Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Predlog Zakona o interventnih ukrepih za stabilizacijo delovanja javnega zdravstvenega sistema

8.1.2020
Zbornica je, ob odsotnosti ustreznih ukrepov Vlade RS, poslanskim skupinam Državnega zbora RS 7. 1. 2020 posredovala predlog Zakona o interventnih ukrepih za stabilizacijo delovanja javnega zdravstvenega sistema. V njem predlaga uvedbo ukrepov, ki so po mnenju zbornice nujno potrebni za skrajšanje nedopustno dolgih čakalnih dob.

Preberite več

koncert_Februar2020

Klubski koncertni večer: »Večer romantike«

6.1.2020
Koncert bo v torek, 25. februarja 2020, ob 19. uri v Domus Medica. Prisluhnili bomo glasbeni stvaritvi A. Dvořáka. Vljudno vabljeni!

Preberite več


Razbremenitev administrativnega dela zdravnikov v okviru Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja

31.12.2019
Zbornica je MZ pozvala, da se tokrat konkretno opredeli, katere predloge zdravnikov za njihovo administrativno razbremenitev v okviru Pravil obveznega zdravstvenega podpira, in da do ustreznega konsenza glede razbremenitev zdravnikov na ta pravila ne poda soglasja.

Preberite več


Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami (ZOPOPP-A)

18.12.2019
V zvezi s tem predlogom zakona je zbornica ministrstvu predlagala bolj natančno definicijo izvajalcev zdravstvene dejavnosti, črtanje pristojnosti psihologa za odločitev glede priprave individualnega načrta pomoči družini ter zagotovitev sredstev za specializacije kliničnih psihologov na drug, normativno-tehnično ustrezen način.

Preberite več


Predlog Pravilnika o sestavi, nalogah, pristojnostih in načinu dela Komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko

18.12.2019
Objavljamo komentarje Zdravniške zbornice Slovenije k predlogu Pravilnika o sestavi, nalogah, pristojnostih in načinu dela Komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko.

Preberite več


Od leta 2017 se je število zdravnikov povečalo le za 202 in ne za 10 odstotkov

17.12.2019
Predsednik vlade Marjan Šarec je v Državnem zboru na poslansko vprašanje o pomanjkanju zdravnikov v Sloveniji med drugim odgovoril: »Število zdravnikov se je v zadnjih treh letih zvišalo za desetino.« Po podatkih iz Registra zdravnikov je razlika med letoma 2019 in 2017 - 202, kar pri 6514 aktivnih zdravnikih še zdaleč ne predstavlja desetine.

Preberite več


Ustno zdravje - ne ostane samo v ustih!

17.12.2019
Tema tokratnega večera Kluba alumnov UL Medicinske fakultete bo: Ustno zdravje - ne ostane samo v ustih! Z zobozdravniki in učitelji UL MF asist. Jano Krapež, doc. dr. Borisom Gašpircem in asist. Nino Grguraš Lestan bodo spregovorili o povezavi med (ne)zdravjem ustne votline ter sistemskim zdravjem.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – intenzivna medicina ​

9.12.2019
Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite na naslov Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, s pripisom: JAVNI POZIV ZA IMENOVANJE KOORDINATORJA, do vključno 6. januarja 2020.

Preberite več


Klubski knjižni večer s prof. dr. Markom Vudragom - Nekrolog za sapientio

6.12.2019
Na klubskem knjižnem večeru, ki bo 15. januarja 2020 ob 18. uri v Domus Medica, bomo gostili prof. dr. Marka Vudraga, dr. med, ki bo predstavil esej Nekrolog za sapientio

Preberite več


Zakaj se podaljšujejo čakalne vrste

6.12.2019
Iz zdravniške zbornice že dlje časa opozarjamo na zahteve zdravstvenih ustanov, predvsem pa NIJZ in MZ, ki povzročajo dodatne administrativne obremenitve, namesto da bi se te zmanjšale, kot smo se dogovorili že pred skoraj letom dni.

