Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Komunikacijska invalidnost 

09.02.2023 17:30

Gospa Nina Gaspari je v svoji kolumni na portalu Siol.net, z dne 28. 1. 2023, odprla zelo pomembno temo, o kateri se v strokovnih krogih veliko razpravlja in govori. Ta do zdravnikov in zdravstva kritičen prispevek me je spodbudil, da zapišem nekaj svojih razmišljanj o tej temi. Zmotila me je tudi ne povsem primerna terminologija, ki jo avtorica uporablja verjetno zaradi bolj prodorne komunikacije z bralci.

Zdravniki se zelo zavedamo pomena komunikacije. Zdravljenje je treba načrtovati skupaj s pacientom in njegovo družino. Da bi pacient sprejel neko odločitev o zdravljenju, mora biti natančno obveščen o svojem zdravstvenem stanju, o skupaj sprejetem načrtu zdravljenja, prognozi in posledicah skupnih odločitev. Tako gradimo zaupanje.

Celoten zapis primarija Dušana Vlahovića je dostopen tukaj https://iatrogenidv58.blogspot.com/2023/02/komunikacijska-invalidnost.html