Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

IMG_6047

9 od 10 zdravnikov je že bilo žrtev ali priča nasilju v svojem delovnem okolju – Naročanje najpogostejši razlog za nasilje nad zdravniki in zobozdravniki

21.5.2019
Najpogostejši povod za izbruh nasilja nad zdravniki in zobozdravniki je organizacija dela (naročanje in predolgo čakanje v čakalnici) v 63,9 %, sledijo mu psihični vzroki na strani povzročitelja v 49,4 % ter neupravičena zahteva po napotitvi v 36 %.

Preberite več


In vendar se premika …

16.5.2019
Pogumna odločitev vlade, ki je Aneks potrdila, je prvi signal, da je minister Aleš Šabeder razumel sporočila zdravnikov in jih znal predstaviti članom vlade na način, da so Aneks št. 1 potrdili.

Preberite več

Minister_srečanje z mladimi_bilten

Srečanje mladih zdravnikov z ministrom za zdravje

16.5.2019
V zelo iskrenih in odprtih predstavitvah so mladi zdravniki povedali, kako je zdravstveni sistem videti skozi njihove oči. Minister Aleš Šabeder pa si je za srečanje vzel kar dve uri in na koncu v razpravi podal nekaj svojih odgovorov na vprašanja in pogledov na problematiko.

Preberite več

Foto: Tamino Petelinšek/STA

ZD Ljubljana, prof. dr. Marjeta Zorc in zdravnica Jožica Maučec Zakotnik so prejemniki državnih odlikovanj

14.5.2019
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil državna odlikovanja.

Preberite več

Koordinacije zdravniških organizacij (KZO), 9. maja 2019, izjava za medije

KZO: Zdravstvo je v hudi, hudi krizi - za najbolj deficitarne specializacije znova zelo malo zanimanja ​

13.5.2019
»Od tega javnega razpisa si ne moremo obetati, da bo v naslednjih petih letih dovolj družinskih ali urgentnih zdravnikov,« je po seji KZO za medije dejala predsednica ZZS dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Po ocenah stroke namreč primanjkuje 300 družinskih zdravnikov, zato je v imenu KZO opozorila, »da je zdravstvo v hudi, hudi krizi«.

Preberite več

Zdravniška zbornica Slovenije na sestanku pri ministru Šabedru  ​

Vodstvo Zdravniške zbornice Slovenije na sestanku pri ministru Šabedru ​

10.5.2019
Pogovor je bil namenjen aktualnim vprašanjem in sodelovanju v prihodnje.

Preberite več

Novinarska - Slovenska zobozdr odprava_109 (Small)

Prva zobozdravnika sta se vrnila s humanitarne odprave v begunskem centru Moria na grškem otoku Lezbos

10.5.2019
Jure Poglajen, dr. dent. med., je skupaj z zobozdravnico Liljano Nikolić, dr. dent. med., konec aprila in v začetku maja v okviru Slovenske zobozdravstvene odprave preživel prostovoljne (humanitarne) delavnike v namestitvenem centru Moria na grškem otoku Lezbos.

Preberite več

100 let Medicinske fakultete v Ljubljani

100 let Medicinske fakultete v Ljubljani

9.5.2019
Izjemen umetniški dogodek, ki so ga avtorji poimenovali »Nemogoče telo«, je združil ogromen potencial zdravnikov in študentov medicine – tokrat v vlogi vrhunskih umetnikov – ter je bil nagrajen z dolgim aplavzom. Za vse tiste, ki prireditve niste mogli spremljati v živo, smo pripravili povezavo na posnetek.

Preberite več

Minister in predsednica

Srečanje mladih zdravnikov z ministrom za zdravje

9.5.2019
15. maja 2019 ob 16. uri se bo minister za zdravje Aleš Šabeder na Zdravniški zbornici Slovenije srečal z mladimi zdravniki in študenti 6. letnika medicine ter absolventi.

Preberite več


Izjava Koordinativnega telesa družinske medicine za Skupščino Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), za medije in zainteresirano javnost ​

8.5.2019
Izgleda, da Upravni odbor ZZZS in službe ZZZS ne upoštevajo sklepa svoje skupščine, niti ne sprejemajo predlogov ministrstva za zdravje in stroke družinske medicine ter ne uvidijo, da samo z zunanjo prisilo k delu preko zmožnosti in celo možnim kaznovanjem ni več mogoče obvladovati situacije (zdravnikov).

