Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

SLO vojska

Ko zelena uniforma zamenja belo haljo

20.6.2022
V letošnjem letu Role2 dosega končne operativne zmogljivosti, kar po Natovi metodologiji Medical Evaluation preverjajo zdravniki, ki so prav tako člani prostovoljne rezerve. Med njimi glavni vojaški zdravnik, travmatolog SB Celje Andrej Strahovnik, ki je tudi vodil strokovno preverjanje.

Preberite več

Kratkotrajna bolniška odsotnost brez obiska zdravnika pomeni olajšanje za paciente in razbremenitev zdravstvenega osebja

17.6.2022
Vlado RS pozivamo, naj razmisli o nadaljevanju tovrstne prakse debirokratizacije, ki omogoča zaposlenim v zdravstvenih ustanovah, da več časa posvetijo svojemu primarnemu delu - zdravljenju.

Preberite več

Razstava "Obrazi zdravništva" v Mariboru

15.6.2022
Vabimo vas na ogled razstave Obrazi zdravništva, ki bo od 15. junija do 15. julija na ogled v galeriji na prostem v Mariboru. Na dvajsetih panojih v Ulici škofa Maksimiljana Držečnika smo s fotografijami in zapisi v galeriji na prostem osvetlili tradicijo zdravništva, nekaj odmevnejših medicinskih dosežkov in delo zanimivih zdravnikov, ki so jih izbrali kolegi.

Preberite več

Javna tribuna: delovni pogoji, ureditev transparentnega zaposlovanja ter plačnega sistema v zobozdravstvu

13.6.2022
Vabimo vas, da se v četrtek, 23. 6. 2022, udeležite javne tribune s pričetkom ob 17.00 uri v Modri dvorani Domus medica, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana. Predviden čas trajanja dogodka je 180 min.

Preberite več


Veljavnost ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19 v zdravstvu

10.6.2022
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pregled veljavnosti ukrepov proti COVID-19.

Preberite več

Kdo so nagrajenci akcije Moj zdravnik 2022?

10.6.2022
Priznanja nagrajencem akcije Moj zdravnik so podelili že 26. po vrsti. Glasovanje je potekalo v 11 določenih kategorijah, za zdravnico ali zdravnika, ki ga niste mogli uvrstiti v nobeno od njih, pa ste lahko glasovali v kategoriji moj specialist. Iskali smo torej mojega onkologa, hematologa, dermatologa, revmatologa, nevrologa, kardiologa, diabetologa, družinskega zdravnika, ginekologa, pediatra, zobozdravnika in mojega specialista.

Preberite več

Zdravniške organizacije predstavile izzive novi ekipi ministrstva za zdravje

9.6.2022
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan z ekipo se je danes srečal s predstavniki Koordinacije zdravniških organizacij, to je Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS), sindikatom Fides, Slovenskim zdravniškim društvom (SZD) ter Strokovnim združenjem zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (SZZZZS).

Preberite več

(POSNETEK) Posvet o primarnem nivoju - dobre slovenske prakse

8.6.2022
Spremljajte posvet v živo Mogoče boste presenečeni, da so rešitve dokaj enostavne, da so si želje po dobri oskrbi med pacienti in izvajalci zelo sorodne in da je tak način dela med stroškovno najbolj učinkovitimi. Predvsem pa je usmerjen v pacienta, ki ga v večji meri oskrbi na domačem pragu, v okolju, ki mu tudi v bolezni ni preveč tuje.

Preberite več

Posvet o primarni ravni zdravstvenega varstva - dobre slovenske prakse (v živo ali preko spleta)

7.6.2022
Komu je posvet namenjen: strokovnjakom iz vseh ravni zdravstvene oskrbe, študentom, ki iščejo poklicno pot, vsem nam v vlogi pacienta, ki bi takrat radi vstopili skozi dobra vrata primarne zdravstvene oskrbe in drugim, ki imajo zaradi svojih vlog v družbi največjo odgovornost, da to zagotovijo slehernemu.

Preberite več

JAVNI POZIV za imenovanje članov izpitnih komisij za strokovni izpit za poklic zdravnik in za poklic doktor dentalne medicine

2.6.2022
Zdravniška zbornica Slovenije danes, 2. 6. 2022, objavlja javni poziv za imenovanje članov izpitnih komisij za strokovni izpit za poklic zdravnik in za poklic doktor dentalne medicine.

