Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniška zbornica Slovenije pozdravlja, da je bil dosežen sporazum in stavke ne bo

10.01.2023 21:41

Zdravniška zbornica Slovenije pozdravlja, da je bil v postopku mediacije med Fidesom in Ministrstvom za zdravje dosežen sporazum in nas veseli, da posledično jutri zdravniške stavke ne bo. To bi bil skrajni ukrep, ki si ga zdravniki zaradi bolnikov ne želimo, da bi morali po njem poseči. 

Ker pa razmere v slovenskem zdravstvu v tem trenutju niso dobre in zdravniki vse teže delamo v izjemno zaostrenih razmerah, pričakujemo, da bodo odločevalci skupaj z zdravniško stroko takoj nadaljevali z dialogom in pripravo vseh potrebnih sprememb, ki bodo pripeljale do izboljšanja sistema tako za paciente kot zaposlene v zdravstvu. 

Potrebno je izboljšati dostopnost do zdravstvenih storitev, poskrbeti za ohranitev in krepitev javnega zdravstvenega sistem ter poskrbeti, da bodo zdravniki in zobozdravniki imeli pogoje za kakovostno in varno obravnavo bolnikov.

Zdravnike je potrebno razbremeniti nepotrebnih administrativnih obremenitev, da bodo imeli dovolj časa za paciente, prav tako morajo biti za svoje delo ustrezno in pravično nagrajeni.  

Današnji dogovor je prvi spodbuden korak, bodo pa za ureditev razmer potrebne resne in odločne spremembe. Zbornica bo pri tem še naprej konstruktivno sodelovala, predlagala rešitve in opozarjala na morebitne s stališča stroke neustrezne rešitve.

Objavljamo tudi Sklep o razveljavitvi sklepa o začetku splošne stavke zdravnikov in zobozdravnikov z dne 20.12.2022, ki ga je malo po 21. uri v javnost poslal Fides.