Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

dintinjana

Klubski literarni večer: O in ob pesmih kirurginje Veronike Dintinjana

15.3.2018
Lanska prejemnica Jenkove nagrade za pesniško zbirko V suhem doku (njeno drugo zbirko) je povedala, da je svoje pesmi prvič dala na preizkus pred mnogo leti, tako da jih je javno prebrala, in tudi danes daje svoje pesmi na tak način v presojo, preden nastane zbirka.

Preberite več

vaccination-2722937_960_720

Cepljenje proti nalezljivim boleznim - imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?

14.3.2018
Vabljeni na strokovno srečanje z okroglo mizo: Cepljenje proti nalezljivim boleznim - imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?, ki bo v četrtek, 5. aprila 2018, na Zdravniški zbornici Slovenije, Dunajska c. 162, Ljubljana (Modra dvorana).

Preberite več

Podelitev licencnih listin 07 03 2018_bilten

Slovesna podelitev licenčnih listin

8.3.2018
"Spoštovani starši, partnerji in otroci naših slavljencev. Ob tej priložnosti bi se želela zahvaliti tudi vsem vam, ki ste našim kolegicam in kolegom bili v oporo ves čas študija in usposabljanja. Verjamem, da jim boste tudi v prihodnje. Danes pa je čas in priložnost, da se skupaj poveselimo," je v nagovoru poudarila dr. Zdenka Čebašek-Travnik.

Preberite več


Koordinacije zdravniških organizacij ob razpravah o zakonskih predlogih glede legalizacije konoplje in drugih izdelkov z višjim deležem THC

8.3.2018
Koordinacija v obeh zakonskih predlogih prepoznava nestrokovnost tako po pravni (neupoštevanje mednarodne konvencije) kot po medicinski plati, saj noben zakonski predlog ne upošteva ugotovitev številnih raziskav, ki dokazujejo škodljive učinke uporabe izdelkov z visoko vsebnostjo THC na individualni in na populacijski ravni.

Preberite več

Mladi zdravniki_sptena stran_www

Mladi zdravniki: Tudi zdravniki zbolevamo in nismo odgovorni za čakalne dobe

7.3.2018
Mlada kirurginja Polona Studen Pauletič v videu o lastni izkušnji pacientke na intenzivnem oddelku, o lepotah dela v kirurgiji, težkih zgodbah, ki te spremljajo tudi izven službe in realnosti organizacije zdravstvenega sistema.

Preberite več

Licenčne listine_novovember 2018_2_spletna stran

Podelitev licenčnih listin in izbirni postopki za nove specializacije

7.3.2018
Nocoj bo na letošnji prvi svečani podelitvi licenčnih listin Zdravniške zbornice Slovenije - licenčne listine prejelo 46 doktorjev medicine in 8 doktorjev dentalne medicine. Z uspešno opravljeno specializacijo in specialističnim izpitom se bodo pridružili več kot 8.000 slovenskim zdravnikom in zobozdravnikom, ki opravljajo ta poklic.

Preberite več

Corpus Medicorum_spletna stran4

Zdravniški simfonični orkester iz Melbourna CORPUS MEDICORUM na evropski turneji

5.3.2018
3. aprila 2018 prihaja v Ljubljano zdravniški simfonični orkester iz Melbourna CORPUS MEDICORUM. V okviru evropske turneje bo koncertiral v Slovenski filharmoniji. Vabljeni na dobrodelni koncert, katerega izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje. ​

Preberite več


RSK-ji kriterijev in meril za določanje stopenj nujnosti ne morejo (samostojno) določiti

22.2.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je Vladi RS poslala ponovno obvestilo o ugotovljenih nepravilnostih pri sprejetju sklepa št. 17200-3/2018/3 z dne 31. 1. 2018 in poziv za odpravo nepravilnosti z dodatnim opozorilom , da skladno z Zakonom o zdravstveni dejavnosti RSK-ji kriterijev in meril za določanje stopenj nujnosti ne morejo (samostojno) določiti.

Preberite več


Vlada naj razveljavi nezakonit sklep o zaračunavanju domnevno nenujnih specialističnih pregledov družinskim zdravnikom

12.2.2018
V Zdravniški zbornici Slovenije opozarjamo, da je sklep vlade, ki v Splošni dogovor mimo vseh dogovorov dodaja, da bodo družinski zdravniki v prihodnje morali sami kriti stroške domnevno neupravičenih napotitev bolnikov na specialistične preglede - skrajno škodljiv za bolnike in tudi nezakonit. Vlado smo zato danes pozval, da ga razveljavi.

