Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

NUJNO OBVESTILO PRIPRAVNIKOM, SEKUNDARIJEM IN SPECIALIZANTOM!

05.01.2022 16:46

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za zdravje podaljšalo veljavnost Odredbe o začasnih ukrepih na področju izvajanja pripravništva, sekundariata in specializacije v času obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odredba velja do 28. 2. 2022. V preostalem delu, se besedilo odredbe ni spremenilo.

Odredba se še vedno nanaša na vse zdravnike na usposabljanju: doktorje dentalne medicine pripravnike, zdravnike sekundarije ter zdravnike specializante in doktorje dentalne medicine specializante.

Odredba določa, da se usposabljanje opravlja tako, da zdravnika na usposabljanju delodajalec pozove na delo z namenom vključitve v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19.

Delodajalec lahko zdravnika na usposabljanju pozove na delo le, če delodajalec v času poziva zagotavlja obravnavo pacientov, obolelih za COVID-19, v ambulanti COVID-19 oziroma na oddelku COVID-19, vpoklic pa je namenjen zagotavljanju kadrovskih zmogljivosti za obravnavo pacientov, obolelih za COVID-19.

Če delodajalec nima te potrebe, se lahko zdravnika na usposabljanju vključi v izvajanje zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, pri izvajalcu zdravstvene dejavnosti, pri katerem je na kroženju.

Zdravniku na usposabljanju se delo pri izvajanju zdravstvenih storitev, potrebnih za obvladovanje COVID-19, upošteva v čas kroženja v skladu s programom usposabljanja.

Če se mu to delo ne more upoštevati v čas usposabljanja, se usposabljanje na predlog nadzornega oziroma glavnega mentorja ustrezno podaljša.

Celotno besedilo odredbe lahko preberete tukaj. (s klikom na »tukaj« se odpre ta spletna povezava: http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ODRE2696).

Oddelek za pripravništvo, sekundariat, licence in register zdravnikov in Oddelek za specializacije Zdravniška zbornica Slovenije