi krizi - za najbolj deficitarne specializacije znova zelo malo zanimanja ​

13.5.2019
»Od tega javnega razpisa si ne moremo obetati, da bo v naslednjih petih letih dovolj družinskih ali urgentnih zdravnikov,« je po seji KZO za medije dejala predsednica ZZS dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Po ocenah stroke namreč primanjkuje 300 družinskih zdravnikov, zato je v imenu KZO opozorila, »da je zdravstvo v hudi, hudi krizi«.

Preberite več

Zdravniška zbornica Slovenije na sestanku pri ministru Šabedru  ​

Vodstvo Zdravniške zbornice Slovenije na sestanku pri ministru Šabedru ​

10.5.2019
Pogovor je bil namenjen aktualnim vprašanjem in sodelovanju v prihodnje.

Preberite več

Novinarska - Slovenska zobozdr odprava_109 (Small)

Prva zobozdravnika sta se vrnila s humanitarne odprave v begunskem centru Moria na grškem otoku Lezbos

10.5.2019
Jure Poglajen, dr. dent. med., je skupaj z zobozdravnico Liljano Nikolić, dr. dent. med., konec aprila in v začetku maja v okviru Slovenske zobozdravstvene odprave preživel prostovoljne (humanitarne) delavnike v namestitvenem centru Moria na grškem otoku Lezbos.

Preberite več

100 let Medicinske fakultete v Ljubljani

100 let Medicinske fakultete v Ljubljani

9.5.2019
Izjemen umetniški dogodek, ki so ga avtorji poimenovali »Nemogoče telo«, je združil ogromen potencial zdravnikov in študentov medicine – tokrat v vlogi vrhunskih umetnikov – ter je bil nagrajen z dolgim aplavzom. Za vse tiste, ki prireditve niste mogli spremljati v živo, smo pripravili povezavo na posnetek.

Preberite več

Minister in predsednica

Srečanje mladih zdravnikov z ministrom za zdravje

9.5.2019
15. maja 2019 ob 16. uri se bo minister za zdravje Aleš Šabeder na Zdravniški zbornici Slovenije srečal z mladimi zdravniki in študenti 6. letnika medicine ter absolventi.

Preberite več


Izjava Koordinativnega telesa družinske medicine za Skupščino Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), za medije in zainteresirano javnost ​

8.5.2019
Izgleda, da Upravni odbor ZZZS in službe ZZZS ne upoštevajo sklepa svoje skupščine, niti ne sprejemajo predlogov ministrstva za zdravje in stroke družinske medicine ter ne uvidijo, da samo z zunanjo prisilo k delu preko zmožnosti in celo možnim kaznovanjem ni več mogoče obvladovati situacije (zdravnikov).

Preberite več


Izzivi pri obravnavi pacientov s HIV – klubski pogovorni večer

3.5.2019
V sredo, 22. maja, ob 18. uri Zdravniška zbornica Slovenije za svoje člane organizira klubski pogovorni večer na temo: "Izzivi pri obravnavi pacientov s HIV". Osrednji gost bo prof. dr. Janez Tomažič, dr. med., iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKCL.

Preberite več


Zdravniške zbornice sprožila postopek zaradi zavajajočega oglaševanja

3.5.2019
Na podlagi prijave je ZIRS izdal opozorilo, da potrošnikom odsvetuje nakup zobne paste Denta Seal na spletni strani http://si1.dentaseall.pro/. Zdravniška zbornica Slovenije je prijavo podala, ker je želela preprečiti očitno zavajanje uporabnikov, saj zobna pasta z učinkom, kot ga navaja oglas, ne obstaja.

Preberite več


Nova zavarovalna vsota za zdravnike in zobozdravnike

26.4.2019
Rok za uskladitev višine zavarovalnih vsot je 90 dni Začel je veljati (nov) S K L E P o zavarovanju zdravnikov in doktorjev dentalne medicine za škodo, ki bi lahko nastala pri njihovem delu, za leto 2019.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije zavrača podtikanja, da je obsedena s privatizacijo zdravstva ​

25.4.2019
V tem, da se odkrito pogovarjamo o vseh vidikih slovenskega zdravstvenega sistema in iščemo možne rešitve za trenutne razmere v dobro pacienta, v zdravniški zbornici ne vidimo nobenega znaka za kakršno koli obsedenost ali podpiranje »plazeče se privatizacije«.

Preberite več


Administrativna razbremenitev družinskih zdravnikov - dogovorjeni in že izvedeni ukrepi s strani ZZZS

24.4.2019
ZZZS je opozoril sekundarno raven, da lahko spremenijo in dodajo VZS pri istem zdravstvenem stanju (na podlagi iste napotnice se lahko opravijo še druge storitve in več VZS-jev) in v zvezi z dopustom za nego bolnega otroka od zdravnikov ne bo več zahtevana razlaga, zakaj je roditelj dobil bolniški dopust, ker bi nego lahko opravil drugi roditelj.

Preberite več

Splošni dogvor

Dogovor o Aneksu št. 1 k Splošnemu dogovoru še brez soglasja ZZZS

17.4.2019
Pogajanja za Aneks št. 1 k Splošnemu dogovoru (SD) za leto 2019 so se zaključila z dogovorom vseh partnerjev (razen ZZZS), zato je zdaj predlog Aneksa št. 1 k SD 2019 v nadaljnjih postopkih na ZZZS in pogajalski skupini za SD 2019.

Preberite več

szo_logo-01

Prva dva zobozdravnika odhajata na pomoč v begunski center Moria na grški otok Lezbos v okviru Slovenske zobozdravstvene odprave

17.4.2019
Slovenski zobozdravniki se bodo odslej lahko še bolj aktivno vključevali v humanitarne akcije po svetu. Aktivnosti bodo potekale pod skupnim okriljem Zdravniške zbornice Slovenije, Ustanove za pomoč ogroženim Državljani sveta in društva študentov dentalne medicine SIDSIC.

Preberite več


Klubski pogovorni večer: »Prometne nesreče in njihove posledice« – odpoved dogodka

17.4.2019
Obveščamo vas, da je Klubski pogovorni večer: »Prometne nesreče in njihove posledice«, ki je bil predviden za danes, 17. aprila 2019, ob 18. uri na Zdravniški zbornici Slovenije – odpovedan in bo prestavljen na september.

Preberite več

KZO_izjava_11 04 2019

Koordinacija zdravniških organizacij opozorila na probleme v zdravstvu

12.4.2019
KZO upa, da bo minister s svojo strokovno ekipo, ki jo gradi na ministrstvu, bolj uspešen kot njegovi predhodniki in bo uspel premagati ZZZS in uveljavil obljubo s sestanka koordinativne skupine, da bi ustavili dodatno naročanje bolnikov nad 1895 glavarinskih količnikov na področju družinske medicine.

Preberite več