Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


»BRAVO« in hvala zdravnikom in vsem zdravstvenim delavcem – #gledališkiinfilmskiigralci

17.4.2020
Gledališča in gledališki ter filmski projekti so v času epidemije COVID-19 zaprti in ustavljeni. Kljub temu pa so igralci povezani in zaznavajo duh časa. Zdravnikom in vsem zdravstvenim delavcem, ki v tem času nesebično skrbijo za vse, ki potrebujejo zdravniško pomoč, so pripravili ganljiv poklon.

Preberite več


Pregled zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo

10.4.2020
Predstavljamo ukrepe tega zakona, ki se neposredno ali posredno nanašajo na zdravnike in zobozdravnike ali izvajalce zdravstvene dejavnosti (zdravnike zasebnike oz. pravne osebe, ki izvajajo zdravstveno dejavnost).

Preberite več

Dr. Zdenka Čebašek -Travnik

Odziv zbornice na aktualne razmere in dogodke povezane z zajezitvijo epidemije COVID-19

8.4.2020
Prosim vse prebivalce Slovenije, da dosledno upoštevajo navodila in omejitve, predpisane z odloki vlade. In delim občutek razočaranja, ki ga doživljajo zdravstveni delavci ob odlogu izplačil dodatkov za delo v pogojih izpostavljenosti. Nerazumljivo in nerazumno je, da je prišlo do nejasnosti ravno pri izplačilih zanje, pravi predsednica zbornice.

Preberite več

Volitve-2016

Skupščina potrdila prestavitev datuma volitev na jesen

7.4.2020
Poslanci skupščine Zdravniške zbornice Slovenije so s kar 75 glasovi za in le enim glasom proti podprli sklep, da se volitve, ki so bile razpisane za 12. 5. 2020, prestavijo na jesen.

Preberite več


Pripravljeni novi vzorci pogodb glede vključevanja v izvajanje storitev zaradi epidemije COVID-19

3.4.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je za potrebe izvrševanja Odloka o začasnih ukrepih na področju zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 z dne 31. 3. 2020 pripravila nove vzorce pogodb.

Preberite več


Pohvala in zahvala

2.4.2020
S strani neposrednih mentorjev in specialistov smo dobili več sporočil o izjemnem delu, ki ga v teh dneh opravljajo mladi zdravniki, ki so praktično na začetku poklicne poti.

Preberite več


Zdravniška zbornica poziva, da v komunikaciji ohranimo profesionalnost, vse neprimerne izjave pa obsojamo ​

31.3.2020
Vsakršne žaljivke in grožnje v komunikaciji s komerkoli so nedopustne in jih ostro obsojamo. Dve prijavi neprimerne komunikacije zdravnikov na družbenih omrežjih je zbornica danes že predala v obravnavo pristojnemu organu zbornice – to je Odboru za pravno-etična vprašanja pri ZZS.

Preberite več

Projekcija_bilten

Kaj kaže raziskava in napoved širjenja virusa, ki jo je izdelal Oddelek za fiziko Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru? ​

31.3.2020
Rast okuženih se je v zadnjih dveh dneh nekoliko umirila, zaradi česar se je povprečni dnevni prirastek iz 9.3 % zmanjšal na 8 % (povprečje zadnjih 7 dni). S skupnimi močmi lahko rast zajezimo, zato striktno upoštevajte vse varnostne ukrepe.

Preberite več


Obvestilo zasebnim izvajalcem glede aktualnega sklepanja pogodb z javnimi zavodi - ustrezna ureditev odškodninske odgovornosti

29.3.2020
Ugotavljamo, da javni zavodi bodisi nočejo skleniti pogodbe, bodisi bistveno spremenijo njene ključne določbe. Zbornica bo Vlado RS pozvala, naj to področje celovito uredi, bodisi tako, da JZZ pozove na ustrezno ureditev odgovornosti za škodo v razmerju do zasebnikov, bodisi da vso to odgovornost prevzame država sama.

Preberite več

Evropske  organizacije zdravnikov

Zdravstveno osebje na evropski ravni poziva vlade, da zagotovijo zaščitno opremo vsem, ki so v prvih bojnih vrstah zoper COVID -19 ​

27.3.2020
Zdravstveno osebje mora imeti ustrezno zaščitno opremo in dostop do rednega testiranja ne glede na simptome ali morebitne rizične stike, vlade pozivajo tudi evropske organizacije zdravnikov in zdravstvenega osebja. ​

Preberite več


Poziv Vladi RS, da pravočasno zagotovi ustrezno zaščitno opremo za zdravstvene delavce

25.3.2020
Pozivamo vse odgovorne, predvsem pa Vlado Republike Slovenije, naj pravočasno zagotovi ustrezno zaščitno opremo in ustrezno delovno okolje za zdravstvene delavce. Ne gre za kaprico. Gre za življenja zdravstvenih delavcev in naših bolnikov!

