Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Nova spletna podstran zbornice: Izogibanje korupcijskim tveganjem

4.3.2021
Zavedajoč se aktualnosti in pomembnosti dilem, povezanih s korupcijo in integriteto v zdravstvu, je Oddelek za pravne zadeve pripravil novo spletno podstran o izogibanju korupcijskih tveganj.

Preberite več


Koordinacija zdravniških organizacij soglasno podpira cepljenje proti covidu-19

4.3.2021
Koordinacija zdravniških organizacij podpira cepljenje proti COVID -19 in spodbuja vse, da se takoj, ko bo to mogoče, cepijo. S tem bodo zaščitili sebe in pripomogli k zajezitvi epidemije.

Preberite več


ZZS in MZ za tesnejše sodelovanje v prihodnje

4.3.2021
Za v prihodnje je dogovorjeno tesnejše in usklajeno delovanje, odprte pa so bile tudi pereče teme zdravništva, ki jih bo zbornica v tem mandatu skušala konstruktivno reševati.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – ginekologija in porodništvo

1.3.2021
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 1. 3. 2021 objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za specialistično področje ginekologija in porodništvo. Rok za oddajo vlog je do vključno 15. marca 2021.

Preberite več


Prof. dr. Bojana Beović prejela spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 ​

25.2.2021
Predsednici Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojani Beović je predsednik vlade Janez Janša za njeno delo vodje svetovalne skupine za covid-19 pri Ministrstvu za zdravje in njeno požrtvovalnost v boju proti covidu-19 včeraj podelil spominski znak.

Preberite več

bojana-beovic_splet

Skupščina zbornice potrdila predsedniški mandat prof. dr. Bojani Beović

18.2.2021
S tem nova predsednica Zdravniške zbornice prof. dr. Bojana Beović prevzema vodenje zbornice.

Preberite več


Danes je konstitutivna seja skupščine

18.2.2021
103. konstitutivna seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije je danes, v četrtek, 18. februarja 2021, ob 16.00 uri. Zaradi zagotavljanja vseh ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije covid-19 se seje udeležujejo le poslanci in vabljeni poročevalci pri posameznih točkah.

Preberite več

naslovnicap3

Vsakdo bo lahko ocenil naše delo

11.2.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je pripravila e-brošuro Naša zbornica 2017-2021, poročilo o delovanju mandata v letih 2017-2020.

Preberite več


Komentarji zbornice na predlog Uredbe o izvajanju uredbe (EU) o medicinskih pripomočkih

5.2.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je v okviru javne razprave posredovala svoje komentarje na predlog Uredbe o izvajanju uredbe (EU) o medicinskih pripomočkih.

Preberite več


Novosti glede roka za določitev odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti s strani koncesionarjev

5.2.2021
Oddelek za pravne zadeve člane zbornice, ki so pridobili koncesijo za opravljanje zdravstvene dejavnosti pred 17. 12. 2017, seznanja, da je PKP8 podaljšal obdobje za imenovanje odgovornega nosilca.

Preberite več


Ponovni poziv Ministrstvu za okolje in prostor ter Ministrstvu za zdravje: Nespremenjeno stanje po letu dni je nesprejemljivo!

5.2.2021
Zdravniška stroka ponovno poziva Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvu za zdravje k izpolnitvi zahtev iz poziva zdravnikov in zobozdravnikov, ki leto kasneje ugotavljajo, da ni dosežen nikakršen napredek k potrebni izenačitvi mejnih vrednosti za sežigalnice in sosežigalnice.

Preberite več


Obvestilo o podaljšanju veljavnosti licenc za eno leto

4.2.2021
Tisti člani, pri katerih iz registra zdravnikov izhaja, da so imeli na dan 31. 12. 2020 veljavno licenco in opravljajo zdravniško službo na strokovnem področju, za katerega jim je bila podeljena licenca, bodo v prihodnjih dneh prejeli ustrezno odločbo o podaljšanju veljavnosti licence, ki jim bo osebno vročena.

Preberite več


Povzetek ureditve v zvezi poročanjem rezultatov testiranja v CRPP ter vzorec izvida testa na prisotnost virusa SARS-CoV-2

2.2.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil povzetek ureditve v zvezi poročanjem rezultatov o izvidih testiranja v CRPP ter vzorec izvida testa na prisotnost virusa SARS-CoV-2.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje podalo pojasnila glede dodatka za začasno razporeditev

2.2.2021
Ministrstvo za zdravje je podalo pojasnila glede dodatka za začasno razporeditev, do katerega so lahko upravičeni tako zaposleni kot tudi zasebni izvajalci zdravstvene dejavnosti, ki so začasno razporejeni.

Preberite več

Vse se da_splet

Vse se da

29.1.2021
Vabljeni k ogledu edinstvenega glasbenega projekta, ki je pod okriljem Zdravniške zbornice Slovenije nastal v izvedbi Zbora in orkestra medicinskih delavcev Slovenije.

