Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

IMG_1922

Stiske in težave oseb z demenco in njihovih svojcev so se v času COVID-19 močno povečale

21.9.2020
V času epidemije COVID-19 se je izkazalo, da so družine oseb z demenco in tudi tisti, ki v začetni fazi bolezni živijo sami doma, v še večjih stiskah in težavah. Več organizacij zato poziva ter opozarja na pereče težave oseb z demenco in njihovih svojcev ter poziva države k aktivnemu pristopu do problematike.

Preberite več


Odpoved zahtevku po 76. členu ZIUOOPE

18.9.2020
Ministrstvo za zdravje je posredovalo navodila glede postopka odpovedi zahtevku po 76. členu ZIUOOPE, če bi koncesionar, ki je tak zahtevek že vložil, raje obdržal pomoči za gospodarstvo, ker je teh (ob upoštevanju tudi oproščenih prispevkov) prejel več.

Preberite več


Video pogovor: Vse, kar si želite izvedeti o delu in specializaciji iz družinske medicine - Vabljeni!

17.9.2020
Večer bo namenjen vam, ki se šele odločate za specializacijo, da boste lahko družinske zdravnike različnih generacij, ki vsi opravljajo celo vrsto nalog (so mentorji, profesorji, aktivni v mednarodnih organizacijah, zbornici), in specializante povprašali vse, kar si želite izvedeti o delu in specializaciji iz družinske medicine.

Preberite več


Sprejete razlage Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike, ki se nanašajo na večje število članov zbornice

17.9.2020
Odbor za razlago Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike je sprejel razlage, ki se nanašajo na 1) omejitve glede najvišjega možnega nadomestila plače za čas, ko delavec ne dela, 2) dodatne dneve dopusta za delo pri virih ionizirajočega sevanja in 3) dodatne dneve dopusta za matere in očete samohranilce, ki imajo otroke stare do 15. let.

Preberite več


Poziv Vladi RS k zavrnitvi zahteve po akreditaciji v Aneksu št. 1 k Splošnemu dogovoru za leto 2020

15.9.2020
Pridobivanje in ohranjanje ustreznih akreditacij mora država urediti zakonsko. Zakon je edina oblika regulacije, ki lahko to nujno potrebno in ustrezno uredi. V zakonu pa mora biti predvideno tudi financiranje postopkov in zagotovljena dodatna sredstva.

Preberite več


Finančna uprava RS objavila dodatne informacije v zvezi z uveljavljanjem pomoči po 76. členu ZIUOOPE

14.9.2020
FURS je na svoji spletni strani objavila nekatera dodatna pojasnila v zvezi z vračanjem prejetih pomoči, ki veljajo za dejavnost gospodarstva, za potrebe uveljavljanja pomoči po 76. členu ZIUOOPE.

Preberite več


Razporejanje specializantov v COVID enote

14.9.2020
Pooblaščeni izvajalci ne smete specializantov razporejati na delo v COVID ambulante/enote, saj za to nimate pravne podlage. Tovrstno delo je bilo omogočeno zgolj v času razglašene epidemije, in sicer na podlagi odloka vlade, ki pa je bil meseca maja 2020 preklican. Prosimo, da navedeno upoštevate.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje poslalo navodila za uveljavljanje pomoči po 76. členu ZIUOOPE

11.9.2020
Ministrstvo za zdravje je zbornici pravkar (11. 9. 2020), poslalo navodila glede uveljavljanja pomoči v višini 80% pogodbene vrednosti z ZZZS iz 76. člena ZIUOOPE. V navodilih je pojasnjen tudi način vračanja pomoči, prejetih na podlagi ZIUZEOP.

Preberite več


Objavljen obrazec za vračanje pomoči za potrebe uveljavljanja pravice po 76. členu ZIUOOPE

10.9.2020
Finančna uprava RS je na spletni strani eDavki objavila obrazec za vračilo pomoči za gospodarstvo, ki so jih prejeli koncesionarji. Z ministrstva za zdravje so nam v zvezi s tem še sporočili, da bodo posredovali pisna navodila z natančnim postopkom za vračanje teh pomoči.

