Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Slika

O cepljenju prebolevnikov in drugih aktualnih temah

19.5.2021
Prof. dr. Bojana Beović je odgovarjala na vprašanja medijev o cepljenju prebolevnikov, cepljenju z drugim odmerkom cepiva AstraZeneca, problematiki pomanjkanja družinskih zdravnikov in o javnem posvetu, ki ga organizira Zdravniška zbornica Slovenije na temo cepljenja.

Preberite več

Igor Muževič_splet

Zakaj sem dal ramo - ZA cepljenje proti covidu-19? ​

19.5.2021
»Tveganje za resne neželene učinke, ki bi lahko nastali kot posledica cepljenja, je skoraj za vse ljudi neprimerno manjše od vsote negativnih zdravstvenih, psiholoških, socialnih in ekonomskih posledic, ki jih prinaša življenje med epidemijo. Zame odločitev ni bila težka. Bistveno težje je bilo dočakati cepivo,« pravi mag. Igor Muževič, dr. med.

Preberite več


Specializantska sredstva za obvezna izobraževanja po Pravilniku o višini sredstev za specializacije za potrebe mreže javne zdravstvene službe, ki se zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije

18.5.2021
Seznanjamo vas z mnenjem Ministrstva za zdravje glede specializantskih sredstev za obvezna izobraževanja, po katerem veljajo za obvezne tečaje vsi, ki so kot taki navedeni v programu posamezne specializacije, objavljenem na spletni strani Zbornice

Preberite več

Denis Baš_foto_splet

Zakaj sem dal ramo - ZA cepljenje proti covidu-19? ​

14.5.2021
Priznani pediater Denis Baš: »Takoj, ko je bilo možno, sem ponosno zavihal rokav in se cepil proti covidu-19. Zakaj? Ker čutim veliko odgovornost do svoje družine, svojih pacientov in tudi do sebe. Verjamem v sodobno medicino in znanost. Ko se bo varnost in učinkovitost potrdila tudi v otroški populaciji, bom brez zadržkov cepil tudi svoja otroka.«

Preberite več


Plačilo za delo neposrednih in glavnih mentorjev specializantov

12.5.2021
V zvezi z novim Pravilnikom o višini sredstev za specializacije za potrebe mreže javne zdravstvene službe, ki se zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije, vas seznanjamo s pojasnilom Ministrstva za zdravje glede izplačila presežka mesečnih ur neposrednih in glavnih mentorjev.

Preberite več


Javni posvet – vse o cepljenju proti covidu-19 (in kaj lahko pričakujemo jeseni in pozimi)

12.5.2021
Vabimo vas, da se nam 20. maja ob 16. uri pridružite na javnem posvetu o cepljenju proti covidu-19, ki ga pripravlja Zdravniška zbornica Slovenije. Z vami bodo vrhunski strokovnjaki za covid-19 – zdravniki specialisti infektologi – prof. dr. Bojana Beović, prof. dr. Alojz Ihan in prof. dr. Janez Tomažič.

Preberite več

Prijava na cepljenje

Prosimo, pomagajte tistim, ki nimajo dostopa do interneta, da se prijavijo na cepljenje

11.5.2021
»Številni ljudje nimajo dostopa do interneta, zato bi lepo prosila, da vsi tisti, ki jih poznate, za njih skrbite, sosedje, družinski člani, da jim pomagate pri tej prijavi,« se na vse s prošnjo obrača prof. dr. Bojana Beović, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije in vodja svetovalne skupine za celjenje pri NIJZ.

Preberite več

Novinarska konferenca 10. maj 2021

Izšle so prve nacionalne Smernice za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih

10.5.2021
Pripravili so jih primarni pediatri iz Sekcije za primarno pediatrijo Združenja za pediatrijo pod okriljem Odbora za osnovno zdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije, skupaj s strokovnjaki z drugih področij. Smernice prinašajo časovna priporočila in usmeritve za primernejši način uporabe zaslonov pri otrocih in mladostnikih.

