Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Razpis za specializacije, ki so nezasedene, je odprt do 9. junija 2018

4.6.2018
Ker prejemamo vprašanja, do kdaj je odprt trenutni razpis za specializacije za mesta, ki so ostala še nezasedena, pojasnjujemo, da je vloge na ta mesta mogoče oddati najkasneje do 9. 6. 2018.

Preberite več


Kaj Zdravniška zbornica Slovenije pričakuje od nove vlade

4.6.2018
Eden izmed glavnih izzivov prihajajoče vlade bo preoblikovanje javnih zavodov v ustrezno statusno obliko, ki bo zagotavljala njihovo profesionalno upravljanje, objektivno spremljanje rezultatov dela poslovodstev in finančno odgovornost poslovodnih oseb in nadzornikov za škodo, ki jo povzročijo zaradi kršitev predpisov ali neprofesionalnega dela.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja sekundariata – rok za prijave podaljšan

1.6.2018
Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za sekundariat. Vloge z dokazili pošljite do 1. 8. 2018 po pošti na naslov: Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Preberite več


Prenos registra zasebnih zdravnikov na Ministrstvo za zdravje

1.6.2018
V skladu z novo ureditvijo register zasebnih zdravnikov od 17. 1. 2018 dalje vodi Ministrstvo za zdravje, zato člane vljudno pozivamo, da se z vprašanji v zvezi z registrom zasebnih zdravnikov obrnejo na ministrstvo.

Preberite več

Lucija Beškovnik

Ko obrazi oživijo

1.6.2018
Vabljeni na ogled razstave Lucije Beškovnik in doc. dr. Toneta Pačnika. Rdeča nit obeh razstav – je duša.

Preberite več


Konoplja

1.6.2018
13. aprila 2018 je potekalo strokovno srečanje o konoplji z naslovom Toksikologija 2018: konoplja. Srečanje sta organizirala Sekcija za klinično toksikologijo Slovenskega zdravniškega društva in Center za klinično toksikologijo in farmakologijo Interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Objavljamo poročilo s strokovnega srečanja.

Preberite več

Konoplja_30 05 2018_bilten

Kanadski zdravniki vsa leta nasprotniki legalizacije marihuane

31.5.2018
Osrednji gost in govornik na dogodku je bil odličen poznavalec in strokovnjak ter izvršni direktor MADD (Mothers Against Drunk Driving) Canada, Andrew Murie. Spregovoril je o izkušnjah Kanade, ki je v preteklem letu legalizirala uporabo konoplje. Opozoril je na napake, ki so jih naredili v Kanadi, in priporočal, da jih ne ponavljamo.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja sekundariata - jutri zadnji dan za prijavo

31.5.2018
Na poziv za imenovanje koordinatorja sekundariata se lahko prijavi kandidat, ki: • ima najmanj pet let izkušenj kot nadzorni mentor in • je priznan strokovnjak na svojem področju. Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za sekundariat. Vloge z dokazili pošljite do 1. 6. 2018 po pošti.

Preberite več


Evropske zdravstvene organizacije poudarjajo pomen središčne vloge zdravnikov pri diagnozi, zdravljenju in koordinaciji multidisciplinarne nege.

31.5.2018
Bruselj, 28. maj 2018 - Visokokakovostno zdravstveno varstvo zagotavljajo kompleksne ekipe zdravstvenih delavcev, izmed katerih vsak zagotovi edinstveni prispevek k najboljši negi vsakega pacienta. V srcu tega se nahaja razmerje med zdravnikom in pacientom.

Preberite več

Andrej Moličnik

Podeljeni nazivi Štajerski zdravnik leta 2018

30.5.2018
Sinoči so bili v Narodnem domu v Mariboru razglašeni prejemniki nazivov Štajerski zdravnik leta v petih kategorijah: družinski zdravnik, pediater, ginekolog in zobozdravnik in Medicinski dosežek štajerske regije po izboru strokovne komisije zdravnikov. Projekt sta pripravila časnik Večer in Zdravniška zbornica Slovenije.

Preberite več

Štajerski zdravnik leta _lezeci (002)

Sporočilo za javnost: Nocoj bodo znani prejemniki nazivov Štajerski zdravnik leta v petih kategorijah

29.5.2018
Nocoj bodo v Narodnem domu v Mariboru znani prejemniki plaket Štajerski zdravnik leta v petih kategorijah časnika Večer in Zdravniške zbornice. Strokovna komisija zdravnikov Zdravniške zbornice Slovenije pa je izbirala in bo danes razglasila Medicinski dosežek štajerske regije.

