Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Nemoč in nezadovoljstvo zdravnikov zaradi nikoli uresničenih obljub

30.01.2024 15:20

Izjava predsednice zbornice prof. dr. Bojane Beović ob nadaljevanju stavkovnih aktivnosti: 

Po današnjem srečanju z zdravniki v Slovenj Gradcu ocenjujem, da se bodo zdravniki množično odločili za delo striktno skladno z zakonodajo. 


Zdravniki na ta način v izražamo nezadovoljstvo in nemoč zaradi nikoli uresničenih obljub o nujnih zdravstvenih spremembah, ki bi nam omogočile bolj kakovostno delo z bolniki. Pogrom nad zdravniki, ki ga zaznamo v medijih, pri katerem gre pogosto za sovražni govor, je daleč od tega, kako ljudje v resnici razumejo delo zdravnikov. Takšen odnos je še bolj strnil zdravniške vrste, zato pričakujem, da se bodo števili odločili, da delajo skladno z zakonodajo, torej enako kot večina državljanov - 40 ur, oziroma pet dni tedensko. Glede na dolgoletno kadrovsko zanemarjanje bo delo skladno z zakonodajo hitro pokazalo, da z obstoječim številom zdravnikov - ki jih po mednarodnih podatkih za dosego evropskega povprečja manjka kar tisoč - ni mogoče opraviti vsega dela, ki ga država od nas pričakuje ali celo zahteva.

Zdravniškega dela ne organizirajo zdravniki sami. Delo mora vedno organizirati delodajalec - tudi v spremenjenih razmerah doslednega upoštevanja zakonskih omejitev, bo to naloga in odgovornost delodajalca. 

V Zdravniški zbornici Slovenije pričakujemo, da se bo vladna stran držala podpisanih zavez in se bo stavka čim prej končala.

Na povezavi si lahko preberete sporočilo Fidesa po današnji novinarski konferenci: https://www.sindikatfides.si/obvestila/sporo%C4%8Dilo-po-novinarski-konferenci-30012024