Preberite več


Izzivi pri obravnavi pacientov s HIV – klubski pogovorni večer

3.5.2019
V sredo, 22. maja, ob 18. uri Zdravniška zbornica Slovenije za svoje člane organizira klubski pogovorni večer na temo: "Izzivi pri obravnavi pacientov s HIV". Osrednji gost bo prof. dr. Janez Tomažič, dr. med., iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKCL.

Preberite več


Zdravniške zbornice sprožila postopek zaradi zavajajočega oglaševanja

3.5.2019
Na podlagi prijave je ZIRS izdal opozorilo, da potrošnikom odsvetuje nakup zobne paste Denta Seal na spletni strani http://si1.dentaseall.pro/. Zdravniška zbornica Slovenije je prijavo podala, ker je želela preprečiti očitno zavajanje uporabnikov, saj zobna pasta z učinkom, kot ga navaja oglas, ne obstaja.

Preberite več


Nova zavarovalna vsota za zdravnike in zobozdravnike

26.4.2019
Rok za uskladitev višine zavarovalnih vsot je 90 dni Začel je veljati (nov) S K L E P o zavarovanju zdravnikov in doktorjev dentalne medicine za škodo, ki bi lahko nastala pri njihovem delu, za leto 2019.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije zavrača podtikanja, da je obsedena s privatizacijo zdravstva ​

25.4.2019
V tem, da se odkrito pogovarjamo o vseh vidikih slovenskega zdravstvenega sistema in iščemo možne rešitve za trenutne razmere v dobro pacienta, v zdravniški zbornici ne vidimo nobenega znaka za kakršno koli obsedenost ali podpiranje »plazeče se privatizacije«.

Preberite več


Administrativna razbremenitev družinskih zdravnikov - dogovorjeni in že izvedeni ukrepi s strani ZZZS

24.4.2019
ZZZS je opozoril sekundarno raven, da lahko spremenijo in dodajo VZS pri istem zdravstvenem stanju (na podlagi iste napotnice se lahko opravijo še druge storitve in več VZS-jev) in v zvezi z dopustom za nego bolnega otroka od zdravnikov ne bo več zahtevana razlaga, zakaj je roditelj dobil bolniški dopust, ker bi nego lahko opravil drugi roditelj.

Preberite več

Splošni dogvor

Dogovor o Aneksu št. 1 k Splošnemu dogovoru še brez soglasja ZZZS

17.4.2019
Pogajanja za Aneks št. 1 k Splošnemu dogovoru (SD) za leto 2019 so se zaključila z dogovorom vseh partnerjev (razen ZZZS), zato je zdaj predlog Aneksa št. 1 k SD 2019 v nadaljnjih postopkih na ZZZS in pogajalski skupini za SD 2019.

Preberite več

szo_logo-01

Prva dva zobozdravnika odhajata na pomoč v begunski center Moria na grški otok Lezbos v okviru Slovenske zobozdravstvene odprave

17.4.2019
Slovenski zobozdravniki se bodo odslej lahko še bolj aktivno vključevali v humanitarne akcije po svetu. Aktivnosti bodo potekale pod skupnim okriljem Zdravniške zbornice Slovenije, Ustanove za pomoč ogroženim Državljani sveta in društva študentov dentalne medicine SIDSIC.

Preberite več


Klubski pogovorni večer: »Prometne nesreče in njihove posledice« – odpoved dogodka

17.4.2019
Obveščamo vas, da je Klubski pogovorni večer: »Prometne nesreče in njihove posledice«, ki je bil predviden za danes, 17. aprila 2019, ob 18. uri na Zdravniški zbornici Slovenije – odpovedan in bo prestavljen na september.

Preberite več

KZO_izjava_11 04 2019

Koordinacija zdravniških organizacij opozorila na probleme v zdravstvu

12.4.2019
KZO upa, da bo minister s svojo strokovno ekipo, ki jo gradi na ministrstvu, bolj uspešen kot njegovi predhodniki in bo uspel premagati ZZZS in uveljavil obljubo s sestanka koordinativne skupine, da bi ustavili dodatno naročanje bolnikov nad 1895 glavarinskih količnikov na področju družinske medicine.

Preberite več

Minister in predsednica

Zdravnike primarne ravni bomo razbremenili administrativnih bremen

12.4.2019
Pripravlja se nov model financiranja ambulant na primarni ravni in drugi ukrepi, s katerimi bomo zdravnike primarne ravni razbremenili administrativnih bremen. Zato vas, mladi zdravniki, vabimo, da se na razpisu prijavite tudi na specializacije iz družinske medicine, pediatrije in ginekologije, v skupnem pismu pišeta minister in predsednica ZZS.

