Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Rok za imenovanje odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti ostaja 17. 12. 2020

5.1.2021
Ker sprejeti PKP7 ne ureja morebitnega podaljšanja roka, koncesionarje opozarjamo, da v veljavi ostaja rok iz 41. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti. Rok za uskladitev se je tako iztekel 17. 12. 2020.

Preberite več


POMEMBNO: Rok za priznanje naziva na podlagi dela za specializaciji iz žilne kirurgije ter alergologije in klinične imunologije (odrasli) se izteka

4.1.2021
Vljudno vabimo vse, ki bi želeli pridobiti naziv specialista žilne kirurgije ali specialista alergologije in klinične imunologije (odrasli) na podlagi dela, da to storijo najkasneje 30. 4. 2021.

Preberite več


Cepljenje zaposlenih pri koncesionarjih in drugih izvajalcih zdravstvene dejavnost

4.1.2021
Iz Ministrstva za zdravje izvajalce zdravstvene dejavnosti prosijo, da čim prej pridobijo interes vseh zaposlenih v zdravstveni dejavnosti na posameznem območju in število potrebnih odmerkov posredujejo na ustaljen način.

Preberite več


PKP7 ne prinaša podaljšanja roka za imenovanje odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti pri koncesionarjih

30.12.2020
Rok v katerem so koncesionarji dolžni koncedentu sporočiti podatke o odgovornem nosilcu zdravstvene dejavnosti ostaja 17. 12. 2020.

Preberite več


Zbornica predlagala amandmaje k PKP7

29.12.2020
Zbornica je na poslanske skupine v okviru postopka sprejemanja PKP7 naslovila predloge amandmajev glede financiranja testiranja in financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah za zasebne izvajalce zdravstvene dejavnosti brez koncesije.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – klinična mikrobiologija

29.12.2020
Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite na naslov Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, s pripisom: JAVNI POZIV ZA IMENOVANJE KOORDINATORJA, do vključno 15. januarja 2021 (rok za oddajo vlog).

Preberite več


Zbornica ZZZS pozvala k odpravi nedopustne prakse v zvezi z izrekanjem prepovedi uporabe receptov za osebno rabo

28.12.2020
Zbornica je na ZZZS naslovila dopis, v katerem ga poziva k prenehanju nedopustnega omejevanja zdravnikove pravice do receptov za osebno rabo.

Preberite več


Po PKP 7 bi za prisilno upokojitev do konca 2022 pogoje izpolnilo 951 zdravnikov in zobozdravnikov ali 10 odstotkov vseh ​

28.12.2020
Že sedaj smo v Sloveniji po številu vseh zdravnikov na prebivalca na samem repu evropskih držav, s predlaganim ukrepom upokojevanja v PKP 7 pa bi se lahko ta razkorak le še povečal.

Preberite več


Dodatno pojasnilo k Navodilu za uveljavljanje povračila za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah

24.12.2020
Ministrstvo za zdravje je podalo dodatno pojasnilo k Navodilu za uveljavljanje zahtevkov v skladu s Pravilnikom o postopku in rokih za uveljavljanje zahtevkov iz 123. člena Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19.

Preberite več


Pojasnila Ministrstva za zdravje glede izvajanja samoplačniškega testiranja s strani zasebnih izvajalcev zdravstvene dejavnosti

23.12.2020
Ministrstvo za zdravje RS je odgovorilo na dopis zbornice, v katerem ga poziva k razjasnitvi vprašanja, ali lahko izvajalci, ki že imajo ustrezno dovoljenje za opravljanje zdravstvene dejavnosti, izvajajo samoplačniške mikrobiološke preiskave na virus SARS-CoV-2 neposredno pri pacientu, ne da bi bili uvrščeni na sklep Ministrstva za zdravje RS.

Preberite več


Dodatna pojasnila MZ v povezavi s cepljenjem proti virusu SARS-CoV-2

23.12.2020
Ali bodo v cepljenje proti virusu SARS-CoV-2 zajeti tudi zdravstveni delavci in sodelavci, zaposleni pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti s koncesijo. Objavljamo pojasnilo Ministrstva za zdravje, ki se nanašajo na vse zdravstvene delavce, torej tudi zasebne zdravnike in zobozdravnike ter pri njih zaposlene sodelavce.

Preberite več


Podaljševanje licenc - zbiranje kreditnih točk je kljub epidemiji omogočeno nepretrgoma

22.12.2020
Zbornica je že ob prvem valu epidemije takoj pričela s številimi spletnimi izobraževanji ter s tem zagotovila široke možnosti za pridobivanje kreditnih točk za podaljšanje licence. Vabimo vas, da si objave izobraževanj ogledate na našem portalu Domus Medica.

Preberite več


Ministrstvo izdalo Navodila za uveljavljanja zahtevkov v skladu s Pravilnikom o povrnitvi dodatka iz KPJS

21.12.2020
Ministrstvo za zdravje podalo navodila za uveljavljanja zahtevkov v skladu s Pravilnikom o povrnitvi dodatka za delo v rizičnih razmerah.

