Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Uvrstitev članov, zaposlenih pri pravni ali fizični osebi zasebnega prava, v regijo zasebnih zdravnikov Slovenije

21.12.2023 14:49

Spoštovani člani Zdravniške zbornice Slovenije,

 

V maju 2024 bodo predvidoma potekale redne volitve predsednika Zdravniške zbornice Slovenije in poslancev skupščine Zdravniške zbornice Slovenije, zato tiste člane zdravnike ali zobozdravnike (v nadaljevanju: zdravniki), ki ste po podatkih registra zdravnikov zaposleni pri pravni ali fizični osebi zasebnega prava, obveščamo, da se lahko opredelite za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije.

 

Poslovnik o delu skupščine, izvršilnega odbora ter njunih organov (Poslovnik) v 15. členu med drugim določa, da se v regiji zasebnih zdravnikov Slovenije združujejo samozaposleni zasebni zdravniki in tisti zdravniki, zaposleni pri pravnih in fizičnih osebah zasebnega prava, ki se na podlagi poziva zbornice opredelijo za to regijo. To določilo Poslovnika se nanaša na zdravnike in zobozdravnike, saj regija zasebnih zdravnikov Slovenije zajema tako zasebne zdravnike kot zasebne zobozdravnike.

 

Članom zbornice, ki ste po podatkih registra zdravnikov na dan 17. 12. 2023 zaposleni pri pravni ali fizični osebi zasebnega prava, bo zbornica po navadni pošti v naslednjih dneh poslala dopis, h kateremu bo priložen obrazec Izjava – opredelitev za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije. Pošta v zvezi s pozivom za regijo se bo navedenim članom posredovala na njihov stalni naslov v Republiki Sloveniji, naveden v registru zdravnikov, če tega nimajo, pa na naslov za pošiljanje pošte v Republiki Sloveniji, naveden v registru zdravnikov. Članom zbornice, ki v registru zdravnikov nimajo navedenega niti stalnega naslova v Republiki Sloveniji niti naslova za pošiljanje pošte v Republiki Sloveniji, se bo pošta v zvezi z pozivom za regijo posredovala na njihov naslov v tujini.

 

V skladu z zgoraj povzetim določilom Poslovnika vljudno prosimo, da nam najkasneje do 14. 1. 2024 sporočite (do konca tega dne mora zbornica prejeti vašo opredelitev), ali se opredeljujete za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije in želite, da vas uvrstimo v to regijo. To naredite z izpolnitvijo obrazca. Prosimo vas, da izpolnjeni in podpisani obrazec (Izjava – opredelitev za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije), s katerim izražate svojo voljo, posredujete na enega izmed sledečih načinov:

-  po klasični pošti na naslov Zdravniške zbornice Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, pripis: »Izjava za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije«,

- skeniranega po elektronski pošti na e-naslov maja.benedicic@zzs-mcs.si, zadeva: »Izjava za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije«.

 

V kolikor ocenjujete, da so podatki iz registra zdravnikov neskladni z vašo zaposlitvijo, pa vas obveščamo, da vašo spremembo podatkov o zaposlitvi lahko javite ge. Lidiji Zupančič (lidija.zupancic@zzs-mcs.si). Šele, ko bo iz podatkov v registru zdravnikov izhajalo, da ste zaposleni pri pravni ali fizični osebi zasebnega prava, lahko podate izjavo o opredelitvi za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije. To naredite z izpolnitvijo zgornjega obrazca »Izjava – opredelitev za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije« (dostopen tudi na tej povezavi), ki ga mora zbornica prejeti najkasneje do 14. 1. 2024.

 

Izjave za uvrstitev v regijo zasebnih zdravnikov Slovenije, ki jih bo zbornica prejela po 14. 1. 2024, se ne bodo upoštevale pri razporejanju v to regijo.

 

Rene Male, dr. dent. med.,

predsednik volilne komisije Zdravniške zbornice Slovenije