Preberite več


Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi – vabilo k sodelovanju v javni razpravi

8.9.2020
Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je objavilo predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi in ga s tem dalo v javno razpravo. Rok za podajo predlogov, komentarjev in mnenj k predlaganemu zakonu je 5. 10. 2020.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje podalo pojasnila glede ukrepov za skrajšanje čakalnih dob

7.9.2020
Ministrstvo za zdravje je odgovorilo na pobudo zbornice, s katero smo poslanske skupine Državnega zbora RS, Vlado RS in Ministrstvo za zdravje RS pozvali k sprejemu nujno potrebnih ukrepov za skrajšanje čakalnih dob.

Preberite več


Strokovni (Zoom) posvet: Zobozdravstveni sistemi v Evropi

3.9.2020
17. septembra 2020 ob 18. uri vas člane vabimo, da se nam pridružite na video posvetu Zobozdravstveni sistemi v Evropi – izzivi in priložnosti za razvoj. Udeležbo so potrdili predsedniki oz. predstavniki zobozdravniških zbornic oz. združenj iz šestih držav: Avstrije, Nemčije, Nizozemske, Švice, Finske in Slovenije.

Preberite več


Poziv Vladi RS k zavrnitvi zahteve po akreditaciji

3.9.2020
Zbornica je pozvala Vlado RS k zavrnitvi predloga ministrstva za zdravje, da bi se v Splošnem dogovoru predvidela obveznost izvajalcev, da pridobijo akreditacijo.

Preberite več


Izvedbo strokovnih izpitov spet prevzema MZ

2.9.2020
Po vsem trudu in vloženem delu mnogih ter predvsem dvigu strokovnosti in objektivnosti SI, nas takšna odločitev MZ zelo preseneča. ​

Preberite več


Grožnje, da bi sami krili stroške v primeru bolezni, če se ne bi cepili proti COVID-19, v zdravniški zbornici ostro obsojamo

1.9.2020
Takšno komunikacijo obsojamo, saj ne prispeva h gradnji zaupanja prebivalcev Slovenije v zdravstveni sistem in morebitne bodoče zaščitne ukrepe, kar je pri boju zoper COVID-19 nujno potrebno.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje nadzornika kakovosti za področje dentalne medicine ​

1.9.2020
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja javni poziv za imenovanje nadzornika kakovosti za področje dentalne medicine. Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite na naslov Zdravniške zbornice Slovenije do vključno 30. septembra 2020.

Preberite več


Zbornica Vlado RS pozvala k takojšnjemu ukrepanju glede postopka vračanja sredstev po ZIUZEOP

31.8.2020
Zbornica je zaradi neodzivnosti pristojnih državnih organov poslala dopis, v katerem Vlado RS poziva k takojšnjem urgiranju pri podajanju ustreznih pojasnil glede postopka vračanja sredstev po ZIUZEOP.

Preberite več


Uradne ure - ponedeljek, 31. avgust 2020

28.8.2020
Obveščamo vas, da zaradi odpiranja vlog, ki so prispele na javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine, v ponedeljek, 31. avgusta 2020, ne bo uradnih ur.

Preberite več


Zbornica ministra za finance pozvala k takojšnjim pojasnilom glede postopka vračanja pomoči po ZIUZEOP

28.8.2020
Zbornica je zaradi neodzivnosti FURS-a ministru za finance poslala dopis, v katerem ministrstvo poziva k takojšnjim pisnim pojasnilom glede postopka vračanja pomoči, ki so jih koncesionarji prejeli na podlagi ukrepov po ZIUZEOP, morajo pa jih vrniti za uveljavitev pravic po 76. členu ZIUOOPE.

Preberite več


NUJNO OBVESTILO!

