Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Spremembe izjem od obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT in navodila ministrstva

20.9.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pregled sprememb veljavnega odloka o pogoju PCT, ki so začele veljati 18. 9. 2021 in predstavitev navodil podanih s strani ministrstva za zdravje

Preberite več

Screenshot 2021-09-16 at 10.08.18

Da speljemo iz pandemije, potrebujemo tebe

16.9.2021
Mojca Govednik, voznica pri Taxi Laguna, meni, da potrebujemo tebe, da speljemo iz pandemije, zato je čas, da premagamo svoje strahove in izkoristimo vse možnosti, ki so na voljo.

Preberite več


Javni razpis specializacij s področja medicine in dentalne medicine

15.9.2021
Skladno z določili Zakona o zdravniški službi in Pravilnika o vrstah, vsebini, trajanju in poteku specializacij zdravnikov je Zdravniška zbornica Slovenije danes, 15. 9. 2021, objavila razpisa specializacij za zdravnike in razpisa specializacij s področja dentalne medicine. Rok za oddajo vlog je 1. 10. 2021.

Preberite več


Nov Odlok o izpolnjevanju pogoja PCT

15.9.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil celovit pregled normativnih novosti glede pogojev PCT ter drugih ukrepov, ki so relevantni za izvajalce zdravstvene dejavnosti in bodo veljali od 15. 9. 2021 dalje.

Preberite več

ti si na vrsti 4 - spletna stran

Priskoči na pomoč pri gašenju posledic Covida

13.9.2021
Jernej Kožuh iz Gasilske Brigade Ljubljana poziva vse, da priskočimo na pomoč pri gašenju posledic COVID-a tako, da premagamo svoje strahove in izkoristimo možnosti, ki so na voljo. Požar namreč najhitreje pogasimo preden se razširi.

Preberite več


Obvestilo glavnim mentorjem in pooblaščenim ustanovam za zdravniške specializacije

10.9.2021
V decembru 2021 in v začetku leta 2022 bo večjemu številu glavnih mentorjev za zdravniške specializacije poteklo imenovanje. Vabimo vas, da na intranetni strani zbornice preverite, do kdaj velja vaše trenutno imenovanje za glavnega mentorja. Vlogo za imenovanje oz. podaljšanje mentorstva izpolnita pooblaščena ustanova in glavni mentor.

Preberite več

ti si na vrsti 3 - spletna stran

Covid nam krade čas in osebje

10.9.2021
Prim. mag. Matjaž Turel, zdravnik v UKC Ljubljana nas poziva, da izkoristimo vse možnosti, ki so nam na voljo, da bodo lahko zdravniki čim prej namenili več časa svojim bolnikom.

Preberite več

NM

Obrazi zdravništva - Nevenka Mlinar, borka za boljši svet

10.9.2021
Zdravnica Nevenka Mlinar spremlja zgodbe bolnih ljudi v idilični Soški dolini že več kot dve desetletji. “Vesela sem, da se mnogokrat dobro počutim, da grem z veseljem v službo, da se počutim dobro, da lahko pomagam ljudem,” pravi Nevenka Mlinar. Njeno delo pa je postalo tudi prizadevanje, da bi živeli v bolj čistem okolju.

Preberite več


Normativne novosti, ki jih prinaša Odlok o izpolnjevanju pogoja PCT

9.9.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil celovit pregled aktualne normativne ureditve glede izpolnjevanja pogojev PCT in glede izvajanja testiranj na SARS-CoV-2

Preberite več

ti si na vrsti 2 - spletna stran

Skupnost je tako močna, kot je močan njen najšibkejši člen

8.9.2021
Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije, poziva vse, da premagamo svoje strahove in izkoristimo možnosti, ki so nam na voljo, saj je skupnost tako močna, kot je močan njen najšibkejši člen.

Preberite več


Neresnične informacije v zvezi s serološkimi testi na protitelesa za SARS-CoV-2

7.9.2021
Iz Uredbe (EU) 2021/953 ne izhaja obveznost držav članic, da zagotovijo izdajo potrdil o preboleli bolezni COVID-19 na podlagi seroloških testov na protitelesa za SARS-CoV-2.

Preberite več


Obveznost izpolnjevanja PCT pogoja za zaposlene in za uporabnike zdravstvenih storitev

6.9.2021
Predstavitev normativne novosti glede pogoja PCT pri izvajanju zdravstvene dejavnosti

Preberite več

ti si na vrsti - 1_spletna stran

Če lahko otrokom omogočimo vsaj malo normalnosti, je to naša dolžnost

6.9.2021
Katarina Hafner, mama otroka z rakom, poziva, da uporabimo vse možnosti, ki so na voljo in tako omogočimo otrokom, v tem težkem obdobju, vsaj nekaj normalnosti.

Preberite več


NUJNO OBVESTILO PRIPRAVNIKOM, SEKUNDARIJEM IN SPECIALIZANTOM!