Preberite več


CPME obsoja aretacijo voditeljev turškega zdravniškega združenja

6.2.2018
Predsednik Stalnega odbora evropskih zdravnikov (CPME) dr. Jacques de Haller obsoja aretacije in grožnje s fizičnim nasiljem ter kazensko ovadbo proti turškemu zdravniškemu združenju (TMA), njegovim uradnikom in osebju.

Preberite več

dr. Matjaž Lunacek_spletna stran

Klubski knjižni večer z dr. Matjažem Lunačkom - Zdravniki v Jurčičevih romanih in povestih

6.2.2018
14. februarja ob 18. uri vas vabimo na Klubski knjižni večer v knjižnico Domus Medica na predavanje in pogovor z dr. Matjažem Lunačkom na temo: Zdravniki v Jurčičevih romanih in povestih – kaj nam odkrivajo. Dogodek je namenjen članom in članicam Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več

foto 4 15Anja Bukovec_Chameleon_photo Jaka  Vinsek_Hommage_splet

Klubski koncertni večer: Anja Bukovec in Petra Greblo - violina in violončelo

5.2.2018
27. marca 2018 ob 19. uri vas vabimo v Domus Medica na koncert s priznanima in mednarodno uveljavljenima Anjo Bukovec in Petro Greblo, violina in violončelo. Veselimo se naših skupnih srečanj ob vrhunski glasbi v sezoni 2017/18.

Preberite več

trio Allegria_spletna stran

Klubski koncertni večer: Trio Allegria z gostjo Lucijo Šorn, kitara

5.2.2018
Godalni trio Allegria, v zasedbi Nina Pirc (1. violina), Barbara Komadina (2. violina) in Tina Rejc Krošelj (violončelo), je nastal konec leta 2017 z željo po poustvarjanju klasične glasbe vseh časovnih obdobij. Vabljeni 13. marca 2018 v Domus Medica ob 19. uri Veselimo se naših skupnih srečanj ob vrhunski glasbi v sezoni 2017/18.

Preberite več


Mladi zdravniki: Močno se pretirava v navajanjih dejanskega uspeha zdravniške stavke in višine zdravniških plač

31.1.2018
Za redno delo po zdravniški stavki mladi zdravniki mesečno zaslužimo 898 EUR neto (zdravniki pripravniki) in 1.216 do 1.608 EUR (specializanti). Kot največji uspeh zdravniške stavke dojemamo uveljavitev že sprejetih normativov za kakovostnejše in varnejše delo zdravnikov, ki vodi v neposredno izboljšanje zdravstvene oskrbe vseh bolnikov.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij za področje infektologije, internistične onkologije in onkologije z radioterapijo

31.1.2018
Na poziv se lahko prijavijo kandidati, ki izpolnjujejo pogoje za imenovanje za glavnega mentorja, so zaposleni v pooblaščeni ustanoi in so priznani strokovnjaki na svojem strokovnem področju.

Preberite več


Razpisa specializacij za leto 2017 - vprašanja in odgovori – 2. del

25.1.2018
Objavljamo odgovore na vprašanja o zadnjem razpisu specializacij za leto 2017, ki smo jih prejeli in anonimizirali, o izbirnih postopkih, razgovorih, obveznostih in izdaji sklepov ter ostalem.

Preberite več

Odpiranje vlog_specializacije

Odpiranje vlog za specializacije

24.1.2018
Na razpise specializacij za področje medicine (za območje celotne države, znanega izvajalca ter znanega plačnika) je prispelo 148 vlog. Razpisanih je bilo 151 mest. Na razpis za področje dentalne medicine je prispelo 24 vlog za 9 razpisanih mest.

Preberite več


Pravilnik o vsebini in poteku sekundariata objavljen v UL

22.1.2018
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravniški službi (ZZdrS-F) je določil, da od 1. februarja 2018 dalje zdravniki ne opravljajo več pripravništva, temveč enoletni sekundariat.V petek, 19. januarja 2018, je bil v Uradnem listu (UL) RS št. 4/2018 objavljen Pravilnik o vsebini in poteku sekundariata, ki ureja to področje.

Preberite več

mladi zdravniki

Klubski pogovorni večer – Mladi zdravniki se predstavijo

18.1.2018
POMEMBNO OBVESTILO: Klubski pogovorni večer z Mladimi zdravniki, ki je bil načrtovan za 7. februar 2018, je prestavljen na april. Ko bo znan nov termin, vas bomo obvestili.

