Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – alergologija in klinična imunologija (odrasli) ter žilna kirurgija

29.4.2022
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 29. 4. 2022 objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za specialistični področji: alergologija in klinična imunologija (odrasli) žilna kirurgija.

Preberite več


JAVNI POZIV za imenovanje članov izpitnih komisij za strokovni izpit za poklic zdravnik in za poklic doktor dentalne medicine

28.4.2022
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja javni poziv za imenovanje članov izpitnih komisij za strokovni izpit za poklic zdravnik in za poklic doktor dentalne medicine. Rok za oddajo vloge: do vključno 15. maja 2022.

Preberite več


JAVNI POZIV za imenovanje članov izpitnih komisij za preizkus znanja slovenskega strokovnega jezika za zdravnike in doktorje dentalne medicine

28.4.2022
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja javni poziv za imenovanje članov izpitnih komisij za preizkus znanja slovenskega strokovnega jezika za zdravnike in doktorje dentalne medicine. Rok za oddajo vloge: do vključno 15. maja 2022.

Preberite več

Uredba o podelitvi koncesij eden od pravih korakov v smeri skrajševanja čakalnih dob

26.4.2022
V Republiki Sloveniji glede na potrebe prebivalstva zobozdravnikov ne primanjkuje. Problem, ki ga vidimo, je kronično pomanjkanje programov, ki jih opravljajo zobozdravniki za Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Z uresničitvijo sprejete uredbe bi se pomembno povečala dostopnost do zobozdravstvih storitev ne glede na obliko organiziranosti izvajalca.

Preberite več

Zdravstvo in zdravniki z rastjo zaupanja

26.4.2022
Vračanje zaupanja v policijo in policiste ter v zdravstvo in zdravnike, toda raven izpred enega leta še ni dosežena. Raziskava Ogledalo Slovenije meri zadovoljstvo prebivalcev s “splošnim stanjem” v Sloveniji, oceno osebne sreče ter zaupanje v institucije in poklice.

Preberite več

Z zadrženjem sklepa bi se izognili dodatnim obremenitvam

21.4.2022
Odločitve o neizdajanju potrdil Zdravniška zbornica ni sprejela, niti nima prisojnosti, da bi jih sprejela. Je pa bilo predlagano, da Državna volilna komisija omogoči izpeljavo volitev na enak način kot do sedaj brez nepotrebnih dodatnih obremenitev in do razjasnitve pristojnosti in zakonskih podlag zadrži sklep, ki takšne obremenitve nalaga tako volivcem kot zdravnikom.

Preberite več

Pilotni projekt preverjanja znanja slovenskega jezika na zbornici

19.4.2022
V pilotnem projektu preverjanja znanja slovenskega strokovnega jezika za zdravnike smo ocenjevali znanje tako zdravnikov, ki so izpit pri Filozofski fakulteti že uspešno opravili, kot takih, ki do sedaj niso bili uspešni, ali pa so k preverjanju znanja slovenskega jezika pristopili sploh prvič.

Preberite več

Hipokratova prisega zdravnikom nalaga ohranjanje življenja

19.4.2022
Odločitev, ali ima posameznik pravico končati svoje življenje, zdravstvena stroka prepušča civilni družbi. AVTORJI: Pavel Poredoš, Radko Komadina, Janez Kranjc, Igor Švab

Preberite več

DVK volivcem in zdravnikom nalaga obveznosti, ki jih po zakonu nimajo

8.4.2022
Pri nespremenjeni zakonodaji ni razloga, da bi bila takšna potrdila tokrat potrebna. Iz veljavne zakonodaje namreč ne izhaja, da bi moral volivec ob vložitvi vloge za glasovanje na domu priložiti tudi ustrezno zdravniško potrdilo.

Preberite več

Britanski sistem izboljševanja varnosti zdravstvene obravnave pacientov

7.4.2022
V sredo je na Zdravniki zbornici Slovenije potekalo srečanje med Keithom Conradijem, vodjem oddelka za preiskavo incidentov v zdravstvu (Healthcare Safety Investigation Branch Anglije - HSIB) iz Velike Britanije, ki se je mudil na obisku v Sloveniji, in vodstvom zbornice.

Preberite več

razpis

Objavljeni prvi razpisi specializacij za zdravnike in doktorje dentalne medicine za leto 2022

7.4.2022
Zdravniška zbornica Slovenije dne 7. 4. 2022 objavlja razpis specializacij za zdravnike in razpis specializacij s področja dentalne medicine. Rok za prijave je: 26. 4. 2022.

