Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Navodila za usmerjanje otrok v ortopedske otroške ambulante v času epidemije s COVID-19

19.3.2020
V času epidemije deluje otroška ortopedska ambulanta na Polikliniki, UKCL v zmanjšanem obsegu. Skladno z navodili MZ vas prosimo, da se osredočite se na nujne in zelo hitre ortopedske obravnave otrok.

Preberite več


Vpoklic specializantov v matične ustanove – aktivna vključitev v delovni proces

18.3.2020
Zdravnike specializante lahko za potrebe izvajanja ukrepov iz odloka pozovejo na delo njihovi delodajalci. Če jih ne pozovejo, jih lahko pozovejo zdravstveni zavodi, pri katerih so zdravniki specializanti na kroženju. Drugače ga njegov delodajalec razporedi na delovno mesto, kjer je zaradi izvajanja ukrepov iz 1. člena odloka potreben.

Preberite več


Vprašanja in odgovori v času veljave odloka o razporejanju zdravnikov

17.3.2020
Izvedba specialističnih izpitov v času veljave odloka. Ali se lahko prijavim na specialistični izpit? Samoplačniške specializacije v času veljave odloka, plačilo stroškov vodenja specializacije, avtomatska prekinitev in druga vprašanja. Preberite odgovore. ​

Preberite več


Usodna zmota: koronavirus ni gripa

17.3.2020
Prof. dr. Matjaž Zwitter, upokojeni onkolog, o širjenju virusa sars-cov-2 v kolumni za Delo piše: Sedanje odločitve so ključne za to, kako bo z epidemijo v prihodnjih tednih. Današnje stanje z epidemijo koronavirusa v Sloveniji je v precejšnji meri posledica slabih preteklih odločitev: podcenjevanja nevarnosti in neodločnosti pri zapori meje.

Preberite več


Odlok o razporejanju zdravnikov brez licence – NUJNO ​

16.3.2020
S tem odlokom se vsem zdravnikom specializantom neposredno prekine specializacija in se za čas trajanja ukrepov iz tega odloka zadržijo vse obveznosti specializantov iz specializacije (kroženje, opravljanje specialističnih izpitov in podobno). Delodajalec (njihova matična ustanova) jih lahko vpokliče na delo, ki se nanaša na epidemijo COVID-19.

Preberite več


Opravljanje specialističnih izpitov do preklica ni mogoče

16.3.2020
Z odlokom Vlade RS o razporejanju zdravnikov brez licence z dne 15.3.2020 (Uradni list RS št. 25/20) se za čas trajanja tega odloka zadržijo vse obveznosti specializantov iz specializacije, tudi opravljanje specialističnih izpitov.

Preberite več

Izjava travmatologi_splet

Poziv UKC Ljubljana k izogibanju nepotrebnih tveganj

16.3.2020
Zdaj ni čas za egoizem in lastne cilje, potrebno je pokazati osebno in družbeno odgovornost in se ne izpostavljati nepotrebnim socialnim stikom in tveganjem, ki lahko povzročijo preobremenitev urgentne zdravstvene oskrbe.

Preberite več


V tem trenutku je zelo pomembno, da čimbolj omejimo medsebojne stike

15.3.2020
Mladi zdravniki Slovenije se obračamo na Vas s pozivom, da nam pomagate upočasniti hitrost širjenja okužbe s Corona virusom. Ob tem Vas dodatno opozarjamo na najbolj ranljivo populacijo: to so kronični bolniki in starejši. Oni naj bodo čim manj izpostavljeni možnosti okužbe. Če jim prinesete stvari iz trgovine, jih pustite pred vrati.

Preberite več


Poziv Mladih zdravnikov Slovenije za zaščito družin zdravstvenih delavcev ​

14.3.2020
Jasno je, da bomo v času izrednih razmer pomagali na terenu. Četudi za ceno lastne okužbe. To je pač tveganje in etična dolžnost vsakega zdravnika in zdravstvenega delavca. Kar se tiče skupinskega varstva za naše otroke: epidemiološko to ne vzdrži. Ali bomo naredili iz družin zdravstvenih delavcev nove inkubatorje virusa Covid-19?

