Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Javni razpis specializacij s področja medicine in dentalne medicine

27.03.2024 16:54

Skladno z določili Zakona o zdravniški službi in Pravilnika o vrstah, vsebini, trajanju in poteku specializacij zdravnikov Zdravniška zbornica Slovenije dne 27. 3. 2024 objavlja razpis specializacij s področja medicine (za posamezne izvajalce, za območje celotne države in za znanega plačnika). Razpisni rok: 11. 4. 2024.

  • Prvi javni razpis specializacij zdravnikov 2024 za posamezne izvajalce in območje celotne države
  • Prvi javni razpis specializacij zdravnikov 2024 za posamezna specialistična področja z znanim plačnikom
  • Prvi javni razpis specializacij doktorjev dentalne medicine 2024 za posamezne izvajalce in za območje celotne države
  • Prvi javni razpis specializacij doktorjev dentalne medicine 2024 za posamezna specialistična področja dentalne medicine z znanim plačnikom

POVEZAVA DO RAZPISA >>>>

 

V razpisu je za potrebe mreže javne zdravstvene službe določenih 315 mest za zdravnike (170 za območje celotne države in 145 za znane izvajalce) in 5 mest s področja dentalne medicine (4 za območje celotne države in 1 mesto za znanega izvajalca).

Največje število specializacij je v tokratnem razpisu namenjenih:

  • 70 mest za področje družinske medicine,
  • 23 mest za področje pediatrije,
  • 18 mest za področje interne medicine,
  • 30 mest za področje urgentne medicine,
  • 10 mest za področje ginekologije in porodništva.


Več >>>>

"Zbornica pri pripravi razpisa sodeluje v komisiji pod okriljem ministrstva, kar pomeni, da razpis pripravi ministrstvo. Zdravniška zbornica se po strokah in ustanovah pozanima kakšne so razmere, tako pri pripravi razpisa aktivno sodeluje s konkretnimi podatki," je ob objavi Javnega razpisa specializacij s področja medicine in dentalne medicine, dejala predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.

"Razpis se je osredotočil na dva dela mladih zdravnikov. Eno je razpis za posamezne ustanove. Ta je smiseln tam, kjer obstaja bazen mladih zdravnikov, ki se zanimajo za delo v teh ustanovah. Drug del je, tako imenovani, nacionalni razpis, ki pomeni, da bomo imeli v državi specialiste določene stroke, ki bodo po koncu specializacije zaposleni glede na svoje preference in pogoje dela, ki jih jih bo bodo omogočili bodoči delodajalci. Na vsak način bodo delali v javnem zdravstvenem sistemu in zagotavljali storitve s svojega področja," je še dodala prof. dr. Beović

Ob tem je poudarila, da mladi zdravniki, še bolj izrazito kot prejšnje generacije, potrebujejo in pričakujejo ustrezne delovne pogoje. Za vse napore, ki jih bodo vložili v izobraževanje in kasneje v obravnavo bolnikov, torej v medicinske storitve. Zagotovitev ustreznih delovnih pogojev pa je moralna in etična dolžnost te države: "Mlade zdravnike je potrebno na vsak način zadržati v državi in obdržati na tistih delovnih mestih, kjer jih kot ljudje najbolj potrebujemo."