Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Pripravništvo

Pred začetkom opravljanja pripravništva se zobozdravnik vpiše v register zdravnikov/včlani v zbornico. Več informacij najdete tukaj.

Obveznost zobozdravniškega pripravništva določa Zakon o zdravniški službi. Oseba, ki je pridobila strokovni naslov doktor dentalne medicine, se zaposli kot pripravnik. Pripravništvo traja eno leto in se konča s strokovnim izpitom. Po zaključenem pripravništvu in opravljenem strokovnem izpitu zobozdravnik lahko pridobi licenco za samostojno delo na področju dentalne medicine.

Zobozdravniki, ki imajo v Republiki Sloveniji priznano poklicno kvalifikacijo ˝doktor dentalne medicine˝, imajo status zobozdravnika z opravljenim strokovnim izpitom in pripravništva ne opravljajo.


Program pripravništva

Pripravništvo poteka po programu, ki ga predpiše minister, pristojen za zdravje.

Program pripravništva in strokovnega izpita za poklic zobozdravnik / zobozdravnica

List o pripravništvu in praktičnem usposabljanju ter Poročilo mentorja o opravljenem programu pripravništva


Pooblaščeni izvajalci

Pripravništvo se opravlja v zdravstvenih zavodih, pri zasebnih zdravstvenih delavcih in v drugih zavodih, ki opravljajo zdravstveno dejavnost in izpolnjujejo predpisane pogoje za izvajanje pripravništva ter so na predlog zbornice pooblaščeni s strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije.

Seznam pooblaščenih izvajalcev za izvajanje pripravništva zobozdravnikov

Vloga za pridobitev pooblastila

Informacije: Simona Mlakar Frumen, tel. 01 307 21 29, e-pošta: Simona Mlakar FrumenPoziv pripravnikom

Poziv-pripravnikom - dopis 

Tabela za vnos kroženj


Mentorji pripravnikom

Pripravništvo se opravlja pod neposrednim vodstvom in nadzorom mentorja.

Pogoji za imenovanje mentorjev


Prosta pripravniška delovna mesta

Pooblaščeni izvajalci za izvajanje pripravništva zobzdravnikov na Zdravniško zbornico Slovenije ažurno sporočajo sezname prostih in zasedenih delovnih mest za usposabljanje zobozdravnikov. Na podlagi teh podatkov si lahko v dogovoru s pooblaščenim izvajalcem oblikujete program pripravništva. V tabelah levo zgoraj najdete kontaktno osebo pooblaščenega izvajalca, njen e-naslov in telefonsko številko. Do podatkov o prostih in zasedenih delovnih mestih pri posameznem pooblaščenem izvajalcu pridete s klikom na ime pooblaščenega izvajalca.