Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Upravljanje čakalnih seznamov in sistem eNaročanja

12.9.2019
Obveščamo vas, da v septembru po Sloveniji potekajo regijska srečanja Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije (ZIRS) z namenom razjasnitve nejasnosti predpisov in predstavitve možnih načinov doseganja skladnosti, s poudarkom na upravljanju čakalnih seznamov in sistemu eNaročanja.

Preberite več


Na krilih poezije in glasbe stopili v jesen

12.9.2019
Na literarno-glasbenem večeru 10. septembra smo prisluhnili baladni poeziji doktorja Andreja Ranta, ki jo je obarvala instrumentalna srednjeveška glasba v izvedbi Janeza Jocifa.

Preberite več


Poklicne kompetence in aktivnosti izvajalcev v dejavnosti zdravstvene nege – zdravniške organizacije na ministra naslovile pismo

10.9.2019
V pismu so vse štiri zdravniške organizacije vnovič opozorile, da dokument vodi v napačno, bolnikom škodljivo smer, ter dodatno utemeljile, zakaj.

Preberite več


Upravljanje čakalnih seznamov in sistem eNaročanja

9.9.2019
Za območni enoti Novo mesto in Krško je srečanje potrjeno in bo potekalo v SB Novo mesto v četrtek, 26. septembra 2019, z začetkom ob 11. uri, v sejni sobi na pljučnem oddelku (klet). Ker je število mest omejeno, je potrebna prijava.

Preberite več


Diagnozi »ZZZS« in »Politika« ali nekaj o kompetencah

4.9.2019
Skrajno nerazumno je, da se čaka na operacijo ali kakšno drugo zdravstveno storitev dolge mesece ali celo leta, ko bi bila lahko opravljena v 14 dneh in bi bil zaposleni po mesecu in pol nazaj na delovnem mestu. Tako pa se za nadomestila plač zmeče večkratnik stroška same operacije, opozarja Iztok Kos, dr. med., MBA in generalni sekretar ZZS.

Preberite več


Upravljanje čakalnih seznamov in sistem eNaročanja

3.9.2019
V septembru po Sloveniji potekajo regijska srečanja Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije. Za gorenjsko regijo je srečanje potrjeno in bo potekalo v SB Jesenice v četrtek, 12. septembra 2019, z ​začetkom ob 11. uri, v sejni sobi bolnišnice.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje nadzornika kakovosti za kirurške stroke

2.9.2019
Na poziv se lahko prijavijo kandidati, ki izpolnjujejo pogoje za imenovanje za glavnega mentorja in imajo izkazana znanja s področja vodenja kakovosti. Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev sprejemamo do vključno 30. septembra 2019.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij

2.9.2019
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij za naslednja specialistična področja: abdominalna kirurgija, javno zdravje, kardiovaskularna kirurgija, klinična genetika, nevrokirurgija, ortopedska kirurgija, psihiatrija in radiologija. Vloge sprejemamo do vključno 30. septembra 2019.

Preberite več

Odprtje razstave Bojane Kavčič – Fortunat, dr. dent. med., in Dareta Trobca

Razstavi »Njene« in »Ona«

14.8.2019
11. septembra 2019 bo v galeriji Domus medica Zdravniške zbornice Slovenije odprtje dvojne razstave. Slikarska opusa bosta predstavila Bojana Kavčič – Fortunat, dr. dent. med., in Dare Trobec.

Preberite več


Rešitve v Aneksu št. 2 k SD 2019 ne razbremenjujejo zdravnikov na primarni ravni ​

22.7.2019
Ugotavljamo, da rešitve ne sledijo predlogom ZZS za spremembe Splošnega dogovora in ne razbremenjujejo zdravnikov v primarnem zdravstvu ter ne izboljšujejo oskrbe prebivalcev Slovenije. Vnovič opozarjamo, da brez odločnejših, ciljno usmerjenih in finančno podprtih ukrepov razmer v slovenskem zdravstvu ne bo mogoče izboljšati.

Preberite več

Literano glasbeni večer_bilten

Literarno-glasbeni večer "Balade in srednjeveška glasba"

22.7.2019
10. septembra 2019 vas ob 19. uri vabimo v Domus Medica na literarno-glasbeni večer.

