Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Klubski večer

Klubski pogovorni večer: O različnih prehranskih režimih otrok

27.9.2018
Razprava je bila osredotočena predvsem na primere, ko se starši odločijo za posebne (alternativne) načine prehrane (npr. veganstvo, presnojedstvo …) in želijo, da se otroku v šolskih in predšolskih programih omogočijo ali celo predpisujejo tovrstne diete oziroma prehranske posebnosti.

Preberite več

Simona semenič

Me slišiš? – Avtobiografija, ki odkrito odstira življenje z epilepsijo (in govori o boju z birokracijo v zdravstvu)

26.9.2018
Na Klubskem knjižnem večeru, ki bo 10. oktobra ob 18. uri v knjižnici zdravniške zbornice, bomo gostili eno najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark in režiserko Simono Semenič, ki je za svoj bogat dramski opus doslej prejela kar tri Grumove nagrade. Spregovorila bo o svojem prvencu Me slišiš?, v katerem kruto odkrito spregovori o epilepsiji.

Preberite več

Koncert_25918

Čudovito »Jesensko razkošje« s člani orkestra Slovenske filharmonije

26.9.2018
Cikel klubskih koncertnih večerov v sezoni 2017/2018 smo sklenili s koncertom članov orkestra Slovenske filharmonije z naslovom Jesensko razkošje.

Preberite več

Spec listine

Slovesna podelitev specialističnih listin doktorjem medicine in doktorjem dentalne medicine

25.9.2018
Licenčne listine je prejelo 43 doktorjev medicine in 6 doktorjev dentalne medicine. Prejemnike listin in njihove družinske člane je nagovorila predsednica dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Poudarila je, da jih z novimi odgovornostmi čakajo tudi večje obremenitve, ki lahko vodijo v izgorelost, zato naj bodo na to pozorni in pravočasno ukrepajo.

Preberite več

Demanca za bilten

V Sloveniji v enem letu dobili 54 demenci prijaznih točk, potrebna bi bila še - mreža spominskih klinik

19.9.2018
»Demenca mora biti stvar nas vseh. Dejansko se moramo pripravljati nanjo, bodisi da bomo sami živeli z demenco, ali pa se bo to zgodilo nekomu bližnjih. To bi morali učiti v osnovnih šolah, « meni dr. Zdenka Čebašek - Travnik. Največjo odlično oceno si zasluži združenje Spominčica je povedal dr. Pirtošek, potrebujemo pa mrežo spominskih klinik.

Preberite več


O različnih skrajnih dietnih režimih zdravih otrok - kako naj ob tem ravna pediater

18.9.2018
Govorili bomo o prehrani zdravih otrok v primerih, ko se starši odločijo za posebne (alternativne) načine prehrane (npr. veganstvo, presnojedstvo…) in želijo, da se otroku v šolskih in predšolskih programih omogočijo ali celo predpisujejo tovrstne diete oz. prehranske posebnosti.

Preberite več

Pomurski zdravnik_2018_600x300px

Natečaj za Medicinski dosežek leta pomurske regije – Vabljeni k sodelovanju!

13.9.2018
Na natečaj se lahko prijavijo: zdravniki ali zdravnice, zdravniški timi, oddelki ali zdravstvene organizacije (bolnišnice, zdravstveni domovi in zasebne ordinacije) iz pomurske regije z izstopajočimi medicinskimi dosežki, ki so bili prebojni in so zaznamovali vaše strokovno delovanja na področju medicine v 2017. Rok za prijave: 10. okt. 2018.

Preberite več

Brifing za novinarje_11 09 2018 - KZO

KZO: "To, da nam drugi diktirajo rešitve, ki so škodljive, ni več dopustno"

12.9.2018
Predsednika vlade bomo seznanili z vsebinami, problemi, ponudili rešitve in mu povedali, da od naših zahtev, kako urediti zdravstvo, ne bomo odstopili, je po torkovi seji KZO poudaril Konrad Kuštrin. Dr. Zdenka Čebašek - Travnik pa je izpostavila pomembnost podporo vlade ministru, sicer so vse dobre ideje brez realne možnosti za uresničitev.

Preberite več


Vabilo na delavnico Standardizirano mnenje v postopkih odobravanja specializacij po novem

7.9.2018
Na jesenskem javnem razpisu specializacij bodo mentorji lahko podali svoje mnenje o kandidatu le še v standardizirani obliki in na predpisanem obrazcu. Da bi uvedba tega obrazca stekla brez težav, vas 25. 9. 2018 ob 18.00 vljudno vabimo na delavnico/predstavitev standardiziranega mnenja v Modro dvorano Zdravniške zbornice Slovenije.