Preberite več


POMEMBNO: Odredba o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-Cov-2 (COVID-19) EVA 2020-2711-0021

14.3.2020
Objavljamo celotno besedilo odredbe, ki med drugim določa: »Pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti se odpovejo vsi specialistični pregledi in operativni posegi, razen zdravstvenih storitev, označenih s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro, onkoloških storitev in obravnave nosečnic.« Veljati začne danes, uporabljati pa se začne v ponedeljek.

Preberite več


OBVESTILO GLEDE STROKOVNIH IZPITOV: KORONA VIRUS (COVID-19)

14.3.2020
MZ: v času od 16. 3. 2020 do 29. 3. 2020 ne bodo izvajali strokovni izpiti za zdravstvene delavce in zdravstvene sodelavce.

Preberite več

Novinarska konferenca 13 02 2020

Specialistični pregledi in zobozdravstvene storitve v času epidemije koronavirusa

13.3.2020
Danes na MZ sprejemajo odredbo za zdravstvene delavce, da bodo od ponedeljka naprej odpovedani vsi specialistični pregledi, vse operacije in vsa rehabilitacija, ki niso nujna ali po stopnji nujnosti – zelo hitro - z izjemno onkoloških bolnikov in nosečnic. Vzpostavilo se bo tudi 7 vstopnih točk za paciete z nujnimi zobozdravstvenimi težavami.

Preberite več


POMEMBNO: Delovanje zbornice je prilagojeno aktualnim razmeram

13.3.2020
Zbornica je v tem času za svoje člane dosegljiva preko elektronske pošte. Vsa aktualna obvestila in navodila sproti objavljamo na spletni strani. Vsi vhodi v zbornico so zaprti. Vsi osebni stiki morajo biti vnaprej dogovorjeni.

Preberite več


Vprašanja članov – odgovore objavljamo po tematikah

13.3.2020
Prispela vprašanja smo razporedili v skupine in jih posredovali pristojnim. Odgovore, ki smo jih prejeli, smo že objavili, druge bomo sproti po dospetju.

Preberite več


Pismo KZO ministru: Nujno potrebujemo smernice glede delovanja in razporejanja zdravnikov

12.3.2020
KZO zahteva: da se v tem tednu sprejmejo priporočila za delavce v zdravstvu po vzoru, kot je to naredil Zdravstveni sistem V. Britanije, ureditev delovnopravne zakonodaje v smeri, da bo omogočena organizacija vseh služb znotraj zdravstvenega sistema ter plačilo in plačnika za zdravstvene delavce v primeru odsotnosti zaradi karantenskih ukrepov.

Preberite več


NUJNO OBVESTILO: Zdravniška zbornica Slovenije v času uradnih ur ni več odprta za stranke

12.3.2020
Zaposleni so dosegljivi po elektronski pošti ali telefonu, kontakte najdete na: https://www.zdravniskazbornica.si/o-zbornici/svetovanje

Preberite več


Zobozdravnik Rene Male - Kratko poročilo s terena in nekaj razmišljanja

12.3.2020
Vse paciente, naročene za danes, smo poklicali in jih že po telefonu triažirali. Vhodna vrata v čakalnico so bila zaprta. Pacienti so načeloma cenili našo skrb, saj je tudi njim dajala občutek varnosti. To, da bi vsak tim pred nastopom ambulante testirali na koronavirus, bi morala biti osnovna higiena. Vrag je šalo vzel, ljudje naj ostanejo doma.

Preberite več


Ne potujte v tujino, ne udeležujte se dogodkov in bodite kolegialni

11.3.2020
Zbornica poziva vse članice in člane, da zaradi razmer, povzročenih s širjenjem koronavirusa, ne potujete v tujino in se ne udeležujete dogodkov z družabno ali strokovno (izobraževalno) vsebino. Pozivamo vas tudi, da upoštevate navodila svojih delodajalcev, samozaposleni pa se ravnajte po priporočilih pristojnih organov.

Preberite več


POMEMBNO OBVESTILO: Vzpostavljanje in delovanje nujnih zobozdravstvenih ambulant in protokol delovanja

11.3.2020
Ministrstvo za zdravje je na predlog zbornice določilo, kje bodo nujne dežurne zobozdravstvene ambulante (vstopne točke), ki se v tem trenutku še vzpostavljajo. Prav tako je MZ na predlog zbornice uskladil in potrdil protokol delovanja za čas ukrepov omejevanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19). Oboje objavljamo.

Preberite več