Preberite več


POMEMBNO: Izvajanje zdravstvenih storitev v času trajanja epidemije COVID-19 - vzorca pogodb za fizične in za pravne osebe

24.3.2020
Na zdravniško zbornico se je v zadnjih dneh več koncesionarjev ter drugih zasebnih izvajalcev obrnilo s prošnjo za posredovanje ustreznega vzorca pogodbe, s katero bi se pri javnemu zavodu vključili v izvajanje zdravstvenih storitev za učinkovit boj z epidemijo COVID-19. Vzorci so dostopni tukaj.

Preberite več


Uporaba zaščitnih sredstev za zdravstvene delavce

24.3.2020
Pozivamo vse odgovorne, predvsem pa Vlado Republike Slovenije, da nam pomaga in pravočasno zagotovi ustrezno zaščitno opremo za zdravstvene delavce. Ne gre za kaprico. Gre za življenja zdravstvenih delavcev in naših bolnikov! Tudi naša življenja štejejo.

Preberite več

virus-4835301_1920 (1) (002)_small

Učni portal ZZS – Moodle

23.3.2020
Za začetek delovanja Moodla se v sklopu »Strokovna literatura« zbirajo literatura, pomembne informacije in povezave na temo COVID-19, v organizaciji mladih zdravnikov.

Preberite več


Epidemija in duševno zdravje

22.3.2020
Prof. dr. Vesna Švab: "Izkušnje kažejo, da včasih bolj pomaga, če lahko skrbimo za druge, kot zase. Dobro je, da lahko uporabljamo telefone in spletno komunikacijo, ki olajšajo samoto. Pomaga dnevna rutina, načrt, kaj bomo počeli preko dneva in pogosto ter za marsikoga, če zmore, telesna dejavnost, ki bi jo bilo treba spodbujati in ne omejevati."

Preberite več


Povejte nam, kako vam gre

20.3.2020
Rada bi vas opozorila na prve izsledke analiz, ki so pomembni za organizacijo zdravstvenega sistema, saj 53% anketiranih ne ve, kje bodo delali v naslednjih 10 dneh. Izjemno kritična je dostopnost do zaščitne opreme: približno polovica anketiranih je nima ali mora z opremo varčevat. In boleče je, da 30% vprašanih nima urejenega varstva za otroke.

Preberite več


Predlog zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače

20.3.2020
Zdravniška zbornica je predlagala NUJNE - strateško ciljane - dopolnitve Predloga zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače po zgledu avstrijskega interventnega zakona. Interventni zakon namrelč ne obravnava v zadostni meri izvajalcev zdravstvenih dejavnosti, ki so trenutno zaradi nalezljive bolezni COVID-19 najbolj na udaru.

Preberite več


COVID -19 - vprašanja in odgovori iz splošnih pravnih področij ​- dopolnjeno

19.3.2020
Navodilo našega delodajalca (bolnišnice) je, da še vedno izvajamo vso specialistično dejavnost in celo del operativnega programa. Ali je to pravilno? Kako je z zaprtjem samoplačniških ambulant? Ali tudi za zasebne ambulante velja uredba, izdana dne 13. 03. 2020? Odgovarjamo na ta in druga pravna vprašanja članov.

Preberite več


Navodila za usmerjanje otrok v ortopedske otroške ambulante v času epidemije s COVID-19

19.3.2020
V času epidemije deluje otroška ortopedska ambulanta na Polikliniki, UKCL v zmanjšanem obsegu. Skladno z navodili MZ vas prosimo, da se osredočite se na nujne in zelo hitre ortopedske obravnave otrok.

Preberite več


Vpoklic specializantov v matične ustanove – aktivna vključitev v delovni proces

18.3.2020
Zdravnike specializante lahko za potrebe izvajanja ukrepov iz odloka pozovejo na delo njihovi delodajalci. Če jih ne pozovejo, jih lahko pozovejo zdravstveni zavodi, pri katerih so zdravniki specializanti na kroženju. Drugače ga njegov delodajalec razporedi na delovno mesto, kjer je zaradi izvajanja ukrepov iz 1. člena odloka potreben.

Preberite več