26.8.2020
Kandidate za prijavo na aktualni razpis specializacij obveščamo, da je Ministrstvo za zdravje dne 26. 8. 2020 razveljavilo svoje soglasje na razpis v delu, ki se nanaša na RAZPIS SPECIALIZACIJE IZ ONKOLOGIJE Z RADIOTERAPIJO ZA IZVAJALCA KLINIKA GOLNIK ter v delu, ki se nanaša na RAZPIS SPECIALIZACIJE IZ SODNE MEDICINE ZA OBMOČJE CELOTNE DRŽAVE.

Preberite več


Poziv vladi in poslanskim skupinam k sprejemu ukrepov za skrajšanje čakalnih dob v zdravstvu

26.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je pozvala Vlado RS in poslanske skupine Državnega zbora RS k sprejemu hitrih in učinkovitih ukrepov, ki bodo skrajšali nedopustno dolge čakalne dobe v zdravstvu.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje podalo pojasnilo glede uveljavljanja pravic po 76. členu ZIUOOPE

20.8.2020
Zdravniška zbornice Slovenije je s strani Ministrstva za zdravje danes prejela pojasnilo, katera sredstva, ki so jih koncesionarji prejeli na podlagi ukrepov po ZIUZEOP, morajo vrniti za uveljavitev pravic po 76. členu ZIUOOPE.

Preberite več


Video pogovor - Vse, kar si želite izvedeti o delu in specializaciji iz družinske medicine - Vabljeni! ​

19.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije v sodelovanju z družinskimi zdravniki nadaljuje cikel večernih video pogovorov – z naslovom: Pridružite se družinskim zdravnikom - izberite specializacijo družinske medicine.

Preberite več


Prošnja za dodatna pojasnila v zvezi z uveljavljanjem pomoči za koncesionarje po 76. členu ZIUOOPE

18.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je na Ministrstvo za zdravje in na Finančno upravo Republike Slovenije naslovila prošnjo za podajo jasnih navodil, katere vse pomoči za gospodarstvo je potrebno vrniti za uveljavljanje kritja sredstev iz ZZZS in kakšen točno je postopek vračanja teh pomoči.

Preberite več


Zbornica pozvala MZ k sprejemu novega pravilnika o pogojih za opravljanje zdravstvene dejavnosti

17.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je MZ pozvala k takojšnjemu sprejetju pravilnika, ki bi podrobneje določil pogoje opremljenosti in ustreznosti prostorov ter opreme za pridobitev dovoljenja za opravljanje zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Odgovor Ministrstva za zdravje glede neustreznosti pravilnika o povračilu sredstev zaradi izpada dejavnosti

13.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je prejela odgovor Ministrstva za zdravje RS na očitke o neustreznosti in neustavnosti Pravilnika o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti.

Preberite več


Kaj (še) se bo moralo zgoditi, da bo država zaščitila prebivalce pred onesnaževalci okolja

13.8.2020
Zbornica je pristojne: MOP, MZ in NIJZ pozvala, da takoj sprožijo vse postopke ugotavljanja tudi morebitne kazenske odgovornosti vseh vpletenih, ki so omogočili razmere, da je v Anhovem objekt odpadnih voda zgrajen na način, da lahko pride do mešanja odpadnih vod s pitno vodo.

Preberite več


Misli prof. dr. Uroša Ahčana - Matevžu Gorenšku v slovo

12.8.2020
Matevž je bil zaupanja vredna, pokončna oseba. Njegova beseda je imela težo in obvezo. Bil je resnicoljuben, požrtvovalen in iskren. Njegov odnos do ljudi je bil vedno topel, njegov pogled poln sočutja, njegov glas je pomirjal in vlival upanje tudi v najtežjih situacijah. Vedno bom občudoval tvoj pogum, borben duh, odnos do dela in kolegov.

Preberite več

SestanekMOP (002)

Ponovni apel zdravništva proti nadaljnjemu obremenjevanju okolja v osrednji Soški dolini

11.8.2020
Zdravništvo je na skupnem sestanku z ministrstvom za okolje in prostor, dne 4. 8. 2020, ponovno pozvalo k spremembi zakonodaje različno določenih mejnih vrednosti za sežig in sosežig odpadkov, ki predstavljajo veliko tveganje za zdravje ljudi.

