Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odprli Center za učenje kliničnih veščin na področju dentalne medicine

19.01.2023 18:05

Center za učenje kliničnih veščin za področje dentalne medicine študentom dentalne medicine omogoča, da skozi učenje različnih postopkov in tehnik pridobijo veščine, ki jih potrebujejo za varno obravnavo pacientov in pripravljenost na izzive sodobne  klinične prakse.


Projekt, ki je vreden 2 milijona EUR, je omogočila Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljan. Razprostira se na 365 m2  z dvema vajalnicama. Velika vajalnica (153 m2) ima 32 sodobno opremljenih delovnih mest za študente ter eno za učitelja, mala vajalnica (57 m2) ima 12 delovnih mest in mesto za učitelja.

Sodobna delovna mesta so opremljena z delovno in asistentsko enoto, stopalko, lučjo, zobozdravniško enoto in fantomsko glavo. V fantomske glave so pritrjeni  modeli čeljusti z  akrilatnimi zobmi. Vsa mesta so opremljena tudi s kamero, ekranom in računalnikom ter multimedijskim sistemom za podporo pouku. Na vsakem otoku z delovnimi mesti je dodaten računalnik povezan s 3D intraoralnim skenerjem, ki si ga deli 4 do 6 študentov in omogoča 3D optični zajem podatkov zob in čeljusti. Študenti se bodo tako lahko seznanili z digitalno tehnologijo  že v prvih letih študija, saj bo ta v prihodnosti širše dostopna in bo pomembno preoblikovala vsakdanjo  klinično prakso v dentalni medicini. 

Vir: Medicinska fakulteta