Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dodaten način dostopa do e-poslovanja zbornice

30.05.2023 11:47

S tem tednom je omogočeno članom vročanje dokumentov preko portala e-Uprava. Kaj to pomeni v praksi? Namesto pisnega prejemanja dokumentov in prevzemenja na klasični pošti, lahko odprete elektronski predal, kamor boste prejemali elektronsko vsa zbornična uradna pisanja (odločbe, sklepi, posoptki po ZUP,...). Po novem je sistem e-poslovanja integriran z e-Upravo.

Kaj je varen elektronski predal - VEP?  

VEP je elektronski naslov uporabnika v informacijskem sistemu za varno elektronsko vročanje, ki ga upravlja izvajalec storitev varnega elektronskega vročanja. V zborničnem primeru sta to podjetje EIUS (omogoča vročanje in pošiljanje dokumentov) in po novem tudi e-Uprava (omogoča vročanje dokumentov).  

Pogoj za e – poslovanje je, da imata obe stranki, tako pošiljatelj kot prejemnik, odprt VEP. 

Kaj mora član storiti, da lahko vzpostavi e-poslovanje? 

Člani, ki se boste vključili v e-poslovanje z Zbornico (ali katerimkoli drugim subjektom) morate: 

  • imeti kvalificirano digitalno potrdilo, v kolikor pa ga še nimate, ga lahko brezplačno pridobite. Na portalu e-uprave je dostopna Vloga SIGEN-CA, ki jo izpolnijo in odnesejo na najbližjo upravno enoto. 

  • vzpostaviti VEP na spletni strani: 

  • https://vep.si/ po navodilih za registracijo, ki so dostopna na njihovi strani. Za pomoč pri registraciji se lahko obrnete: pisarna@eius.si ali na tel. št.: 01 426 53 76. 

  • e-Uprava po navodilih za registracijo, ki so dostopna na njihovi strani. Za pomoč pri registraciji se lahko obrnete: ekc@gov.si ali na tel. Št.: 080 2002 (pon.- petek: 8.00-22.00) 

  • vnesti svoj VEP naslov v profil člana na spletni strani ZZS pod razdelek »Splošni podatki – E-poslovanje«. V primeru težav pri vstopu v intranet, dodelitev uporabniškega imena in gesla se le te sporočite na: podpora@zzs-mcs.si. 

Slika 1: Profil člana – podatek o VEP naslovu 

 

Vsem članom, ki imate vpisan VEP-naslov, bo vsa uradna pošta posredovana elektronsko v navedeni predal. 

Vse o VEP se nahaja tukaj>>

Oddelek za informatiko 
Zdravniška zbornica Slovenije