Preberite več


Uvedba eBOL ni usklajena z Zdravniško zbornico Slovenije

17.7.2019
Zdravniška zbornica Slovenije zahteva, da se uvedba eBOL prestavi na obdobje, ko bodo vključeni predlogi, ki so bili s strani zdravnikov že podani, in predlogi, ki se bodo pojavili v podaljšanem testnem obdobju.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije pozdravlja izbiro Janeza Poklukarja za vodenje UKC Ljubljana ​

12.7.2019
To, da je bil na mesto generalnega direktorja izbran kandidat, ki se je izkazal s svojimi rezultati in dosedanjim dobrim strokovnim in vodstvenim delom, je s političnega vidika pozitiven znak za zdravstveni sistem. Doktorju Janezu Poklukarju izrekamo vso podporo in mu na novem delovnem mestu želimo uspešno delo.

Preberite več


Vse štiri zdravniške organizacije ostro nasprotujemo zamiku uvedbe enotne tobačne embalaže ​

28.6.2019
V predlagani spremembi zakona, s katero bi zamaknili uvedbo enotne tobačne embalaže in obstoječe stanje obdržali še 3 leta dlje, vidimo veliko škodo za zdravje državljanov, zato sprejetju zakona ostro nasprotujemo.

Preberite več

Arbitraža_SD_aneks 2_27 06 2029_minister_predsednica_bilten

O Aneksu št. 2 k Splošnemu dogovoru za 2019 bo odločala vlada

27.6.2019
Predsednica dr. zdenka Čebašek - Travnik je ob robu arbitraže poudarila, da je ključno z Aneksom št. 2 zagotoviti financiranje Aneksa št. 1 in pa zagotoviti financiranje programov, ki bi privedli do skrajševanja čakalnih dob.

Preberite več

naslovka

»Imam sladkorno, a sladkorna nima mene«

20.6.2019
Ker število sladkornih bolnikov v Sloveniji in tudi povsod po svetu narašča, želita Zveza društev diabetikov Slovenije in Zdravniška zbornica Slovenije s kampanjo ozaveščati o bolezni in širiti sporočilo, da je z njo mogoče aktivno in kakovostno živeti.

Preberite več

pfeifer1 (002)

Nagrada prim. dr. Pfeiferju za film o njegovi minimalno invazivni operativni tehniki

14.6.2019
Na kongresu Ameriškega združenja za kataraktno in refraktivno kirurgijo (American Society for Cataract end Refractive Surgery) v San Diegu ZDA je prim. dr. Vladimir Pfeifer, svetovno priznani očesni kirurg, prejel prvo nagrado za film o inovativni minimalno invazivni operativni tehniki implantacije umetne šarenice in umetne leče.

Preberite več

Usposabljanje iz vodstvenih kompetenc

Program Vodstvene kompetence za zdravnike in zobozdravnike zaključila druga generacija slušateljev ​

11.6.2019
Programa se je udeležilo 20 zdravnikov in zdravnic ter zobozdravnikov in zobozdravnic, skupaj s prvo generacijo pa že 44. Približno polovica udeležencev že opravlja vodstvene naloge v zdravstvenih zavodih. Oktobra 2019 pa naj bi usposabljanje začela že tretja generacija.

Preberite več


Predpisovanje receptov za osebno rabo – ZZZS ni upošteval predloga zbornice

4.6.2019
Kljub temu je mogoče, da se ta sprememba na podlagi pripomb iz javne razprave, ki poteka do 28. 6. 2019, še vedno vključi v končni predlog spremembe Pravil OZZ, o katerem bo odločala skupščina ZZZS. Zbornica bo zato ponovno podala ta predlog. Pozivamo pa tudi vse člane, da oddate svoje pripombe ZZZS.

Preberite več


Zbor zobozdravnikov

3.6.2019
Namen zbora je poenotenje stališč slovenskih zobozdravnikov in oblikovanje skupnega poziva odločevalcem. Dogodek je namenjen izključno zobozdravnikom in ni odprt za javnost. Zaradi organizacije dogodka je potrebna prijava.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij s področja dentalne medicine

3.6.2019
Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite na naslov Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, s pripisom: JAVNI POZIV ZA IMENOVANJE KOORDINATORJEV SPECIALIZACIJ S PODROČJA DENTALNE MEDICINE, do vključno 3. julija 2019 (rok za oddajo vlog).