Preberite več

Odziv na neprimerne zapise na družbenih omrežjih

1.4.2022
V Zdravniški zbornici Slovenije smo v izogib neprimernim, nestrpnim in žaljivim izjavam že junija 2020 pripravili smernice za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na družbenih omrežjih, v katerih svojim članom (in tudi drugim uporabnikom omrežij) svetujemo, da se držijo načela vljudnosti, obzirnosti in spoštljivosti tudi na družbenih omrežjih.

Preberite več


Vedno bomo nosili v svojih dušah koščke vseh usod, ki smo se jih dotaknili

1.4.2022
Pogled skozi okno nedvomno kaže, da se je narava odločila. Pognala bo cvetove, veje, obrodila sadove. Sproščeno, z veseljem, brez napora, saj je življenje lepo in lepo ga je živeti. Prav to pomladno veselje se kot poganjek oglaša tudi v naših včasih utrujenih in naveličanih mislih.

Preberite več

Odličja Zdravniške zbornice Slovenije in prejemniki za leti 2020 in 2021

30.3.2022
Odličja Zdravniške zbornice Slovenije za leti 2020 in 2021 prejme 16 izjemnih zdravnic, zdravnikov, zobozdravnikov in zobozdravnic. Med njimi bosta podeljeni dve najvišji odličji za življenjsko delo – Hipokratovi priznanji.

Preberite več

Pričakovanja zdravniških organizacij za izboljšanje zdravstvenega sistema

30.3.2022
Odločevalce pozivamo, da postavijo pacienta v središče zdravstvenega sistema in stalno krepijo javno zdravstvo ter pravilno razumejo in razlagajo definicijo javnega zdravstva. To pomeni prevladujoče javno financiranje ter regulacijo izvajalcev javne zdravstvene službe – tako državnih/občinskih kot zasebnih. Ohranitev delujočega zdravstva zahteva ustrezno politično podporo, zato v Koordinaciji zdravniških organizacij predlagamo rešitve.

Preberite več

priznanje_dol pri ljubljani

Občina Dol pri Ljubljani je ambulantama zdravnic Valerije Rus in Anje Černe podelila priznanji ze delo v času epidemije

29.3.2022
V Zdravniški zbornici se pridružujemo čestitkam in hkrati pozdravljamo izkazano spoštovanje župana Željka Saviča do obremenitev zdravnic in medicinskih sester v času epidemije.

Preberite več

delo_30 let

Zdravniška zbornica Slovenije: 30 let od ponovno vzpostavitve

28.3.2022
Zdravniška zbornica Slovenije na današnji dan praznuje 30 let od ponovne vzpostavitve v samostojni Sloveniji in 130 let od začetkov zbornične organiziranosti v obliki stanovske organizacije. Zbornica trenutno združuje 11.705 članov, od tega 6838 aktivnih zdravnikov in 1645 aktivnih zobozdravnikov.

Preberite več

20220324_174336

(FOTOREPORTAŽA) Otvoritev prostorov Zdravniške zbornice Slovenije v Mariboru

25.3.2022
Z uradno otvoritvijo prostorov na Partizanski cesti imajo naši člani v Mariboru na voljo nove možnosti za organizacijo predavanj, izobraževanj in srečanj, kar bo članom omogočilo neodvisno izpeljavo dodatnih aktivnosti, pri katerih so bili do sedaj vezani na razpoložljivost zunanjih ponudnikov in kapacitet delodajalcev.

Preberite več

20220324_125926

Dvojno veselje ob srečanju s kolegicami in kolegi v Mariboru

24.3.2022
V uvodnem srečanju z vodstvom Zdravstvenega doma Maribor je direktor prim. doc. dr. Jernej Završnik predstavil izzive pri izbiri koordinatorjev specializacij ter izpostavil pomen decentralizacije znanja po celotni državi. V nadaljevanju so predstavniki zbornice v UKC Maribor odgovorili na vprašanja in predstavili možnosti, ki jih ponuja članom ZZS.

Preberite več

20220323_132558

Zbranih 35 tisoč evrov, na pot krenil nov tovoranjak za Ukrajino

23.3.2022
Z velikim veseljem spremljamo nov tovornjak na poti v Ukrajino. Ker je na njem tudi material, ki je v ponedeljek prispel na Zbornico in bo že jutri v Ukrajini je to gotovo znak odlične in učinkovite logistike Karitas, ki jo moramo pohvalit in se zanjo zahvalit.

Preberite več

FOTO_T__0002

Saš Jurij Tašič, urgentni zdravnik: “Smo prva bojna linija, vstopamo v domove."

