Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Če danes začnemo izobraževati zdravnika, bomo dobili specialista leta 2035. Gre namreč za naporen in dolgotrajen izobraževalni in izpopolnjevalni proces. Zato je za nas kot družbo vsak odhod zdravnika - bodisi v drug poklic, bodisi v tujino - velikanska izguba. Skladno s človekovimi svoboščinami 21. stoletja, ki veljajo tudi za zdravnike, teh odhodov ne moremo preprečiti s palico. Izobraževalno pot zdravnika je predstavil specializant onkologije in radioterapije Luka Puzigaća.

Vir: YouTube

Kdo sploh smo mladi zdravniki? Kakšne spremembe si želimo? Kaj nas v trenutnem sistemu najbolj moti? Spoznajte nas skozi zgodbo mlade pediatrinje Tine Bregant.

Vir: YouTube

Tudi zdravniki zbolevamo in nismo odgovorni za čakalne dobe  

Mlada kirurginja Polona Studen Pauletič o lastni izkušnji pacientke na intenzivnem oddelku, o lepotah dela v kirurgiji, težkih zgodbah, ki te spremljajo tudi izven službe in realnosti organizacije zdravstvenega Sistema.

Vir: YouTube

Slovenski zdravniki bežimo v druge poklice, tuje države in samoplačniško zdravstvo. Po desetletjih praznih obljub namreč vidimo, da se obremenitve ne bodo normalizirale, plačilo je nizko (5.6 do max 14.8 eur na uro), kaplja čez rob za marsikoga pa so tudi prispevki nekaterih medijev, ki škandalizirajo plačilo za nadčloveške obremenitve, čeprav to delo zaradi pomanjkanja zdravnikov omogoča nemoteno 24-urno oskrbo prebivalcev. Ortoped Vasja Kašnik spregovori o tem, kako kadre išče sosednja Avstrija. Ni zdravstva brez zdravnikov! Preprečimo beg možganov!

Vir: YouTube

Zakon o zdravniški službi se dotika podiplomskega izobraževanja in zaposlovanja mladih zdravnikov in posredno vpliva na zdravstveno oskrbo vseh prebivalcev Slovenije.

Vir: YouTube

Delo urgentnega zdravnika prinaša številne izzive. Mlad specialist družinske medicine opiše, kakšen je povprečen slovenski zdravnik in prizna, kaj ga v odnosu do zdravnikov žalosti.

Vir: YouTube

Povezava za prijavo na mailing listo - Mladi zdravniki

Za prijavo na mailing listo mladih zdravnikov morate biti registrirani na spletni strani ZZS.

Če uporabniškega imena in gesla še nimate, kontaktirajte e-mail: Podpora

 

Z mladimi zdravniki se lahko povežete preko:

- spletne strani www.mladizdravniki.si
- Facebooka https://www.facebook.com/MladiZdravnikiSI
- Twitterja @MladiZdravniki