Preberite več


Vabilo na usposabljanje »Priprava strukturiranih intervjujev«

3.6.2019
Usposabljanje bo potekalo dne 10.06.2019 in dne 17.06.2019 na Zdravniški zbornici Slovenije, Dunajska 162, 1000 Ljubljana. Prijave so mogoče preko spletne strani Domus Medica

Preberite več

Skupšlina_23 05 2019_govor minister_bilten

Minister Aleš Šabeder na skupščini zbornice o prioritetah za letos in prihodnje leto

30.5.2019
Minuli četrtek se je 97. izredne seje skupščine Zdravniške zbornice Slovenije, ki je bila sklicana z eno samo točko dnevnega reda: Dekompenzacija slovenskega javnega zdravstva, udeležil tudi minister za zdravje Aleš Šabeder. Med prednostnimi nalogami MZ je izpostavil zakonodajo, sanacijo bolnišnic in največji izziv: čakalne dobe.

Preberite več

Magnolija kvartet

Koncert godalnega kvarteta Magnolija z gosti

30.5.2019
Cikel klubskih koncertnih večerov v sezoni 2018/2019 bomo zaključili z godalnim koncertom kvarteta Magnolija z naslovom “Skok v poletje”. Vljudno vabljeni!

Preberite več


Junijska koncertna turneja zdravniškega orkestra Camerata Medica

29.5.2019
Vabljeni na junijsko koncertno turnejo zdravniškega orkestra Camerata Medica po Sloveniji.

Preberite več

IMG_6047

9 od 10 zdravnikov je že bilo žrtev ali priča nasilju v svojem delovnem okolju – Naročanje najpogostejši razlog za nasilje nad zdravniki in zobozdravniki

21.5.2019
Najpogostejši povod za izbruh nasilja nad zdravniki in zobozdravniki je organizacija dela (naročanje in predolgo čakanje v čakalnici) v 63,9 %, sledijo mu psihični vzroki na strani povzročitelja v 49,4 % ter neupravičena zahteva po napotitvi v 36 %.

Preberite več


In vendar se premika …

16.5.2019
Pogumna odločitev vlade, ki je Aneks potrdila, je prvi signal, da je minister Aleš Šabeder razumel sporočila zdravnikov in jih znal predstaviti članom vlade na način, da so Aneks št. 1 potrdili.

Preberite več

Minister_srečanje z mladimi_bilten

Srečanje mladih zdravnikov z ministrom za zdravje

16.5.2019
V zelo iskrenih in odprtih predstavitvah so mladi zdravniki povedali, kako je zdravstveni sistem videti skozi njihove oči. Minister Aleš Šabeder pa si je za srečanje vzel kar dve uri in na koncu v razpravi podal nekaj svojih odgovorov na vprašanja in pogledov na problematiko.

Preberite več

Foto: Tamino Petelinšek/STA

ZD Ljubljana, prof. dr. Marjeta Zorc in zdravnica Jožica Maučec Zakotnik so prejemniki državnih odlikovanj

14.5.2019
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil državna odlikovanja.

Preberite več

Koordinacije zdravniških organizacij (KZO), 9. maja 2019, izjava za medije

KZO: Zdravstvo je v hudi, hudi krizi - za najbolj deficitarne specializacije znova zelo malo zanimanja ​

13.5.2019
»Od tega javnega razpisa si ne moremo obetati, da bo v naslednjih petih letih dovolj družinskih ali urgentnih zdravnikov,« je po seji KZO za medije dejala predsednica ZZS dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Po ocenah stroke namreč primanjkuje 300 družinskih zdravnikov, zato je v imenu KZO opozorila, »da je zdravstvo v hudi, hudi krizi«.