21.3.2022
»Smo prva bojna linija, vstopamo tudi v domove ljudi. Doživljamo vso pestrost tega človeškega bivanja, v dobrem in slabem smislu,« delo v nujni medicinski pomoči opiše urgentni zdravnik Saš Jurij Tašič. Z ljubiteljem potovanj, gorskih tekov in narave se srečamo v Urgentnem centru Brežice, kjer opravlja del svoje službe. ​

Preberite več

20220318_100357

(SVETOVNI DAN USTNEGA ZDRAVJA, 20. 3.) Karies zgodnjega otroštva ena najpogostejših kroničnih bolezni otrok

18.3.2022
Zdravniška zbornica Slovenije bo ob letošnjem 20. marcu, svetovnem dnevu ustnega zdravja, prebivalcem in prebivalkam razdelila 36 tisoč zgibank z napotki o tem, kako poskrbeti za ustno zdravje. Zgibanke so oblikovane za pet različnih starostnih obdobij.

Preberite več

skupscina 150322

(Seja skupščine) Odziv na dogajanje v Ukrajini, izhodišča za izboljšanje zdravstvenega sistema, obeležitev 30. obletnice ustanovitve ter spremembe pravilnikov

15.3.2022
Skupščina se je na seji seznanila z aktualnimi aktivnostmi zbornice, poslovanjem ter spremembami pravilnikov, ki sledijo spremembi zakonodaje.

Preberite več

20220315_085623

Karitasu predan drugi transport pomoči za Ukrajino

15.3.2022
Na Zdravniški zbornici Slovenije smo Karitasu predali drugi transport materiala, ki so ga zbrale zdravnice in zdravniki ter zobozdravnice in zobozdravniki ter zdravstvene organizacije po državi.

Preberite več

Foto Karitas Ukrajina 120322  (7)

Sanitetni material je prispel do bolnišnic v Ukrajini

13.3.2022
Sanitetni material in medicinska oprema, ki ste jo darovali (8 palet), sta s srčno logistiko Karitas v nedeljo, 13. marca, prišla tudi do najbolj prizadetih območij, Harkov, Dnipro, Vinica... Zbiramo naprej. V tem tednu sledi nov transport. Hvala vsem sodelujočim.

Preberite več

IMG_20220225_125222

Otvoritev razstave Barbare Galuf Zajc

9.3.2022
Vljudno vabljeni na razstavo slik BARBARE GALUF ZAJC v Galeriji Zdravniške zbornice Slovenije Domus Medica, na Dunajski c. 162 v Ljubljani. Otvoritev razstave je bila v sredo, 16. marca 2022.

Preberite več

20220308_075508

Slovenski Karitas predali prvi zbrani material za Ukrajino

8.3.2022
Sanitetni material, razkužila, povoji, zdravila...na Zdravniški zbornici Slovenije se je zbralo za približno sedem palet doniranega medicinskega materiala. Najlepša hvala za do sedaj zbrano pomoč, ki smo jo ustrezno sortirali in zjutraj predali Karitas, preko katere potuje naprej neposredno do bolnišnic v Ukrajino.

Preberite več

20220303_170216

Zdravniška zbornica Slovenije aktivno vključena v pomoč Ukrajini

4.3.2022
V okviru Zdravniške zbornice Slovenije poteka zbiranje potrebščin, prostovoljcev za pomoč beguncem ter pomoč tudi v obliki finančnih sredstev, iz katerih bo kupljen potreben material.

Preberite več

20211202_130027

Zakaj cepljenje proti covidu-19 v Avstriji ne bo obvezno za nosečnice?

2.3.2022
V januarski številki Isis smo povzeli mnenje Združenja za perinatalno medicino Slovenije, ki zaradi povečanega tveganja za hujši potek covida-19 v nosečnosti izrecno svetuje cepljenje proti tej bolezni z mRNA-cepivi ženskam, ki načrtujejo nosečnost, nosečnicam in doječim materam. Zakaj so se torej v Avstriji odločili, da bodo prav nosečnice izjema?

Preberite več

isis-03-22 (1)

Izšla je marčna številka revije ISIS

2.3.2022
Doc. dr. Blaž Koritnik: “ALS je ena najhujših bolezni, ki jih poznamo v medicini. Povprečno preživetje je dve do tri leta. Poznamo pa oblike, ki že v nekaj mesecih privedejo do dihalne odpovedi, po drugi strani pa tudi takšne, ki se z leti zelo počasi slabšajo.”

