Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Primer ponarejene diplome medicinske fakultete v 2017 – izbris iz registra in obvestilo policiji ​

21.2.2019
Trenutno je to edini tak primer, ki nam je poznan oz. je bila zbornica o njem obveščena v obdobju zadnjih desetih let.

Preberite več


Klubski pogovorni večer: Čas je za pokončno držo naših otrok

20.2.2019
Problem slabe drže ni le problem gibalnega aparata oz. zdravega ali slabo razvitega mišično- skeletnega aparata, obsega širši čustveno-psihološko-socialni pogled na temo vzgajanja celostno uravnotežene, pokončne osebnosti. Čigava naloga je to? Kako si jo lahko učinkovito razdelimo? Kje so področja sodelovanja?

Preberite več

Claripiano

Koncert Dua Claripiano: »Pomladno prebujenje«

19.2.2019
Koncert bo v torek, 12. marca, ob 19. uri v Domus Medica. Koncert je namenjen članom in članicam zbornice in Slovenskega zdravniškega društva ter njihovim družinskim članom in prijateljem, potrebna pa je predhodna rezervacija.

Preberite več

Klimt_foto_bilten.142645

Razstava Klimt po moje Irene Kavšek

19.2.2019
V Domus Medica je na ogled razstava upokojene medicinske sestre Irene Kavšek, Klimt po moje. Razstava obsega 61 likovnih del ter 18 svetil.

Preberite več


Javno pismo ministru Fakinu

11.2.2019
Gospod minister, danes nismo slišali niti besede o tem, kako boste v družinsko medicino privabili mlade zdravnike. Niti besede o tem, da vas skrbi za paciente, ki še nimajo izbranega zdravnika in ki jih je po naših podatkih vsaj za dve srednje veliki slovenski mesti.

Preberite več

recept_bilten 2

Recepti za osebno rabo – novi 210. člen Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja

7.2.2019
V primeru, ko so zdravniki recepte za osebno rabo na ZZZS dvignili pred 13. 10. 2018, lahko le-te porabijo. Z ZZZS se dogovarjamo o tem, da bi spremenili vsaj tisti del pravil, ki se nanaša na mlade zdravnike, torej specializante in sekundarije pred podelitvijo licence. Končno odločitev o spremembi pravil pa sprejema skupščina ZZZS.

Preberite več


Zdravniška zbornica Slovenije podpira poziv zdravnikov po takojšnji ureditvi pogojev dela v družinski medicini

1.2.2019
Zbornica ponovno poziva vse pristojne, to je MZ, Vlado RS in ZZZS, da družinskim zdravnikom po celotni Sloveniji omogočijo takšne pogoje dela, ki bodo v skladu s sprejetimi in uradno objavljenimi standardi in normativi. Le na ta način lahko družinski zdravniki zagotavljajo varno obravnavo bolnikov.

Preberite več

Javna tribuna_30_01 2019_2_bilten

Javna tribuna: Začarani krog naročanja v osnovnem zdravstvu - posnetek razprave je že na voljo

31.1.2019
Dogodka se je udeležilo okoli 170 zdravnikov in zobozdravnikov. Številni so povedali, kako težave čutijo v vsakodnevni praksi, kje se zapleta. Iz razprave je bilo jasno zaznati, da je še veliko nejasnosti. Na voljo pa je tudi že povezava do posnetja javne tribune. Vabljeni k ogledu.

Preberite več


Odziv Slovenskega zdravniškega društva in Zdravniške zbornice Slovenije na javna vprašanja v medijih, povezana z evtanazijo ​

29.1.2019
V Slovenskem zdravniškem društvu in Zdravniški zbornici Slovenije želimo poudariti, da je evtanazija področje, ki posega v srž vsake družbe, zato zahteva poglobljeno razpravo. V kolikor bi odločevalci pričakovali mnenje oziroma stališča medicinske stroke, jih bomo tudi njim jasno predstavili. ​

Preberite več

KZO_izjava za medije_15 01 2019_foto platiše-5 (Small)

KZO: Dosedanje aktivnosti vlade ne kažejo pretiranega optimizma

17.1.2019
Koordinacija zdravniških organizacij se je na prvi letošnji seji sestala v torek, 15. januarja 2019. Med drugim so zdravniške organizacije ocenile dosedanje sodelovanje z vlado, ministrstvom za zdravje in začrtale smernice za sodelovanje vnaprej.

