Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Prispevajte svoj glas proti nasilju v zdravstvu

10.05.2024 07:00

V okviru aktivnosti zbornice za zagotovitev čim večje varnosti dela zdravstvenih delavcev oz. sodelavcev in varnejše zdravljenje pacientov je bil pripravljen predlog Zakona o spremembi Kazenskega zakonika (v nadaljevanju: predlog zakona). Celotno besedilo predloga zakona je dostopno na tej povezavi, medtem ko se s povzetkom predloga zakona in razlogi za sprejem seznanite v majski številki revije ISIS (URL: https://online.pubhtml5.com/agha/nmya/#p=18).

Prof. dr. Bojana Beović, dr. med., prim. doc. dr. Nena Kopčavar Guček, dr. med., in Aleš Fischinger, dr. med., so z dopisom, ki sta ga naslovili na predsednico Državnega zbora RS, začeli postopek zbiranja 5000 podpisov podpore predlogu zakona, pri čemer je predsednica Državnega zbora RS določila 60 dnevni rok za zbiranje podpisov podpore, ki bo začel teči 10. maja 2024, potekel pa bo 8. julij 2024.

Zbornica vabi, da na enega izmed predpisanih načinov izrazite podporo predlogu zakona, pri čemer v nadaljevanju sledi povzetek postopka oddaje fizičnega in elektronskega podpisa podpore predlogu zakona:

ELEKTRONSKI PODPIS PREKO E-UPRAVE

1. Prijavite se na spletni strani e-Uprava ter najdite obrazec Podpora volivca pobudi za vložitev predloga Zakona o spremembi Kazenskega zakonika ALI kliknite neposredno na to povezavo >>>

Za prijavo je potrebno:

- kvalificirano digitalno potrdilo ali

- SMS pass ali

- nova elektronska osebna izkaznica.

Po prijavi z e-identiteto se vaši osebni podatki v obrazec prenesejo samodejno.

Za obdelavo obrazca lahko s seznama izberete katerokoli Upravno enoto, pri čemer zaradi obremenjenosti Upravno enoto Ljubljana odsvetujemo izbiro slednje.

2. E-podpišite obrazec

Elektronskih obrazcev vam ni treba tiskati, overjati in pošiljati na Zdravniško zbornico Slovenije.

FIZIČNI PODPIS

1. V poslovnem času organa obiščite katerokoli Upravno enoto ali krajevni urad Upravne enote

2.  Zaprosite za obrazec, s katerim bi izrazili podporo volivca pobudi za vložitev predloga zakona + obrazec izpolnite ALI natisnite že predizpolnjen obrazec (dostopen na tej povezavi >>>)

Obrazec lahko izpolnite v naprej, vendar ga morate podpisati pred uradno osebo na Upravni enoti ali na krajevnem uradu Upravne enote (v poslovnem času).
Pišite čitljivo, z velikimi tiskanimi črkami. Bodite pozorni na:
• IME IN PRIIMEK: naj bosta enaka kot na identifikacijskem dokumentu, ki ga predložite uradni osebi ob overitvi podpisa;
• DATUM ROJSTVA: dan – mesec – leto;
• STALNO PREBIVALIŠČE: naslov mora biti enak kot v identifikacijskem dokumentu, ki ga predložite ob overitvi podpisa: KRAJ – ULICA – HIŠNA ŠTEVILKA - OBČINA; izpišite vse besede, ničesar ne krajšajte;
• DAJEM PODPORO zahtevi oziroma pobudi za: 
obkrožite C. PZ, v kvadratek vpišite šifro 1052, pod vložitev predloga zakona pa vpišite: »NE! NASILJU V ZDRAVSTVU«


PRIMER IZPOLNJENEGA OBRAZCA >>>

3. Obrazec podpišite pred uradno osebo na Upravni enoti ali krajevnem uradu Upravne enote

4. Pošljite izpolnjen obrazec na naslov: 

Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana
Obrazec pošljite na zbornico čimprej, najkasneje do 8. 7. 2024