Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila

Podelitev Odličij_Ursic Polh

Podeljena letošnja odličja Zdravniške zbornice Slovenije za izjemne dosežke

14.12.2018
Zdravniška odličja je prejelo 9 izjemnih zdravnikov, ki so s svojim delom in predanostjo zdravniškemu poklicu dosegli vidne rezultate na svojih področjih delovanja in bistveno prispevali k ugledu slovenskega zdravništva in zobozdravništva doma in v tujini. Alenka Uršič Polh, dr. med. in doc. dr. Franek Klemenc sta prejela Hipokratovo priznanje.

Preberite več


NOVO: Mediacijska pisarna na zbornici

12.12.2018
V okviru mediacijske pisarne organiziramo in izvajamo mediacije, namenjene reševanju medsebojnih nesoglasij med pacienti in zaposlenimi v zdravstvu, različnimi oddelki in vodstvom ter ostalimi vpletenimi v nesoglasja v zdravstvu.

Preberite več

Novinarska konferenca_vodstvene kompetence_bilten

Program Vodstvene kompetence za zdravnike in zobozdravnike zaključuje prva generacija slušateljev

7.12.2018
Kot je na današnji novinarski konferenci poudarila predsednica dr. Zdenka Čebašek - Travnik, izkušnje iz tujine kažejo, da so zdravniki in zobozdravniki z dodatnimi znanji iz vodenja prav zaradi poznavanja medicine in zdravstvenega sistema povsod zelo iskani vodje zdravstvenih institucij.

Preberite več

KZO_izjava za novinarje_04 12 2018

Zdravniške organizacije vnovič opozorile na težave v zdravstvu in se odzvale na Gregoričev odhod iz sveta NIOSB ​

5.12.2018
Predsedniki zdravniških organizacij združeni v KZO so opozorili na zaskrbljujoče nizko zanimanje za specializacije iz družinske medicine in to, da poteka usklajevanje koncesijskih razmerij, ki pa mu Zdravniška zbornica Slovenije nasprotuje.

Preberite več


Usklajevanje koncesij, dovoljenj za opravljanje dejavnosti in registracij zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov

3.12.2018
Zdravniška zbornica zaznava, da krožijo med člani različne informacije glede usklajevanja koncesij, dovoljenj za opravljanje dejavnosti oziroma registracij zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov, zato v nadaljevanju pojasnjujemo, kaj v zvezi s tem določa Zakon o zdravstveni dejavnosti.

Preberite več


Pomembno opozorilo Sindikata Praktik.um in Zdravniške zbornice Slovenije za vse izbrane osebne zdravnike na primarni ravni zdravstva ​

29.11.2018
Sočasno delo na več deloviščih hkrati – izvajanje nujne medicinske pomoči in dežurne službe ali mrliško-pregledne službe in delo v ambulanti izbranega osebnega zdravnika –je nezakonito, saj krši osnovno pravico pacientov do primerne, kakovostne in varne zdravstvene obravnave v skladu z medicinsko doktrino.

Preberite več

doctor-1228629_960_720_lezeca pixabey

Seminar: Zbornica ponuja roko zdravnikom - o odnosih med zdravniki

29.11.2018
Uvod v letošnji program slovesne podelitve odličij Zdravniške zbornice Slovenije, ki bo 13. decembra ob 18.30 v Modri dvorani, bo že ob 16. uri, ko vas vabimo, da se nam pridružite na seminarju: Zbornica ponuja roko zdravnikom, ki se znajdejo v težavah.

Preberite več

LOGO ZZS Barok_bilten

Podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije

29.11.2018
Vljudno vas vabimo na svečano podelitev odličij Zdravniške zbornice Slovenije za leto 2018 z Božično-novoletnim koncertom zdravniškega orkestra Camerata Medica, ki bo v četrtek, 13. decembra 2018, ob 18.30 v Modri dvorani Domus Medica.

Preberite več

simona semenic_bilten

O življenju z epilepsijo

25.11.2018
V oktobru smo na Klubskem knjižnem večeru gostili eno najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark Simono Semenič, režiserko, ki je za svoj bogat dramski opus doslej prejela kar tri Grumove nagrade. Objavljamo video posnetek pogovora.