Preberite več

Logo Državljan sveta

Zobozdravstvena oskrba beguncev na otoku Lezbos

17.1.2019
Prosimo vse zobozdravnike (z vsaj dvema letoma delovnih izkušenj), ki ste pripravljeni posvetiti prostovoljno delo ljudem v stiski, da se javite na ZZS. Delo poteka celo leto od ponedeljka do petka, od 8.30 do 15.00 v dveh opremljenih zobozdravniških ordinacijah v sklopu begunskega centra Moria.

Preberite več


Seminar iz nujnih stanj v psihiatriji

15.1.2019
Obveščamo vas, da bo Seminar iz nujnih stanj v psihiatriji v letu 2019 potekal v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Preberite več

Ginekologija_novinarska_ZZS 11 01 2019_bilten

Potrebovali bi 30 novih ginekoloških timov, vse večje administrativne obremenitve še slabšajo razmere

11.1.2019
»Če bi delali v skladu s časovnimi normativi, ki jih je prav tako potrdil RSK na isti seji, bi za to praviloma porabili dnevno več kot 9 ur,« so na novinarski konferenci opozorile primarne ginekologinje Renata Završnik Mihič, dr. med., spec. gin. in por., Petra Meglič, dr. med., spec. gin. in por. in Tinkara Srnovršnik, dr. med., spec. gin. in por.

Preberite več


Motnje spanja – kako jih prepoznati in obravnavati ​

10.1.2019
V sredo, 23. januarja 2019 pripravljamo klubski pogovorni večer: O motnjah spanja. Te postajajo vse večji problem tudi v Sloveniji. Dokazano je, da se v Evropi kar 20 odstotkov prometnih nesreč zgodi zaradi zaspanosti. Motnje spanja so zelo pogoste tudi pri otrocih.

Preberite več


Koncert Anje Bukovec z gostom

9.1.2019
Koncert bo v sredo, 23. januarja 2019, ob 19. uri v Domus Medica. Koncerti so namenjeni članom in članicam zbornice in Slovenskega zdravniškega društva ter njihovim sorodnikom in prijateljem, potrebna pa je predhodna rezervacija.

Preberite več


Javna tribuna: Začarani krog naročanja v osnovnem zdravstvu - kako »pravilno beležiti« podatke v čakalne in naročilne knjige

28.12.2018
30. januarja 2019 ob 16. uri na Zdravniški zbornici Slovenije. Namen javne tribune je: na primerih prikazati, kako se izvajalci zdravstvenih storitev spopadajo z nejasnostmi v pravilniku in zaradi kakšnih napak potem plačujejo kazni ter se pogovoriti, kako vzpostaviti sistem naročanja, ki bo učinkovit, enostaven in pregleden.

Preberite več

Ustavno sodišče_ 27 12 2018_vir_spletna stran Ustavno sodišče

Ustavno sodišče razveljavilo določbe zakona o zdravstveni dejavnosti glede presežkov prihodkov nad odhodki za koncesionarje ​

27.12.2018
Pričakujemo, da bo ustavno sodišče razveljavilo tudi ostale sporne določbe novele Zakona o zdravstveni dejavnosti, na katere opozarja Zdravniška zbornica, predvsem določbe o omejitvah dela mladih zdravnikov in omejitvah dela zdravnikov, ki so zaposleni v javnih zavodih ter določbe novele ZZDej, ki retroaktivno posegajo v že podeljene koncesije.

Preberite več

Novinarska konferenca_administrativne ovire_21 12 2018_bilten

Zdravniška zbornica Slovenije in Slovensko zdravniško društvo odgovorne pozivata k administrativni razbremenitvi zdravnikov v osnovnem zdravstvu ​

21.12.2018
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije z vedno novimi administrativnimi zahtevami in navodili negativno vpliva na strokovnost in varnost dela osebnih zdravnikov. Podobne nevzdržne obremenitve poleg družinskih zdravnikov čutijo tudi pediatri, ginekologi in radiologi na primarni ravni.

Preberite več


Vročanje odločb koncesionarjem in vlaganje pritožb zoper odločbe

19.12.2018
Do petka, 14. decembra, je zoper prejete odločbe vložilo pritožbe 24 koncesionarjev, v pripravi pa je še 24 pritožb. Skupno se je doslej na odvetnico Simono Marko, ki jo je Zdravniška zbornica Slovenije izbrala za zastopanje koncesionarjev, obrnilo in posredovalo pooblastila 131 koncesionarjev.