Preberite več


Zaprtje spomladanskega razpisa specializacij

5.9.2018
Vse morebitne kandidate, ki se želijo prijaviti na odprti »1. javni razpis specializacij zdravnikov 2018 za posamezne izvajalce in za območje celotne države« ali na razpis za znanega plačnika, obveščamo, da se bosta oba razpisa z 10. 9. 2018 ZAPRLA. Prijava je tako mogoča le še do 9. 9. 2018. Jesenski razpis bo objavljen predvidoma sredi oktobra.

Preberite več

preschool-548170_960_720

Priporočila za medicinsko indicirane diete

30.8.2018
Z željo po ureditvi razmer na področju predpisovanja diet so pediatri in dietetiki pripravili Priporočila za medicinsko indicirane diete. Otrokom se s priporočili omogoča pridobitev strokovno utemeljenih diet ter zmanjšuje nepotrebne in včasih škodljive prehranske omejitve. S pomočjo MZ so bila Priporočila posredovana večini zdravstvenih ustanov.

Preberite več


Informacija glede poteka sodnega postopka med Zdravniško zbornice Slovenije in nekdanjo predsednico dr. Gordano Kalan Živčec

30.8.2018
Po odločitvi Vrhovnega sodišča RS je bil zahtevek dr. Gordane Kalan Živčec za plačilo 50.644,52 EUR v pretežnem delu pravnomočno zavrnjen. Dne 29. 8. 2018 je tako potekala obravnava na prvostopenjskem Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani glede plačila manjšega dela zahtevka (9.901,68 EUR), o katerem še ni bilo pravnomočno odločeno.

Preberite več

Sobotna priloga_foto_25 08 20218_bilten

Pismo bodočemu ministru za zdravje

27.8.2018
Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek - Travnik v Sobotni prilogi Dela: »V zdravniških organizacijah bomo dobrega ministra prepoznali po tem, da bo od začetka mandata sodeloval s ključnimi poklicnimi skupinami in da ne bo šparal pri ljudeh, ki skrbijo za zdravje prebivalcev.«

Preberite več

Vabilo Likovna razstava - 5 september 2018

Razstava: Akti in avtoportreti članov Kulturnega društva likovnih ustvarjalcev Tolmin

24.8.2018
Odprtje razstave bo v sredo, 5. septembra 2018, ob 19. uri v preddverju Zdravniške zbornice Slovenije, Dunajska cesta 162, Ljubljana. Z glasbo bo odprtje pospremila flavtistka Tara Hadler.

Preberite več


JAVNA OBJAVA PROSTEGA DELOVNEGA MESTA SVETOVALEC (M/Ž)

23.8.2018
Zdravniška zbornica Slovenije danes, 23. avgusta 2018, objavlja prosto delovno mesto svetovalca (M/Ž). Zaposlitev je za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in s trimesečnim poskusnim delom. Pisne prijave skupaj z življenjepisom zbiramo do vključno 2. septembra 2018.

Preberite več


Za ničelno toleranco do korupcije v zdravstvu

17.8.2018
Zbornica zagovarja ničelno toleranco do korupcije, tako v procesih v zdravstvu kot v odnosih med zdravniki in pacienti. O medijskem navajanju imen zdravnikov, ki naj bi bili vpleteni v koruptivna dejanja, pa je stališče zbornice, da za prebivalce Slovenije – tudi za zdravnike – velja pravilo nedolžnosti, dokler ni dokazana krivda.

Preberite več


Odziv Zdravniške zbornice Slovenije na intervju STA z dr. Robido, objavljen 15. 8. 2018

17.8.2018
Presenečeni smo nad vsebino in tonom izjav, ki jih je dr. Robida podal v intervjuju za STA 15. 8. 2018. Vloga Zdravniške zbornice Slovenije je glede urejanja razmer na področju zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami ves čas transparentna in usmerjena v urejanje razmer.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorjev specializacij za področji »fizikalne in rehabilitacijske medicine« ter »urologije«

14.8.2018
Na poziv se lahko prijavijo kandidati, ki: izpolnjujejo pogoje za imenovanje za glavnega mentorja, so zaposleni v pooblaščeni ustanovi, kjer se lahko opravlja del specializacije, za katero kandidirajo, in so priznani strokovnjaki na svojem strokovnem področju. Rok za prijave je: 11. september 2018.

Preberite več


Vlada spreminja odlok in zvišuje letošnje odhodke ZZZS

27.7.2018
Spremembe odloka bodo omogočile zvišanje letošnjih odhodkov ZZZS za 35 milijonov evrov, kar je posledica pritoka višjih socialnih prispevkov. Natančen razrez porabe 35 milijonov evrov dodatnih sredstev bo določen v postopku partnerskih dogovarjanj v okviru aneksa 2 k splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2018.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za področje »otroške in mladostniške psihiatrije«

25.7.2018
Na poziv se lahko prijavijo kandidati, ki: izpolnjujejo pogoje za imenovanje za glavnega mentorja, so zaposleni v pooblaščeni ustanovi, kjer se lahko opravlja del specializacije, za katero kandidirajo, in so priznani strokovnjaki na svojem strokovnem področju. Rok za prijave je: 20. avgust 2018

Preberite več


Obvestilo bodočim zobozdravnikom pripravnikom

19.7.2018
V Uradnem listu Republike Slovenije ( št. 47/18) je bil objavljen nov Pravilnik o pripravništvu in strokovnih izpitih zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev na področju zdravstvene dejavnosti. Priloga pravilnika je tudi nov program pripravništva doktorjev dentalne medicine, ki na novo uvaja področje splošnega zobozdravstva.

