Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

(Zdravniški kino) Varuhi formule - 15. 2. 2024 ob 18.00

30.01.2024 12:23

Vabimo vas na projekcijo filma "Varuhi formule" in strokovno osvetlitev prve presaditve kostnega mozga v četrtek, 15. februarja, ob 18. uri v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije. Med 18. uro in 18.30 bo potekal prevzem kart, projekcija se prične ob 18.30. 

Film, posnet po resnični zgodbi, režiserja in igralca Dragana Bjelogrlića VARUHI FORMULE govori o nesreči leta 1958 v Vinči, zaradi katere bi lahko izgubilo življenje šest raziskovalcev. Odpeljali so jih  v pariško bolnišnico, kjer se zdravniki v želji, da poskusijo rešiti življenja, odločijo za eksperimentalno zdravljenje – za presaditev kostnega mozga. Tako je bila v tej pariški bolnišnici prvič v zgodovini izvedena transplantacija kostnega mozga.

Po projekciji filma bo pomen prve transplantacije osvetlil primarij dr. Jože Pretnar, pionir in dolgoletni vodja programa presaditev krvotvornih matičnih celic v Sloveniji.

Projekcija filma bo v sodelovanju s partnerjem Zdravniške zbornice Slovenije – UniCredit Bank.

Za člane Zdravniške zbornice Slovenije je ogled filma brezplačen, vabilo velja za dve osebi. 

Prijava ni več mogoča