Preberite več


Obremenitve zdravnikov na primarni ravni

10.4.2019
Družinske zdravnike pri njihovem delu najbolj ovira – pomanjkanje časa za paciente – tako odgovarja 45 odstotkov anketiranih, 37, 2 odstotka pa administracija in birokracija. Anketa tako ne potrjuje trditev tistih, ki želijo prikazati, da je motiv za glasna opozorila zdravnikov primarne ravni na nevzdržne razmere v resnici želja za več denarja.

Preberite več


Z veliko zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje na področju družinske medicine

9.4.2019
Zdravniki družinske medicine želimo javnosti pojasniti, da z upoštevanjem normativa 1895 glavarinskih količnikov (kar je približno 1500 prebivalcev) na enega zdravnika ne bo noben zdravnik »odrešen« 300 ali 400 pacientov, kot se v zadnjih dneh napačno sporoča javnosti. In nikakor ne bo 325.000 ljudi nenadoma brez zdravnika, kot razlaga ZZZS.

Preberite več

Usposabljanje za člane svetov zavodov

Usposabljanje za člane svetov javnih zdravstvenih zavodov

8.4.2019
Program je na predlog Zdravniške zbornice Slovenije pripravil Zavod za razvoj zdravstvenega managementa (ZRZM), udeležilo pa se ga je 20 slušateljev, zdravnikov in tudi drugih predstavnikov v svetih JZZ. Ponovna izvedba usposabljana, ki je ovrednoteno z 12 kreditnimi točkami, je predvidena za jesen.

Preberite več

camerata medica koncert 24 05 201_foto_janez Platise

Koncert Camerata Medica - 18. aprila 2019 - Vabljeni!

8.4.2019
Tokrat bomo slišali dela: G. Ph. Telemanna: Sonata v e-molu za fagot in klavir, M. T. von Paradisa: Siciliana, F. Couperina: Pièces en concert za violončelo in orkester, G. Masseneta: Thais, E. Morricona: Gabriel's oboe, A. Jakla: Karnevalstraume, Poloneza, Srčno veselje ter A. Vodopivca: Veseli fantje, Že cvete roža gartroža.

Preberite več

Karierni kongres_prva vrsta

Karierni kongres UL MF: Kam po študiju na medicinski fakulteti? ​

4.4.2019
V uvodnem delu je študente nagovoril minister za zdravje gospod Aleš Šabeder, zbrane pa so nagovorili tudi dekan UL Medicinske fakultete prof. dr. Igor Švab, dr. med., predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik, dr. med., in predsednik Študentskega sveta UL Medicinske fakultete Klemen Petek. Objavljamo posnetek.

Preberite več


Novi specialisti družinske medicine

4.4.2019
V sistem vstopa 16 prepotrebnih mladih specialistov družinske medicine, mladi, novi kolegi z novimi vizijami, svežim znanjem, novim zanosom.

Preberite več


Oditi ali ne oditi

2.4.2019
Mladi zdravniki so večkrat jasno in glasno povedali, kako si predstavljajo izboljšanje razmer. V nedavnem pismu predsedniku vlade Marjanu Šarcu so napisali: Ker se je v zadnjih letih vlada lotila zdravstvene reforme predvsem z gašenjem požara z bencinom, Vas lepo prosimo, da s tem ne nadaljujete.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij

1.4.2019
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja Javni poziv za imenovanje koordinatorjev za 18 specializacij. Vloga je pravočasna, če prispe na zbornico najpozneje zadnji dan razpisnega roka oziroma je do tega dne priporočeno oddana na pošto (do vključno 30. aprila 2019).

Preberite več

Minister_karierni kongres

Kam po študiju medicine? V družinsko ambulanto!

30.3.2019
Kariernega kongresa, ki ga pripravljajo Medicinska fakulteta, Zdravniška zbornica Slovenije in Karierni centri Univerze v Ljubljani, se je danes udeležil tudi minister za zdravje Aleš Šabeder, ki je študente tudi nagovoril.

Preberite več

Javna tribuna_splatna stran

Javna tribuna: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu?

29.3.2019
Zdravnike in zobozdravnike pri delu najbolj moti administracija in birokracija ter pomanjkanje časa. Slaba organizacija in financiranje glede na rezultate ankete nista v ospredju. V povprečju večina družinskih zdravnikov lahko enemu pacientu nameni pet minut ali manj. ZZZS je pripravili prvi nabor ukrepov za zmanjšanje administrativnih bremen.

Preberite več

Karierni kongres MZ _ 23 03 2019 _dvorana

Kam po študiju medicine? V družinsko ambulanto!