Preberite več


Skupščina v prvem branju sprejela Dopolnitev Statuta zdravniške zbornice Slovenije

7.5.2021
V skladu z 51. členom Poslovnika o delu skupščine, izvršilnega odbora ter njunih organov na spletnih straneh objavljamo predlog dopolnitve Statuta Zdravniške zbornice Slovenije in tako pričenjamo z javno razpravo o omenjenem predlogu. Javna razprava bo potekala do 6. junija 2021.

Preberite več


Sprejet nov Pravilnik o odgovornosti zdravnikov in zobozdravnikov zaradi kršitev njihovih dolžnosti ter organizaciji in delu razsodišča zbornice

7.5.2021
Skupščina Zdravniške zbornice je na svoji 104. seji sprejela nov Pravilnik o odgovornosti zdravnikov in zobozdravnikov zaradi kršitev njihovih dolžnosti ter organizaciji in delu razsodišča zbornice.

Preberite več


Je covid-19 kot povečevalno steklo za nasilje v zdravstvu?

6.5.2021
Pod skupnim naslovom »Je covid-19 kot povečevalno steklo za nasilje v zdravstvu?« je Zdravniška zbornica Slovenije začela s ciklom petih strokovnih izobraževanj za zdravnike in zobozdravnike. Prvega takega izobraževanja, ki je bilo včeraj pozno popoldne, se je udeležilo preko 180 zdravnikov in zobozdravnikov.

Preberite več


5. maj - Mednarodni dan babic

5.5.2021
Letošnji mednarodni dan babic, ki ga obeležujemo 5. maja, poteka pod geslom »Upoštevajte podatke – vlagajte v babice« in po vsem svetu opozarja na to, kako pomembne so babice v vsaki družbi. Spoštovane babice in spoštovani babičarji, iskrene čestitke ob vašem dnevu!

Preberite več

Prof. dr. Bojana Beović

Smiselno bi bilo razmisliti o odprtju cepljenja za vse, ki bi to želeli

5.5.2021
»Glede na to, da prihaja res veliko cepiva, mislim, da nima več smisla ohranjati te bariere, ne glede na to, da vsi, starejši od 50 let, še niso cepljeni,« meni predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojana Beović, vodja svetovalne skupine za cepljenje proti covidu-19.

Preberite več

Prvi maj

Delo je vrednota, bodimo zato solidarni, da bomo čim prej v zelenem

1.5.2021
Pred nami je 1. maj, praznik dela, ki nas opominjanja na vrednote in pravice povezane z delom. Vsi si želimo, da imamo delo in to je poleg življenja in zdravja naša zelo pomembna vrednota. Pokažimo torej solidarnost z vsemi, ki še ne morejo delati, tudi tako, da upoštevamo preventivne ukrepe in se, takoj ko je to mogoče, cepimo.

Preberite več


Zbornica je od ministrstva za zdravje pridobila dodatne informacije v zvezi z začasnim črtanjem pogoja delovnih izkušenj pri odgovornih nosilcih

30.4.2021
Zbornica je od ministrstva za zdravje pridobila nove informacije o izpolnjevanju pogoja delovnih izkušenj za odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti, ki začasno ne velja do 30. 6. 2021.

Preberite več


Priporočilo zbornice za prihajajoče praznike – veselje ob sproščanju naj spremlja odgovornost ​

23.4.2021
V prihajajočem bolj sproščenem tednu ob vseh pozitivnih spremembah spoštovani prebivalci in prebivalke Slovenije bodimo še naprej odgovorni in še vedno dosledno spoštujmo ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. Tako bomo zaščitili svoje bližnje, sodelavce in poskrbeli, da bo tudi po praznikih trend širjenja epidemije še naprej v upadanju.

Preberite več


Na javni razpis specializacij s področja medicine se je prijavilo 214 kandidatov

23.4.2021
Pred iztekom roka za prenos vlog je tako na voljo še 125 specializacij.

Preberite več

izjava_2104_BB

Izjava za javnost o cepljenju s cepivom Janssen

21.4.2021
Izjava prof. dr. Bojane Beović, vodje posvetovalne skupine za cepljenje pri NIJZ in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, o cepljenju s cepivom Janssen proizvajalca Johnson & Johnson

Preberite več


Stanje prijav na prvi letošnji javni razpis specializacij

21.4.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je danes objavila stanje prijav na prvi letošnji javni razpis specializacij za doktorje medicine in doktorje dentalne medicine. Vsi, ki so v tem roku oddali prijavo, imajo zdaj še do vključno 24. 4. 2021 do 23:59 čas za prenos prijave.