2.9.2021
Obveščamo vas, da je bila v Uradnem listu 1. 9. 2021 objavljena Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odredba je začela veljati danes, 2. 9. 2021 in ureja vključevanje v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19.

Preberite več


Zdravnica Nada Hiti je pritrdila, da rezultati njene analize nimajo znanstvene vrednosti ​

1.9.2021
Da je »interpretacija rezultatov vzorcev na vsebnost kovin v cepivu, ki jo je izvedla zdravnica Nada Hiti, manipulacija s podatki«, se je že pred časom odzval NLZOH. Z elektronskim mikroskopom je Pfizerjevo cepivo analiziral tudi dr. Roman Jerala, ki v njem tudi ni našel »grafenovega oksida, nobenih kovinskih delcev, nobenih čipov«.

Preberite več


Zaključek postopka preiskave Tožilca zbornice v zadevi zdravnice Nade Hiti v zvezi z njeno analizo in objavo videoposnetka »Zamolčane kovine v cepivih«

1.9.2021
Zdravnica v izjavi poudarja, da sama ni opravila raziskave, pač pa je šlo zgolj za laboratorijsko analizo, za katero ne zatrjuje strokovne neoporečnosti, zato njeni rezultati ne morejo imeti znanstvene vrednosti. Prav tako se v podani izjavi izrecno distancira od zlonamerne uporabe pridobljenih ugotovitev in s tem povezanega nasilja.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – nuklearna medicina in transfuzijska medicina

1.9.2021
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 1. 9. 2021 objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za specialistično področje nuklearna medicina in transfuzijska medicina.

Preberite več


Obveznost nošenja mask

31.8.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil predlog obvestila glede obveznega nošenja mask v prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti

Preberite več

DusanRepovs_szj (002) prava

Primarij mag. Dušan Repovš je prejel državno odlikovanje

31.8.2021
Primarij mag. Dušan Repovš, zdravnik specialist socialne medicine, je prejel medaljo za zasluge za velike zasluge v javnem zdravstvu in preventivni medicini ter še posebej v zdravstveni vzgoji.

Preberite več

20201227_152911 spletna stran

Zdravniki v bolnišnicah so okoli 90-odstotno precepljeni

30.8.2021
»Z visoko lastno precepljenostjo in tudi precepljenostjo svojih družin jasno kažemo, da smo v dejstva o cepljenju prepričani in ga zato priporočamo vsem, « poudarja prof. dr. Bojana Beović, predsednica Zdravniške zbornice. V imenu zdravnikov vse prebivalce, ki še niste cepljeni, prosimo, ne odlašate in se cepite ter tako zaščitite svoje zdravje.

Preberite več


Samotestiranje za dijake in učence

26.8.2021
Zbornica opozarja na neustreznost in potencialno nezakonitost predlaganega načina zagotavljanja testov za samotestiranjem dijakov in učencev.

Preberite več


Svečana podelitev licenčnih listin - 22. september 2021

26.8.2021
Podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu bo v sredo, 22. septembra 2021, ob 18. uri. Slovesnost je namenjena za vabljene.

Preberite več

Dr. Tomažič

Dolgi covid (»long-covid«): nočna mora covid-19

25.8.2021
Po okužbi s SARS-CoV-2 lahko vztrajajo številni različni simptomi in znaki, kar imenujemo dolgi covid (angl. long-covid) ali postcovidni sindrom. Tovrstne težave ima več milijonov oseb s covid-19, od tistih, ki so preboleli zelo blago akutno bolezen do tistih z najtežjo obliko.

Preberite več


Uporaba monoklonskih protitieles pri bolnikih s Covid-19

24.8.2021
Od 7.7.2021 dalje je v Sloveniji na voljo novo zdravilo za bolnike okužene s SARS CoV-2.

Preberite več


Svečana podelitev licenčnih listin - 15. september 2021

23.8.2021
Podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu bo v sredo, 15. septembra 2021, ob 18. uri. Slovesnost je namenjena za vabljene.

Preberite več

fabčič spletna

Obrazi zdravništva - Dejan Fabčič, paraolimpijec, ki mu je bila medicina usojena

23.8.2021
Na jutrišnjem odprtju paraolimpijskih iger bo nosilec slovenske zastave paralokostrelec in zdravnik Dejan Fabčič. To, da gre v medicino in za zdravnika, je bila njegova edina želja v srednji šoli. Ko je bil majhen, pa si je želel, da bi bil športnik. “Zdaj se mi je izpolnilo tudi to, tako da sem zdravnik in športnik,” pravi Fabčič.

Preberite več


Kako se je smiselno lotevati branja (ne)strokovnih člankov - o nevarnosti cepiv proti covid-19

19.8.2021
Prof. dr. Alojz Ihan je podal strokovno izčrpen odgovor kolegici, ginekologinji, glede članka Stephanie Seneff in Grega Nigha o nevarnosti cepiv proti covid-19.

Preberite več


Svečana podelitev licenčnih listin - 8. september 2021

12.8.2021
Podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu bo v sredo, 8. septembra 2021, ob 18. uri. Slovesnost je namenjena za vabljene.

