Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Nočna mora asocialne pošasti, navadne mazačke, preklete doktorske p***, dvoživke

4.11.2021
Kaj bodo zmagoslavni rablji zavpili, potem ko bomo nemočni obležali na tleh? »Izumrla poslednja slovenska krastača, pripeljimo tuje!?« Povem vam, ne bo jih k nam.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje ponovno ignoriralo predlog zbornice

2.11.2021
Zbornica se zaveda, da brez vključevanja pripravnikov, sekundarijev in specializantov v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, v situaciji v kateri smo se kot družba znašli ne bo šlo. Pa vendar je mnenja, da se da mlade zdravnike vključiti v delo na bolj učinkovit in predvsem pravičen način.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – otroška kirurgija

29.10.2021
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 29. 10. 2021 objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za specialistično področje: otroška kirurgija. Rok za oddajo vloge je vključno 29. november 2021.

Preberite več

dr strahovnik

Obrazi zdravništva - Andrej Strahovnik, travmatolog: »Poklic daje solze, kri, veselje in zadoščenje«

28.10.2021
V seriji Zdravniške zbornice Slovenije Obrazi zdravništva smo se tokrat pogovarjali z travmatologom Andrejem Strahovnikom, ki je prepričan, da če ne bi bil zdravnik, bi bil poklicni pilot. Med drugim ima licenco za letalskega zdravnika in je eden izmed redkih zdravnikov, ki je sodeloval tudi v vojni.

Preberite več


Neprimerno vedenje pacientov ob zahtevi po izpolnjevanju pogoja PCT in nošenju maske

27.10.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil praktične napotke, kako ravnati v posameznih situacijah grozečega oziroma neprimernega vedenja pacientov zlasti v zvezi z izpolnjevanjem pogoja PCT.

Preberite več


Odziv na poročanje enega od medijev

26.10.2021
Prof. dr. Bojana Beović iz naslova dela v svetovalni skupini za covid-19 ni prejela prav nobenih prihodkov.

Preberite več


Vabilo na Mednarodno konferenco Javno zdravstvo v EU in Sloveniji

21.10.2021
V živo in preko Zooma bomo v ponedeljek, 24. 1. 2022, od 16.00 do 19.00 skušali predvsem: ugotoviti, kaj se pod pojmom 'javno zdravstvo' razume v zahodnoevropskih državah, ki izstopajo po učinkovitosti in dostopnosti svojih zdravstvenih sistemov, in sicer v Avstriji, na Finskem, v Franciji, na Nizozemskem, v Sloveniji in v Švici. Vabljeni!

Preberite več

obrayi zdravništva - vrankić

Obrazi zdravništva - mag. Željko Vrankić, zobozdravnik, ki s humorjem odganja strahove

19.10.2021
V seriji Zdravniške zbornice Slovenije Obrazi zdravništva, smo se tokrat pogovarjali z zobozdravnikom mag. Željkom Vrankićem, zobozdravnikom, ki s humorjem odganja strahove. »Vodila me je misel, da je smeh glasba duše in da je treba v življenju imeti tudi eno dozo humorja,« pripoveduje v zobozdravstveni ordinaciji med slikami in karikaturami.

Preberite več


JAVNO PISMO VARUHINJI PRAVIC GLEDALCEV IN POSLUŠALCEV

19.10.2021
V času intezivega kroženja virusa, ko je ogroženo zdravje in življenje številnih ljudi, imajo javni mediji posebno odgovornost, da z delnimi ali znanstveno nepotrjenimi informacijami ne begajo občinstva. Zato pozivamo medije, da skrbijo za objavo pravih in resničnih informacij - v tem trenutku posebej o pomenu cepljenja za omejevanje epidemije.

Preberite več


Začenja se cepljenje proti gripi v sezoni 2021/2022

18.10.2021
Danes se začenja cepljenje proti gripi v sezoni 2021/22. Tako kot v lanski sezoni je cepljenje proti gripi tudi letos brezplačno za vse z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem.