Preberite več

Tim

Sedem prijav na Medicinski dosežek pomurske regije

22.11.2018
Na natečaj za Medicinski dosežek pomurske regije je prispelo sedem prijav iz različnih medicinskih specialnosti: kardiologije, oftalmologije, endokrinologije, diabetesa in zobozdravstvene preventive, ena pa tudi s področja kakovosti v bolnišničnem zdravstvu. Vsem sodelujočim iskreno česititamo.

Preberite več

Pomurski zdravnik leta_fotogalerija

Podeljeni nazivi Pomurski zdravnik leta 2018

21.11.2018
Podeljeni so nazivi Pomurski zdravnik leta v kategorijah: družinski zdravnik, pediater, ginekolog, zdravnik specialist, zobozdravnik in Medicinski dosežek pomurske regije po izboru strokovne komisije zdravnikov. Projekt sta pripravila Vestnik in Zdravniška zbornica Slovenije. Čestitke nagrajencem je izrekel tudi minister za zdravje Samo Fakin.

Preberite več

Varna pot 1

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

19.11.2018
Zdravniška zbornica Slovenije podpira kampanje ozaveščanja o varnosti v cestnem prometu in podpira ničelno toleranco do alkohola v cestnem prometu.

Preberite več

Novinarska konferenca zobozdravniki_perevntiva_bilten

Ni preventivnega zobozdravstvenega programa za odrasle in presejalnega programa za otroke iz rizičnih skupin ​

16.11.2018
Med najbolj ogrožene skupine v odrasli populaciji sodijo bolniki z demenco in starejši v domovih za ostarele. Med otroki pa tisti, ki so veliko v bolnišnicah in otroci migrantov ter še nekatere druge skupine, ki jih je zelo težko zajeti v programe, opozarja asist. dr. Tanja Tomaževič, dr. dent. med., spec. otroškega in preventivnega zobozdravstva.

Preberite več

Klubski pogovorni večer_preventiva v zobozdratvu

Klubski pogovorni večer: Aktualni koncepti v preventivi pri otrocih in odraslih ​

15.11.2018
V sredo, 14. novembra, je bil ob 18. uri zelo aktualen in dobro obiskan Klubski pogovorni večer z naslovom Aktualni koncepti v preventivi pri otrocih in odraslih. Tema pogovora so bili preventivni ukrepi za ohranjanje ustnega zdravja tako pri otrocih in mladini kot pri odraslih.

Preberite več

ZČT v Zagrebu_bilten

Delovni obisk predsednice zbornice pri kolegih v Zagrebu

15.11.2018
Od številnih tem pogovora je izstopal Projekt zdravniška kartica (ZK). Gre za posebno kartico, izdelano v hrvaškem podjetju, ki izdeluje tudi potne liste. Kartica ima značaj identifikacijskega dokumenta (z biometrično fotografijo) in digitalnega certifikata (podpisa).

Preberite več

IMG_6374_Small

"Vedra lahkotnost novembrske sivine" z Eleno Hribernik in člani orkestra Slovenske filharmonije

14.11.2018
Cikel klubskih koncertnih večerov smo v sezoni 2018/2019 otvorili s koncertom Elene Hribernik s člani orkestra Slovenske filharmonije z naslovom "Vedra lahkotnost novembrske sivine".

Preberite več


Pomembno obvestilo organizatorjem strokovnih vsebin o roku za vložitev vloge

12.11.2018
Ker je v zadnjem času zelo poraslo število vlog, ki so bile na zbornico vložene prepozno, ponovno pojasnjujemo, v katerih primerih je vlogo treba vložiti osem dni in kdaj mesec dni pred izvedbo dogodka.

Preberite več


Obvestilo o načinu točkovanja strokovnih vsebin za aktivne udeležence

12.11.2018
Aktivna udeležba za predavatelje kot aktivne udeležence izpopolnjevanja ne prinaša več 50 % povečanja števila točk za ure predavanj.

Preberite več

Pomurski zdravnik_2018_600x300px

Prvič bodo podeljeni laskavi nazivi Pomurski zdravnik leta - Vabljeni!

9.11.2018
V torek, 20. novembra 2018, bomo ob 18. uri v Kongresni dvorani Radin Zdravilišča Radenci prvič podelili laskavi naziv Pomurski zdravnik leta. Izbor organizira tednik Vestnik skupaj z Zdravniško zbornico Slovenije. Glasovanje javnosti je potekalo do 14. novembra v petih kategorijah.

