Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Javni razpis za podelitev koncesij

30.11.2021
Ministrstvo za zdravje je objavilo Javni razpis za podelitev koncesij za opravljanje javne službe na področjih čeljustne in zobne ortopedije v zobozdravstveni dejavnosti, zobnih bolezni in endodontije v zobozdravstveni dejavnosti, parodontologije v zobozdravstveni dejavnosti in dermatovenerologije v specialistični zunajbolnišnični dejavnosti.

Preberite več

Merlo_bilten

Ginekolog Aleksander Merlo o cepljenju: »Ne vidim razloga za paniko in omalovaževanje medicine.«

30.11.2021
»Vse delamo v korist naših pacientov, ljudi in ne vidim razloga za paniko, omalovaževanje teh zadev, ki jih medicina nadgrajuje, študira in podobno. Tako da to ni neko šalabajzerstvo. Absolutno apeliram: Cepljenje je zdaj trenutno edina rešitev,« poudarja priznani ginekolog in porodničar.

Preberite več


Ureditev primernega statusa zdravnikov je nujna za zagotovitev dolgoročne in varne oskrbe prebivalcev

26.11.2021
Zdravniki smo večkrat javno podprli zahteve za izboljšanje delovnih pogojev v zdravstveni negi. V medicini gre za timsko delo, ki potrebuje ustrezno usposobljene in motivirane člane. Zdravnik je nosilec dejavnosti in odgovoren za njeno izvajanje. Delovni pogoji (tudi v Sloveniji) morajo zato ustrezati tudi odgovornosti, ki jo imajo zdravniki.

Preberite več


Vzorec pogodbe o poslovnem sodelovanju

25.11.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil vzorec pogodbe o sodelovanju med izvajalci pri izvajanju testiranj ali cepljenj zoper COVID-19.

Preberite več


Obvestilo za člane, ki so si pridobili tuji naziv oziroma tuji strokovni ali znanstveni naslov

25.11.2021
Za vse imetnike tujih (v tujini pridobljenih) nazivov oziroma strokovnih ali znanstvenih naslovov velja, da lahko te nazive in naslove uporabljajo v Republiki Sloveniji v izvorni obliki v skladu s predpisi države izvora listine o izobraževanju (oziroma v njihovi transkripciji).

Preberite več


Stališče Komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko do poziva »Iniciative slovenskih zdravnikov«

24.11.2021
KME RS poziv Iniciative slovenskih zdravnikov proti cepljenju otrok ocenjuje kot neetičen. Pod Iniciativo podpisani zdravniki s preseganjem strokovnih kompetenc znižujejo družbeno zaupanje v priporočila slovenskih, za omejevanje epidemije odgovornih strok in z vsemi posledicami podpirajo škodljiv bipolaren odnos do cepljenja v slovenski družbi.

Preberite več

covid-19-4960254_1280_bilten

Odgovori na pogosta vprašanja o covidu-19 in cepivih

24.11.2021
Objavljamo zbirko doslej znanih dejstev in raziskav o bolezni covid-19, cepivih in njihovih učinkih, s katero želijo avtorji pomagati pri iskanju odgovorov vsem, ki potrebujete preverjene in z znanstvenimi spoznanji potrjene informacije.

Preberite več


Zbornica prilagaja svoje poslovanje v upravnih zadevah

24.11.2021
Zbornica prilagaja svoje poslovanje skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah. Vložitev vloge pri organu je treba predhodno najaviti in se o času vložitve vloge dogovoriti z organom. Pojasnjujemo pa tudi, kako tečejo druge upravne zadeve.

Preberite več


Hvala za podpis in vsa sporočila podpore

22.11.2021
Zahvaljujemo se vam, da ste bili med 3.000 podpisniki peticije, ki so se od petka s svojim imenom javno ogradili od navedb in dejanj nekaj deset predstavnikov tako imenovane »Iniciative slovenskih zdravnikov«.Pismo podpore zdravnikom sta izrekla tudi dekanja Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani in predsednik Veterinarske zbornice Slovenije.