Preberite več


Sekundariat – dodatni termini

18.1.2018
Zaradi izjemnega povpraševanja so tudi v tednu med 29. januarjem in 2. februarjem, prijave na izbirni del sekundariata ali sekundariat v celoti, mogoče zgolj na podlagi predhodne rezervacije termina.

Preberite več


Odločbe o odobritvi (izbirnega dela) sekundariata

16.1.2018
Spoštovani mladi zdravniki! Vsi termini, za prijavo na izbirni del sekundariata ali sekundariat v celoti, v tednu od 22. - 26. 1. 2018 so že zasedeni. Prosta mesta, kjer bo mogoče opravljati sekundariat, bodo na vpogled pri referentki. Hvala za razumevanje!

Preberite več

Specializacije_za zdravnike_delavnica 09 01 2018

Na delavnici Vse o novem razpisu specializacij več kot 130 mladih zdravnikov

10.1.2018
Kako je z določitvijo delodajalca in kroženjem ob prijavi na nacionalni razpis in kako z zaposlitvijo po zaključku specializacije, sta bili na včerajšnji delavnici Vse o novem razpisu specializacij za zdravnike najpogostejši vprašanji bodočih specializantov.

Preberite več

Speciazlizacije_zobozdravniki_08 01 2018

Vse o novem razpisu specializacij za zobozdravnike

9.1.2018
Ker v zadnjih dneh prejemamo zelo veliko vprašanj, povezanih z zadnjim razpisom specializacij, ki je bil objavljen 27. decembra 2017, je Zdravniška zbornica Slovenije včeraj pripravila posebno delavnico z naslovom Vse o novem razpisu specializacij za zobozdravnike. Danes ob 16. uri bo delavnica še za mlade zdravnike.

Preberite več


Vse o novem razpisu specializacij za zdravnike in zobozdravnike

9.1.2018
Ker v zadnjih dneh prejemamo zelo veliko vprašanj povezanih z zadnjim razpisom specializacij, ki je bil objavljen 27. decembra 2017, vas vabimo na delavnici: Vse o novem razpisu specializacij za zdravnike, ki bo 9. januarja, in za zobozdravnike, ki bo 8. januarja.

Preberite več


Razpisa specializacij za leto 2017 - vprašanja in odgovori

8.1.2018
Povzemamo nekatera najpogostejša vprašanja, ki se pojavljajo zaradi sprememb, ki jih je sredi poletja prinesla novela Zakona o zdravniški službi (ZZdrS-F) in z njo povezana objava drugega razpisa specializacij za leto 2017, ter podajamo odgovore.

Preberite več


MZ zamuja s sprejemanjem podzakonskih aktov Zakona o zdravniški službi

5.1.2018
Tako pravilnik o specializacijah kot tudi pravilnik o sekundariatu je skupščina zbornice obravnavala in sprejela 25. oktobra 2017 in sta bila naslednji dan poslana na MZ. Zbornica pa do današnjega dne z MZ še ni prejela soglasja na pravilnik o specializacijah, niti ni bil sprejet pravilnik o sekundariatu.

Preberite več

Avtorica fotografije:  Nataša Kralj

Klubski koncertni večer: BESEDA BESED – MAMA!

3.1.2018
17. januarja 2018 bo ob 19. uri v Domus Medica (Dunajska 162, Ljubljana) koncert z naslovom: Beseda besed – mama. Glasbo J. Brahmsa bodo oživili: pevka, operna pevka in femme fatale 2015 Nuška Drašček Rojko ter glasbeniki tria Ars musica s hornistom Jožetom Rošerjem.

Preberite več


Objavljeni javni razpisi specializacij

27.12.2017
Z dnem 27. 12. 2017 so objavljeni razpisi specializacij zdravnikov in zobozdravnikov.

Preberite več


Razpisi specializacij posredovani Ministrstvu za zdravje v soglasje

22.12.2017
Zdravniška zbornica Slovenije je danes, 22. decembra 2017, Ministrstvu za zdravje v soglasje posredovala vse tri razpise specializacij. Pričakujemo, da bo ministrstvo v najkrajšem možnem roku na razpise podalo soglasje, kar bo omogočilo objavo v naslednjem tednu.