Preberite več


Opravičilo KPK Zdravniški zbornici Slovenije

6.12.2019
Kot se je izkazalo, je KPK dopis Zdravniški zbornici Slovenije poslala na napačen elektronski naslov, tako da se zbornica nanj ni mogla odzvati. Komisija se zato opravičuje tako Zdravniški zbornici Slovenije kot javnosti za posredovanje netočnih informacij v povezavi z domnevno neodzivnostjo.

Preberite več

Podelitev odličij_hipokrati

15 izjemnih zdravnikov, zdravnic, zobozdravnikov in zobozdravnic prejelo odličja Zdravniške zbornice Slovenije

5.12.2019
Najvišji odličji za življenjsko delo - Hipokratovo priznanje - sta prejeli prof. dr. Metka Derganc, dr. med., v. svet in prim. Jožica Reberc, dr. dent. med. Osrednji gost in govorec je bil minister za zdravje Aleš Šabeder.

Preberite več

PODELITEV_20112019

Slovesna podelitev specialističnih listin doktorjem medicine in doktorjem dentalne medicine

22.11.2019
V sredo zvečer je na slovesni podelitvi licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu listine prejelo 54 doktorjev medicine in 20 doktorjev dentalne medicine.

Preberite več


Kaj se dogaja z ginekologijo na primarni ravni?

20.11.2019
Družinski zdravniki in pediatri na primarni ravni so že opozorili, da se osnovno zdravstvo v Slovenji seseda pod bremenom pomanjkanja zdravnikov in vse večjimi nerazumnimi administrativnimi obremenitvami timov. Z enakimi težavami se srečujemo tudi ginekologi primarne ravni. Kako dolgo bomo torej še zdržali???

Preberite več

Zavod Varna pot_splet

Življenje ni rezervni del

19.11.2019
Slovenske ceste so od osamosvojitve zahtevale 7.526 življenj, 295.665 ljudi se je poškodovalo. V nedeljo, 17. novembra 2019, smo obeležili Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč pod sloganom Življenje ni rezervni del. Akcijo je pripravil zavod Varna pot, kot partner pa jo je podprla tudi Zdravniška zbornica Slovenije.

Preberite več

Pasica 2 2019

Štajerski zdravnik leta

19.11.2019
Vabimo vas, da se nam 27. novembra ob 18. uri pridružite v dvorani Minařik v Kongresnem centru Habakuk, na osrednjem dogodku za zdravnike in zobozdravnike štajerske regije - Štajerski zdravnik leta 2019.

Preberite več

Cametara medica_koncert

Božično-novoletni koncert zdravniškega orkestra Camerata medica s solisti

14.11.2019
Koncert bo 12. decembra ob 18.00 v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije. Z glasbo se bomo sprehodili skozi barvit glasbeni repertoar, od klasike do skladb slovenskih skladateljev.

Preberite več

KZO_05 11 2019_bilten

Koordinacija zdravniških organizacij o Manifestu za spremembo zobozdravstvenega sistema ​

7.11.2019
»Pomen manifesta je predvsem v tem, da smo vse zobozdravnike poenotili okoli štirih perečih točk v zobozdravstvenem sistemu,« je v izjavi za medije po seji KZO poudaril Krunoslav Pavlović, predsednik Odbora za zobozdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije in izpostavil potrebo po zagotovitvi univerzalnega dostopa do ustnega zdravja.

Preberite več


Drugi letošnji razpis specializacij s področja medicine in dentalne medicine

5.11.2019
Zdravniška zbornica Slovenije je danes objavila: razpisa specializacij za zdravnike in razpisa specializacij s področja dentalne medicine. Razpisni rok je 22. 11. 2019

Preberite več

LOGO ZZS Barok_splet

Slovesna podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije - Vabljeni!

4.11.2019
Kdo so prejemniki, bo znano 4. decembra ob 18.00. Na pobudo članov bo dogodek tokrat v Mariboru – v sogostiteljstvu z Medicinsko fakulteto Maribor. Osrednji gost bo minister za zdravje g. Aleš Šabeder. Vabljeni, da skupaj čestitamo letošnjim prejemnikom odličij!

