Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravnik specialist, ki je poklicno kvalifikacijo »zdravnik«, »zdravnik specialist« pridobil v tretji državi in ima ponudbo za delo v Republiki Sloveniji (ZPPKZ)

Pristojnost vodenja postopka priznanja poklicne kvalifikacije: Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije (v nadaljevanju: MZ)

Zdravniki, ki so poklicno kvalifikacijo zdravnik, zdravnik specialist, doktor dentalne medicine in doktor dentalne medicine specialist pridobili v tretjih državah in imajo ponudbo za delo v Republiki Sloveniji, imajo ob izpolnjevanju ostalih predpisanih pogojev možnost, da se jim prizna poklicno kvalifikacijo v Republiki Sloveniji na podlagi Zakona o priznavanju poklicnih kvalifikacij zdravnik, zdravnik specialist, doktor dentalne medicine in doktor dentalne medicine specialist (v nadaljevanju: ZPPKZ).

ZPPKZ se ne uporablja za osebe, ki so poklicno kvalifikacijo zdravnik, zdravnik specialist, doktor dentalne medicine in doktor dentalne medicine specialist pridobile pred 25. junijem 1991 v eni od republik nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije.

Tretja država je država, ki ni država članica Evropske unije, država članica Evropskega gospodarskega prostora ali Švicarska konfederacija.

Podelitev licence
Po predhodnem vpisu v register zdravnikov pri Zdravniški zbornici Slovenije se zdravniku oziroma zobozdravniku, ki mu je bila priznana poklicna kvalifikacija s strani MZ na podlagi ZPPKZ, na podlagi 7. člena Pravilnika o zdravniških licencah (v nadaljevanju: Pravilnik) licenco podeli na podlagi vloge.

Vloga za podelitev licence tukaj >>>

Pogoj za podelitev licence je vpis v register zdravnikov.

Obvezne priloge k vlogi: