Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

NUJNO OBVESTILO PRIPRAVNIKOM, SEKUNDARIJEM IN SPECIALIZANTOM!

02.09.2021 12:35

Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

Spoštovani,

Obveščamo vas, da je bila v Uradnem listu RS, št. 139/21 z dne 1. 9. 2021 objavljena Odredba o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (v nadaljnjem besedilu: odredba), ki jo je sprejel minister za zdravje: Uradni list - Vsebina Uradnega lista (uradni-list.si)

Odredba je začela veljati danes, 2. 9. 2021 in velja do 31. 10. 2021.

Zbornica o tem, da se ta odredba pripravlja in da bo sprejeta, s strani Ministrstva za zdravje ni bila obveščena niti ni bila vključena v njeno pripravo.

Odredba se nanaša na vse zdravnike na usposabljanju: doktorje dentalne medicine pripravnike, zdravnike sekundarije ter zdravnike specializante in doktorje dentalne medicine specializante.

Odredba določa, da se usposabljanje opravlja tako, da zdravnika na usposabljanju delodajalec pozove na delo z namenom vključitve v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19.

Delodajalec lahko zdravnika na usposabljanju pozove na delo le, če v času poziva zagotavlja bolnišnično obravnavo pacientov, obolelih za COVID-19, oziroma ima organiziran oddelek COVID-19 in da je vpoklic namenjen zagotavljanju kadrovskih zmogljivosti za bolnišnično obravnavo pacientov, obolelih za COVID-19.

Če delodajalec nima te potrebe, se lahko zdravnika na usposabljanju vključi v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, pri izvajalcu zdravstvene dejavnosti, pri katerem je na kroženju.

Zdravniku na usposabljanju se delo pri izvajanju zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, upošteva v čas kroženja v skladu s programom usposabljanja.

Če se mu to delo ne more upoštevati v čas usposabljanja, se usposabljanje na predlog nadzornega oziroma glavnega mentorja ustrezno podaljša.

Po naših informacijah imajo na dan 2. 9. 2021 oddelke COVID-19 organizirane naslednje ustanove:

  • UKC Ljubljana
  • UKC Maribor
  • Klinika Golnik
  • SB Murska Sobota
  • SB Celje

Za dodatna pojasnila na številna vprašanja v zvezi z odredbo, ki jih danes prejemamo s strani članov, se obračamo na Ministrstvo za zdravje in vas bomo z njihovimi odgovori sproti seznanjali na spletnih straneh zbornice.

Oddelek za pripravništvo, sekundariat, licence in register zdravnikov in
Oddelek za specializacije Zdravniška zbornica Slovenije