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije - anesteziologija, reanimatologija in perioperativna intenzivna medicina

4.11.2019
Zdravniška zbornica Slovenije je objavila Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za specialistično področje: anesteziologija, reanimatologija in perioperativna intenzivna medicina. Rok za oddajo vlog je 30. november 2019.

Preberite več


Slovesno podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije ​- avtobusni prevoz

4.11.2019
Avtobus bo iz Ljubljane krenil proti Mariboru ob 14.15 uri izpred Zdravniške zbornice Slovenije (avtobusna postaja pred stavbo). Povratek je iz Maribora predviden ob približno 20.50 uri.

Preberite več

Štajerski zdravnik leta _lezeci

Natečaj za Medicinski dosežek leta štajerske regije – rok za prijave podaljšan

28.10.2019
Na natečaj se lahko prijavite: posamezni zdravniki ali zdravnice, zobozdravniki ali zobozdravnice, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije iz štajerske regije z izstopajočimi medicinskimi dosežki. Rok za oddajo prijav je podaljšan do ponedeljka, 4. novembra do 13. ure.

Preberite več

Magnolija

Klubski koncertni večer: »Barve jeseni« godalni kvartet Magnolija

23.10.2019
V program koncertov za leto 2019/2020 smo uvrstili šest koncertov, ki se bodo zvrstili od novembra 2019 do maja 2020.

Preberite več


Poročilo Svetovne zdravstvene organizacije o delovanju družinske medicine in primarne pediatrije ​

21.10.2019
V avgustu je Odbor za osnovno zdravstvo na sejo povabil dr. Anne S. Johansen iz Svetovne zdravstvene organizacije (SZO), ki je proučevala delovanje družinske medicine in primarne pediatrije. Objavljamo poročilo.

Preberite več


Pomembni dokumenti v javni razpravi – vabljeni člani zbornice, da podate pripombe

15.10.2019
V javni razpravi so štiri uredbe o podelitvi koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na področju programov s področja zobozdravstvene dejavnosti in dermatovenerologije v specialistični zunajbolnišnični dejavnosti. Vabljeni, da si predlagane uredbe ogledate in podate pripombe do roka, to je do 25. 10. 2019.

Preberite več

Healthyad_predsednica

Kako digitalne inovacije že danes izboljšujejo zdravstveni sistem

10.10.2019
Zdravniška zbornica Slovenije je danes ves dan stičišče medicine in digitalnih rešitev za področje zdravstva. Spoznali smo odlične IT-rešitve, ki so nastale v sodelovanju med slovenskimi zdravniki in tehnološkimi strokovnjaki oz. podjetji.

Preberite več

ezdravje-logo

Pomembno obvestilo: Pošiljanje e-napotnic ne deluje

8.10.2019
Na NIJZ pojasnjujejo, da v vseh podobnih primerih svetujejo uporabo papirnih. Ob 13:12 je NIJZ sporočil, da so bile napake na sistemu eNaročanje - odpravljene. V primeru dodatnih težav jih kontaktirajte na številko 080 72 99 ali pa na naslov podpora@ezdrav.si.

Preberite več


Izjava Koordinacije zdravniških organizacij - o kompetencah v zdravstveni negi

4.10.2019
Zdravniške organizacije smo prepričane, da se mora dogovarjanje o poklicnih kompetencah v zdravstvenem sistemu preseliti iz političnih v strokovne kroge, ki so edini kompetentni za odločanje o tem, na kakšen način in s katerimi kadri se bodo izvajale zdravstvene storitve.

Preberite več


Zdravstveni sistem bomo spremenili zdravniki, ker to potrebujejo naši bolniki!

30.9.2019
Vam je zadosti čakanja na reforme in rešitve, ki jih obljublja politika? Vabimo vas, da se pridružite na omizje na temo: Zdravstveni sistem bomo spremenili zdravniki, ker to potrebujejo naši bolniki! z izbranimi gosti dne 17.10.2019 ob 17.00 uri v Domus Medica.

Preberite več


Farmacevtski milijoni v žepe zdravnikov? Kriv sem! Ali res?