Preberite več

Nova številka revije Isis

1.6.2022
Obveščamo vas, da je izšla nova številka revije Isis, ki vam je na voljo tudi v elektronski obliki na naši spletni strani. Želimo vam veliko bralnih užitkov! Uredništvo

Preberite več

Od 1. junija preverjanje znanja slovenskega strokovnega jezika tudi na ZZS

31.5.2022
Zdravniška zbornica Slovenije bo s 1. junijem začela izvajati javno pooblastilo preverjanja znanja slovenskega strokovnega jezika za zdravnike in zobozdravnike.

Preberite več

(FOTOREPORTAŽA) Program in prvi utrinki Slavnostne akademije v Cankarjevem domu

28.5.2022
Nekaj utrinkov iz Slavnostne akademije ob 30. letnici Zdravniške zbornice Slovenije in 130. letnice začetkov zdravniške organiziranosti.

Preberite več

(POSNETEK) Slavnostna akademija ob visokih jubilejih zbornice

26.5.2022
V Zdravniški zbornici Slovenije v petek, 27. maja, s Slavnostno akademijo v Cankarjevem domu obeležujemo 130 let od začetkov organiziranja zdravništva in 30 let ustanovitve organizacije v današnji obliki.

Preberite več

Saš Jurij Tašič urgetni zdravnik

Čestitke ob mednarodnem dnevu urgentne medicine

26.5.2022
Danes, 27. maja, je mednarodni dan urgentne medicine. Zdravniki specialisti urgentne medicine in drugih specializacij, medicinske sestre in zdravstveni tehniki neumorno delajo dan in noč vse dni v tednu ter tako skrbijo za zdravje in varnost prebivalcev v najtežjih trenutkih.

Preberite več

red_za_zasluge_001__large

Visoko državno odlikovanje za zdravništvo

25.5.2022
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je podelil Zdravniški zbornici Slovenije državno odlikovanje Red za zasluge.

Preberite več

(IZJAVA ZA MEDIJE) Odziv na sprejem Uredbe o opravljanju obvezne gospodarske javne službe sežiganja komunalnih odpadkov

24.5.2022
Kljub številnim pomanjkljivostim, na katere smo aktivno opozarjali, je vlada na 374. dopisni seji 10. 5. 2022 sprejela predlog Uredbe o opravljanju obvezne gospodarske javne službe sežiganja komunalnih odpadkov.

Preberite več

Bistvene informacije novega Pravilnika o preizkusu znanja slovenskega jezika za zdravnike

23.5.2022
Člane obveščamo, da je bil v Uradnem listu RS, št. 70/22 objavljen novi Pravilnik o preizkusu znanja slovenskega strokovnega jezika za zdravnike, ki določa način, vsebino in potek preizkusa znanja slovenskega strokovnega jezika za zdravnike in doktorje dentalne medicine pri Zdravniški zbornici Slovenije.

Preberite več

Svetovni dan zdravnika družinske medicine

19.5.2022
Letošnji dan poteka pod geslom »Family doctors-always there to care«, v prostem prevodu »Družinski zdravniki skrbimo za vas.« To praznovanje je priložnost za prepoznavanje in priznanje osrednje vloge družinskih zdravnikov pri zagotavljanju individualne, celovite in stalne zdravstvene oskrbe za vse paciente.

Preberite več


Pomembnejši sklepi, ki jih je sprejela Vlada na arbitraži v okviru Aneksa št. 1 k Splošnemu dogovoru

18.5.2022
Vlada RS je v četrtek, 12. 5. 2022, odločala o 161 spornih vprašanjih, za katere partnerji na arbitraži v okviru sprejemanja Aneksa št. 1 k Splošnemu dogovoru za leto 2022 nismo dosegli soglasja. Obljavljamo povzetek sklepov vlade ter sklepe vlade z obrazložitvami.