Preberite več

Predsednik DZ sprejel KZO_19 07 2018_splet

Predsednik DZ mag. Matej Tonin sprejel predstavnike Koordinacije zdravniških organizacij

19.7.2018
»Slovensko zdravstvo nujno potrebuje zdravljenje in to čim prej. Pomembno sporočilo je bilo tudi, da je potrebno spodbujati politiko z vseh strani, da je zdravstvo ključna prioriteta, ki jo je treba vključevati v koalicijske pogovore,« je po današnjem sestanku s predstavniki zdravniških organizacij povedal predsednik DZ mag. Matej Tonin.

Preberite več


Predhodni usmerjeni zdravniški pregledi za delovno mesto specializanta

18.7.2018
Na prošnjo kadrovskih služb delodajalcev bodočih specializantov, vse izbrane kandidate pozivamo, da po prejemu sklepa o določitvi delodajalca takoj pokličejo kadrovsko službo in se dogovorijo za zdravniški pregled, da ne bi prihajalo do zamika začetka zaposlitve.

Preberite več

Kompendi_foto_17 07 2018

Izšel Kompendij pripravništva za poklic zdravnik

17.7.2018
Z veseljem vam predstavljamo knjižico Kompendij, v kateri je zajet obseg znanj in veščin, potrebnih za vsakdanje delo v času sekundariata in strokovni izpit. Vsa ta znanja bodo v pomoč tudi v času specializacije, nekatere stvari pa se bodo vtisnile v spomin za celo življenje.

Preberite več


Posledice, ki bi nastale, v kolikor bi MZ vztrajal pri svojem tolmačenju zakonskih in podzakonskih določb

16.7.2018
Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) se odziva na današnje sporočilo za medije Ministrstva za zdravje, ki želi naše navedbe iz današnje izjave za javnost prikazati kot nepravilne. V ZZS zato opozarjamo na morebitne posledice, ki bi nastale, v kolikor bi ministrstvo vztrajalo pri svojem tolmačenju zakonskih in podzakonskih določb.

Preberite več


ZZS ugotavlja, da je MZ sam onemogočil delovaje Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni

16.7.2018
Zbornica na podlagi dostopnih podatkov ugotavlja, da je MZ s predlogom »reformne« novele Zakona o zdravstveni dejavnosti, ki je bila sprejeta v letu 2017, samo onemogočilo delovanje pred kratkim ustanovljenega Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni. Vlado v odhajanju pozivamo, da prevzame odgovornost za vse škodljive posledice.

Preberite več


Opozorilo članom pred tveganjem nastanka visokih stroškov zaradi nenamerne sklenitve pogodbe s podjetjem EuroMedi

12.7.2018
Objavljamo vzorec obrazca, ki ga podjetje EuroMedi (European Medical Directory) posreduje zdravnikom in doktorjem dentalne medicine (oziroma njihovim delodajalcem ali njihovim podjetjem). Kdor izpolni in odpošlje obrazec, s tem sklene odplačno pogodbo za objavo svojih podatkov v registru (European Medical Directory) po ceni 977 EUR (+ DDV) na leto.

Preberite več

Novinarska_zobozdravstvo_12 07 2018

V zobozdravstvu manjka do 500 programov otroškega in odraslega zobozdravstva

12.7.2018
Če bi želeli povsem odpraviti čakalne dobe v zobozdravstvu, v Sloveniji manjka do 500 programov otroškega in odraslega zobozdravstva. V pogajanjih z ZZZS bo Odbor za zobozdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije zato predlagal financiranje vsaj 100 dodatnih programov otroškega in odraslega zobozdravstva.

Preberite več


Obvestilo pooblaščenim izvajalcem za izvajanje programa pripravništva za poklic doktor dentalne medicine in izvajalcem, ki bi pooblaščeni izvajalci želeli postati

9.7.2018
V Uradnem listu Republike Slovenije je bil 6. julija 2018 objavljen Pravilnik o pripravništvu in strokovnih izpitih zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev na področju zdravstvene dejavnosti, katerega priloga je tudi nov program pripravništva doktorjev dentalne medicine. Pravilnik je začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.