Preberite več

foto platiše-5295_koncert Camerata medica _ 24 05 2018

Zdravniški orkester Camerata Medica s solisti navdušil občinstvo

28.5.2018
Tokrat smo slišali dela M. A. Charpentierja: Koncert za štiri viole in komorni orkester, J. S. Bacha: Kantata št. 51 za trobento in sopran, F. Schuberta in L. Delibesa. Glasbeniki so navdušili občinstvo in poželi glasen aplavz. Koncertni večer je bil tudi humanitarno obarvan.

Preberite več

Stajerski zdravnik_kvadratni

Svečana razglasitev Štajerski zdravnik leta

22.5.2018
V torek, 29. maja 2018, ob 18. uri vabljeni v Narodni dom v Mariboru, kjer bomo Večer in zbornica prvič podelili nazive Štajerski zdravnik leta. Glasovanje javnosti je potekalo v štirih kategorijah: družinski zdravnik, pediater, ginekolog in zobozdravnik. Strokovna komisija zdravnikov pa je izbrala Medicinski dosežek leta štajerske regije.

Preberite več

Zdenka Čebaše Travnik

​Izjava za javnost: Na zbornici smo zaskrbljeni tudi zaradi delovanja Pediatrične klinike v celoti

21.5.2018
Dr. Zdenka Čebašek - Travnik, predsednica zdravniške zbornice: "Po do sedaj znanih podatkih, ki so dostopni javnosti, menim, da trenutni projekti MZ in sklenjene pogodbe UKC Ljubljana s tujimi strokovnjaki ne sledijo priporočilom mednarodne presoje in tako ne morejo zagotoviti strokovne in varne obravnave otrok s prirojenimi srčnimi napakami."

Preberite več


“Konoplja – se zavedamo nevarnosti, ki jo prinaša prometu?”

16.5.2018
Vljudno vabljeni na seminar z domačimi in tujimi strokovnjaki, ki bo 30. maja 2018 ob 16. uri, na Zdravniški zbornici Slovenije. Cilj dogodka je prepoznava širših izzivov, ki jih uporaba konoplje prinaša tako v prometno varnost kot tudi v celotno družbo ter povečati ozaveščenost strokovne in laične javnosti glede številnih tveganj in nevarnosti.

Preberite več


Dentex – Mednarodni sejem dentalne medicine - Zagreb, 17.–19. maj 2018

14.5.2018
Poleg predavanj in številnih delavnic, ki jih vodijo vrhunski strokovnjaki s področja dentalne medicine, bodo v okviru programa v petek, 18. maja 2018, potekale tudi tri okrogle mize na teme: Etika v dentalni medicini, Dentalna medicina v javnem zdravstvu in E-stomatologija – strokovne smernice.

Preberite več


Obvestilo: Zbornica ni soorganizator simpozija o zdravem življenjskem slogu

14.5.2018
Obveščamo vas, da Zdravniška zbornica Slovenije ni soorganizator dogodka in novinarske konference, kot so organizatorji pomotoma napovedali. Dogodek pa poteka na Zdravniški zbornici Slovenije.

Preberite več


Stanje prijav na razpise specializacij

8.5.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je danes objavila stanje prijav na Prvi javni razpis specializacij zdravnikov 2018 za posamezne izvajalce in za območje celotne države in stanje prijav na Prvi javni razpis specializacij zobozdravnikov 2018.

Preberite več

Odpiranje vlog_07 05 2018_2

Odpiranje vlog, prispelih na razpis specializacij

7.5.2018
Komisija je že odprla in pregledala vse vloge. Jutri bo objavljeno, koliko popolnih vlog je prispelo za vsako od razpisanih specializacij. Vsi kandidati bodo nato do 11. maja lahko svoje vloge še prenesli. Končno stanje prispelih vlog pa bo objavljeno 14. maja 2018.

Preberite več


Varstvo osebnih podatkov – vzorci aktov

4.5.2018
Zaradi uskladitve poslovanja zasebnih izvajalcev zdravstvenih storitev s Splošno uredbo o varstvu podatkov, je Zdravniška zbornica Slovenije naročila izdelavo obrazcev, ki so specifično pripravljeni za izvajalce zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Uradne ure - ponedeljek, 7. maj 2018

4.5.2018
Obveščamo vas, da zaradi odpiranja vlog, ki so prispele na javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine, v ponedeljek, 7. maja 2018, ne bo uradnih ur. Za nujne zadeve se prosimo obrnite na svojo referentko preko elektronske pošte. Hvala za razumevanje.