Preberite več


Na poziv za pomoč kolegom zdravnikom se je odzvalo že okoli 200 zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov

21.11.2021
Preko elektronskega obrazca za mobilizacijo kadra na najbolj obremenjena delovišča, ki je nastal v okviru Odbora za zasebno dejavnost Zdravniške zbornice Slovenije, je pomoč v obliki kadrov do petka zjutraj ponudilo 215 pretežno zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov.

Preberite več


Ograditev od »Iniciative slovenskih zdravnikov«

19.11.2021
Več kot 1.500 zdravnic in zdravnikov se je s podpisom peticije v prvih dvanajstih urah javno ogradilo od navedb in dejanj nekaj deset predstavnikov tako imenovane »Iniciative slovenskih zdravnikov«.

Preberite več


Nov rdeči alarm: Mladi zdravniki množično napovedujejo odhode v tujino

19.11.2021
Zdravniška zbornica Slovenije je v zadnjih nekaj urah prejela že preko 70 prošenj za potrdilo o dobrem imenu s strani mladih zdravnikov. V prošnji za izdajo potrdila je pri vseh kot razlog naveden odhod v tujino.

Preberite več


Pregled pravne ureditve, ki jo prinaša nov Pravilnik o izvajanju mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2

19.11.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil celovit pregled normativnih novosti glede izvajanja mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2.

Preberite več


Pojasnila zbornice v zvezi z dvigom plač medicinskih sester

18.11.2021
Zbornica v zvezi dvigom plač medicinskih sester pojasnjuje, da ni sodelovala pri pogajanjih, katerih posledica je Dogovor o nujnih ukrepih na področju plač v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva. Prav tako dogovora zbornica ni podpisala.

Preberite več


Prerazporeditev delavcev za reševanje kadrovske problematike

10.11.2021
Ministrstvo za zdravje je podalo prošnjo izvajalcem zdravstvene dejavnosti, da po najboljših močeh prerazporedijo čim več zdravstvenega osebja k obremenjenem izvajalcem ter je v ta namen posredovalo vzorce pogodb.

Preberite več


Nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

9.11.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil celovit pregled normativnih novosti glede pogojev PCT ter drugih ukrepov, ki so relevantni za izvajalce zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Odziv na zapis »slovenskih zdravnikov«

8.11.2021
V javnosti se je v zadnje času pojavil daljši zapis o pomislekih pri omejevanju epidemije z uporabo cepiva pri otrocih, ki ga je podpisalo nekaj posameznih zdravnikov in predstavnikov drugih poklicev. Želimo vas opozoriti, da gre za stališča podpisanih posameznikov in ne za stališča slovenskih zdravnikov.

Preberite več


Odziv na izjave koordinatorja za cepljenje

5.11.2021
Izjave koordinatorja za cepljenje, ki za neuspešnost cepljenja neutemeljeno obtožuje izvajalce na osnovni ravni, so ponižujoče in rušijo zaupanje v stroko ter poglabljajo vzdušje destruktivnosti, cinizma in razdvojenosti.

Preberite več


Nočna mora asocialne pošasti, navadne mazačke, preklete doktorske p***, dvoživke

4.11.2021
Kaj bodo zmagoslavni rablji zavpili, potem ko bomo nemočni obležali na tleh? »Izumrla poslednja slovenska krastača, pripeljimo tuje!?« Povem vam, ne bo jih k nam.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje ponovno ignoriralo predlog zbornice

2.11.2021
Zbornica se zaveda, da brez vključevanja pripravnikov, sekundarijev in specializantov v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, v situaciji v kateri smo se kot družba znašli ne bo šlo. Pa vendar je mnenja, da se da mlade zdravnike vključiti v delo na bolj učinkovit in predvsem pravičen način.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – otroška kirurgija

29.10.2021
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 29. 10. 2021 objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za specialistično področje: otroška kirurgija. Rok za oddajo vloge je vključno 29. november 2021.