23.9.2019
V branje priporočamo odzive zdravnikov na rubriko Dejstva televizijske hiše Pop TV, objavljene v Sobotni prilogi časnika Delo, dne 21.9.2019.

Preberite več


Licenčne listine slovesno prejelo 47 zdravnikov in zdravnic ter 5 zobozdravnikov in zobozdravnic

20.9.2019
Veselje in ponos je bilo zaznati v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije v sredo, 18. septembra, ko smo na zdaj že tradicionalni prireditvi podelili licenčne listine novim specialistom.

Preberite več


Demenca naj postane prioriteta javnega zdravstva v Sloveniji, nujno potrebna je zakonska ureditev s področja dolgotrajne oskrbe

20.9.2019
V Sloveniji ima demenco po epidemioloških ocenah 33 tisoč oseb, v Evropi 10 milijonov, na svetu pa kar 47 milijonov ljudi. Znanstveniki pa pospešeno iščejo nova, bolj učinkovita zdravila. Upe trenutno vlivajo pozitivni rezultati faze II študije Adamant s cepivom ADDvac1 pri Alzheimerjevi demenci.

Preberite več

Demenci prijazna točka_bilten

Zdravniška zbornica – 160. Demenci prijazna točka v Sloveniji

20.9.2019
Ko boste stopili v zbornico skozi glavni vhod, boste gotovo opazili simpatično nalepko, ki nas vse opozarja, da smo postali Demenci prijazna točka. In da je dobro, da o demenci govorimo čim več in čim bolj glasno.

Preberite več


Regijsko srečanje ZIRS za območno enoto Ljubljana

18.9.2019
Vabljene so osebe, ki upravljajo s čakalnimi seznami, lahko pa tudi druge zainteresirane osebe. Srečanje bo 30. 9. 2019 ob 11. uri – v UKC Ljubljana, Predavalnica 1 (glavna stavba UKC Ljubljana, Zaloška cesta 2). Udeležba je brezplačna. Vsa mesta so že zasedena.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije podpira transparentnost sodelovanja med zdravniki in farmacevtsko industrijo

18.9.2019
Obsojamo pa senzacionalistično poročanje z namenom blatenja zdravnikov, še posebej tistih, ki so dovolili objavo podatkov o sodelovanju z industrijo in bili do medijev korektni ter svoje prihodke iz tega naslova tudi javno pojasnili.

Preberite več

Health day_www

Kako digitalne inovacije izboljšujejo zdravstveni sistem

17.9.2019
5 digitalnih zdravstvenih rešitev v slovensko zdravstvo do konca leta 2020. Nemogoče? Vabljeni, da se nam 10. oktobra ob 9. uri pridružite na konferenci – HealthDay.si 2019.

Preberite več

Alenka Ursic Polh_www

Mnogo prezgodaj nas je sredi ustvarjalnega dela zapustila - Alenka Uršič Polh, dr. med.,

13.9.2019
S spoštovanjem se bomo spominjali njene strokovne in stanovske poti, prežete s požrtvovalnostjo, izjemno kolegialnostjo in človečnostjo. Žalna seja je danes, v petek, ob 12. uri, v Splošni bolnišnici Izola, pogreb pa popoldne na Barki.

Preberite več


Spoštovani vsi, ki jih to mora zanimati

13.9.2019
Skrajno nenavadno je, da ZZZS priznava dejstvo, da so šle plače gor in so posledično višja tudi omenjena nadomestila; za povečanje vsote denarja, namenjenega plačam v zavodih, ki opravljajo zdravstveno storitev, pa noče slišati, ugotavlja Iztok Kos, dr. med., generalni sekretar Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več

Štajerski zdravnik leta _lezeci

Natečaj za Medicinski dosežek leta štajerske regije – Vabljeni k sodelovanju!

12.9.2019
Na natečaj se lahko prijavite: posamezni zdravniki ali zdravnice, zobozdravniki ali zobozdravnice, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije iz štajerske regije z izstopajočimi medicinskimi dosežki, ki so bili prebojni in so zaznamovali zadnje leto (2018/2019) vašega strokovnega delovanja na področju medicine.

Preberite več