Preberite več


Zbornica DZ opozorila na sporno določilo Zakona o dopolnitvah Zakona o zdravniški službi

2.7.2018
Predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o zdravniški službi (ZZdrS-G), ki je v DZ, retroaktivno omogoča, da bodo vabljeni zdravniki izven EU lahko začeli opravljati zdravstveno dejavnost že pred uveljavitvijo tega zakona brez izpolnjevanja vseh pogojev, ki trenutno veljajo. Zbornica je zato opozorila na nevarnosti take dopolnitve zakona.

Preberite več


Javni poziv za izpraševalce na strokovnih izpitih

28.6.2018
Zdravniška zbornica Slovenije objavlja Javni poziv za izpraševalce na strokovnih izpitih. Kot izpraševalce vabimo k sodelovanju vse zainteresirane zdravnike specialiste, ki izpolnjujejo v pozivu navedene pogoje.

Preberite več

EF0I6693 (Small)

Izjava za medije - Zapleti pri zagotavljanju prisotnosti kardiologov na Pediatrični kliniki v Ljubljani

22.6.2018
Ljubljana, 22. 6. 2018 - V zvezi z medijskimi zapisi o tem, da je odstop doc. dr. Anemarije Meglič z mesta strokovne direktorice pediatrične klinike v Ljubljani v povezavi s tem, da naj bi ta odstop sledil informaciji iz ZZS, da ni mogoče zaposliti zdravnika specialista iz BIH, predsednica zbornice podaja naslednjo izjavo.

Preberite več

Seja skupščine_14 06 2018

Skupščina ni podprla razpisa referenduma o odcepitvi zobozdravnikov

15.6.2018
Poslanci iz vrst zobozdravnikov kot tudi večina poslancev iz vrst zdravnikov so na včerajšnji seji skupščine glasovali proti razpisu referenduma o odcepitvi. V razpravi pred glasovanjem je namreč prevladalo stališče, jasno izraženo tudi s strani zobozdravnikov – da referendum ni prava pot za razdružitev zbornic.

Preberite več


Vlada sprejela Sklepe o spornih vprašanjih v zvezi z Aneksom št. 1 k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2018

15.6.2018
V Aneksu št. 1 k Splošnem dogovoru za pogodbeno leto 2018 se med drugim določi povečanje zdravstvenih programov za določene izvajalce na primarni in sekundarni ravni v višini 1,8 milijona eurov za leto 2018 ter plačilo preseganja za nekatere programe v višini 5,5 milijona eurov.

Preberite več


Obvladovanje stresa ob kriznih dogodkih v zdravniški službi

14.6.2018
Zdravniška zbornica za člane izvaja številne delavnice in druge aktivnosti za obvladovanje stresa ob kriznih dogodkih v zdravniški službi.

Preberite več

Skok v poletje_bilten

Odličen »Skok v poletje« z Beethovnovim septetom

13.6.2018
Poslušali smo: Septet v Es-duru, op. 20 L. van Beethovna v izvedbi: Žiga Faganel, violina, Gea Pantner Volfand, viola, Alja Mandič Faganel, violončelo, Zoran Marković, kontrabas, Aljaž Beguš, klarinet, Leonardo Calligaris, fagot, in Jože Rošer, rog.

Preberite več

KZO_brifing za novinarje_05 06 2018

Kaj zdravniške organizacije pričakujemo od nove vladne ekipe

7.6.2018
Z reformo zdravstva je nujno zagotoviti ustrezne pogoje dela za zdravnike, da bodo lahko zagotavljali kakovostno in varno oskrbo bolnikov. Nujna pa je tudi reorganizacija javnih zdravstvenih zavodov.

Preberite več

Najboljši klinični učitelji za leto 2017_07 06 2018

Najboljši klinični učitelji za leto 2017

7.6.2018
12 najboljših mentorjev po anketi med specializanti, izvedeni septembra lani, prejelo nazive najboljši klinični učitelj za leto 2017. "Želim si, da bi mentorsko delo znova postalo vrednota, ob kakršni je odraščala naša generacija," je v uvodnem nagovoru pred podelitvami povedala predsednica dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več


Nocoj slovesna podelitev licenčnih listin in nazivov najboljši klinični učitelj za leto 2017

6.6.2018
Tokratni dogodek bo še prav posebej slovesen, saj bo 12 najboljših mentorjev po anketi med specializanti, izvedeni septembra lani, prejelo nazive najboljši klinični učitelj za leto 2017.

Preberite več

Član Beethovnovega septeta_splet_bilten

Kubski koncertni večeri: »Skok v poletje« z Beethovnovim septetom

6.6.2018
Koncert bo v torek, 12. junija 2018, ob 19. uri v Domus Medica. Prisluhnili bomo glasbeni stvaritvi skladatelja L. van Beethovna: Septet v Es-duru, op.20. Vljudno vabljeni!

Preberite več