Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Prijava nasilja nad zdravniki in zobozdravniki

Zdravstveno osebje ima, enako kot ostali zaposleni, pravico do varnega, stabilnega in urejenega delovnega okolja. Zdravniška zbornica Slovenije odločno podpira načelo ničelne tolerance do nasilja zdravnikov in zobozdravnikov, saj je njihova varnost hkrati tudi predpogoj za ustrezno in kakovostno obravnavo pacientov.

V ta namen je zbornica ustanovila delovno skupino za zaščito zdravnikov pred nasiljem, ki je pripravila celovit nabor aktivnosti za preprečevanje nasilnih incidentov v zdravstvu (smernice, evidentiranje nasilnih incidentov in izobraževanja za zdravnike). 

Obrazec za anonimno prijavo nasilnega dogodka se nahaja na tej POVEZAVI.

Splošne informacije, prijava nasilnih dogodkov in preventivni nasveti policije so dostopne na https://www.policija.si/.

Informacije o izobraževalnih dogodkih so dostopne na https://www.domusmedica.si/

Ostro obsojamo vsakršne grožnje zdravnikom


22. marec 2021 - Zbornica najostreje obsoja vsakršne grožnje, ki jih je deležen nevrokirurg iz UKC Maribor. Prav tako opažamo, da se povečuje nasilje nad zdravniki pri delu s pacienti v vsakodnevni praksi. Vsakršne grožnje in nasilje so nesprejemljive ter ne sodijo v sodobno, demokratično družbo. Več >>>>

Kontakt

Vesna Habe Pranjič, univ. dipl. prav.

tel.: 01 307 21 23

e-mail: Vesna Habe Pranjič