28.3.2019
Osrednji del je bil v soboto, 23. marca 2019, in se bo nadaljeval to soboto, ko se kongres tudi zaključi. Skupaj bo na obeh velikih dogodkih predstavljenih 44 medicinskih specializacij in šest specializacij dentalne medicine. V soboto se je kongresa udeležilo okoli 600 študentov medicine in dentalne medicine. To soboto jih bo še okoli 400.

Preberite več


Klubski pogovorni večer: »Prometne nesreče in njihove posledice«

24.3.2019
Zdravniška zbornica Slovenije v sodelovanju z Zavodom Varna pot vabi na klubski pogovorni večer »Prometne nesreče in njihove posledice«, ki bo 17. aprila 2019 ob 18. uri na Zdravniški zbornici Slovenije.

Preberite več


W.W.W.D. ali kaj bi naredili volkovi

22.3.2019
Pred kratkim sem dobila v dar knjigo Elli H. Radinger Modrost volkov. Kako razmišljajo, načrtujejo in skrbijo drug za drugega. Neverjetna knjiga, ki me spremlja, odkar sem jo začela brati, in tudi potem, ko sem zaključila s prvim branjem. In tako kot avtorica knjige, se tudi jaz vedno večkrat sprašujem W.W.W.D. (What would wolves do?)

Preberite več


Javna tribuna: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu?

19.3.2019
Vabimo vas, da se v ponedeljek, 25. marca 2019, ob 16. uri udeležite naše druge javne tribune. Tokrat bomo iskali odgovore na temo: Zmoremo zgraditi sistem po meri bolnika in stroke v primarnem zdravstvu? Skrajni čas je, da skupaj in brez odlašanja začnemo z reševanjem nakopičenih težav.

Preberite več

Usposabljanje svetov zavodov

Usposabljanje članov svetov javnih zdravstvenih zavodov za pridobitev ustreznih znanj

15.3.2019
Dvodnevno izobraževanje, ki bo potekalo 3. in 4. aprila 2019, je namenjeno članom in tudi bodočim članom svetov javnih zdravstvenih zavodov, za pridobitev potrebnih kompetenc.Na voljo le še nekaj prostih mest. Vabljeni!

Preberite več

Klubski pogovorni večer_Čas je za pkončno držo_13 03 2019_bilten

Klubski pogovorni večer: Čas je za pokončno držo naših otrok

14.3.2019
Pogovorni večer je vodila Saša Staparski Dobravec, dr. med., spec. radiologije, vodja radiološkega oddelka za otroke in odrasle ZDL Vič. Kot pobudnica večera je predstavila program "Pokončna drža, dobra drža", ki ga vodi, in kakšne rezultate projekt dosega v osnovnih šolah, kjer so ga že vpeljali v delo z otroki.

Preberite več

Evtanazija_13 03 2019_bilten

Na simpoziju o evtanaziji razprava strokovnjakov z različnih področij

14.3.2019
Poleg več opozoril o možnih zlorabah ob uzakonitvi evtanazije je bilo na dogodku slišati tudi opomine o neurejenosti paliativne oskrbe. Simpozija se je udeležil tudi predsednik DZ Dejan Židan, ki je uvodoma poudaril, da vprašanje evtanazije ni enostavno in zato tudi odgovor ne more biti enostaven.

Preberite več

Duo Claripiano_12 03 2019_bilten

Duo Claripiano večer zaključil v svojem slogu – s skladbo Ne čakaj na maj

13.3.2019
Preko 60 članov Zdravniške zbornice Slovenije in Slovenskega zdravniškega društva je na gregorjevo, uživalo v odličnem koncertnem večeru, ki ga je pričaral Duo Claripiano.

Preberite več

Okrogla miza_11 03 2019_bilten

Predstavniki zbornic, strokovnih združenj in sindikatov za skupni nastop v pogajanjih z vlado

11.3.2019
Na povabilo predsednice Zdravniške zbornice Slovenije so se danes zbrali predstavniki poklicnih skupin, ki so neposredni izvajalci zdravstvenih storitev. Podprli so idejo zdravniške zbornice, da bi se povezali v forum, ki bo skupaj in enotno nastopil v odnosu do ministrstva, vlade in ZZZS.

Preberite več


Odziv na odstop ministra Sama Fakina

8.3.2019
"Novica o odstopu ministra Sama Fakina me je presenetila in najprej mu želim dobro okrevanje. Politikom in javnosti pa ob iskanju novega kandidata za ministra sporočam, da je zdravstvo izjemno zahteven resor, ki potrebuje temeljite spremembe v najkrajšem času," v odzivu poudarja dr. Zdenka Čebašek-Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več