Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Kroženje v tujini in navodila za opravljanje specializacije

21.06.2023 11:55

Zbornica je v zadnjih mesecih prejela večje število vlog za opravljanje dela programa specializacije v tujini, ki so bile oddane tik pred zdajci. V luči navedenega specializante obveščamo, da lahko tekom specializacije opravljate del kroženj v tujini, skupno največ v trajanju 12 mesecev. Od tega mora biti vsaj četrtina predlaganega kroženja v tujini iz ožje specialnosti specializanta. Vlogo je treba na Zbornico nasloviti najmanj dva meseca pred želenim odhodom na kroženje v tujino. Vloge za kroženje v tujini namreč obravnava in odobri Komisija za podiplomsko usposabljanje zdravnikov, ki zaseda enkrat mesečno. Pred oddajo vloge morajo biti v E-list vnesena vsa kroženja in podane ocene mentorjev, vlogi pa mora biti obvezno priložen Letni razgovor z glavnim mentorjem.

Vlogo specializanti oddate na obrazcu, ki je dostopen na spletni strani Zbornice: https://www.zdravniskazbornica.si/docs/default-source/specialiacije/navodila-za-opravljanje-specializacij/vloge-in-obrazci-za-specializante/vloga-za-kro%C5%BEenje-v-tujini-december22.pdf?sfvrsn=f1f33f36_0

Glavni mentor in nacionalni koordinator specializacije morata v vlogi za specializantovo kroženje v tujini izčrpno utemeljiti namen kroženja v tujini in prednosti predlaganega usposabljanja v tujini ter kakšen doprinos bo tako kroženje v tujini imelo za javno zdravstvo v Sloveniji.

V primeru odobritve opravljanja dela specializacije v tujini, specializantu, skladno z določili Pravilnika o višini sredstev za specializacije za potrebe mreže javne zdravstvene službe, ki se zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 30/21), pripadajo enaki zneski, kot bi mu pripadali, če bi to kroženje opravil v pooblaščeni ustanovi v Republiki Sloveniji. Na podlagi mnenja Ministrstva za javno upravo in Ministrstva za zdravje so specializanti, ki del programa specializacije opravijo v tujini, upravičeni do povračila dodatkov in drugih prejemkov v skladu z Uredbo o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini, in sicer iz proračuna Republike Slovenije.

Specializante vljudno prosimo, da si pred pričetkom opravljanja specializacije in tudi v času opravljanja specializacije, preberete Navodila za opravljanje specializacije, ki so objavljena na spletni strani Zbornice, in jih ob vsakokratnih spremembah redno osvežujemo. Nazadnje so bila navodila osvežena v mesecu juniju 2023 in sicer v delu, ki se nanaša na delo specializantov enkrat tedensko pri delodajalcu (točka 5. Navodil za opravljanje specializacije). V primeru dodatnih pojasnil oziroma morebitnih nejasnosti pa smo vam z veseljem na voljo za pomoč na Oddelku za specializacije: Klara.Zupancic@zzs-mcs.si in Tina.Sapec@zzs-mcs.si

Oddelek za specializacije