Preberite več

Svetovni dan hemofilije 2021

Ob svetovnem dnevu hemofilije Slovenijo prepletli rdeči klobčiči

16.4.2021
V soboto, 17. aprila, obeležujemo svetovni dan hemofilije. Z neozdravljivo, dedno boleznijo strjevanja krvi v Sloveniji živi 229 oseb, po svetu več kot milijon. Sodobno zdravljenje, ki temelji na preprečevanju krvavitev, danes osebam s hemofilijo omogoča aktivno življenje, skoraj brez omejitev.

Preberite več


Odpremljeni volilni listi za glasovanje na nadomestnih volitvah volilne enote LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva

15.4.2021
Danes, 15. 4. 2021 so vsem volivcem v volilni enoti LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva bili odpremljeni volilni listi. Volitve potekajo do 29. 4. 2021, ko bo volilna komisija pričela s štetjem glasov.

Preberite več


Pojasnila glede upravičenosti zunanjih izvajalcev in njihovih zaposlenih do dodatkov, povezanih z epidemijo

15.4.2021
Ministrstvo za zdravje je podalo pojasnila glede upravičenosti zunanjih izvajalcev in njihovih zaposlenih do COVID-19 dodatka in dodatka za delo v rizičnih razmerah

Preberite več


Prihodnje leto bo v znamenju 30-letnice zbornice - veselimo se je in ustvarimo jo skupaj

14.4.2021
Zdravniška zbornica bo prihodnje leto spomladi praznovala svojo 30-letnico delovanja v samostojni Sloveniji. To je obdobje, v katerem smo postali močna, zrela, profesionalna in družbeno odgovorna stanovska organizacija, ki skrbi tako za vas člane kot za dobrobit bolnikov.

Preberite več


Poziv k spoštovanju strategije in navodil za cepljenje ​

8.4.2021
Zelo pomembno je, da se vsi zdravniki dosledno držimo posodobljene nacionalne strategije cepljenja in priporočil, ki jih je pripravil NIJZ. Vsakršna odstopanja v tem trenutku, ko cepiv še ni dovolj, so odstopanje od osnovnega načela humanosti in etike. Etika nam narekuje, da v teh razmerah kot družba najprej precepimo najranljivejšo populacijo.

Preberite več

prof.Beovic_foto

Zbornica nisem jaz, skupaj z zdravniki lahko dosežemo marsikaj

8.4.2021
Ob svetovnem dnevu zdravja objavljamo pogovor s predsednico zbornice, prof. dr. Bojano Beović, dr. med.

Preberite več


Posvet o prenovljeni strategiji cepljenja proti covidu-19 - ključni poudarki

8.4.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je z namenom informiranja zdravnikov 31. marca 2021 organizirala Posvet o prenovljeni strategiji cepljenja proti covidu-19. V nadaljevanju povzemamo ključne poudarke iz posveta.

Preberite več


Davčna obravnava dodatkov, ki so jih prejeli samozaposleni koncesionarji

2.4.2021
Ministrstvo za finance je podalo pojasnila glede davčne obravnava dodatkov, ki pripadajo zasebnim izvajalcem zdravstvene dejavnosti v javni zdravstveni mreži.

Preberite več


Nadomestne volitve - poslano informativno e-poštno sporočilo

2.4.2021
Volivcem v volilni enoti LO1+LO5 je bilo poslano informativno e-poštno sporočilo s ključnimi podatki o izvedbi nadomestnih volitev.

Preberite več


Navodila za predložitev zahtevkov za izplačilo sredstev po 56. členu ZZUOOP

2.4.2021
Objavljamo podrobnejša navodila Ministrstva za zdravje za predložitev zahtevkov za izplačilo sredstev po 56. členu ZZUOOP za obdobje januar do marec 2021.