Preberite več

Novinarska konferenca_bilten

Razsulo v zdravstvenem sistemu, ki ga je ustvarila ministrica s svojo ekipo

21.12.2017
»Komunikacija z ministrstvom za zdravje ni bila še nikoli tako slaba in nespoštljiva, kot je v zadnjih tednih,« je na današnji novinarski konferenci opozorila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Nepremišljene spremembe pri specializacijah vnašajo hudo zmedo, pravilnik o sekundariatu pa je še v zraku.

Preberite več

Prejemniki zdravniskih odlicji 2017

Prejemniki zdravniških odličij 2017

15.12.2017
Na Slavnostni akademiji ob 25-letnici zdravniške zbornice so bila 14. decembra podeljena letošnja zdravniška odličja za izjemne dosežke.

Preberite več

prof. dr. Pavle Kornhauser

Koncert v spomin prof. dr. PAVLETA KORNHAUSERJA

15.12.2017
21. decembra 2017 ob 19. uri vas vabimo na koncert v spomin prof. dr. PAVLETA KORNHAUSERJA. Koncert bo v Domus Medica, Dunajska cesta 162, Ljubljana.

Preberite več

Slavnostna akademija ob 25-letnici Zbornice_14 12 2017

Slavnostna akademija ob 25-letnici zdravniške zbornice

15.12.2017
»Za nami je 25 let, v katerih smo skupaj s Slovenskim zdravniškim društvom sodelovali pri razvoju medicinske stroke in hkrati prenašali dobre prakse iz tujine – tudi glede delovanja podobnih zbornic,« je v nagovoru na Slavnostni akademiji ob 25-letnici zdravniške zbornice poudarila predsednica zbornicedr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več


Pravočasno vlaganje vlog za dodelitev kreditnih točk (SPI)

14.12.2017
Ker je v zadnjem času zaznati porast nepravočasnih vlog za dodelitev kreditnih točk (SPI) strokovnim izobraževanjem, organizatorje pozivamo, da poskrbijo, da bodo vlogo za dodelitev kreditnih točk vložili pravočasno, in sicer najpozneje mesec dni pred začetkom izobraževanja.

Preberite več


Slavnostna akademija ob 25-letnici Zdravniške zbornice Slovenije

7.12.2017
Zdravniška zbornica Slovenije letos praznuje pomembno obletnico – četrt stoletja svojega delovanja. Obeležili jo bomo v četrtek, 14. decembra 2017, s Slavnostno akademijo ob 25-letnici Zdravniške zbornice Slovenije z božično-novoletnim koncertom zdravniškega orkestra Camerata medica.

Preberite več


Prijave na izbirni del sekundariata in razpis specializacij po novem zakonu

5.12.2017
Vodstvo zbornice si prizadeva, da bi mladi zdravniki in zobozdravniki kljub zamiku razpisov pridobili možnost za nadaljevanje svoje poklicne poti v najkrajšem možnem času.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije podpira zahteve študentske organizacije po ohranitvi Zdravstvenega doma za študente

20.11.2017
Za celostno zdravstveno oskrbo študentske populacije je ključno, da imajo študentje in tuji študentje, ki študirajo v Ljubljani, možnost v okviru Zdravstvenega doma za študente (ZD za študente) v Ljubljani ohraniti svojega osebnega zdravnika in vse zdravstvene storitve, ki so na voljo.

Preberite več


Pa vendar se premika na bolje

16.11.2017
Včeraj je bilo v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije drugo delovno srečanje na temo uresničevanja priporočil iz Poročila mednarodne komisije o presoji dejavnosti otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana. Po 10 letih je zagotovljena navzočnost otroškega kardiokirurga iz Prage v UKCL vse delovne dni v tednu.

Preberite več


KZO zanika navedbe, da pri pogledih na novelo ZZDej v koordinaciji ni enotnosti

13.11.2017
KZO, ki je noveli zakona ves čas nasprotovala, ob tem ponovno opozarja, da je bil zakon sprejet brez sodelovanja strokovne javnosti, kar se bo v prihodnosti gotovo pokazalo v negativnih posledicah pri samem izvajanju.

Preberite več

Novinarska konferenca_bilten

Novela ZZDej v obliki, kot je, bo verjetno sama poskrbela, da se bo zdravstveni sistem sesul

9.11.2017
»Novela Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDej) je zbornico zelo razočarala. Pričakovali smo, da bo uvedla vsaj osnovne parametre s področja kakovosti in varnosti zdravstvene dejavnosti ter nastavila dobre temelje za vodenje zdravstvenih ustanov,« je na današnji novinarski konferenci izpostavila dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več