Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

NUJNO OBVESTILO PRIPRAVNIKOM, SEKUNDARIJEM IN SPECIALIZANTOM!

05.01.2022 16:46

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za zdravje podaljšalo veljavnost Odredbe o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odredba velja do 28. 2. 2022. V preostalem delu, se besedilo odredbe ni spremenilo.

Odredba se še vedno nanaša na vse zdravnike na usposabljanju: doktorje dentalne medicine pripravnike, zdravnike sekundarije ter zdravnike specializante in doktorje dentalne medicine specializante.

Odredba določa, da se usposabljanje opravlja tako, da zdravnika na usposabljanju delodajalec pozove na delo z namenom vključitve v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19.

Delodajalec lahko zdravnika na usposabljanju pozove na delo le, če delodajalec v času poziva zagotavlja obravnavo pacientov, obolelih za COVID-19, v ambulanti COVID-19 oziroma na oddelku COVID-19, vpoklic pa je namenjen zagotavljanju kadrovskih zmogljivosti za obravnavo pacientov, obolelih za COVID-19.

Če delodajalec nima te potrebe, se lahko zdravnika na usposabljanju vključi v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, pri izvajalcu zdravstvene dejavnosti, pri katerem je na kroženju.

Zdravniku na usposabljanju se delo pri izvajanju zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, upošteva v čas kroženja v skladu s programom usposabljanja.

Če se mu to delo ne more upoštevati v čas usposabljanja, se usposabljanje na predlog nadzornega oziroma glavnega mentorja ustrezno podaljša.

Celotno besedilo odredbe lahko preberete tukaj. (s klikom na »tukaj« se odpre ta spletna povezava: http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ODRE2696).

Oddelek za pripravništvo, sekundariat, licence in register zdravnikov in Oddelek za specializacije Zdravniška zbornica Slovenije