Preberite več

Slovo od zdravnika z veliko začetnico Aleksandra Dopliharja, dr. med., specialista medicine dela, prometa in športa

17.5.2022
»Še danes čutim neko posebno zadovoljstvo ob svojem delu,« je v intervjuju za Isis pred petimi leti povedal zdravnik in ustanovitelj ambulante Pro Bono Aleksander Doplihar. Bogato zdravniško kariero je izoblikoval v povojnih desetletjih, s svojim prostovoljnim delom je po vseh svojih močeh in v skladu z etičnimi načeli zdravniškega poklica pomagal ljudem in izpopolnjeval družbo. Čeprav nas je v 92. letu starosti zapustil, živi naprej njegovo poslanstvo humanosti, ki se mu je zapisal.

Preberite več

Pirc Musarjeva: Popolna prepoved popoldanskega dela zdravnikov bi lahko vodila do neenake obravnave različnih poklicev

16.5.2022
Pravna strokovnjakinja Nataša Pirc Musar je za STA ocenila, da bi popolna prepoved dodatnega dela zdravnikov lahko vodila do neenake obravnave ene poklicne skupine v primerjavi z drugimi.

Preberite več


(ODZIV) Koalicijska pogodba

16.5.2022
Birokratsko omejevanja obsega in organizacije dela zdravnikov v razmerah, ko jih primanjkuje vsaj tisoč, lahko vodi v dodatno zmanjšanje kapacitet slovenskega zdravstvenega sistema. Že današnje omejitve ob trenutnih pogojih dela zmanjšujejo zanimanje za delo v javnih zdravstvenih ustanovah. Predlog popolne prepovedi popoldanskega dela postavlja zdravnike v še bolj neenakopraven položaj v primerjavi z drugimi zaposlenimi v javnih ustanovah...

Preberite več

Kam po študiju medicine?

12.5.2022
 Tutorstvo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru je po treh letih premora organiziralo že dvanajsti posvet Kam po študiju splošne medicine. Dogodek Kam po študiju splošne medicine, je posvet o zaposlitvenih možnostih bodočih zdravnikov, ki se ga je letos udeležilo skupno okoli 300 študentov.

Preberite več

Končno stanje prijav na Prvi javni razpis specializacij zdravnikov 2022

11.5.2022
Zdravniška zbornica Slovenije je dne 10. 5. 2022 objavila končno stanje prijav na Prvi javni razpis specializacij zdravnikov 2022 za posamezne izvajalce in za območje celotne države.

Preberite več

Odbor zdravniške zbornice v Mariboru o specializacijah in urgentnih centrih

11.5.2022
V torek, 10.5.2022, je v UKC Maribor potekala seja Odbora za bolnišnično in specialistično zdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije. Med drugim so obravnavali poročilo revizijskega sodišča, ki ZZS očita manko podatkov o razpisanih specializacijah za zdravnike.

Preberite več


Anonimne pritožbe vezane na izvajanje specializacij zdravnikov

9.5.2022
Poslovnik o delu skupščine, izvršilnega odbora ter njunih organov v prvem odstavku 85. člena določa, da se anonimne pritožbe in vloge ne obravnavajo, razen če pristojni odbor oceni, da je to potrebno. Ker je bilo v zadnjem obdobju na Svet za izobraževanje zdravnikov (v nadaljevanju: Svet) naslovljenih kar nekaj anonimnih pritožb, je Svet na aprilski seji sprejel sklep, da anonimnih pritožb ne bo obravnaval.

Preberite več


Zdravstvena obravnava razseljenih oseb iz Ukrajine s priznanim statusom začasne zaščite

9.5.2022
Predstavitev pojasnil ministrstva za zdravje v zvezi z zagotavljanjem zdravstvenih storitev osebam iz Ukrajine.

Preberite več

Teh naših 30 let

9.5.2022
»Vsem, ki bodo odločali o zadevah v zdravstvu: odslej računajte z nami, kar pomeni, da ponujamo roko, a pomeni tudi svarilo, da nam je iger z zdravstvom in zdravniki dovolj.« Zapis Prim. Marko Demšar, dr. med., doc. dr. Marjan Premik, dr. dent. med., in prof. dr. Matjaž Rode, dr. dent. med., v. svet.,

Preberite več

Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o zdravniških licencah

6.5.2022
Člane obveščamo, da je bil v Uradnem listu RS, št. 58/22 objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o zdravniških licencah. Predstavljamo bistvene novosti, ki jih uvaja pravilnik.