Preberite več


Drugi javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine 2018 - odgovori na vprašanja – 2. del

8.11.2018
Objavljamo 2. del odgovorov na vprašanja, ki smo jih prejeli po objavi javnih razpisov specializacij za zdravnike in doktorje dentalne medicine 2018 (objava razpisov je bila 26. oktobra 2018).

Preberite več

Rstava_bilten 3

Otvoritev razstave Anima Tine Mlinarec, dr. med. spec. orl.

8.11.2018
V Domus Medica so se ljubitelji slikarske umetnosti sinoči, 7. novembra 2018, udeležili odprtja razstave Tine Mlinarec, dr. med. spec. orl., z naslovom Anima, ki je nastala kot avtoričin individualni pogled na dušo.

Preberite več

Elena Hribernik_131118

Klubski koncertni večeri: »Vedra lahkotnost novembrske sivine« Elena Hribernik s člani orkestra Slovenske filharmonije

7.11.2018
Koncert bo v torek, 13. novembra 2018, ob 19.uri. Prisluhnili bomo glasbeni stvaritvi skladateljev: W.A. Mozarta, F. Schuberta in H. Ville Lobosa. Vljudno vabljeni!

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za področje »medicine dela, prometa in športa«

5.11.2018
Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za specializacijo, za katero kandidirajo. Vloge z dokazili pošljite do 30. 11. 2018.

Preberite več


Usklajevanje dovoljenj za opravljanje zdravstvene dejavnosti in odločb o vpisu v register zasebnih zdravstvenih delavcev – ROK: 12. 4. 2019

30.10.2018
Ministrstvo za zdravje je na podlagi novele Zakona o zdravstveni dejavnosti iz leta 2017 sprejelo Pravilnik o vrstah zdravstvene dejavnosti, ki je začel veljati 12. 10. 2018. Objavljamo, kaj morajo izvajalci ukreniti v zvezi s pravilnikom in kako je z določitvijo odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Drugi javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine 2018 - odgovori na vprašanja

30.10.2018
Odgovori na vprašanja, ki smo jih prejeli po objavi javnih razpisov specializacij za zdravnike in doktorje dentalne medicine 26. oktobra 2018.

Preberite več


Drugi javni razpis specializacij zdravnikov in doktorjev dentalne medicine 2018

29.10.2018
Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev z oznako »NE ODPIRAJ! - ZA JAVNI RAZPIS SPECIALIZACIJ« se pošlje ali osebno vloži na naslov Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, do vključno 10. novembra 2018 (razpisni rok).

Preberite več


Klubski pogovorni večer: Aktualni koncepti v preventivi pri otrocih in odraslih

25.10.2018
Na pogovornem večeru bomo z zobozdravniki, strokovnjaki s področja preventive v zobozdravstvu, govorili o izvajanju preventivnega zdravstvenega varstva na primarni ravni – zobozdravstveno varstvo otrok in mladine – aktualni koncepti ter o preventiva v prihodnosti.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za področje »torakalne kirurgije«

22.10.2018
Zdravniška zbornica Slovenije danes, 22. oktobra 2018, objavlja javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije za področje »torakalne kirurgije«. Kandidati morajo vlogi priložiti svoj življenjepis in predlog oziroma vizijo usposabljanja za specializacijo, za katero kandidirajo. Rok za oddajo vloge z dokazili je do 12.11. 2018.

Preberite več

Skupščina SZD_19_10_2018

Za dostopno in kakovostno javno zdravstvo so potrebne razvojne spremembe

22.10.2018
V Ljubljani je v petek potekala 155. redna letna skupščina Slovenskega zdravniškega društva. Posvečena je bila pripravi strokovnih priporočil ter vplivu noveliranih zdravstvenih zakonov na kakovost in varnost zdravnikovega dogodka.

Preberite več

Ceplejnje_za bilten

Cepljenje proti nalezljivim boleznim – imamo zdravstveni delavci zares dovolj informacij?

18.10.2018
Udeleženci so se seznanili z učinkovitostjo cepljenja z različnih zornih kotov, predstavljene so bile prave komunikacijske poti do ciljne populacije, s katerimi se preprečuje neznanje in strah, povezan s cepljenjem, poudarjen pa je bil tudi pomen lastnega zgleda zdravstvenih strokovnjakov.

Preberite več

napovednikkoncertnihveerovSmall_111320

Program klubskih koncertnih večerov v sezoni 2018/2019

16.10.2018
V program koncertov za leto 2018/2019 smo uvrstili sedem koncertov, ki se bodo zvrstili od novembra 2018 do junija 2019.