Preberite več


ZZZS objavil Javni poziv izvajalcem zdravstvene dejavnosti k oddaji ponudb za začasni prenos programa za pogodbeno leto 2021

11.8.2021
Na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije je objavljen javni poziv izvajalcem zdravstvene dejavnosti k oddaji ponudb za začasni prenos programa za pogodbeno leto 2021.

Preberite več


Novosti in splošna pojasnila glede instituta odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti

10.8.2021
Oddelek za pravne zadeve je na prošnjo Odbora za zobozdravstvo pripravil pregled novosti in določena splošna pojasnila glede instituta odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Obvestilo o poslovanju Zdravniške zbornice Slovenije v času covida-19

5.8.2021
Za zadeve, ki jih je mogoče urejati le osebno, pa vas prijazno prosimo, da se za obisk predhodno obvezno dogovorite po e-pošti ali telefonu. Vsi kontaktni podatki strokovnih služb so vam na voljo na v novici objavljeni povezavi, pokličete pa nas lahko tudi preko centrale: 01 30 72 100.

Preberite več


Pravno mnenje o ravnanju z elektronsko komunikacijo pacientov

4.8.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pravno mnenje o možnih omejitvah prejemanja elektronskih sporočil pacientov in dolžnostjo ravnanja s prejetimi sporočili.

Preberite več

posvet spletna stran

3. javni posvet – Vse o cepljenju proti covidu-19 - o aktualnih temah

30.7.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je včeraj, 29. julija, ob 17. uri pripravila javni posvet o cepljenju proti covidu-19, ki je potekal po videopovezavi (Zoom). Z zdravniki specialisti smo govorili o aktualnih temah glede cepljenja proti covidu-19. Objavljamo posnetek.

Preberite več


Nacionalni razpis za izboljšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev

29.7.2021
Ministrstvo za zdravje je izdalo sklep o izvedbi nacionalnega razpisa za izboljšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev in poziv izvajalcem zdravstvene dejavnosti k oddaji ponudb.

Preberite več

3_javni posvet - Vse o cepljenju proti covidu-19 (o varnosti in učinkovitosti cepiv)_Spletna stran_novica

3. javni posvet: Vse o cepljenju proti covidu-19 - o aktualnih temah

29.7.2021
Vabimo vas, da se nam ​danes, 29. julija 2021, ob 17. uri pridružite na 3. javnem posveti: Vse o cepljenju proti covidu-19. Potekal bo po Zoom. Namenjen je vsem vam, ki bi želeli pridobiti več dodatnih strokovnih informacij o cepljenju proti covidu-19

Preberite več


Cepljenje COVID-19 v UKC Maribor brez predhodnega naročanja

27.7.2021
Cepljenje v UKC Maribor poteka BREZ NAROČANJA od 28. 7. 2021, vsak delovnik od 8. do 22. ure v njihovem cepilnem centru.

Preberite več

3_javni posvet - Vse o cepljenju proti covidu-19 (o varnosti in učinkovitosti cepiv)_Spletna stran_novica

3. javni posvet: Vse o cepljenju proti covidu-19

23.7.2021
Spoštovani prebivalci in prebivalke, vabimo vas, da se nam v četrtek, 29. julija 2021, ob 17. uri pridružite. Posvet je namenjen vsem vam, ki bi želeli pridobiti več dodatnih strokovnih informacij o cepljenju proti covidu-19.

Preberite več


Cepljenje COVID-19 v UKC Ljubljana od 19. 07. do 20. 08.2021​

23.7.2021
Cepljenje v UKC Ljubljana poteka BREZ NAROČANJA vsak delovnik med 12. in 15. uro v avli glavne stavbe.

Preberite več


Na vprašanja o koronavirusu odgovarjajo v klicnem centru na 080 1404

22.7.2021
Na brezplačni telefonski številki vladnega klicnega centra za informacije o novem koronavirusu lahko dobite informacije 𝗼𝗱 𝗽𝗼𝗻𝗲𝗱𝗲𝗹𝗷𝗸𝗮 𝗱𝗼 𝗽𝗲𝘁𝗸𝗮 𝗺𝗲𝗱 𝟴. 𝗶𝗻 𝟭𝟲. 𝘂𝗿𝗼. V klicnem centru vam bodo z veseljem pomagali in odgovorili na vaša vprašanja.

Preberite več


Nobeno od v Sloveniji registriranih cepiv proti bolezni COVID-19 ni eksperimentalno zdravilo ​

22.7.2021
Cepiva proti COVID-19, ki so trenutno v uporabi, so pridobila dovoljenje za redno uporabo, ki velja za eno leto in se lahko obnovi, v kolikor bo imetnik dovoljenja za promet izpolnil obveznosti v predpisanih rokih. Poleg tega so za vsa ta zdravila/cepiva vzpostavljeni strogi zaščitni ukrepi in kontrole glede varnosti zdravila/cepiva po odobritvi.

Preberite več