Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Uredba o določitvi dodatka za povečan obseg dela za posebne obremenitve in dodatka za zaposlitev dodatnega kadra

19.01.2023 12:39

Ministrstvo za zdravje je 21. 12. 2022 posredovalo dopis, v katerem je obveščalo o načinu izstavljanja zahtevkov za zaposlitev dodatnega kadra, skladno s 16. členom ZNUZSZS in 15. členom ZNUNBZ. Ministrstvo ponovno poudarja, da je poleg zahtevka za zaposlitev dodatnega kadra treba na ministrstvo posredovati tudi excelovo tabelo (povezava spodaj) za izračun pogojev in dodatka za zaposlitev dodatnega zdravstvenega kadra, ter sklenjeno pogodbo za zaposlenega, za katerega se uveljavlja zahtevek za povračilo sredstev.

Obvezna priloga k zahtevku: tabela za izračun pogojev in dodatka za zaposlitev dodatnega zdravstvenega kadra >>>

Poleg tega opozarjajo, da mora izvajalec pri sklenitvi pogodbe za dodatni kader, to je zdravstvenega delavca oziroma zdravstvenega sodelavca, uvrstiti na ustrezno delovno mesto in posledično ustrezni plačni razred. Pri tem se mora opirati na določila Zakona o sistemu plač v javnem sektorju ter Kolektivne pogodbe za zaposlene v zdravstveni negi in  Kolektivne pogodbe za dejavnost zdravstva in socialnega varstva.

V datoteki »Seznam delovnih mest in plačnih razredov«, so navedena delovna mesta, ki naj jih izvajalec pri tem upošteva >>>

Celoten dopis Ministrstva za zdravje >>>