Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dobrodošli pri nas: Skrb zbornice za člane se začne že pred vpisom

30.01.2023 11:13

V sodelovanju z Mladimi zdravniki smo bodočim diplomantom medicine ter zdravnikom tik po zaključku študija na srečanju predstavili karierno pot ter kako lahko Zdravniška zbornica Slovenije na njej pomaga. Poleg kariernega razvoja smo predstavili možnosti in naloge zbornice ter podporo, ki jo zaposleni v ZZS nudijo zdravnikom in zobozdravnikom. Po odzivih je bilo takšno srečanje dobrodošla pomoč in podpora za čim hitrejšo in čim bolj kakovostno vključitev v zdravniški in zobozdravniški poklic. 

Zbornica je namreč prvi kontakt mladih zdravnikov po zaključku fakultete, ki jim zagotavlja podporo ter skrbi za njihovo ustrezno vključitev v slovenski zdravstveni sistem. Vodi jih po včlanitvi skozi vpis v register preko procesa pripravništva, strokovnega izpita in specializacije do podelitve licenčnih listin. Zbornica skrbi za kakovost in varnost zdravstvene obravnave najprej z zagotavljanjem ustreznih mest za usposabljanje, imenovanjem in usposabljanjem mentorjev, dostopnim strokovnim usposabljanjem in pridobivanjem znanja v času specializacije doma in v tujini. Po pridobitvi licence spremlja in nadzira zdravniške licence, opravlja nadzore in zagotavlja dodatna izobraževanja, organizacijo forumov in strokovnih konferenc o najbolj perečih strokovnih, etičnih ali pravnih dilemah zdravnikov. Zbornice članom zagotavlja neposreden dostop do strokovnih in večinoma brezplačnih izobraževanj (107 brezplačnih izobraževanj v letu 2022 s preko 10.000 udeleženci), kariernega svetovanja, mediacije med kolegi ali z vodstvi zdravstvenih ustanov in pacienti, podporo v primeru nasilja in pravnega svetovanja. Pri organizaciji predavanj se Zbornica že več let osredotoča tudi na mehke veščine, ki članom, zlasti mladim, pomagajo strokovno in kakovostno opravljati njihovo delo v ne vedno optimalnih razmerah, s katerimi se srečujejo pri svojem delu (primeri predavanj: Profesionalizem, Komunikacija, Kako opraviti specializacijo in ne izgoreti, Kako ločiti težavo od sebe, Vodenje timov itd.). Zbornica skrbi tudi za otroke pokojnih kolegov (trenutno 57 otrok) in člane v primeru hujše bolezni ali poškodbe ter v primeru hujše finančne stiske. V ta namen gre 8% članarine Zbornice.

Na tokratnem prvem srečanju so se predstavitvi Zbornice pridružile tudi zdravniške organizacije: Slovensko zdravniško društvo, Mladi zdravniki, Sindikat FIDES, Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov in ŠD Medicus.