Preberite več


Odmevi in Odmevi o informatizaciji in digitalizaciji

17.12.2020
Tisti, ki se še spomnimo, kako je bilo z informatizacijo in digitalizacijo v začetku leta 2017, ko sem sama prevzela funkcijo, vemo, da je bil narejen ogromen napredek na obeh področjih in da smo uresničili vse predloge, ki jih je bilo glede na objektivne okoliščine mogoče.

Preberite več


Predlog ureditve nadomestila plače v primeru okužbe z virusom SARS-CoV-2

17.12.2020
Ministrstvo je v predlog interventnega zakona (PKP7) vključilo ureditev, s katero se zaposlenim na najbolj izpostavljenih deloviščih v primeru okužbe s COVID-19 pod določenimi pogoji zagotavlja upravičenje do polnega nadomestila plače.

Preberite več


Prof. dr. Bojana Beović izvoljena za predsednico

16.12.2020
Prejela je 3.154 glasov. Tanja Petkovič, dr. med., je prejela 2.706 glasov. Volilna udeležba je bila nekaj manj kot 51-odstotna, oddanih je bilo 5.895 glasov.

Preberite več


Osnutek PKP7 prinaša spremembe pogojev za odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti

15.12.2020
Vlada je v osnutku predloga PKP7 sledila predlogom zbornice, saj le-ta predvideva črtanje pogoja glede delovnih izkušenj odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Sprejet Pravilnik o uveljavljanju povračila za izplačilo dodatka iz KPJS

15.12.2020
Ministrstvo za finance RS je uredilo postopek povračila za financiranje dodatka iz 11. točke prvega odstavka 39. člena KPJS. Posebej je urejen tudi način povračila za zasebne izvajalce zdravstvenega varstva, ki dejavnost opravljajo v okviru mreže javne službe.

Preberite več


Sklepi Volilne komisije Zdravniške zbornice Slovenije

14.12.2020
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja aktualne sklepe Volilne komisije.

Preberite več


Odstop dveh članov volilne komisije

14.12.2020
Kot predsednica Zdravniške zbornice Slovenije sporočam, da sem bila seznanjena z odstopom dveh članov volilne komisije. Odstopila sta 13.12.2020.

Preberite več


Sporočilo volivcem: volitve nemoteno in neokrnjeno potekajo dalje

14.12.2020
Volilna komisija Zdravniške zbornice Slovenije vse poziva k udeležbi na volitvah in glasovanju po svoji vesti.

Preberite več


Vlada sprejela osnutek predloga sedmega zakonskega protikoronskega paketa (PKP7) ki predvideva tudi podaljšanje roka za določitev odgovornega nosilca pri koncesionarjih

14.12.2020
Vlada je na seji dne 9. 12. 2020 sprejela osnutek predloga Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19, ki predvideva tudi podaljšanje roka za določitev odgovornega nosilca pri koncesionarjih.

Preberite več


Pojasnilo kandidatke za predsednico prof. dr. Bojane Beović

12.12.2020
Objavljamo pisni odziv prof. dr. Bojane Beović, dr. med., v zvezi z očitki o domnevnih nepravilnostih pri izvajanju volilne kampanje.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje podalo dodatna pojasnila v zvezi z izvajanjem in financiranjem mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2

11.12.2020
Ministrstvo za zdravje podalo dodatna pojasnila v zvezi z izvajanjem in financiranjem mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2 ter poslalo čistopis navodil v zvezi z izvajanjem 41. člena ZZUOOP.

Preberite več


Zadnja priporočila NIJZ v zvezi z obravnavo zdravstvenih delavcev s sumom na okužbo SARS-CoV-2

11.12.2020
Zaradi nejasnosti glede ravnanja zaposlenih zdravstvenih delavcev in njihovih delodajalcev v primeru okužbe s SARS-CoV-2 objavljamo zadnja priporočila NIJZ z dne 26. 11. 2020.

Preberite več


Senca dvoma nad volitvami

10.12.2020
Že tri dni premišljujem o tem, kako naj se kot predsednica Zdravniške zbornice Slovenije odzovem na nepravilnosti, na katere so me opozorili nekateri člani. O sumu nepravilnosti sem obvestila volilno komisijo, ki pa me doslej ni seznanila s svojimi sklepi oziroma ukrepi. Včeraj sem podala tudi prijave na ustrezne državne organe.

Preberite več

Slika1

Letos za 30 odstotkov manj odkritih rakov ustne votline

9.12.2020
V decembru se začenja akcija preventivnih pregledov ustne votline, ki potekajo v ZD Nova Gorica, ZD Ljubljana, ZD Novo mesto in ZD Murska Sobota. Pacienti, ki opažajo spremembe v ustih, se na pregled naročijo sami po telefonu ali ali elektronski pošti.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje podalo dodatna pojasnila glede financiranja dodatka za neposredno delo s pacienti, obolelimi za COVID-19

9.12.2020
Upravičeni do dodatka so vsi zaposleni v mreži javne zdravstvene službe, dodatek pa se izplačuje tudi v času epidemije. Ministrstvo poda še natančnejša pojasnila v zvezi s financiranjem dodatka za koncesionarje.