Preberite več

dr strahovnik

Obrazi zdravništva - Andrej Strahovnik, travmatolog: »Poklic daje solze, kri, veselje in zadoščenje«

28.10.2021
V seriji Zdravniške zbornice Slovenije Obrazi zdravništva smo se tokrat pogovarjali z travmatologom Andrejem Strahovnikom, ki je prepričan, da če ne bi bil zdravnik, bi bil poklicni pilot. Med drugim ima licenco za letalskega zdravnika in je eden izmed redkih zdravnikov, ki je sodeloval tudi v vojni.

Preberite več


Odziv na poročanje enega od medijev

26.10.2021
Prof. dr. Bojana Beović iz naslova dela v svetovalni skupini za covid-19 ni prejela prav nobenih prihodkov.

Preberite več


Vabilo na Mednarodno konferenco Javno zdravstvo v EU in Sloveniji

21.10.2021
V živo in preko Zooma bomo v ponedeljek, 24. 1. 2022, od 16.00 do 19.00 skušali predvsem: ugotoviti, kaj se pod pojmom 'javno zdravstvo' razume v zahodnoevropskih državah, ki izstopajo po učinkovitosti in dostopnosti svojih zdravstvenih sistemov, in sicer v Avstriji, na Finskem, v Franciji, na Nizozemskem, v Sloveniji in v Švici. Vabljeni!

Preberite več

obrayi zdravništva - vrankić

Obrazi zdravništva - mag. Željko Vrankić, zobozdravnik, ki s humorjem odganja strahove

19.10.2021
V seriji Zdravniške zbornice Slovenije Obrazi zdravništva, smo se tokrat pogovarjali z zobozdravnikom mag. Željkom Vrankićem, zobozdravnikom, ki s humorjem odganja strahove. »Vodila me je misel, da je smeh glasba duše in da je treba v življenju imeti tudi eno dozo humorja,« pripoveduje v zobozdravstveni ordinaciji med slikami in karikaturami.

Preberite več


JAVNO PISMO VARUHINJI PRAVIC GLEDALCEV IN POSLUŠALCEV

19.10.2021
V času intezivega kroženja virusa, ko je ogroženo zdravje in življenje številnih ljudi, imajo javni mediji posebno odgovornost, da z delnimi ali znanstveno nepotrjenimi informacijami ne begajo občinstva. Zato pozivamo medije, da skrbijo za objavo pravih in resničnih informacij - v tem trenutku posebej o pomenu cepljenja za omejevanje epidemije.

Preberite več


Začenja se cepljenje proti gripi v sezoni 2021/2022

18.10.2021
Danes se začenja cepljenje proti gripi v sezoni 2021/22. Tako kot v lanski sezoni je cepljenje proti gripi tudi letos brezplačno za vse z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem.

Preberite več

IMG_2886

Zdravniška zbornica Slovenije začela regijske obiske v Pomurju ​

15.10.2021
V Pomurju je potekal prvi regijski obisk zbornice. Prof. dr. Bojana Beović se je z ekipo najprej srečala z vodstvom ZD Murska Sobota. V SB Murska Sobota pa z generalnim direktorjem prim. asist. Danielom Grabarjem in njegovo ekipo. Za obiske smo se odločili, da se še bolj povezujemo in spoznavamo, kje so problemi, je dejala prof. dr. Beovićeva.

Preberite več


Javna predstavitev: Kaj prinaša predlog zakona o dolgotrajni oskrbi

15.10.2021
Vabimo vas na javno predstavitev predloga zakona o dolgotrajni oskrbi, ki bo v ponedeljek, 18. oktobra 2021, ob 16. uri preko Zooma, v organizaciji Ministrstva za zdravje in Zdravniške zbornice Slovenije. Na predstavitvi bodo predstavljene ugotovitve dveh pilotnih projektov in kakšne so rešitve v predlogu zakona.

Preberite več


Zdravniško potrdilo o kontraindikacijah za cepljenje proti COVID-19

14.10.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil določena pojasnilo v zvezi z izdajo potrdil.

