Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

MEDIACIJA

Mediacija je namenjena reševanju medsebojnih nesoglasij med:
- pacienti in zaposlenimi v zdravstvu,
- zaposlenimi v zdravstvu,
- različnimi oddelki in vodstvom,
- zdravstvenimi ustanovami,
- zdravstvenimi ustanovami in njihovimi poslovnimi partnerji,
- ostalimi vpletenimi v nesoglasja v zdravstvu.

OPREDELITEV POJMOV

MEDIACIJA je zaupen, neformalen, prostovoljen postopek, v katerem nepristranski in nevtralni mediator pomaga strankam, ki so v nesoglasju, doseči obojestransko sprejemljiv dogovor.
MEDIATOR je nevtralna oseba, ki vodi postopek mediacije. Postopek mediacije lahko vodita dva ali več strokovno usposobljenih mediatorjev.
MEDIANT je udeleženec v mediaciji, ki poskuša z drugim mediantom ob pomoči mediatorja najti skupno rešitev za sporno vprašanje med njima. Mediant mora sam aktivno iskati rešitve in spoštovati pravila mediacije.

Več o mediaciji tukaj>>

Navodila o izvajanju mediacije pri Zdravniški zbornici Slovenije

Zdravniška zbornica Slovenije v skladu s 4. členom Navodil o izvajanju mediacij pri Zdravniški zbornici Slovenije, ki jih je sprejel izvršilni odbor na svoji seji dne 10. 5. 2018, objavlja

JAVNI POZIV ZAINTERESIRANIM OSEBAM ZA VPIS V SEZNAM MEDIATORJEV PRI ZDRAVNIŠKI ZBORNICI SLOVENIJE


Mediator pri Zdravniški zbornici Slovenije je lahko oseba:
- z najmanj visokošolsko izobrazbo,
- z opravljenim najmanj 100-urnim programom usposabljanja iz mediacije izvedenim pri Zdravniški zbornici Slovenije ali pri Združenju zdravstvenih zavodov,
- zaželeno je, da ima izkušnje na področju zdravstva.

Oseba, ki želi biti vpisana v seznam mediatorjev pri Zdravniški zbornici Slovenije lahko vloži vlogo, ki mora obsegati naslednje podatke:
- Osebno ime,
- Datum in kraj rojstva,
- Kontaktne podatke, na katerih je dosegljiva,
- Poklic,
- Podatke o zaposlitvi,
- Življenjepis.

Zdravniška zbornica Slovenije poziva zainteresirane osebe, ki želijo biti vpisane na seznam mediatorjev, da vložijo vlogo najkasneje do 15. junija.
Svet za mediacijo pri Zdravniški zbornici Slovenije bo izmed prispelih vlog zbral osebe, ki izpolnjujejo zgoraj navedene pogoje in predlagal izvršilnemu odboru, da se jih vpiše v seznam.