Preberite več

Camerata medica_1ww

Klubski koncertni večer: Camerata Medica s solisti

2.5.2018
24. maja 2018 vabljeni na koncert zdravniškega orkestra Camerata Medica s solisti: Alešem Christianom Mihelačem, Nadio Ternifi in Sanjo Zupanič. Tokrat bomo slišali dela M. A. Charpentierja: Koncert za štiri viole in komorni orkester, J. S. Bacha: Kantata št. 51 za trobento in sopran ter dela F. Schuberta in L. Delibesa.

Preberite več


Razpis specializacij – najpogostejša vprašanja in odgovori – 2.del

26.4.2018
Od 12. aprila 2018 so objavljeni in odprti razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike. Ker smo od minulega četrtka, ko smo objavili prvi del zbirke vaših vprašanj in odgovore nanje, prejeli veliko novih vprašanj o različnih vidikih razpisa, smo zbirko še dopolnil.

Preberite več

Okrogla miza_kaj kaznovanje zdravnikov pomeni za paciente_2_www

Menjavanje zdravnikov, kar se v Sloveniji pogosto dogaja, povečuje umrljivost ljudi

25.4.2018
Vlada RS je pred kratkim nezakonito sprejela ureditev, po kateri napotni zdravnik prevzema finančno odgovornost za morebitno neupravičeno napotitev na sekundarno raven. Objavljamo poudarke iz včerajšnje okrogle mize KAJ KAZNOVANJE ZDRAVNIKOV PRINAŠA PACIENTOM? Ukrep je bil označen za drakonski, neprimeren in nepremišljen.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje nacionalnih koordinatorjev specializacij za področji »alergologije in klinične imunologije (odrasli)« ter »žilne kirurgije«

24.4.2018
Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za specializacijo, za katero kandidirajo. Vloge z dokazili pošljite do 21. 5. 2018.

Preberite več

Humanitarna akcija 2

Humanitarna akcija za nakup vozičkov

19.4.2018
Akcija je namenjena otrokom v begunskih centrih na otoku Lezbos. Dobrodelni koncert kot osrednji dogodek kampanje bo 4. maja 2018 zvečer v Mariboru. Dogodek Jure Poglajen pripravlja v sodelovanju z Borisom Krabonjo iz Društva UP-ornik.

Preberite več


Razpis specializacij objavljen 12. aprila 2018 – vprašanja in odgovori

19.4.2018
Od 12. aprila 2018 so objavljeni in odprti razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike. Ker v teh dneh od vas prejemamo veliko vprašanj o različnih vidikih razpisa, smo pripravili zbirko najpogostejših vprašanj in odgovorov, s katero si lahko pomagate. Na vprašanja bomo odgovarjali do vključno 26. aprila 2018.

Preberite več

ZDČ_medical_bilten

Zdravniška zbornica na sejmu MEDICAL: “Medicina se mora obrniti nazaj k človeku”

18.4.2018
Med 17. in 19. aprilom v Gornji Radgoni poteka 3. mednarodni sejem sodobnega zdravstva – MEDICAL 2018. "Medicina se mora obrniti nazaj k človeku,” je ob otvoritvi sejma izpostavila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije in dodala, da je prišel tudi čas, da zdravniki in zobozdravniki javno bolj izpostavijo, kaj znajo.

Preberite več


Natečaj za Medicinski dosežek leta štajerske regije – Vabljeni k sodelovanju!

18.4.2018
Na natečaj se lahko prijavijo: posamezni zdravniki ali zdravnice, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije iz štajerske regije (območja Maribor, Ptuj in Celje z okolico) z izstopajočimi medicinskimi dosežki, ki so bili prebojni in so zaznamovali zadnje leto (2017) vašega strokovnega delovanja na področju medicine.

Preberite več

Forim KZO Konrad Kuštrin

Zdravniške organizacije opozorile na nujne ukrepe za izboljšanje zdravstvenega sistema

12.4.2018
Na Forumu Koordinacije zdravniških organizacij so predstavniki zdravniških organizacij opozorili na problematiko zdravstvene reforme, ki je prinesla vrsto negativnih posledic, med njimi daljše čakalne dobe ter prisotnim politikom povedali: "Zdravniki bi morali imeti odločilno vlogo pri pripravi ključnih zakonskih sprememb."