Preberite več


Odziv na številne zavajajoče in izkrivljene informacije v medijih in družbenih omrežjih

29.1.2021
Zdravniške organizacije v sedanji epidemiji dosledno podpiramo ukrepe, ki temeljijo na spoznanjih sodobne znanosti in medicine, podprte z dokazi. Laično in strokovno javnost prosimo, da v množici informaci zaupate izjavam, ki jih sporočajo za določeno področje medicine kompetentni strokovnjaki.

Preberite več

Vse se da_splet

Premiera glasbenega projekta zdravnikov in zobozdravnikov: Vse se da – danes ob 19. uri preko Zooma

28.1.2021
Nocoj pojemo Vse se da! Zato vabljeni, da se nam pridružite danes, v četrtek, ob 19. uri preko Zooma, da skupaj za trenutek proslavimo – kaj vse se da – tudi v teh razmerah. Posebno odo vsem tem dosežkom je z edinstvenim glasbenim projektom pripravila skupina več kot 40 zdravnikov in zobozdravnikov,

Preberite več


Naročanje pacientov na cepljenje proti COVID-19

28.1.2021
Zbornica je ministrstvu predlagala vzpostavitev enotnega in centraliziranega elektronskega in telefonskega naročanja na cepljenje proti COVID-19.

Preberite več


Davčno vrednotenje COVID-19 dodatkov – rok za posredovanje podatkov FURS-u se izteče 31. 1. 2021

27.1.2021
Oddelek za pravne zadeve opozarja, da se rok iz 59. člena PKP7, ki ureja posredovanje podatkov o zaposlenih, ki so prejemali t. i. COVID-19 dodatke, izteče 31. 1. 2021.

Preberite več


Pravno mnenje o obrazcu glede prevzema odgovornosti v povezavi z mikrobiološkimi preiskavami na virus SARS-CoV-2

27.1.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pravno mnenje o morebitni dolžnosti zdravstvenih delavcev, da pred izvedbo mikrobioloških preiskav na prisotnost virusa SARS-CoV-2 podpišejo obrazec, ki po naših informacijah kroži v javnosti in predvideva, da zdravstveni delavci prevzamejo določeno pravno odgovornost.

Preberite več


Razširjen krog upravičencev do dodatkov

19.1.2021
PKP7 prinaša spremembe v zvezi z upravičenci do COVID-19 dodatka in dodatka za nevarnost in posebno obremenitev.

Preberite več


Zasebni izvajalci zdravstvene dejavnosti so upravičeni do denarne pomoči za testiranje svojih zaposlenih na virus COVID-19.

18.1.2021
PKP7 prinaša možnost uveljavljanja denarne pomoči za testiranje delavcev, zaposlenih v gospodarstvu.

Preberite več


Predlog novele Pravil OZZ

14.1.2021
Na spletni strani e-demokracija je bil objavljen predlog novele Pravil Obveznega zdravstvenega zavarovanja. Predlog novele med drugim ureja spremembe na področju upravičenosti do medicinskih pripomočkov in na področju zobozdravstvenega nujnega zdravljenja ter spreminja definicijo napotnega zdravnika.

Preberite več


Le s cepljenjem lahko premagamo epidemijo!

13.1.2021
Odločitev za cepljenje je osebna pravica vsakogar. A več ko nas bo cepljenih, manjša bo moč covida-19 in ko bo cepljenih dovolj, bo epidemija zaustavljena. Le enotni in solidarni bomo kolikor mogoče hitro obvladali epidemijo in spet omogočili življenje brez epidemijskih omejitev ter socialno in ekonomsko normalno delovanje naše družbe.

Preberite več


Cepljenje proti COVID-19 je najučinkovitejši ukrep za zaščito zdravja vseh ​

8.1.2021
Predsednici obeh stanovskih zbornic, Zbornice – Zveze in Zdravniške zbornice Slovenije, podpirata cepljenje proti COVID-19, saj to predstavlja najučinkovitejši ukrep za zaščito zdravja vseh, tako zdravstvenih delavcev kot celotne populacije.

Preberite več


Poziv zobozdravnikom

8.1.2021
Epidemiološka slika se je v državi po praznikih poslabšala. V skrbi, da tudi ta drugi val preživimo kar se da varno in z minimalnim tveganjem prenosa okužbe kljub ohranjanju obratovanja zobozdravstvene dejavnosti, ponovno poudarjamo, da je pomembno, da ste zobozdravniki res pozorni na vse varnostne ukrepe pri delu v ordinacijah.

Preberite več


Zbornica tudi v letu 2021 deluje v dobro naših članov

7.1.2021
Vsem zdravnikom in zobozdravnikom, ki opravljajo zdravniško službo na svojem strokovnem področju, in ki so imeli na dan 31. 12. 2020 veljavno licenco, se ta podaljša za eno leto.

