Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

POMEMBNO OPOZORILO: Zdravilo Uromexil Forte ne obstaja

05.01.2023 12:54

Po družbenih omrežjih se širi lažna informacija o »posebnem zdravilu Uromexil Forte«, ki lahko »moške reši vseh težav z erekcijo, ki bi jih povzročali luteinizirajoči in folikle stimulirajoči hormoni, ki jih proizvaja hipofiza.«

Opozarjamo, da takšno zdravilo s tem imenom in takšnim delovanjem ne obstaja in ni registrirano kot zdravilo.   

Kot še piše v članku, naj bi zdravilo ustvaril »slovenski znanstvenik in urolog Bojana Beovič.« Tudi ta informacija je izmišljena in gre za tipično zlorabo imena in fotografije zdravnika – v tem primeru prof. dr. Bojane Beović.

Prof. dr. Bojana Beović je zdravnica, specialistka infektologije in ni urolog. Prav tako ni »izumitelj tega izdelka«, kot navaja članek. Vse te informacije v članku so izmišljene z namenom ustvarjati vtis, da izdelek priporoča ugleden slovenski zdravnik.     

Zdravniška zbornica Slovenije je v primeru zavajajočega oglaševanja lažnega zdravila na skrajno neetičen način – to je z zlorabe identitete zdravnika - že prijavila vsem pristojnim organom: Zdravstvenemu inšpektoratu, Tržnemu inšpektoratu, Javni agenciji za zdravila in Si-certu.