Preberite več

Zdravniška zbornica Slovenije na sestanku pri ministru Šabedru  ​

Vodstvo Zdravniške zbornice Slovenije na sestanku pri ministru Šabedru ​

10.5.2019
Pogovor je bil namenjen aktualnim vprašanjem in sodelovanju v prihodnje.

Preberite več

Novinarska - Slovenska zobozdr odprava_109 (Small)

Prva zobozdravnika sta se vrnila s humanitarne odprave v begunskem centru Moria na grškem otoku Lezbos

10.5.2019
Jure Poglajen, dr. dent. med., je skupaj z zobozdravnico Liljano Nikolić, dr. dent. med., konec aprila in v začetku maja v okviru Slovenske zobozdravstvene odprave preživel prostovoljne (humanitarne) delavnike v namestitvenem centru Moria na grškem otoku Lezbos.

Preberite več

100 let Medicinske fakultete v Ljubljani

100 let Medicinske fakultete v Ljubljani

9.5.2019
Izjemen umetniški dogodek, ki so ga avtorji poimenovali »Nemogoče telo«, je združil ogromen potencial zdravnikov in študentov medicine – tokrat v vlogi vrhunskih umetnikov – ter je bil nagrajen z dolgim aplavzom. Za vse tiste, ki prireditve niste mogli spremljati v živo, smo pripravili povezavo na posnetek.

Preberite več

Minister in predsednica

Srečanje mladih zdravnikov z ministrom za zdravje

9.5.2019
15. maja 2019 ob 16. uri se bo minister za zdravje Aleš Šabeder na Zdravniški zbornici Slovenije srečal z mladimi zdravniki in študenti 6. letnika medicine ter absolventi.

Preberite več


Izjava Koordinativnega telesa družinske medicine za Skupščino Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), za medije in zainteresirano javnost ​

8.5.2019
Izgleda, da Upravni odbor ZZZS in službe ZZZS ne upoštevajo sklepa svoje skupščine, niti ne sprejemajo predlogov ministrstva za zdravje in stroke družinske medicine ter ne uvidijo, da samo z zunanjo prisilo k delu preko zmožnosti in celo možnim kaznovanjem ni več mogoče obvladovati situacije (zdravnikov).

Preberite več


Izzivi pri obravnavi pacientov s HIV – klubski pogovorni večer

3.5.2019
V sredo, 22. maja, ob 18. uri Zdravniška zbornica Slovenije za svoje člane organizira klubski pogovorni večer na temo: "Izzivi pri obravnavi pacientov s HIV". Osrednji gost bo prof. dr. Janez Tomažič, dr. med., iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKCL.

Preberite več


Zdravniške zbornice sprožila postopek zaradi zavajajočega oglaševanja

3.5.2019
Na podlagi prijave je ZIRS izdal opozorilo, da potrošnikom odsvetuje nakup zobne paste Denta Seal na spletni strani http://si1.dentaseall.pro/. Zdravniška zbornica Slovenije je prijavo podala, ker je želela preprečiti očitno zavajanje uporabnikov, saj zobna pasta z učinkom, kot ga navaja oglas, ne obstaja.

Preberite več


Nova zavarovalna vsota za zdravnike in zobozdravnike

26.4.2019
Rok za uskladitev višine zavarovalnih vsot je 90 dni Začel je veljati (nov) S K L E P o zavarovanju zdravnikov in doktorjev dentalne medicine za škodo, ki bi lahko nastala pri njihovem delu, za leto 2019.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije zavrača podtikanja, da je obsedena s privatizacijo zdravstva ​

25.4.2019
V tem, da se odkrito pogovarjamo o vseh vidikih slovenskega zdravstvenega sistema in iščemo možne rešitve za trenutne razmere v dobro pacienta, v zdravniški zbornici ne vidimo nobenega znaka za kakršno koli obsedenost ali podpiranje »plazeče se privatizacije«.

Preberite več


Administrativna razbremenitev družinskih zdravnikov - dogovorjeni in že izvedeni ukrepi s strani ZZZS

24.4.2019
ZZZS je opozoril sekundarno raven, da lahko spremenijo in dodajo VZS pri istem zdravstvenem stanju (na podlagi iste napotnice se lahko opravijo še druge storitve in več VZS-jev) in v zvezi z dopustom za nego bolnega otroka od zdravnikov ne bo več zahtevana razlaga, zakaj je roditelj dobil bolniški dopust, ker bi nego lahko opravil drugi roditelj.

Preberite več