Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Novinarska_zobozdravstvo_12 07 2018

V zobozdravstvu manjka do 500 programov otroškega in odraslega zobozdravstva

12.7.2018
Če bi želeli povsem odpraviti čakalne dobe v zobozdravstvu, v Sloveniji manjka do 500 programov otroškega in odraslega zobozdravstva. V pogajanjih z ZZZS bo Odbor za zobozdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije zato predlagal financiranje vsaj 100 dodatnih programov otroškega in odraslega zobozdravstva.

Preberite več


Obvestilo pooblaščenim izvajalcem za izvajanje programa pripravništva za poklic doktor dentalne medicine in izvajalcem, ki bi pooblaščeni izvajalci želeli postati

9.7.2018
V Uradnem listu Republike Slovenije je bil 6. julija 2018 objavljen Pravilnik o pripravništvu in strokovnih izpitih zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev na področju zdravstvene dejavnosti, katerega priloga je tudi nov program pripravništva doktorjev dentalne medicine. Pravilnik je začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.

Preberite več


Zbornica DZ opozorila na sporno določilo Zakona o dopolnitvah Zakona o zdravniški službi

2.7.2018
Predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o zdravniški službi (ZZdrS-G), ki je v DZ, retroaktivno omogoča, da bodo vabljeni zdravniki izven EU lahko začeli opravljati zdravstveno dejavnost že pred uveljavitvijo tega zakona brez izpolnjevanja vseh pogojev, ki trenutno veljajo. Zbornica je zato opozorila na nevarnosti take dopolnitve zakona.

Preberite več


Javni poziv za izpraševalce na strokovnih izpitih

28.6.2018
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja Javni poziv za izpraševalce na strokovnih izpitih. Kot izpraševalce vabimo k sodelovanju vse zainteresirane zdravnike specialiste, ki izpolnjujejo v pozivu navedene pogoje.

Preberite več

EF0I6693 (Small)

Izjava za medije - Zapleti pri zagotavljanju prisotnosti kardiologov na Pediatrični kliniki v Ljubljani

22.6.2018
Ljubljana, 22. 6. 2018 - V zvezi z medijskimi zapisi o tem, da je odstop doc. dr. Anemarije Meglič z mesta strokovne direktorice pediatrične klinike v Ljubljani v povezavi s tem, da naj bi ta odstop sledil informaciji iz ZZS, da ni mogoče zaposliti zdravnika specialista iz BIH, predsednica zbornice podaja naslednjo izjavo.

Preberite več

Seja skupščine_14 06 2018

Skupščina ni podprla razpisa referenduma o odcepitvi zobozdravnikov

15.6.2018
Poslanci iz vrst zobozdravnikov kot tudi večina poslancev iz vrst zdravnikov so na včerajšnji seji skupščine glasovali proti razpisu referenduma o odcepitvi. V razpravi pred glasovanjem je namreč prevladalo stališče, jasno izraženo tudi s strani zobozdravnikov – da referendum ni prava pot za razdružitev zbornic.

Preberite več


Vlada sprejela Sklepe o spornih vprašanjih v zvezi z Aneksom št. 1 k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2018

15.6.2018
V Aneksu št. 1 k Splošnem dogovoru za pogodbeno leto 2018 se med drugim določi povečanje zdravstvenih programov za določene izvajalce na primarni in sekundarni ravni v višini 1,8 milijona eurov za leto 2018 ter plačilo preseganja za nekatere programe v višini 5,5 milijona eurov.

Preberite več


Obvladovanje stresa ob kriznih dogodkih v zdravniški službi

14.6.2018
Zdravniška zbornica za člane izvaja številne delavnice in druge aktivnosti za obvladovanje stresa ob kriznih dogodkih v zdravniški službi.

Preberite več

Skok v poletje_bilten

Odličen »Skok v poletje« z Beethovnovim septetom

13.6.2018
Poslušali smo: Septet v Es-duru, op. 20 L. van Beethovna v izvedbi: Žiga Faganel, violina, Gea Pantner Volfand, viola, Alja Mandič Faganel, violončelo, Zoran Marković, kontrabas, Aljaž Beguš, klarinet, Leonardo Calligaris, fagot, in Jože Rošer, rog.