Preberite več

IMG_2886

Zdravniška zbornica Slovenije začela regijske obiske v Pomurju ​

15.10.2021
V Pomurju je potekal prvi regijski obisk zbornice. Prof. dr. Bojana Beović se je z ekipo najprej srečala z vodstvom ZD Murska Sobota. V SB Murska Sobota pa z generalnim direktorjem prim. asist. Danielom Grabarjem in njegovo ekipo. Za obiske smo se odločili, da se še bolj povezujemo in spoznavamo, kje so problemi, je dejala prof. dr. Beovićeva.

Preberite več


Javna predstavitev: Kaj prinaša predlog zakona o dolgotrajni oskrbi

15.10.2021
Vabimo vas na javno predstavitev predloga zakona o dolgotrajni oskrbi, ki bo v ponedeljek, 18. oktobra 2021, ob 16. uri preko Zooma, v organizaciji Ministrstva za zdravje in Zdravniške zbornice Slovenije. Na predstavitvi bodo predstavljene ugotovitve dveh pilotnih projektov in kakšne so rešitve v predlogu zakona.

Preberite več


Zdravniško potrdilo o kontraindikacijah za cepljenje proti COVID-19

14.10.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil določena pojasnilo v zvezi z izdajo potrdil.

Preberite več


Obveznosti izvajalcev zdravstvene dejavnosti po Uredbi o embalaži in odpadni embalaži

13.10.2021
Oddelek za pravne zadeve je za potrebe članov zbornice, ki so izvajalci zdravstvene dejavnosti, pripravil pregled obveznosti v zvezi z Uredbo o embalaži in odpadni embalaži

Preberite več


Odpremljeni volilni listi za glasovanje na nadomestnih volitvah volilne enote VK2: Velenje Velenjsko-koroške regije

8.10.2021
Danes, 8. 10. 2021 so bili vsem volivcem v volilni enoti VK2: Velenje Velenjsko-koroške regije odpremljeni volilni listi za nadomestne volitve v tej volilni enoti. Volitve potekajo korespondenčno do 19. 10. 2021, ko bo volilna komisija preštela glasove.

Preberite več


Odziv Zdravniške zbornice na revizijsko poročilo Računskega sodišča ​

5.10.2021
Med letoma 2011 in 2019 sta ostali nezasedeni kar 302 mesti za specializacijo iz družinske medicine. Če bi imeli danes te zdravnike v sistemu, bi bile razmere v družinski medicini precej manj kritične, kot so. Na težave na primarnem nivoju je zbornica pristojne ves čas opozarjala.

Preberite več

UKC_Covid19_april21_Lo_res_003_popravljeno_splet

Zdravniki: trenutno stisko bomo premagali le z enotnostjo

5.10.2021
Stiska, v kateri smo se znašli, nas bremeni vse, žal preštevilne bolnike s covidom-19, bolnike, ki do zdravnika zaradi prezasedenosti bolnišnic in ambulant ne morejo, ljudi v svojem vsakdanjem življenju, zdravnike in vse ostale profesionalce v zdravstvu. Zdravniki se svoji dolžnosti nismo izognili. Povežimo se in si pomagajmo!

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – nuklearna medicina in transfuzijska medicina

28.9.2021
Rok za oddajo pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev se izteka. Vlogo je mogoče oddati le še do vključno petka, 1. oktobra 2021.

Preberite več


Nadomestne volitve v volilni enoti VK2: Velenje Velenjsko-koroške regije in korespondenčni volilni zbor

28.9.2021
V volilni enoti VK2: Velenje Velenjsko-koroške regije bodo 19. 10. 2021 potekale nadomestne volitve za poslanca skupščine zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Nujno obvestilo kandidatom za drugi javni razpis specializacij 2021!