Preberite več

Podelitev Odličij_Ursic Polh

Podeljena letošnja odličja Zdravniške zbornice Slovenije za izjemne dosežke

14.12.2018
Zdravniška odličja je prejelo 9 izjemnih zdravnikov, ki so s svojim delom in predanostjo zdravniškemu poklicu dosegli vidne rezultate na svojih področjih delovanja in bistveno prispevali k ugledu slovenskega zdravništva in zobozdravništva doma in v tujini. Alenka Uršič Polh, dr. med. in doc. dr. Franek Klemenc sta prejela Hipokratovo priznanje.

Preberite več


NOVO: Mediacijska pisarna na zbornici

12.12.2018
V okviru mediacijske pisarne organiziramo in izvajamo mediacije, namenjene reševanju medsebojnih nesoglasij med pacienti in zaposlenimi v zdravstvu, različnimi oddelki in vodstvom ter ostalimi vpletenimi v nesoglasja v zdravstvu.

Preberite več

Novinarska konferenca_vodstvene kompetence_bilten

Program Vodstvene kompetence za zdravnike in zobozdravnike zaključuje prva generacija slušateljev

7.12.2018
Kot je na današnji novinarski konferenci poudarila predsednica dr. Zdenka Čebašek - Travnik, izkušnje iz tujine kažejo, da so zdravniki in zobozdravniki z dodatnimi znanji iz vodenja prav zaradi poznavanja medicine in zdravstvenega sistema povsod zelo iskani vodje zdravstvenih institucij.

Preberite več

KZO_izjava za novinarje_04 12 2018

Zdravniške organizacije vnovič opozorile na težave v zdravstvu in se odzvale na Gregoričev odhod iz sveta NIOSB ​

5.12.2018
Predsedniki zdravniških organizacij združeni v KZO so opozorili na zaskrbljujoče nizko zanimanje za specializacije iz družinske medicine in to, da poteka usklajevanje koncesijskih razmerij, ki pa mu Zdravniška zbornica Slovenije nasprotuje.

Preberite več


Usklajevanje koncesij, dovoljenj za opravljanje dejavnosti in registracij zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov

3.12.2018
Zdravniška zbornica zaznava, da krožijo med člani različne informacije glede usklajevanja koncesij, dovoljenj za opravljanje dejavnosti oziroma registracij zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov, zato v nadaljevanju pojasnjujemo, kaj v zvezi s tem določa Zakon o zdravstveni dejavnosti.

Preberite več


Pomembno opozorilo Sindikata Praktik.um in Zdravniške zbornice Slovenije za vse izbrane osebne zdravnike na primarni ravni zdravstva ​

29.11.2018
Sočasno delo na več deloviščih hkrati – izvajanje nujne medicinske pomoči in dežurne službe ali mrliško-pregledne službe in delo v ambulanti izbranega osebnega zdravnika –je nezakonito, saj krši osnovno pravico pacientov do primerne, kakovostne in varne zdravstvene obravnave v skladu z medicinsko doktrino.

Preberite več

doctor-1228629_960_720_lezeca pixabey

Seminar: Zbornica ponuja roko zdravnikom - o odnosih med zdravniki

29.11.2018
Uvod v letošnji program slovesne podelitve odličij Zdravniške zbornice Slovenije, ki bo 13. decembra ob 18.30 v Modri dvorani, bo že ob 16. uri, ko vas vabimo, da se nam pridružite na seminarju: Zbornica ponuja roko zdravnikom, ki se znajdejo v težavah.

Preberite več

LOGO ZZS Barok_bilten

Podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije

29.11.2018
Vljudno vas vabimo na svečano podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije za leto 2018 z Božično-novoletnim koncertom zdravniškega orkestra Camerata Medica, ki bo v četrtek, 13. decembra 2018, ob 18.30 v Modri dvorani Domus Medica.

Preberite več

simona semenic_bilten

O življenju z epilepsijo

25.11.2018
V oktobru smo na Klubskem knjižnem večeru gostili eno najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark Simono Semenič, režiserko, ki je za svoj bogat dramski opus doslej prejela kar tri Grumove nagrade. Objavljamo video posnetek pogovora.

Preberite več

Tim

Sedem prijav na Medicinski dosežek pomurske regije

22.11.2018
Na natečaj za Medicinski dosežek pomurske regije je prispelo sedem prijav iz različnih medicinskih specialnosti: kardiologije, oftalmologije, endokrinologije, diabetesa in zobozdravstvene preventive, ena pa tudi s področja kakovosti v bolnišničnem zdravstvu. Vsem sodelujočim iskreno česititamo.