Preberite več

KZO_brifing za novinarje_05 06 2018

Kaj zdravniške organizacije pričakujemo od nove vladne ekipe

7.6.2018
Z reformo zdravstva je nujno zagotoviti ustrezne pogoje dela za zdravnike, da bodo lahko zagotavljali kakovostno in varno oskrbo bolnikov. Nujna pa je tudi reorganizacija javnih zdravstvenih zavodov.

Preberite več

Najboljši klinični učitelji za leto 2017_07 06 2018

Najboljši klinični učitelji za leto 2017

7.6.2018
12 najboljših mentorjev po anketi med specializanti, izvedeni septembra lani, prejelo nazive najboljši klinični učitelj za leto 2017. "Želim si, da bi mentorsko delo znova postalo vrednota, ob kakršni je odraščala naša generacija," je v uvodnem nagovoru pred podelitvami povedala predsednica dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več


Nocoj slovesna podelitev licenčnih listin in nazivov najboljši klinični učitelj za leto 2017

6.6.2018
Tokratni dogodek bo še prav posebej slovesen, saj bo 12 najboljših mentorjev po anketi med specializanti, izvedeni septembra lani, prejelo nazive najboljši klinični učitelj za leto 2017.

Preberite več

Član Beethovnovega septeta_splet_bilten

Kubski koncertni večeri: »Skok v poletje« z Beethovnovim septetom

6.6.2018
Koncert bo v torek, 12. junija 2018, ob 19. uri v Domus Medica. Prisluhnili bomo glasbeni stvaritvi skladatelja L. van Beethovna: Septet v Es-duru, op.20. Vljudno vabljeni!

Preberite več


Razpis za specializacije, ki so nezasedene, je odprt do 9. junija 2018

4.6.2018
Ker prejemamo vprašanja, do kdaj je odprt trenutni razpis za specializacije za mesta, ki so ostala še nezasedena, pojasnjujemo, da je vloge na ta mesta mogoče oddati najkasneje do 9. 6. 2018.

Preberite več


Kaj Zdravniška zbornica Slovenije pričakuje od nove vlade

4.6.2018
Eden izmed glavnih izzivov prihajajoče vlade bo preoblikovanje javnih zavodov v ustrezno statusno obliko, ki bo zagotavljala njihovo profesionalno upravljanje, objektivno spremljanje rezultatov dela poslovodstev in finančno odgovornost poslovodnih oseb in nadzornikov za škodo, ki jo povzročijo zaradi kršitev predpisov ali neprofesionalnega dela.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja sekundariata – rok za prijave podaljšan

1.6.2018
Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za sekundariat. Vloge z dokazili pošljite do 1. 8. 2018 po pošti na naslov: Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Preberite več


Prenos registra zasebnih zdravnikov na Ministrstvo za zdravje

1.6.2018
V skladu z novo ureditvijo register zasebnih zdravnikov od 17. 1. 2018 dalje vodi Ministrstvo za zdravje, zato člane vljudno pozivamo, da se z vprašanji v zvezi z registrom zasebnih zdravnikov obrnejo na ministrstvo.

Preberite več

Lucija Beškovnik

Ko obrazi oživijo

1.6.2018
Vabljeni na ogled razstave Lucije Beškovnik in doc. dr. Toneta Pačnika. Rdeča nit obeh razstav – je duša.

Preberite več


Konoplja

1.6.2018
13. aprila 2018 je potekalo strokovno srečanje o konoplji z naslovom Toksikologija 2018: konoplja. Srečanje sta organizirala Sekcija za klinično toksikologijo Slovenskega zdravniškega društva in Center za klinično toksikologijo in farmakologijo Interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Objavljamo poročilo s strokovnega srečanja.

Preberite več

Konoplja_30 05 2018_bilten

Kanadski zdravniki vsa leta nasprotniki legalizacije marihuane

31.5.2018
Osrednji gost in govornik na dogodku je bil odličen poznavalec in strokovnjak ter izvršni direktor MADD (Mothers Against Drunk Driving) Canada, Andrew Murie. Spregovoril je o izkušnjah Kanade, ki je v preteklem letu legalizirala uporabo konoplje. Opozoril je na napake, ki so jih naredili v Kanadi, in priporočal, da jih ne ponavljamo.

Preberite več