Preberite več

Pomurski zdravnik spletna stran_bilten2

Pomurski zdravnik leta 2018

16.10.2018
V okviru izbora Pomurski zdravnik leta 2018 v oktobru poteka tudi izbor zdravnikov leta v petih kategorijah: osebni zdravnik, pediater, ginekolog, zobozdravnik in specialist po izboru bralcev Večera. Razglasitev v petih kategorijah in Medicinskega dosežka leta po izboru strokovne komisije - bo 20. novembra na slavnostnem dogodku v Dvorcu Rakičan.

Preberite več


Mediacija in uporabnost mediacijskih veščin pri sporazumevanju v zdravstvu

16.10.2018
Izobraževanja bo potekalo 22. oktobra 2018 v Ljubljani. Vljudno vabljeni!

Preberite več

Izjava za javnost_recepti

Recepti za osebno uporabo – ZZZS si bo prizadeval za povrnitev v prejšnje stanje, saj nima ambicije zmanjševati kompetenc zdravnikov

9.10.2018
»Zdravniška zbornica se je na sestanku obvezala, da bo pripravila predlog spremembe 210. člena in v predlogu argumentirala, zakaj določne spremembe predlaga. Današnji sestanek z ZZZS nam daje upanje in tudi Mladim zdravnikom, da se bomo lahko dogovorili,« je stališče ZZS povzela dr. Zdenka Čebašek - Travnik.

Preberite več


Moč besede v paliativni oskrbi - neslutene razsežnosti

9.10.2018
Slovensko združenje paliativne in hospic oskrbe vabi v četrtek, 11.10. 2018, ob 18. uri v Cankarjev dom, Štihova dvorana na okroglo mizo: Moč besede v paliativni oskrbi - neslutene razsežnosti.

Preberite več


Do 100.000 dodatnih obravnav in 1,5 milijonov evrov dodatnih stroškov za zdravstveno blagajno

3.10.2018
Z novelo Pravil OZZ bo brez pravice do predpisovanja receptov za osebno rabo po oceni Zbornice ostalo najmanj 3.100 zdravnikov in zobozdravnikov. To pomeni blizu 100.000 dodatnih obravnav pri že tako preobremenjenih zdravnikih v osnovnem zdravstvu. Ukrep tako prinaša okrog 1,5 milijonov evrov dodatnega letnega izdatka za zdravstveno blagajno.

Preberite več


​​​​​​​Zdravniška zbornica opozorila MZ na morebitne zaplete pri novih Pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja

2.10.2018
Zdravniška zbornica Slovenije je na ministra za zdravje Sama Fakina, dr. med., danes naslovila sporočilo, v katerem ga opozarja na potencialne zaplete, ki bodo sledili zaradi novih Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja pri predpisovanju osebnih receptov.

Preberite več

Z leve: Martina Mikac Cankar, dr. dent. med., Sanda Lah Kravanja, dr. dent. med., Krunoslav Pavlović, dr. dent. med., in Saša Savić, dr. dent. med.

Za odpravo čakalnih vrst v otroški ortodontiji bi bilo potrebno dodatnih 40 programov

1.10.2018
Glavni razlog za dolge čakalne dobe v čeljustni in zobni ortopediji je velik razkorak med potrebami/pravicami ter željami prebivalstva in številom programov za čeljustno in zobno ortopedijo, za katere je plačnik ZZZS.

Preberite več


Svetovni dan brez tobaka 2018 – Tobak in bolezni srca in ožilja

1.10.2018
Svetovni dan brez tobaka v svetu obeležujemo že od leta 1987, ko je Svetovna zdravstvena organizacija na svoji generalni skupščini določila dan za aktivnosti za zmanjševanje razširjenosti in posledic uporabe tobaka.

Preberite več

Praga 2018 ZČT (003)

ZEVA 2018 – 25. simpozij zdravniških zbornic srednje in vzhodne Evrope

27.9.2018
Prvi dan se je srečanju zdravniških zbornic srednje in vzhodne Evrope, ki je potekalo v Pragi, pridružil češki minister za zdravje gospod Adam Vojtěch. Ostal je ves dopoldan, saj ga je zelo zanimalo, kako so v različnih državah urejeni dostopi do trga dela za zdravnike iz tretjih držav.

Preberite več