Preberite več


SPREMEMBE Pravilnika o specializacijah

7.1.2021
V Uradnem listu št. 187/2020 z dne 14. 12. 2020 je bil objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vrstah, vsebini, trajanju in poteku specializacij zdravnikov, ki je začel veljati 29. 12. 2020 in uvaja nekaj novosti.

Preberite več


Časovna omejitev opravljanja zdravstvenih storitev pri drugem izvajalcu zdravstvene dejavnosti

6.1.2021
S 1. 1. 2021 se je začela uporabljati časovna omejitev osem ur na teden iz drugega odstavka 53.b člena ZZDej tudi za opravljanje zdravstvenih storitev pri drugem izvajalcu zdravstvene dejavnosti, ki je javni zdravstveni zavod ali javni zavod.

Preberite več


OBVESTILO O PODALJŠANJU LICENC

5.1.2021
Vsem zdravnikom in zobozdravnikom, ki opravljajo zdravniško službo na svojem strokovnem področju in ki so imeli na dan 31. 12. 2020 veljavno licenco, se ta podaljša za eno leto.

Preberite več


Rok za imenovanje odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti ostaja 17. 12. 2020

5.1.2021
Ker sprejeti PKP7 ne ureja morebitnega podaljšanja roka, koncesionarje opozarjamo, da v veljavi ostaja rok iz 41. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti. Rok za uskladitev se je tako iztekel 17. 12. 2020.

Preberite več


POMEMBNO: Rok za priznanje naziva na podlagi dela za specializaciji iz žilne kirurgije ter alergologije in klinične imunologije (odrasli) se izteka

4.1.2021
Vljudno vabimo vse, ki bi želeli pridobiti naziv specialista žilne kirurgije ali specialista alergologije in klinične imunologije (odrasli) na podlagi dela, da to storijo najkasneje 30. 4. 2021.

Preberite več


Cepljenje zaposlenih pri koncesionarjih in drugih izvajalcih zdravstvene dejavnost

4.1.2021
Iz Ministrstva za zdravje izvajalce zdravstvene dejavnosti prosijo, da čim prej pridobijo interes vseh zaposlenih v zdravstveni dejavnosti na posameznem območju in število potrebnih odmerkov posredujejo na ustaljen način.

Preberite več


PKP7 ne prinaša podaljšanja roka za imenovanje odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti pri koncesionarjih

30.12.2020
Rok v katerem so koncesionarji dolžni koncedentu sporočiti podatke o odgovornem nosilcu zdravstvene dejavnosti ostaja 17. 12. 2020.

Preberite več


Zbornica predlagala amandmaje k PKP7

29.12.2020
Zbornica je na poslanske skupine v okviru postopka sprejemanja PKP7 naslovila predloge amandmajev glede financiranja testiranja in financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah za zasebne izvajalce zdravstvene dejavnosti brez koncesije.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – klinična mikrobiologija

29.12.2020
Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite na naslov Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, s pripisom: JAVNI POZIV ZA IMENOVANJE KOORDINATORJA, do vključno 15. januarja 2021 (rok za oddajo vlog).

Preberite več


Zbornica ZZZS pozvala k odpravi nedopustne prakse v zvezi z izrekanjem prepovedi uporabe receptov za osebno rabo

28.12.2020
Zbornica je na ZZZS naslovila dopis, v katerem ga poziva k prenehanju nedopustnega omejevanja zdravnikove pravice do receptov za osebno rabo.

Preberite več


Po PKP 7 bi za prisilno upokojitev do konca 2022 pogoje izpolnilo 951 zdravnikov in zobozdravnikov ali 10 odstotkov vseh ​

28.12.2020
Že sedaj smo v Sloveniji po številu vseh zdravnikov na prebivalca na samem repu evropskih držav, s predlaganim ukrepom upokojevanja v PKP 7 pa bi se lahko ta razkorak le še povečal.

Preberite več


Dodatno pojasnilo k Navodilu za uveljavljanje povračila za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah

24.12.2020
Ministrstvo za zdravje je podalo dodatno pojasnilo k Navodilu za uveljavljanje zahtevkov v skladu s Pravilnikom o postopku in rokih za uveljavljanje zahtevkov iz 123. člena Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19.

Preberite več


Pojasnila Ministrstva za zdravje glede izvajanja samoplačniškega testiranja s strani zasebnih izvajalcev zdravstvene dejavnosti

23.12.2020
Ministrstvo za zdravje RS je odgovorilo na dopis zbornice, v katerem ga poziva k razjasnitvi vprašanja, ali lahko izvajalci, ki že imajo ustrezno dovoljenje za opravljanje zdravstvene dejavnosti, izvajajo samoplačniške mikrobiološke preiskave na virus SARS-CoV-2 neposredno pri pacientu, ne da bi bili uvrščeni na sklep Ministrstva za zdravje RS.

Preberite več