Preberite več

Pomurski zdravnik leta_fotogalerija

Podeljeni nazivi Pomurski zdravnik leta 2018

21.11.2018
Podeljeni so nazivi Pomurski zdravnik leta v kategorijah: družinski zdravnik, pediater, ginekolog, zdravnik specialist, zobozdravnik in Medicinski dosežek pomurske regije po izboru strokovne komisije zdravnikov. Projekt sta pripravila Vestnik in Zdravniška zbornica Slovenije. Čestitke nagrajencem je izrekel tudi minister za zdravje Samo Fakin.

Preberite več

Varna pot 1

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

19.11.2018
Zdravniška zbornica Slovenije podpira kampanje ozaveščanja o varnosti v cestnem prometu in podpira ničelno toleranco do alkohola v cestnem prometu.

Preberite več

Novinarska konferenca zobozdravniki_perevntiva_bilten

Ni preventivnega zobozdravstvenega programa za odrasle in presejalnega programa za otroke iz rizičnih skupin ​

16.11.2018
Med najbolj ogrožene skupine v odrasli populaciji sodijo bolniki z demenco in starejši v domovih za ostarele. Med otroki pa tisti, ki so veliko v bolnišnicah in otroci migrantov ter še nekatere druge skupine, ki jih je zelo težko zajeti v programe, opozarja asist. dr. Tanja Tomaževič, dr. dent. med., spec. otroškega in preventivnega zobozdravstva.

Preberite več

Klubski pogovorni večer_preventiva v zobozdratvu

Klubski pogovorni večer: Aktualni koncepti v preventivi pri otrocih in odraslih ​

15.11.2018
V sredo, 14. novembra, je bil ob 18. uri zelo aktualen in dobro obiskan Klubski pogovorni večer z naslovom Aktualni koncepti v preventivi pri otrocih in odraslih. Tema pogovora so bili preventivni ukrepi za ohranjanje ustnega zdravja tako pri otrocih in mladini kot pri odraslih.

Preberite več

ZČT v Zagrebu_bilten

Delovni obisk predsednice zbornice pri kolegih v Zagrebu

15.11.2018
Od številnih tem pogovora je izstopal Projekt zdravniška kartica (ZK). Gre za posebno kartico, izdelano v hrvaškem podjetju, ki izdeluje tudi potne liste. Kartica ima značaj identifikacijskega dokumenta (z biometrično fotografijo) in digitalnega certifikata (podpisa).

Preberite več

IMG_6374_Small

"Vedra lahkotnost novembrske sivine" z Eleno Hribernik in člani orkestra Slovenske filharmonije

14.11.2018
Cikel klubskih koncertnih večerov smo v sezoni 2018/2019 otvorili s koncertom Elene Hribernik s člani orkestra Slovenske filharmonije z naslovom "Vedra lahkotnost novembrske sivine".

Preberite več


Pomembno obvestilo organizatorjem strokovnih vsebin o roku za vložitev vloge

12.11.2018
Ker je v zadnjem času zelo poraslo število vlog, ki so bile na zbornico vložene prepozno, ponovno pojasnjujemo, v katerih primerih je vlogo treba vložiti osem dni in kdaj mesec dni pred izvedbo dogodka.

Preberite več


Obvestilo o načinu točkovanja strokovnih vsebin za aktivne udeležence

12.11.2018
Aktivna udeležba za predavatelje kot aktivne udeležence izpopolnjevanja ne prinaša več 50 % povečanja števila točk za ure predavanj.

Preberite več

Pomurski zdravnik_2018_600x300px

Prvič bodo podeljeni laskavi nazivi Pomurski zdravnik leta - Vabljeni!

9.11.2018
V torek, 20. novembra 2018, bomo ob 18. uri v Kongresni dvorani Radin Zdravilišča Radenci prvič podelili laskavi naziv Pomurski zdravnik leta. Izbor organizira tednik Vestnik skupaj z Zdravniško zbornico Slovenije. Glasovanje javnosti je potekalo do 14. novembra v petih kategorijah.

Preberite več


Drugi javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine 2018 - odgovori na vprašanja – 2. del

8.11.2018
Objavljamo 2. del odgovorov na vprašanja, ki smo jih prejeli po objavi javnih razpisov specializacij za zdravnike in doktorje dentalne medicine 2018 (objava razpisov je bila 26. oktobra 2018).

Preberite več