Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Mednarodni znanstveni simpozij Biochemistry and molecular genetics in medicine

28.06.2023 11:15

Inštitut za biokemijo in molekularno genetiko (IBKMG) Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ob 50-letnici inštituta (1972-2022) in 30-letnici Medicinskega centra za molekularno biologijo (MCMB) (1992-2022) organizira mednarodni znanstveni simpozij Biochemistry and molecular genetics in medicine (Biokemija in molekularna genetika v medicini), ki bo potekal od 6.-7. julija 2023 na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Več informacij in program srečanja: https://www.mf.uni-lj.si/ibk/dogodki

IBKMG in MCMB sta v desetletjih svojega obstoja pomembno zaznamovala razvoj področja biokemije in molekularne biologije, tako na področju temeljnih raziskav, kot tudi na področju translacijskih raziskav in prenosa  novih tehnologij v klinično prakso. Člani IBKMG in MCMB zelo uspešno sodelujemo tudi s številnimi vrhunskimi raziskovalnimi ustanovami po svetu in tako odpiramo vrata novim znanjem. Poleg raziskovanja je naše ključno poslanstvo tudi izobraževanje in prenos znanja na mlajše generacije v okviru dodiplomskega študija, še zlasti pri izobraževanju študentov medicine in dentalne medicine, kot tudi v okviru interdisciplinarnih doktorskih študijev Biomedicine in Bioznanosti.

Znanstveni simpozij z mednarodno udeležbo je namenjen predstavitvi laboratorijev in raziskovalnih centrov, ki delujejo v okviru IBKMG, njihove ekspertize in najpomembnejših raziskovalnih dosežkov ter znanstvenih sodelovanj z raziskovalci in ustanovami doma in po  svetu.

Srečanje je namenjeno zdravnikom in drugim zdravstvenim delavcem, raziskovalcem s področja biomedicine in bioznanosti, študentom medicine, dentalne medicine in drugih naravoslovnih področij, pa tudi bolnikom in širšim javnostim, ki jih zanima področje biokemije in molekularne genetike. 

Kreditne točke ZZS: v postopku

Simpozij je kot izpopolnjevanje iz področja laboratorijske medicine s strani ZLMS ovrednoteno s 16 točkami SILM.

Srečanje bo v celoti potekalo v angleškem jeziku.

Udeležba na srečanju je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko spletne strani.

Lepo vabljeni!

Inštitut za biokemijo in molekularno genetiko
prof. dr. Vita Dolžan, dr. med., spec. lab. med. gen., predstojnica