Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Primarij Mateja Bulc odlikovana z medaljo za zasluge za življenjsko delo na področju razvoja in uveljavljanja družinske medicine

08.05.2024 20:45

Predsednica RS dr. Nataša Pirc Musar je dr. Matejo Bulc odlikovala z medaljo za zasluge za življenjsko delo na področju razvoja in uveljavljanja družinske medicine v Sloveniji in po Evropi ter prenašanje poslanstva na mlajše generacije.

Prim. doc. dr. Mateja Bulc je kot soustanoviteljica Katedre za družinsko medicino ključno prispevala k razvoju in uveljavitvi družinske medicine kot akademske stroke v Sloveniji. Je mednarodno uveljavljena strokovnjakinja na področju preventivne medicine in priljubljena zdravnica v Zdravstvenem domu Ljubljana, kamor se tudi po upokojitvi vrača in srčno opravlja svoje poslanstvo. S sodelovanjem v mednarodnih strokovnih in stanovskih organizacijah zdravnikov družinske medicine je Slovenijo zarisala na svetovni zemljevid. S sodelavci je dosegla, da je bila družinska medicina tudi v Sloveniji priznana kot obvezna specialnost za samostojno delo v tej stroki. Slovenski zdravniki družinske medicine so s tem postali strokovno enakovredni kolegom drugih specialnosti in vzor številnim drugim evropskim državam.

Prim. Bulc je tudi prejemnica najvišjega - Hipokratovega priznanja Zdravniške zbornice Slovenije. Kaj je povedala na podelitvi priznanja o svojem delu?