27.9.2021
Kandidati, ki se prijavljate na javni razpis specializacij, bodite pozorni na tri spremembe razpisnih besedil.

Preberite več


Svečana podelitev licenčnih listin - 19. oktober 2021

23.9.2021
Podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu bo v torek, 19. oktobra 2021, ob 18. uri. Slovesnost je namenjena za vabljene.

Preberite več


Zdravniki so ravnali v nasprotju s Kodeksom zdravniške etike

22.9.2021
OPEV je obravnaval prijave zoper javne objave, vezane na epidemijo covida-19 ali cepiva, objavljene s strani zdravnikov mag. Vladimirja Pirnata, dr. med., Sebastjana Piberla, dr. med., in Nade Hiti, dr. med. OPEV je ugotovil, da so ravnali v nasprotju s Kodeksom zdravniške etike, in je zadeve predal tožilcu ZZS.«

Preberite več

Novinarska konferenca_demenca

Okužba s covidom-19 lahko še poslabša kognitivne sposobnosti oseb z demenco ​

20.9.2021
V Sloveniji živi več kot 34.000 oseb z demenco, za vsako pa v povprečju skrbijo še trije ljudje. Sprejeti diagnozo je najtežje. Pa vendar svojci navajajo, da so potem, ko so izvedeli za diagnozo, lažje spremenili obstoječo vsakodnevno rutino. Zelo pomembno je tudi cepljenje bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo, njihovih svojcev in negovalnega osebja.

Preberite več


Spremembe izjem od obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT in navodila ministrstva

20.9.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pregled sprememb veljavnega odloka o pogoju PCT, ki so začele veljati 18. 9. 2021 in predstavitev navodil podanih s strani ministrstva za zdravje

Preberite več

Screenshot 2021-09-16 at 10.08.18

Da speljemo iz pandemije, potrebujemo tebe

16.9.2021
Mojca Govednik, voznica pri Taxi Laguna, meni, da potrebujemo tebe, da speljemo iz pandemije, zato je čas, da premagamo svoje strahove in izkoristimo vse možnosti, ki so na voljo.

Preberite več


Javni razpis specializacij s področja medicine in dentalne medicine

15.9.2021
Skladno z določili Zakona o zdravniški službi in Pravilnika o vrstah, vsebini, trajanju in poteku specializacij zdravnikov je Zdravniška zbornica Slovenije danes, 15. 9. 2021, objavila razpisa specializacij za zdravnike in razpisa specializacij s področja dentalne medicine. Rok za oddajo vlog je 1. 10. 2021.

Preberite več


Nov Odlok o izpolnjevanju pogoja PCT

15.9.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil celovit pregled normativnih novosti glede pogojev PCT ter drugih ukrepov, ki so relevantni za izvajalce zdravstvene dejavnosti in bodo veljali od 15. 9. 2021 dalje.

Preberite več

ti si na vrsti 4 - spletna stran

Priskoči na pomoč pri gašenju posledic Covida

13.9.2021
Jernej Kožuh iz Gasilske Brigade Ljubljana poziva vse, da priskočimo na pomoč pri gašenju posledic COVID-a tako, da premagamo svoje strahove in izkoristimo možnosti, ki so na voljo. Požar namreč najhitreje pogasimo preden se razširi.

Preberite več


Obvestilo glavnim mentorjem in pooblaščenim ustanovam za zdravniške specializacije

10.9.2021
V decembru 2021 in v začetku leta 2022 bo večjemu številu glavnih mentorjev za zdravniške specializacije poteklo imenovanje. Vabimo vas, da na intranetni strani zbornice preverite, do kdaj velja vaše trenutno imenovanje za glavnega mentorja. Vlogo za imenovanje oz. podaljšanje mentorstva izpolnita pooblaščena ustanova in glavni mentor.

Preberite več

ti si na vrsti 3 - spletna stran

Covid nam krade čas in osebje

10.9.2021
Prim. mag. Matjaž Turel, zdravnik v UKC Ljubljana nas poziva, da izkoristimo vse možnosti, ki so nam na voljo, da bodo lahko zdravniki čim prej namenili več časa svojim bolnikom.

Preberite več

NM

Obrazi zdravništva - Nevenka Mlinar, borka za boljši svet

10.9.2021
Zdravnica Nevenka Mlinar spremlja zgodbe bolnih ljudi v idilični Soški dolini že več kot dve desetletji. “Vesela sem, da se mnogokrat dobro počutim, da grem z veseljem v službo, da se počutim dobro, da lahko pomagam ljudem,” pravi Nevenka Mlinar. Njeno delo pa je postalo tudi prizadevanje, da bi živeli v bolj čistem okolju.

Preberite več


Normativne novosti, ki jih prinaša Odlok o izpolnjevanju pogoja PCT

9.9.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil celovit pregled aktualne normativne ureditve glede izpolnjevanja pogojev PCT in glede izvajanja testiranj na SARS-CoV-2

Preberite več

ti si na vrsti 2 - spletna stran

Skupnost je tako močna, kot je močan njen najšibkejši člen

8.9.2021
Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije, poziva vse, da premagamo svoje strahove in izkoristimo možnosti, ki so nam na voljo, saj je skupnost tako močna, kot je močan njen najšibkejši člen.

Preberite več


Neresnične informacije v zvezi s serološkimi testi na protitelesa za SARS-CoV-2

7.9.2021
Iz Uredbe (EU) 2021/953 ne izhaja obveznost držav članic, da zagotovijo izdajo potrdil o preboleli bolezni COVID-19 na podlagi seroloških testov na protitelesa za SARS-CoV-2.

Preberite več


Obveznost izpolnjevanja PCT pogoja za zaposlene in za uporabnike zdravstvenih storitev

6.9.2021
Predstavitev normativne novosti glede pogoja PCT pri izvajanju zdravstvene dejavnosti

Preberite več

ti si na vrsti - 1_spletna stran

Če lahko otrokom omogočimo vsaj malo normalnosti, je to naša dolžnost

6.9.2021
Katarina Hafner, mama otroka z rakom, poziva, da uporabimo vse možnosti, ki so na voljo in tako omogočimo otrokom, v tem težkem obdobju, vsaj nekaj normalnosti.

Preberite več


NUJNO OBVESTILO PRIPRAVNIKOM, SEKUNDARIJEM IN SPECIALIZANTOM!

2.9.2021
Obveščamo vas, da je bila v Uradnem listu 1. 9. 2021 objavljena Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odredba je začela veljati danes, 2. 9. 2021 in ureja vključevanje v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19.

Preberite več


Zdravnica Nada Hiti je pritrdila, da rezultati njene analize nimajo znanstvene vrednosti ​

1.9.2021
Da je »interpretacija rezultatov vzorcev na vsebnost kovin v cepivu, ki jo je izvedla zdravnica Nada Hiti, manipulacija s podatki«, se je že pred časom odzval NLZOH. Z elektronskim mikroskopom je Pfizerjevo cepivo analiziral tudi dr. Roman Jerala, ki v njem tudi ni našel »grafenovega oksida, nobenih kovinskih delcev, nobenih čipov«.

Preberite več


Zaključek postopka preiskave Tožilca zbornice v zadevi zdravnice Nade Hiti v zvezi z njeno analizo in objavo videoposnetka »Zamolčane kovine v cepivih«

1.9.2021
Zdravnica v izjavi poudarja, da sama ni opravila raziskave, pač pa je šlo zgolj za laboratorijsko analizo, za katero ne zatrjuje strokovne neoporečnosti, zato njeni rezultati ne morejo imeti znanstvene vrednosti. Prav tako se v podani izjavi izrecno distancira od zlonamerne uporabe pridobljenih ugotovitev in s tem povezanega nasilja.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – nuklearna medicina in transfuzijska medicina

1.9.2021
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 1. 9. 2021 objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za specialistično področje nuklearna medicina in transfuzijska medicina.

Preberite več