Preberite več


Nadomestne volitve v volilni enoti LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva

1.4.2021
Člane obveščamo, da bodo 29. aprila 2021 potekale nadomestne volitve v volilni enoti LO1+LO5 ljubljanske regije osnovnega zdravstva. Volilni zbor bo potekal do 7. 4. 2021 korespondenčno.

Preberite več


Objavljeni prvi razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike za leto 2021

31.3.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je 31. 3. 2021 objavlja razpis specializacij za zdravnike (za posamezne izvajalce, za območje celotne države in za znanega plačnika) in razpis specializacij s področja dentalne medicine (za posamezne izvajalce in za območje celotne države).

Preberite več


Obvestilo o poslovanju Zdravniške zbornice Slovenije od 1. do 11. aprila 2021

31.3.2021
Zdravniška zbornica Slovenije obvešča vse člane in druge stranke, da bo od 1. do 11. aprila 2021, ko veljajo strogi omejitveni ukrepi, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije 28. 3. 2021, poslovanje zbornice potekalo nemoteno, vendar izključno po elektronski pošti in po telefonu. Osebni stiki in vstop v zbornico v tem času ne bodo mogoči.

Preberite več


Organizacija zdravstva in zagotavljanje zdravstvenega varstva v času epidemije COVID-19 od 1. do 11. 4. 2021 – tolmačenje predpisov

30.3.2021
V povezavi s strogimi omejitvenimi ukrepi, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije 28. 3. 2021 in bodo veljali od 1. do 11. 4. 2021, Ministrstvo za zdravje pojasnjuje, da na področju organizacije in opravljanja zdravstvene dejavnosti ni predvidenih sprememb oziroma zaostrovanj ukrepov.

Preberite več


Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

25.3.2021
V veljavo je stopila nova Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Ta velja od 23. marca in bo v veljavi do 16. aprila 2021.

Preberite več


Ostro obsojamo vsakršne grožnje zdravnikom

22.3.2021
Zbornica najostreje obsoja vsakršne grožnje, ki jih je deležen nevrokirurg iz UKC Maribor. Prav tako opažamo, da se povečuje nasilje nad zdravniki pri delu s pacienti v vsakodnevni praksi. Vsakršne grožnje in nasilje so nesprejemljive ter ne sodijo v sodobno, demokratično družbo. Zato vse pozivamo k strpnosti.

Preberite več


Generalna skupščina in odbor predsednikov zbornic, združenih v CPME

20.3.2021
Ključne teme so bile, kako bolje obvladovati epidemijo in se pripraviti na to, kar prihaja, ter kako zagotoviti, da bo digitalizacija prinesla tudi izboljšanje oskrbe pacientov.

Preberite več


Ustno zdravje mora postati vrednota, ki jo bomo prenesli na bodoče generacije

19.3.2021
Zobozdravniki so pred svetovnim dnevom ustnega zdravja spomnili na pomen preventive. Te dejavnosti so se namreč v času epidemije covida-19 skoraj popolnoma zaustavile, posledice pa se na zdravju zob že poznajo.

Preberite več


Vodstvene kompetence za zdravnike in zobozdravnike ​

18.3.2021
Usposabljanje iz Vodstvenih kompetenc za zdravnike in zobozdravnike je začela že 4. generacija slušateljev. Udeležence je ob začetku nagovorila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prof. dr. Bojana Beović, ki je poudarila, da so izobraževanja za vodenje za zdravnike in zobozdravnike izjemno pomembna.

Preberite več


Zdravniška zbornica in Zveza – Zbornica o oblikovanju sestrskih specializacij

18.3.2021
Predsednica zbornice prof. dr. Bojana Beović se je 18. marca sestala z Moniko Ažman, predsednico Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.

Preberite več


Normativne novosti, ki jih prinašata odredbi, sprejeti s strani Ministrstva za zdravje

18.3.2021
Oddelek za pravne zadeve člane zbornice seznanja z normativnimi novostmi glede izvajanja zdravstvene dejavnosti v času virusa SARS-CoV-2 ter testiranja oseb, ki opravljajo zdravstveno dejavnost.

Preberite več