Preberite več

eko_ekipa

(UVODNIK) Onesnaževati, sežigati, izkoriščati … zboleti

2.3.2022
To, v kako čistem okolju živimo, kakšen zrak dihamo, kakšno vodo pijemo, na kakšni zemlji raste naša hrana, pomembno vpliva na to, kako zdravi bomo. Zato je treba odločitve o dejavnostih, ki predstavljajo veliko tveganje za onesnaževanje okolja, sprejemati z vso resnostjo in odgovornostjo.

Preberite več

Ukrajina-in-Slovenija_zastava-foto-Nina-Images_Shutterstock.com

Pomoč za Ukrajino

28.2.2022
Zdravniška zbornica Slovenije zato v želji pomagati kolikor lahko, organizira zbiranje opreme (zobozdravniškega drobnega instrumentarija in druge medicinske opreme, ki je v takih razmerah potrebna) in sanitetnega materiala, ki ga bomo dostavili Zdravniški zbornici v Ukrajini.

Preberite več

covid oddelek DTS

Prenehanje veljavnosti Odredbe o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

28.2.2022
Ministrstvo za zdravje je danes na izvajalce zdravstvene dejavnosti naslovilo dopis, iz katerega izhaja, da veljavnost Odredbe ne bo podaljšana. V skladu z navedenim pripravniki, sekundariji in specializanti od 1. 3. 2022 dalje opravljajo usposabljanje po programu pripravništva, sekundariata oziroma specializacije.

Preberite več

Posvet na Brdu in zahvala ministra za zdravje

28.2.2022
Minister za zdravje se je na posvetu na Brdu, ki je potekal 15. februarja 2022, zahvalil zdravstvenim delavcem.

Preberite več

Nika Križnar in Urša Bogataj

Zdravniki člani ekipe na Olimpijskih igrah v Pekingu

17.2.2022
Olimpijske igre so največji športni dogodek. To po svojih četrtih igrah lahko zanesljivo rečem. Ob prihodu na stadion med otvoritveno slovesnostjo, ob hoji za zastavo svoje domovine mi gredo še vedno »kocine pokonci«.

Preberite več

Priročnik Kakovost in varnost v zdravstvu

Izšel je prvi priročnik o kakovosti in varnosti v zdravstvu

16.2.2022
Ministrstvo za zdravje je v sodelovanju priznanih strokovnjakov s področja kakovosti in varnosti v zdravstvu izdalo prvi priročnik o kakovosti in varnosti v zdravstvu, katerega namen je posredovati temeljna znanja z omenjenega področja slehernemu zaposlenemu v zdravstvu.

Preberite več


(ODZIV) Nadaljnje odlašanje rešitve poglablja nezaupanje in težave v javnem zdravstvu

14.2.2022
V Zdravniški zbornici Sloveniji zaznavamo vse večji razkorak med napovedmi in obljubami ter dejanji odločevalcev. Več mesecev po napovedih nujnih ukrepov na področju plač v dejavnosti zdravstva ugotavljamo, da je njihova dosedanja uresničitev le porušila razmerja znotraj timov z vidika odgovornosti in obsega nalog, ki jih opravljajo zdravniki.

Preberite več

Kontestabile_0003_IMG_0403

Bojan Kontestabile, anesteziolog: »Meni je največji užitek vstati in iti v službo. To je kot loto.«

9.2.2022
Nameraval je postati poklicni pilot. Nato je med obvezno prakso v zdravstvenem domu doživel prvo reanimacijo. “V tistem trenutku sem se odločil, da bom zdravnik in da se bom naučil oživljati..."

Preberite več

ravnikar_IMG_2181

(ČLANEK) Čakamo: priznanje, zavezo in obljubo boljših časov

7.2.2022
Pacienti seveda nimajo vpogleda v dogajanje za zaprtimi vrati ordinacij in naše delovanje ocenjujejo le preko osebne izkušnje. Skrbi pa nas, da se s podobnim odnosom srečujemo tudi pri odločevalcih, odgovornih za razmere v zdravstvu – pri politiki in osrednji zavarovalnici.

Preberite več

ul_mf

Vabilo in prošnja za mentorstvo pri izvajanju obvezne klinične prakse za študente 1. letnika EMŠ Medicina in Dentalna medicina

4.2.2022
Z vključitvijo v izvajanje obvezne klinične prakse kot mentor boste postali del akademskega osebja UL MF. UL MF vam bo omogočila prostovoljna pedagoška izobraževanja v zvezi s kliničnim mentorstvom, članstvo v Centralni medicinski knjižnici, udeležbo na izobraževanjih ter v soglasju z ZZS upoštevanje mentorstva pri podaljševanju licence na ZZS.

Preberite več