Preberite več


Poziv vladi k odpravi diskriminacije koncesionarjev pri aktualnem proračunskem financiranju izvajalcev

11.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je zaradi neodzivnosti ministrstva za zdravje glede problematike povračil koncesionarjem zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti do ZZZS pripravila predlog pravilnika, ki bi odpravil protiustavno stanje, ga poslala Vladi Republike Slovenije in jo pozvala k posredovanju ter odpravi krivičnega stanja.

Preberite več

Dr. Matevž Gorenšek

Pretreseni sporočamo, da nas je zapustil dr. Matevž Gorenšek

6.8.2020
S spoštovanjem se bomo spominjali njegove izjemne strokovne in stanovske poti, prežete z velikim pogumom, srčnostjo, energijo, ki jo je izžareval, izjemnim posluhom za paciente in odločnostjo spreminjati sistem zdravstva na bolje. Žalna mapa za vpis je na voljo na zbornici. Spominske misli lahko prispevate tudi na gp.zzs@zdravniskazbornica.si.

Preberite več


Poziv Ministrstvu za zdravje k spremembi Pravilnika o povračilu sredstev zaradi izpada dejavnosti in ureditvi položaja zasebnikov izven javne mreže

5.8.2020
Zbornica je 5. 8. 2020 na Ministrstvo za zdravje naslovila dopis, v katerem ga je pozvala k odpravi neustavnosti Pravilnika o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti in ureditvi položaja zasebnih izvajalcev zdravstvene dejavnosti izven javne mreže.

Preberite več


Postanite družinski zdravnik

5.8.2020
Družinske zdravnice in zdravniki vas zato vabimo, da se nam pridružite in izberete specializacijo družinske medicine. Biti družinski zdravnik je eden izmed najlepših poklicev. Več o specializaciji na video dogodku - v četrtek, 6. avgusta, ob 20. uri – Vabljeni!

Preberite več


Sprejet Pravilnik o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti

4.8.2020
Minister za zdravje je sprejel Pravilnik o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 107/2020 z dne 31. 7. 2020 in je začel veljati 1. 8. 2020.

Preberite več


Zavarovalna vsota zavarovanja za poklicno odgovornost

3.8.2020
Minimalna zavarovalna vsota zavarovanja za poklicno odgovornost zdravnikov in doktorjev dentalne medicine znaša 130.000 EUR.

Preberite več


Objavljeni razpisi specializacij za leto 2020

3.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 3. 8. objavlja javni razpis specializacij za leto 2020 za področje medicine in dentalne medicine.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje objavilo več razpisov za podelitev koncesij v zdravstvu

28.7.2020
Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je dne 23. 7. 2020 objavilo štiri javne razpise za podelitev koncesij na področju parodontologije/zobnih boleznih in endodontije, oralne in maksilofacialne kirurgije, čeljustne in zobne ortopedije ter dermatovenerologije.

Preberite več


Najava razpisov specializacij za leto 2020

28.7.2020
Razpisi bodo predvidoma objavljeni 3. 8. 2020 in odprti do 27. 8. 2020.

Preberite več


Prebivalci Slovenije, pomagajte nam zajeziti širjenje koronavirusa

24.7.2020
Spoštovani prebivalci in prebivalke Slovenije, smo na točki, ko je nujno, da spet stopimo skupaj, da vsak od nas naredi vse, da nam v prihodnjih tednih, ko bo dopustniški čas in vzdušje sproščenosti na vrhuncu, epidemija ne bi ušla izpod nadzora. Mi, zdravniki in zobozdravniki, smo tukaj zato, da vam pomagamo. Prosimo vas, da tudi vi pomagate nam.

Preberite več


Severna Makedonija prosi za mednarodno pomoč v obliki zdravstvenega osebja

24.7.2020
Od Ministrstva za zdravje smo prejeli obvestilo, da Severna Makedonija preko mehanizma Unije za civilno zaščito prosi za mednarodno pomoč v obliki zdravstvenega osebja.

Preberite več