Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

(REGIJSKI OBISK) Srečanje s člani in vodstvi zdravstvenih ustanov v Novem mestu

16.02.2023 18:34

Delegacija Zdravniške zbornice Slovenije pod vodstvom prof. dr. Bojane Beović je bila danes na regijskem obisku v Novem mestu. V Splošni bolnišnici Novo mesto se je srečala z v. d. strokovnega direktorja Boštjanom Kersničem, direktorico doc. dr. Mileno Kramar Zupan in strokovnimi vodji in predstojniki oddelkov.

Obisk je delegacija nadaljevala v ZD Novo mesto, kjer jo je sprejela direktorica zavoda asist. mag. Alenka Simonič, dr. med., spec. spl. med. z vodstveno ekipo, ki je zbornici predstavila izzive na področju primarne ravni.

 

Po obisku v ZD Novo mesto je sledilo srečanje s kirurgom prim. mag. Andrejem Šikovcem. Začetki njegovega podjetja Avelana segajo v leto 2003, ko je s svojo zagnanostjo in idealizmom ustanovil žilno ambulanto, z željo po učinkovitem in minimalno invazivnem načinu zdravljenja pacientov z obolenji venskega sistema. Prvi v Sloveniji in širši regiji je začel z endovaskularnim laserskim zdravljenjem krčnih žil, ki se v primerjavi s klasično »stripping« kirurško tehniko izvaja v lokalni anesteziji, občutno zmanjša bolečine ter skrajša obdobje okrevanja po posegu.

V popoldanskem delu je sledil osrednji del – srečanje s člani zbornice. Program se je začel s predavanjem prof. dr. Boruta Škodlarja – na temo spopadanja s stresom in doseganja notranje umiritve. Nato pa je prof. dr. Bojana Beović na kratko predstavila delo zbornice. Sledila je razprava o izzivih in pričakovanjih članov, ki jih imajo do zbornice, ter vprašanja. Program se je končal z druženjem in pogostitvijo.