Preberite več


Smernice za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na socialnih omrežjih

8.12.2020
Na socialnih omrežjih se ponovno pojavljajo objave naših članov, ki v javnosti dvigajo prah.

Preberite več


Nezakonita praksa ZD Ljubljana – samoplačniški preventivni zdravstveni pregled študentov

7.12.2020
ZD Ljubljana mora vsem študentom, ki so pred 12. 11. 2020 morali sami kriti stroške preventivnega pregleda, da so nato pri njih lahko pričeli z delom, te stroške povrniti z zamudnimi obrestmi vred. V kolikor tega v roku 15 dni od prejema dopisa ne bodo storili, bo zbornica to prijavila Inšpektoratu RS za delo.

Preberite več


Zaradi cepljenja skoraj zanesljivo ne bo neplodnosti

7.12.2020
Stanko Pušenjak, dr. med.: "V zadnjih 24 urah je postalo nekaj kristalno jasno: zaradi cepljenja skoraj zanesljivo ne bo neplodnosti, kar do zdaj žal nikjer ni bilo dovolj jasno povedano s strani tistih, ki so za tovrstna pojasnila pooblaščeni, zadolženi in lahko za svoje izjave dajejo tudi zagotovila."

Preberite več


Ostro obsojamo vsakršne grožnje zdravnikom

6.12.2020
V teh težkih časih, ko se vsi moramo prilagoditi na spremenjene življenjske razmere, so grožnje zdravnikom, ki se po najboljših močeh trudijo za hudo bolne ljudi, zelo boleče in nerazumljive. Zato ponovno pozivamo k strpnosti in prebivalce prosimo, da se vzdržijo vsakršnih dejanj ustrahovanja in nasilja, saj le ta ne sodijo v demokratično družbo.

Preberite več


Obvestilo glavnim mentorjem in pooblaščenim ustanovam za zdravniške specializacije

4.12.2020
V letu 2021 poteče večjemu številu glavnih mentorjev za zdravniške specializacije mandat glavnega mentorja. Vlogo za imenovanje oz. podaljšanje mentorstva izpolnita pooblaščena ustanova in glavni mentor - in sicer vsaj 2 meseca pred potekom.

Preberite več


Novosti glede roka za določitev odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti s strani koncesionarjev

4.12.2020
Ministrstvo za zdravje v dopisu pojasnjuje, da naj bi se v t.i. PKP7 uredilo podaljšanje roka, v katerem morajo koncesionarji uskladiti odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti z določbami Zakona o zdravstveni dejavnosti.

Preberite več


Pojasnila ministrstva za zdravje v zvezi z izvajanjem in financiranjem rednega testiranja pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti in v socialno-varstvenih zavodih

4.12.2020
Ministrstvo za zdravje je podalo dodatna pojasnila v zvezi z izvajanjem in financiranjem rednega testiranja zaposlenih na prisotnost virusa COVID-19. Na Oddelku za pravne zadeve ugotavljamo, da pojasnila še vedno niso odpravila vseh nejasnosti, na katere je zbornica opozarjala.

Preberite več


Volitve 2020 - Glasujmo po svoji vesti in po regularnih poteh

3.12.2020
Volitve, na katerih kot člani izbiramo svoje predstavnike, so pogoj za demokratično oblikovanje najpomembnejših organov v zbornici – to je skupščine in predsednika. Vse člane zbornice pozivamo, da oddajo/te svoj glas izključno po svoji vesti in po regularnih poteh.

Preberite več


Odpremljena volilna gradiva za drugi krog predsedniških volitev

3.12.2020
Odposlani so bili volilni listi za drugi krog predsedniških volitev. Glasovanje poteka do 15. 12. 2020 do 14.00 ure.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje sprejelo dopolnitve navodil glede izvajanja in financiranja mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2

2.12.2020
Ministrstvo za zdravje je sprejelo dopolnitve navodil glede izvajanja in financiranja mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2 na podlagi 41. člena »PKP5«.

Preberite več


Do dodatka za delo s COVID-19 pacienti zasebni izvajalci brez koncesije upravičeni zgolj v primeru začasne razporeditve

1.12.2020
Ministrstvo za zdravje je z dopisom pojasnilo, da so do dodatka za delo s COVID-19 pacienti zasebni izvajalci brez koncesije upravičeni zgolj v primeru začasne razporeditve po 55. členu »PKP5«.

Preberite več

Slika 3

Poročilo ankete Povejte nam, kako vam gre II

1.12.2020
Zbiranje podatkov je potekalo od 5. 10. 2020 do 19. 11. 2020. Da so bili na testu pozitivni, je označilo skupaj 108 anketirancev. Objavljamo nekaj analiz podatkov, anketa pa bo širše predstavljena v naslednji številki revije Isis.

Preberite več