Preberite več


Obveznosti izvajalcev zdravstvene dejavnosti po Uredbi o embalaži in odpadni embalaži

13.10.2021
Oddelek za pravne zadeve je za potrebe članov zbornice, ki so izvajalci zdravstvene dejavnosti, pripravil pregled obveznosti v zvezi z Uredbo o embalaži in odpadni embalaži

Preberite več


Odpremljeni volilni listi za glasovanje na nadomestnih volitvah volilne enote VK2: Velenje Velenjsko-koroške regije

8.10.2021
Danes, 8. 10. 2021 so bili vsem volivcem v volilni enoti VK2: Velenje Velenjsko-koroške regije odpremljeni volilni listi za nadomestne volitve v tej volilni enoti. Volitve potekajo korespondenčno do 19. 10. 2021, ko bo volilna komisija preštela glasove.

Preberite več


Odziv Zdravniške zbornice na revizijsko poročilo Računskega sodišča ​

5.10.2021
Med letoma 2011 in 2019 sta ostali nezasedeni kar 302 mesti za specializacijo iz družinske medicine. Če bi imeli danes te zdravnike v sistemu, bi bile razmere v družinski medicini precej manj kritične, kot so. Na težave na primarnem nivoju je zbornica pristojne ves čas opozarjala.

Preberite več

UKC_Covid19_april21_Lo_res_003_popravljeno_splet

Zdravniki: trenutno stisko bomo premagali le z enotnostjo

5.10.2021
Stiska, v kateri smo se znašli, nas bremeni vse, žal preštevilne bolnike s covidom-19, bolnike, ki do zdravnika zaradi prezasedenosti bolnišnic in ambulant ne morejo, ljudi v svojem vsakdanjem življenju, zdravnike in vse ostale profesionalce v zdravstvu. Zdravniki se svoji dolžnosti nismo izognili. Povežimo se in si pomagajmo!

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – nuklearna medicina in transfuzijska medicina

28.9.2021
Rok za oddajo pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev se izteka. Vlogo je mogoče oddati le še do vključno petka, 1. oktobra 2021.

Preberite več


Nadomestne volitve v volilni enoti VK2: Velenje Velenjsko-koroške regije in korespondenčni volilni zbor

28.9.2021
V volilni enoti VK2: Velenje Velenjsko-koroške regije bodo 19. 10. 2021 potekale nadomestne volitve za poslanca skupščine zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Nujno obvestilo kandidatom za drugi javni razpis specializacij 2021!

27.9.2021
Kandidati, ki se prijavljate na javni razpis specializacij, bodite pozorni na tri spremembe razpisnih besedil.

Preberite več


Svečana podelitev licenčnih listin - 19. oktober 2021

23.9.2021
Podelitev licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu bo v torek, 19. oktobra 2021, ob 18. uri. Slovesnost je namenjena za vabljene.

Preberite več


Zdravniki so ravnali v nasprotju s Kodeksom zdravniške etike

22.9.2021
OPEV je obravnaval prijave zoper javne objave, vezane na epidemijo covida-19 ali cepiva, objavljene s strani zdravnikov mag. Vladimirja Pirnata, dr. med., Sebastjana Piberla, dr. med., in Nade Hiti, dr. med. OPEV je ugotovil, da so ravnali v nasprotju s Kodeksom zdravniške etike, in je zadeve predal tožilcu ZZS.«

Preberite več

Novinarska konferenca_demenca

Okužba s covidom-19 lahko še poslabša kognitivne sposobnosti oseb z demenco ​

20.9.2021
V Sloveniji živi več kot 34.000 oseb z demenco, za vsako pa v povprečju skrbijo še trije ljudje. Sprejeti diagnozo je najtežje. Pa vendar svojci navajajo, da so potem, ko so izvedeli za diagnozo, lažje spremenili obstoječo vsakodnevno rutino. Zelo pomembno je tudi cepljenje bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo, njihovih svojcev in negovalnega osebja.

Preberite več