Preberite več


Objavljeni razpisi specializacij za zdravnike in zobozdravnike

12.4.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je danes objavlja razpisa specializacij za zdravnike (za posamezne izvajalce, za območje celotne države in za znanega plačnika) in razpisa specializacij s področja dentalne medicine (za posamezne izvajalce, za območje celotne države in z znanim plačnikom).

Preberite več


12. aprila bo objavljen pomladanski razpis specializacij

10.4.2018
Ministrstvo za zdravje (MZ) je včeraj napovedalo, da bo predvidoma 12. aprila objavljen pomladanski razpis specializacij. Razpisanih bo okoli 300 mest za specializacije.

Preberite več

Cepljenje _spletna stran

Posvet o cepljenju – imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?

5.4.2018
Več kot 270 udeležencev – medicinskih sester in zdravnikov – se je udeležilo strokovnega srečanja z okroglo mizo: Cepljenje proti nalezljivim boleznim – imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?, ki je potekalo v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Objavljen Pravilnik o vrstah, vsebini, poteku in trajanju specializacij zdravnikov

5.4.2018
Uradnem listu RS je bil včeraj objavljen Pravilnik o vrstah, vsebini, poteku in trajanju specializacij zdravnikov.

Preberite več


Izobraževalno srečanje o demenci v Bolnici Valdoltra

5.4.2018
Danes, 5. 4.2018, bo potekalo izobraževalno srečanje o demenci v Bolnici Valdoltra. Srečanje je organizirano v okviru projekta PRISTOP DEM, ki ga financira Ministrstvo za zdravje v sklopu Akcijskega načrta za obvladovanje demence v republiki Sloveniji do leta 2020. Dogodek se prične ob 14.15 uri. Vljudno vabljeni!

Preberite več

Zvezdan-Pirtosek_large

O delovanju MOŽGANOV v zdravju in bolezni

5.4.2018
Predaval bo prof. dr. ZVEZDAN PIRTOŠEK, spec. nevrolog, ki večji del svoje znanstvene poti raziskuje Parkinsonovo in Alzheimerjevo bolezen. Dogodek bo danes, 5. aprila 2018, ob 19.00 uri v jedilnici Vrtca Ankaran, Regentova 4, Ankaran. Vljudno vabljeni!

Preberite več

koncert 1_bilten

Glasbeni vrhunec obiska avstralskih zdravnikov

4.4.2018
Nastop Zdravniškega simfoničnega orkestra iz Melbourna Corpus Medicorum je navdušil in očaral občinstvo Slovenske filharmonije. V Ljubljano so prišli v zares številčni zasedbi in koncert začeli z uverturo Dvořákovemu karnevalu, ki je predstavil melodičnost in razpon sposobnosti orkestra.

Preberite več

Anja Bukovec_Petra Greblo

Anja Bukovec in Petra Greblo navdušili občinstvo klubskega koncertnega večera

30.3.2018
Več kot 100 udeležencev je v polni dvorani pasaže uživalo ob njunem izvrstnem izvajanju skladb L. van Beethovna, J. Halvorsena in M. Ravela. Poželi sta bučen aplavz in prejeli številne čestitke.

Preberite več

UKC LJ

Avstralski zdravniki v UKC Ljubljana – Vabljeni na srečanje!

30.3.2018
V torek dopoldne bodo avstralski zdravniki obiskali Univerzitetni klinični center v Ljubljani, kjer jim bodo slovenski zdravniki iz UKC Ljubljana predstavili največje medicinske dosežke v letu 2017/18. Avstralski zdravniki pa bodo ob tej priložnosti predstavili avstralski zdravstveni sistem in njihove primere dobrih praks.

Preberite več


Akutni problemi našega zdravstvenega sistema – pogled zdravnikov – Kaj je poleg zdravstvene reforme še treba spremeniti, če želimo boljši zdravstveni sistem

27.3.2018
12. aprila ob 10. uri Koordinacija zdravniških organizacij organizira forum na temo: Akutni problemi našega zdravstvenega sistema – pogled zdravnikov – Kaj je poleg zdravstvene reforme še treba spremeniti, če želimo boljši zdravstveni sistem.

Preberite več