Preberite več

Vodstvo zdravniške zbornice v koroško-velenjski regiji o prizadevanjih za izboljšanje kadrovske slike

5.5.2022
Zelo smo veseli, da vas lahko pozdravimo v naši sredini – izredno lepa pobuda, da se zbornica približa svojemu članstvu, je ob obisku koroško-velenjske regije povedal primarij Bojan Vujkovac.

Preberite več

Vloge na prve razpise specializacij za leto 2022

4.5.2022
Včeraj smo odpirali vloge na prve razpise specializacij za leto 2022, za zdravnike in zobozdravnike, ter za potrebe JZM in za znanega plačnika. V prilogi stanje prijav na dan 4. 5. 2022, ki je že objavljeno na spletni strani.

Preberite več

Modras

Prva pomoč pri ugrizu gada ali modrasa

4.5.2022
Kako ukrepati ob ugrizu strupene kače? Poskrbimo za svojo varnost pri reševanju in odženemo kačo, zastrupljenec mora mirovati,... VIR: Center za klinično toksikologijo in farmakologijo UKC Ljubljana

Preberite več

(OBRAZI ZDRAVNIŠTVA) »Delo z otroki in mladino je poslanstvo. Moraš biti potrpežljiv in vztrajen« dr. Sanda Lah Kravanja

3.5.2022
»Skrbim za to, da imajo tudi otroci na podeželju lep nasmeh,« na kratko pove dr. Sanda Lah Kravanja, ko jo prosimo, naj na kratko opiše svoje delo. Vendar pot do ortodontske obravnave na napotnico za otroke in mladostnike v Bovcu ni bila preprosta, trajala je kar dolgih 11 let.

Preberite več

Bojana Beovič - Foto Uroš Hočevar, Delo

"Vedno bomo nosili v svojih dušah koščke vseh usod, ki smo se jih dotaknili"

3.5.2022
Zdravniški poklic se bo spremenil v znanju in veščinah, ki jih bomo potrebovali, v načinu dela. Še vedno pa bomo stali ob bolniku, v njegovi stiski, bolečini, žalosti in veselju.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – alergologija in klinična imunologija (odrasli) ter žilna kirurgija

29.4.2022
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 29. 4. 2022 objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za specialistični področji: alergologija in klinična imunologija (odrasli) žilna kirurgija.

Preberite več


JAVNI POZIV za imenovanje članov izpitnih komisij za strokovni izpit za poklic zdravnik in za poklic doktor dentalne medicine

28.4.2022
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja javni poziv za imenovanje članov izpitnih komisij za strokovni izpit za poklic zdravnik in za poklic doktor dentalne medicine. Rok za oddajo vloge: do vključno 15. maja 2022.

Preberite več


JAVNI POZIV za imenovanje članov izpitnih komisij za preizkus znanja slovenskega strokovnega jezika za zdravnike in doktorje dentalne medicine

28.4.2022
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja javni poziv za imenovanje članov izpitnih komisij za preizkus znanja slovenskega strokovnega jezika za zdravnike in doktorje dentalne medicine. Rok za oddajo vloge: do vključno 15. maja 2022.

Preberite več

Uredba o podelitvi koncesij eden od pravih korakov v smeri skrajševanja čakalnih dob

26.4.2022
V Republiki Sloveniji glede na potrebe prebivalstva zobozdravnikov ne primanjkuje. Problem, ki ga vidimo, je kronično pomanjkanje programov, ki jih opravljajo zobozdravniki za Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Z uresničitvijo sprejete uredbe bi se pomembno povečala dostopnost do zobozdravstvih storitev ne glede na obliko organiziranosti izvajalca.

Preberite več

Zdravstvo in zdravniki z rastjo zaupanja

26.4.2022
Vračanje zaupanja v policijo in policiste ter v zdravstvo in zdravnike, toda raven izpred enega leta še ni dosežena. Raziskava Ogledalo Slovenije meri zadovoljstvo prebivalcev s “splošnim stanjem” v Sloveniji, oceno osebne sreče ter zaupanje v institucije in poklice.

Preberite več